Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Renwick
őstag
válasz
snyper990 #143799 üzenetére
Akkor viszont nem értem, milyen hatalmas beruházásra gondolsz pontosan.
Ahogy írod, TV Go androidos és iOS-es kliensen megy minden unicastban - mennyibe kerülne ezeket az appokat mondjuk Android TV-re és Apple TV-re portolni (jó, kell még a Tizen meg a webOS a Samsung meg az LG miatt) és as-is szolgáltatásként hozzácsomagolni a Telekom TV díjcsomagokhoz? Ez szerintem nem pénz és technológia, hanem akarás vagy nem akarás kérdése. -
-
Renwick
őstag
válasz
snyper990 #143786 üzenetére
Technikailag meg lehetne oldani az OTT-t, nézz csak körbe, hány DT-piacon megy már ezer éve a Telekom TV (vagy ahogy ott hívják) OTT-ben IS. Meggyőződésem hogy ez inkább egyfajta jogosítási probléma nálunk, vagy a helyi elosztó vs. médiaszolgáltatói viszonyoktól függő jelenség.
-
Steady74
addikt
válasz
Aurig@ #143793 üzenetére
Shelly relék vannak a villanykapcsolók mögött, a redőnykapcsolók mögött, a konnektorok mögött, Shelly fogyasztásmérős konnektorok is vannak, Sonoff relék a kertben (szivattyú, locsolókörök, csepegtetők vezérlésére), bt-s hőmérők összegyűjtésére ESP32 mikrokontrollerek, klímák, kerti világításvezérlés, lábazat led világítás vezérlés, benti led világításvezérlés is shelly, videós kaputelefon.
-
snyper990
őstag
válasz
neo-geo #143792 üzenetére
Mielőtt írtál a másik topikba, olvastál/kerestél is benne legalább? Ahogy átfutottam a topik összefoglalóját, elég sok minden le van ott írva részletesen...
Meg fogsz lepődni:
„PS4 requires these ports to be open: Port 80 (TCP), Port 443 (TCP), Port 1935 (TCP), Port 3478-3480 (TCP), Port 3478-3479 (UDP)” forrásMegpróbálhatod ezeket kinyitni neki, hátha. De lehet, hogy nem az a baja.
Az ONT-n adsz neki statikus IP-t vagy a konzol beállításaiban? DHCP-tartományon kívüli címet adsz neki?
Nem vagy NAT-olva?
Emlékeim szerint volt, akinél a konzolnak bekavart, ha IPv6 címet is kapott. Ha jól emlékszem ő letiltatta a szolgáltatóval az IPv6-ot teljesen.
Ha ezek nem jönnek be, akkor passzolom -
veber0937
tag
válasz
Marci112233 #143791 üzenetére
kérdeznék itt android tv-n se megy a tvgo?
-
neo-geo
senior tag
válasz
snyper990 #143751 üzenetére
Igen úgy értem, hogy még addig sem jut e, az automatikus tesztnél!
Ha kézzel állítom be, akkor kap IP címet, viszont az internetnél már fail-t dob. A kábel jó, mert ha átdugom a saját router-be, akkor minden okés.
Hát nem hinném, hogy portokat kellene neki nyitni, az nagyon érdekes vola.
Beraktam a PS4 topikba, de semmi. -
Marci112233
addikt
válasz
molnarpeter #143789 üzenetére
Tudom hogy STB-ért fizetni kell nagyon is jól, mert van három is, de negyediket nem engednek, és ezért nálam TVGO van mindenképpen. Viszont miért is nem lehet okosTV-n nézni ha egyszer telefonon, laptopon, asztali PC-n lehet akkor a TV-n már miért nem amikor az is ugyanúgy netre csatlakozik és webböngészőt használva nézné az ember, mint a többi felsorolt eszközökkel? Ráadás egyszerre nem nézném csak külön mindig egy eszközön.
Nekem igen jól jött volna ha működik ugyanúgy a TV-n is mert akkor nem kéne állandó HDMI összeköttetés a laptoppal.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Marci112233 #143776 üzenetére
Amíg külön kell fizetni eszközönként a STB-ért, nem meglepő, hogy ez az üzleti érdek.
-
Steady74
addikt
Üdv. Budapest-Újpest régióban gondolkozunk Digi-ről Tkom-ra váltásra. Digi net 1000/300, elégedettek vagyunk vele, TV-vel szintén. Okosotthon eszközök vannak itthon (kb 80 db), a Digis router bridge módban, mögötte egy TPlink router van.
Mobil előfizetések vannak T-nél, feleségem gondolkozik, hogy átvigyük a netet+TV-t. Árban kb. ugyan ott lennénk, ahol most. Kérdésem, hogy a TV adások milyen minőségűek? Kicsit zavar, hogy csak box-szal együtt lehet TV csomagot venni, nekünk 4 db kell, lassan 5. Digivel meg vagyunk elégedve, leszakadás, kimaradás nem szokott lenni. Ez miatt inkább maradnánk a biztosnál. Köszi az észrevételeket, javaslatokat, válaszokat. -
snyper990
őstag
válasz
snyper990 #143785 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, de eszembe jutott, hogy már maga az összehasonlítás is értelmetlen. Az, hogy a Telekom OTT módon továbbítsa az adást, ekkora előfizetői táborral már hatalmas beruházást igényelne, ami megmutatkozna az előfizetési díjakon is. Egy ilyen árérzékeny piacon ezt nem lehet meglépni. Ha meg olcsón próbálnák megúszni, a minőség rovására menne, lásd a Voda OTT szolgáltatását (bár nem tudom, azóta az jobb lett-e, de a körülmények figyelembe vételével gyanítom, hogy nem). Akkor meg azért menne a hiszti.
Ráadásul on demand esetén még van is értelme, de lineáris adás esetén rendkívül pazarló megoldás. A multicast sokkal jobb megoldás erre, főleg, ha végre egyszer sikerül normálisan implementálniuk...
Meg végre kiváltaniuk és lekapcsolniuk a DSL hálózatot... -
snyper990
őstag
válasz
enginev3.0 #143784 üzenetére
Akkor most képzeld el ugyanazt a supportot ezerszer annyiféle eszközre...
-
KubanitoS
veterán
Szerintetek ha csoportos beszedésre van állítva a számlafizetésem, de én hamarabb befizetném manuálisan, akkor a rendszer ezt fogja érzékelni, vagy pedig ugyanúgy megpróbálja majd leszedni nekem?
-
Kaba
veterán
válasz
Marci112233 #143780 üzenetére
Havi díja van, nézz utána a directone. hu oldalon
-
Marci112233
addikt
válasz
enginev3.0 #143778 üzenetére
Utánanézek.
Viszont nyitásnak kérdezem van havi vagy éves díja, vagy ingyenes a dolog?
-
Kbali
nagyúr
válasz
enginev3.0 #143778 üzenetére
Az azért megvan, hogy nem is volt törekvése eddig a T-nek, hogy a csudijó DirectOne féle működést utánozza? Hogy ez a korlátozás (jelenleg) direkt van?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Marci112233 #143776 üzenetére
Nekem directone van, tökéletesen működik Samsung tizen, LG webos, androidos eszközökön
Mindezt a telekomnak nem sikerül megoldani, bármiféle eszköz nélkül
Így tovább
-
Samsung TV-n nem igazán tudom nézni a TV GO-t. Hogyan tudnám használni? Ha jól tudom app nincs.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Scarabe #143771 üzenetére
eddig egyszer csinált hasonlót.. remélem ebből nem csinál szokást -_- csak a mobilom nem csatlakozott wifire ,minden ment elvileg.. aztán felületre 1 beengedett, nem volt aktiv a wifi.. majd miután beakartam kapcsolni (nem tudom miért kapcsolt ki) kidobott, és nem engedett vissza... reset után érdekes módon a wifi is ment, és a jelszó is.. remélem nem lesz gyakori.... réginél meg nem lehetett bekapcsolni a tudom is én már mit
...mondjuk mintha itt sem menne , de elengedtem... nyitogatok porrtot itt is, nason is..csak macerásabb . nem tudom miért szivatják az ott dolgozókat a telekomnál. Tuti közbeszerzés, és ez volt olcsón
remélem nem járok úgy mint te
-
Scarabe
csendes tag
Sziasztok,
Tapasztalt már valaki olyat "Kaon CG3000" csoda telekom eszköznél, hogy teljesen lehal a felülete?
Nem lehet loginolni rá, maximum az első 1 percben egy manuális reset után, majd kidob és login hibára fut. Mintha szoftveres hiba lenne, nem hardveres. Ezt követően pár napig még megy net és a wifi, majd újra csak reset segít rajta manuális, hiszen be már nem lehet lépni egy softrestartért. -
törölt tag
3. Telekom fiók és Hitelesített Telekom fiók
Telekom fiók: olyan tartós adathordozó, mely lehetővé teszi az Előfizetői szerződéshez kapcsolódó dokumentumok Előfizető általi elérését, illetve az Előfizető általi egyes nyilatkozatok megtételét és tárolását.
Hitelesített Telekom fiók: a Szolgáltató lehetőséget biztos az Előfizető számára, hogy a személyes adatainak ellenőrzését magában foglaló beazonosítás követően megadja, hogy mely belépési azonosítóval rendelkező Telekom Fiókot használja kizárólagos jelleggel. Az adott Telekom fiók kizárólagos használatát Előfizető a Telekom fiók valamely belépési azonosítójára a Szolgáltató által küldött egyszer használatos jelszó megadásával tudja igazolni Szolgáltató felé. A beazonosítás csak személyes ügyintézéssel lehetséges.
Erről tud vki vmit? Ha jelenleg is személyes adatokat és egyszer használatos kódot kér belépésnél akkor lesz bármilyen változás dec 1-től?
-
patrikcoc
senior tag
-
adika4444
addikt
válasz
Treck #143767 üzenetére
Igen, ez egyértelműen Telekom probléma, viszont ha a Contabo keresné meg a T-t vagy a DT-t biztosan nagyobb eséllyel lenne megoldás, mint ha egy-egy előfizető. Amióta terjeszkedtek Amerikába meg Ázsiába, nagyon leromlott a support, 2021-ben még kb. ők kértek elnézést mert a DIGI peering rossz. Most már ott tartunk, hogy az ő oldalukon hibás IPv6 konfig miatt is a felhasználót fenyegetik a 20+ Eurós technikai support költségeivel. Ráadásul amióta bejött az AMD EPYC vonal a düsseldorfi központokba azóta főleg túlértékesítik az erőforrásaikat.
Ez most erősen OFF lett, de a lényeg, hogy ha overprovision-ölt vacak is a szolgáltatásuk, ilyen drasztikus romlást nem lenne szabad tapasztaljunk, ez egyértelműen Telekom gond és a legsúlyosabban azok az útvonalak érintettek, ahol Telia-ra vagy Level3-ra kimegy a forgalom, a közvetlen DT peering jobb egy fokkal. Valami megoldás nagyon jó volna, ha születne, mert ugyan kisebb réteget érint (főleg amióta a weboldalak szépen lassan vándorolnak CloudFlare meg Cloudfront és társai mögé) mint a CF gond, viszont ettől független probléma, és nem egy-egy egzotikus lokációra rossz, hanem Európa elég nagynevű szolgáltatói irányába.
-
Treck
aktív tag
válasz
adika4444 #143755 üzenetére
Ave,
Contabo problemas nekem is, foleg estefele, akkor nagyon sokszor csak 10-20 Mbps-ot vagyok kepes kimerni az ottani szerverrol...
Irtam a Contabonak, ok nem foglalkoznak vele, mivel az elso kilepesi pontig megvan a megfelelo sebesseg toluk, hogy utana belassul, azzal ok nem tudnak mit kezdeni (ertsd, egyertelmu telekom problema, nekik kellene kezdeni ezzel valamit).
Udv,
Treck -
adika4444
addikt
Köszi mindenkinek a válaszokat! Németország valóban jobb választás lenne peering szempontból, de a Kimsufi az elég erősen a low-budget vonaluk, így pedig csak a francia és a kanadai területen érhető el, gondolom, ott van a legnagyobb helyük. A monitoring szolgáltatásaik is ezekről a területekről mennek. A jelek szerint nem egyedi a gond, bár az furcsává teszi a dolgot, hogy miért az OVH hálóján belül kezdődik a packet loss. Majd nyitok egy support ticketet az OVH-nál, hátha kezdenek vele valamit. Biztos emlékezni fognak rám, tegnap a nevemben nyitott egyet a rendszer, alapbeállítás szerint ha megáll a ping már ír nyitja is, csak újoncként nem voltam ezzel tisztába és letiltottam az ICMP-t
-
djalmasi
tag
-
törölt tag
válasz
Nordik #143508 üzenetére
Ez azért érdekes, mert amikor behozták ezt a technikát kb akkor tartottak itt.... most vagy ennyire nem fejlődtek, vagy a váltás miatt van ekkora katyvasz... közben tv2 egyes csatornái is lekorlátozásra kerültek... nem csak rtl él ilyen lehetősekkel... nah ez az iptv hátránya... pl.
#143519 powers
Van tv2 prémium kód is, előfizetéshez?
-
adika4444
addikt
Hali!
Most, bár a CloudFlare helyrejött , más külföldi irányok továbbra is problémásak. Ilyen a Contabo és az OVH franciaországi, gravelinesi DC-je is. Utóbbi csak IPv6-on gáz, v4-en egészen rendben van. Másnál is rossz? Vajon ezzel fognak kezdeni valamit, vagy annyira rétegprobléma, hogy esélytelen?
Cím egy jó pingteszthez
2001:41d0:303:fa91::1
OVH gravelinesi sebességmérő oldala
https://gra.proof.ovh.net/
Másnak esetleg más francia DC jobb/rosszabb? Kimsufi-n az IPv6 sebesség jobb mint a v4, ezért érdekes ez a kérdés. -
Nordik
őstag
Mit tudok csinálni az androidos tv boxal ha nem kapcsol be?
Vagyis látszólag bekapcsol de nem történik semmi. Már egy órája ezzel szenvedek. Néha szokott ilyen lenni, de akkor ki-be kapcsolás megoldja.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Volna egy olyan problémám, hogy adott egy Sagemcom ONT, és valamiért nem tudom lan kábellel egy PS4-hez kapcsolódni, se automatikusan, se kézi beállítással!
Esetleg tudna valaki segíteni, akinek van PS csatlakoztatva ehhez az ONT-hoz? -
taki01
őstag
válasz
Razermazer #143747 üzenetére
Sok minden érdekesen működik a 3896-ban. A 3890-nak a FW-e sokkal jobb. A DMZ-vel én is szívtam. Neked melyik FW verzió van rajta?
-
Razermazer
őstag
válasz
tuto558 #143744 üzenetére
Köszönöm uraim mentem oda, elolvastam mindent ott kipróbáltam uTorrent kliensel és ugyanazon beállításokkal ez a kliens aktív, esélyes hogy frissítenem kell a Transmissiont, és az egész media vaultot, 4.0-at használok és már az 5.9-nél járunk szóval interesting.
Tényleg csak az az érdekes hogy a Hwg lett a képletben cserélve, beállítások ugyanazok mint a régiben voltak, mégsem jó. -
tuto558
aktív tag
válasz
Razermazer #143741 üzenetére
Letesztelheted, hogy nem-e az Asus konfigban van a baj, próbáld meg közvetlenül a HGW-re kötni a gépet és ha úgy jó lesz, akkor tudni fogod hogy az Asusban kell-e változtatni.
Explicit választ még nem kaptál az iptv-s kérdésre: nem tudják beállítani IPTV esetén, csak ha azt lemondod.
-
snyper990
őstag
válasz
Razermazer #143741 üzenetére
Egy HGW újraindítást próbálj, hátha. Bár szerintem nem a HGW-vel van a baj. Torrentes topikban kérdezz rá, hátha jobban tudnak segíteni.
-
Razermazer
őstag
válasz
snyper990 #143740 üzenetére
Ahogy mondod, leírás alapján csináltam hwg 192.168.0.11 től oszt 254-ig dhcp-t a két nyomorult, média boxnak vagy mifene, ami kiszolgálja az ipt-vt, Asus megkapta a 0.2-t hogy még véletlenül se legyen a dhcp tartományba, hwg a 0.1-el kuruckodik. Asus dmz-ben a hwg-ben 0.2-es véggel ott van. Az asus wan portját nem tettem át a hwg lan 1-ébe most a hármason csücsül, majd ha elment mindenki alukálni nem akarom kirángatni alóluk a műsort.
Asus statikus ip-el van, 0.2-t kapja 255.255.255.0 és a hwg az átjáró 0.1-el.
Itt a beállításokban van még nat is mert különben, hogy fordítana belső címet a hwg címére.
Port checker szuperzöld, kliens 3.0-ás transmission nem a legfrissebb linuxos.
Portforward rendben, open media vaultos kisgépen szalad a trans, asusban dhcp reserválva neki, port nyitva. -
snyper990
őstag
válasz
Razermazer #143739 üzenetére
Ha DMZ-ben van, akkor a HGW tűzfala elvileg nem nyúl bele az adatforgalomba. Az Asus konfigja biztosan jó? Porttovábbítások, statikus IP-k rendben vannak? Kliens program friss?
Port checker honlapról is nézted a portot? Ha nyitottnak látja, akkor főleg nem a HGW-ben van a hiba forrása -
Razermazer
őstag
Sziasztok
Problémám a következő, Sagemcom 3896 hwg-ben hogy a bánatban lehet a tűzfal beállításokat elérni, mert ott van, de semmi nem történik, nem ugrik fel semmilyen oldal, minden más igen gondolom letiltották!!!!!
Mögötte használok egy asus routert a sagemben dmz-be raktam, gyakorlatilag az asusnak kéne minden csinálnia, és régen csinált is amíg 3860-am volt a 500mbit-hez amit váltottak 3896-ra, a csomagot is 1000/25-re, nem lenne ezzel gond ha meghagyták volna a tűzfal beállítás lehetőségét, mert a 3860-ban megvolt és így nem voltam passzív hanem aktív filecserénél.
A csavar annyi a történetben hogy bármilyen port check alkalmazással az adott portot amit használok aktívnak látja, de az oldal nem és nem is konnektál hozzám senki!
Van valami mód arra hogy elérjem a beállítást, vagy kérnem kell hogy rakják bridge módba?
Berakják egyáltalán bridge módba ha iptv is van az előfizetéshez?
Vagy köszönöm szépen megszívtam? -
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Volna egy olyan problémám, hogy adott egy Sagemcom ONT, és valamiért nem tudom lan kábellel egy PS4-hez kapcsolódni, se automatikusan, se kézi beállítással!
Esetleg tudna valaki segíteni, akinek van PS csatlakoztatva ehhez az ONT-hoz? -
hfrici
aktív tag
Szép napot!
Kérdezem, hogy adott 2 db mediabox, csatornasorrendet állítani külön lehet-e rajtuk? -
Taci
addikt
válasz
Kbali #143606 üzenetére
"a TV4-en elkezd néha úgy recsegni a hang, mint egy rossz Sokol rádió"
Na nekünk ezt most kezdte el csinálni - a 4-es csatornákon (TV4, Story4). Akkor kipróbálom amit írtál: "Erre a recsegésre megoldás volt, hogy átállítottam a hangtípust csak stereo-ra".Ez a boxon belül egy beállítás? Hol találom? 1. verziós még (szerencsére), végig lapoztam, de nem találtam ilyet.
-
törölt tag
Nálam több hónapja!
@Tcsabi7811
Ha elakarod érni egyik eszközről a másikat , akkor kell egy kiszolgáló meg kell egy kliens.
Amelyiken a a tartalom van, abból kiszolgálót kell faragni. Kell valami progi ,ami ezt megoldja. Ftp server,samba server,webdav server, stb....A kliensnek (és lejátszónak is egyben) jól lesz a kodi ,mert ismeri ezeket a protokolokat és ezek bármelyikével tud csatlakozni hozzá. Házon belül javaslom a sima ftp -t , hiszen fölösleges a titkosítás is a forgalomra.
-
Tcsabi7811
csendes tag
válasz
Tcsabi7811 #143725 üzenetére
Ez csak úgy működik,ha a kodi fut azon a boxon is,amelyiken a hdd van!Ez nem a legjobb megoldás. 😐
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Salamander #143721 üzenetére
Erről jut eszembe, jópofa a honlap, hogy külön kell léptetni oldalra, hogy látszódjon a 250/70-es csomag
-
jippa
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérek. Optika, Gigarős net 2000/1000, iptv szuper családi mozi, Cat7, gigabit, f@st5670. A hálózat jó. Rendeltem egy második set-top boxot. Technicolor isb2201 volt és érkezett egy STB3112cba. Amióta megjött a második, a két box nem működik egyszerre. Külön-külön ok, de ha az egyik mellé beindítom a másikat, mindkét tv-n szétesik a kép és szétesik a net az egész házban. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Köszi
-
válasz
AnonymusX #143718 üzenetére
2000/1000-es is van, de nekem elég az 500/150.
Amúgy lakótelepi ház, itt minden szolgáltató van.Köszi a válaszokat, eszerint nem járok rosszul, legalábbis technikailag.
Érdekes módon a digi vezetékessel itt rengeteg gondom volt, míg a kerület másik részén korábban nem. Az 100/100-as volt. -
snyper990
őstag
válasz
Salamander #143717 üzenetére
Az alacsony feltöltés inkább a koaxos netek sajátossága.
Egy béke téri címet beírva a Telekom honlapján a felajánlott díjcsomagok alapján optikai hálózat van ott kiépítve. Azzal nem nagyon szokott gond lenni. -
AnonymusX
őstag
válasz
Salamander #143717 üzenetére
Azt nem írtad, hogy a címedre a Telekom oldala milyen csomagokat dob, azaz milyen technológia érhető el nálad, ha optika, akkor nincs kérdés, váltani kell, ha koax, akkor az erősen hullámzó helytől függően.
-
Egy szolgálatóváltós kérdésem van.
XIII. ker., Béke tér közelében mennyire stabil a telekomos, vezetékes hálózat?Vodafonetól jönnék át a tulajdonosváltás miatt. Ezzel gondom nincs, az 500-es net jól működik, egyedül a feltöltés alacsony (22 Mbps), de az ugye a voda sajátja.
Más, nem állami, vezetékes szolgáltató meg nem marad sajnos. -
válasz
Jamboo529 #143711 üzenetére
Szia!
Lassan egy hónapja kötötték be nálam az 1000/1000 netet, technicolor ont-ot kaptam. Azóta folyamatosan megy, se egy röccenés, se semmi. A sebességet maximálisan hozza. Két hétig 2000/1000-et kaptam, azóta beállt erre:
A pinged attól függ, merrefelé laksz az országban. Bp és környékén lehet 3-4ms alatti pinged, az ország keleti/nyugati felén 6-8-12ms. Nálam is jellemzőbb a 8-10ms, 6ms alatt még sosem mértem. Szerintem próbáld ki , aztán meglátod. 14 napon belül elállhatsz. A havidíjat nem befolyásolja a hűség. Amennyiben hűséget vállalsz, nem kell kifizetni a bekötési díjat és az első hónapban kapsz havidíjkedvezményt.
-
user12
őstag
válasz
Jamboo529 #143711 üzenetére
Szia
A Telekom fórumon meg néha itt is szoktak írni a pinggel kapcsolatban, főleg játékosok. Ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudom - nem játszokNyilván az se mindegy milyen irányban érdekel a ping és a pl.
Egyébként nincs vele gond. Hozza az ígért sebességet, stabil. Két éve van felénk optika, napközben még soha nem volt kiesés, egyedül az éjszakai tervezett karbantantartások (évente 2-3 talán) alkalmával volt kiesés, de az is max 15-20 perc volt. Nem tudok róla rosszat mondani, ha akarnék se. -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Menekülök a Vodafone (volt UPC) szolgáltatótól, mert egy kalap kaki amit "biztosít". A kérdésem, hogy a Telekom mennyire megbízható? Nekik milyen betegségeik vannak? Elsősorban a PING/csomagvesztés érdekel.
-
-
lali303
tag
válasz
molnarpeter #143708 üzenetére
Nincs ruterem, a boxal megy a torrent.
-
lali303
tag
Egyik smartboxról hogyan tudom elérni a a második boxra csatolt usb-s Hdd-n lévő filmeket?
-
megema
őstag
Sziasztok!
CG3002 kábelmodem esetén más is tapasztal olyat, hogy néhány hét után újra kell indítani? Van megoldás? Firmware frissítés?
Tippre DHCP probléma lép fel, mert a csatlakozott eszközök működnek egy ideig, de újracsatlakozás már nem megy WiFi-n, bár látható az SSID. Kábelen nem próbáltam, de gondolom ugyanez lenne.
-
tuto558
aktív tag
válasz
tuto558 #143701 üzenetére
Tárgytalan, HGW-t újraindítva kap IP-t már a saját router.
Ja és meglett a válasz egy korábbi kérdésemre így: a Sagem 3896-os 4es portján (2,5G) is átadja a netet bridge módban, nem kell 1-es portra kötni a saját routert.
Másik kérdés: belső IP-je így ugyebár nincs a Sagemnek. Ez azt jelenti, hogy bridge módban sehogy sem tudok docsis jelszinteket nézni? -
tuto558
aktív tag
Sziasztok.
Bridge módnál koax hálózaton a saját routerbe mit kell beállítani csatlakozás módjának? Automatikus IP-t állítottam mert elvileg koaxon nincs pppoe, de azt írja a router, hogy a szolgáltató DHCP-je nem működik, tehát nem kap IP címet... amikor átdugtam a kábelt a Bridge-ből a PC-be az rögtön megkapta a nyílt hálós IP címet.
De így csak egy gépen tudok netezni. :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest