Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni már mindennel próbálkoztam de semmi.
Van egy thome internetem ilyen beltérivel. sagemcom f@st 5655v2.
Eddig az volt vele a felállás hogy a saját routerem végezte a bejelentkezést ami rá van kötve a thome beltérire. Ma tönkre ment a net, betelefonáltam bentről volt baj megcsinálták ám uj jelszót kellett megadnunk. Namost ez rendben megtörtént. Van net ha a thome modemre csatlakozom kábelel. De aztán hiába dugom rá a saját modemem, es abban írom át a bejelentkezési jelszót az ujra nem tud felcsatlakozni. Már resrteltem mindent csináltam de semmi. Thome nem tud segiteni mert azt mondják részükről minden jó. Nem értem az egészet. Elvileg csak a jelszó változott es a routerem még sem tud csatlakozni. Azt irja hibás felhasználónév vagy jelszó. :( -
lszlogal
senior tag
válasz
Sracz66 #107494 üzenetére
Ahogy előttem írták, külön VLAN-on megy a VoIP, a TV, ls az internet.. Bár a VoIP-ben nem vagyok ennyire biztos... Így tudják a legegyszerűbben elszeparálni a szolgáltatások adatforgalmait.. Ezért nem használ a haszons sávszélességből semmit a TV, és a VoIP (csak rezen, ott meg érthető hogy miért).
viktorhu: Beszélgettem ismerősömmel, és arra jutottunk, hogy 100% hogy tömörítve küldik ki a boxnak az IPTV streamet, és a box csomagol.. Máshogy nem hinném, hogy meg tudnák oldani.. De majd délután átengedem egy eszközön, és megnézem hogy mekkora forgalmat generál..
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Sracz66 #107494 üzenetére
Külön VLAN-ban működik a TV és a telefon is. A PPPoE hitelesítés csakis az internethez szükséges. Nem kell emiatt aggódnod. És rosszul tudod, mert van PPPoE nélkül telefon is és TV is.
Amit írtam is, Connection trigger: Manual, PPPoE Passthrough: ON, wifi off, majd a saját routeredet a Sagem Lan1-re rákötöd, saját router WAN porttal és beállítod a PPPoE-t. Ennyi. Működni fog. A telefont amúgy sem tudnád megoldani máshogy a Sagemcom nélkül, annak minden esetben az ONT-on kell lennie.
-
Sracz66
csendes tag
válasz
lszlogal #107479 üzenetére
Én is ezt szeretném... A kérdés csupán az, ha végigcsinálom, akkor a Sagemcom-ba csatlakoztatott STB-k és a vezetékes telefon működni fognak? Ugyanis ez az egyetlen dolog, amiért használom ezeket a telekomos kütyüket, mert a bekötött TL-WDR3600-as routeremen sajnos nincs telefon csatlakozó. PPPoE bejelentkezés nélkül viszont nincs telefon kapcsolat. Jelenleg a TP-link router és két STB van a Sagemcomra kötve fix IP-vel, minden más számítógép és wifis eszköz viszont már a TP-Link alhálózatát használja: [kép]
-
dchard
veterán
válasz
DJ. Ru$y #107484 üzenetére
Ennek mondjuk pont semmi értelme nincs, mivel mindkét modem pont ugyanazt az erőforrást fogja használni. Jellemzően 4-5 US csatorna van, ezt a legtöbb modem össze tudja fogni. Egyszerűbb volna az üzleti előfizetőknek gyorsabb profilt beállítani, és akkor load balancerrel sem kell foglalkozni. Nomeg az extra eszközt sem kell a szolgáltatónak kirakni. Csodálkozom is, mivel a Telekomnál eddig is volt gigabites csomag üzleti előfizetőknek, míg a mezeieknek nem. Ennyi erővel lehetett volna gyorsabb uplink is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Pubszon #107482 üzenetére
Fix IP-s eszközök vannak a hálózatban, amin kézzel van megadva az IP, vagy DHCP-vel van hozzárendelve?
Az ONT-ot én biztosan hagynám a saját IP-jén és a sajátot állítanám más tartományra.
Amit csinálnod kell. Sagemcom: PPPoE Passthrough ON, Connection trigger: Manual, Wifi OFF (adatokat nem kell elrontani). Sajátodat mögé kötöd, WAN type: PPPoE, megadod az adatokat a felhasználónév "xxxx@t-online.hu" formátumban plusz a jelszó. És működik.
Ha azonos az alhálózat, akkor lehet ütközés ugye... -
DJ. Ru$y
nagyúr
-
lszlogal
senior tag
Két otthoni internet szolgáltatás mehet egy címen? Nálunk max. 300/20-as koax van, és a feltöltés miatt nagyon kéne. Beállítok a Linuxban egy load ballancet, és kész is. Új koaxot fognak behúzni, vagy a meglévőt osztják? Most upgradelték a központban a gerinc optikát,ehet lesz D3.1. De gyorsabb visszirányra meg várhatok..
-
adika4444
addikt
válasz
Pubszon #107480 üzenetére
A triggert rakd manualra. Az adatokat hagyhatod nyugodtan. Nem kell újraindítani, a checkbox bejelölése és mentés után mennie kell. Esetleg ha kapcsolódva felejti magát, akkor nyomj a Sagem-en egy disconnect gombot, de nekem egy éve nem kellett, mentés után felpattant a router.
-
Pubszon
veterán
Nos, végre bekötötték az optikát.
Szeretném hogy a HGW csak modemként működjön. A hálózatom 192.168.1.0, a router az 1.1 végű és az a DHCP szerver.
Megvan a PPPoE felhasználónév és jelszó is.Hogy a legegyszerűbb?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lszlogal #107468 üzenetére
Ha ez valóban így van, akkor ez visszaélésre adhat okot, megkötöd 3 hónapig a legnagyobb netet, hogy minél több kedvezményt kapj első három hónapra, majd visszaváltasz harmadik után a legkisebbe... Ez a T részéről öngól, az EFI mondjuk jól járhat így.
Ez valószínűleg azóta van így, amióta megvariálták törvénnyel a hűséget. Kösz!
-
lszlogal
senior tag
-
lszlogal
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #107465 üzenetére
Ez nem igaz.. Nem újul meg a hűségidő magasabb, és kisebb csomagra váltáskor, minden szankció nélkül úgy tudsz ugrálni a csomagok közt, ahogy kedved tartja. Nincs vállalt költési szint, mint mobilnál. Legyen akár 1, akár 2 éves szerződés készülékkel. Csak az adott szolgáltatást meg kell tartani. Akkor van kötbér, ha lemondod. Most váltottam kisebb TV csomagra, és 2 éves hűségem van, készülékkel. Egy másik címen eljátszottam ugyanezt az internettel, csak ott 1 év van aláírva. Ez nyár eleje óta így van.
Ha hűséget hosszabbítasz és aztán végleg lemondod a szolgáltatást, akkor nem fognak létesítési díjat kiszámlázni, csak a 3 havi kedvezményt. A bekötési díj számlázás csak új bekötésre érvényes, amit eleve hűséggel kötsz (+ a 3 havi kedvezmény ugye).
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Pubszon #107463 üzenetére
Hűség hosszabbítással. 14 napig ingyenesen visszamondhatod, utána pedig az első 3 hónapban kapott kedvezményt kell elvileg visszafizetni, ha már megkaptad, valamint nem tudom, hogy ilyen esetben nem történik létesítés, hogy kifizettetik-e az ÁSZF szerint hivatkozott "létesítési díjat" vagy ezt csak új ügyfél esetén.
-
Beniii06
addikt
válasz
#42556672 #107462 üzenetére
Speedtest vezetéken Magyar telekom szerverre(win10 app ajánlott terhelésnek) + melléteszed a feladatkezelő hálózati kártyád részét, ahol látszik a sebesség és közben screenshotolsz. Más opció nem nagyon van esezleg ha mellé teszed a ROS interface részét, bár az az első kérdésük, hogy az ONT-ot visszaraktad-e "router módba" vagyis az építse fel a pppoe kapcsolatot + ne legyen semmilyen wlan/másik kábel az ONT-ra kapcsolva, kivétel a gép amiről mérsz. Így mérj legalább 3 szor pár perc különbséggel és ha nincs meg a garantált 300/50 akkor mehet a hibabejelentés, amit valószínűleg le fognak zárni azzal, hogy "nem találtak hibát", de ismét újra kell nyittatni ugyanazon számú hibajegyet(ird fel a számát!) és utána foglalkoznak vele. Nekem így járt már kötbér is.
-
Pubszon
veterán
Hűség alatt, ha van 300-as optikai net, hogyan lehet nagyobb csomagra váltani?
Illetve mibe kerül vissza? Vagy hogy működik ez pontosan? -
törölt tag
Sziasztok!
Tudtok olyan sebességmérést amit hibabejelentésnél elfogad a T? A sebességtesztjük ezzel a java katranccal 10 éve is gáz lett volna :-(
-
Túzok22
senior tag
GPON
Rx: 2 dBm
Tx: -19 dBmNekem ilyen. Ezek jó értékek?
-
dchard
veterán
válasz
lszlogal #107454 üzenetére
ONU-k helyett inkább optikai TAP-okat érdemes elképzelni, csak egy gond van velük: áram kell nekik (az ONU-nak is kell). Tehát nem elég, hogy újra kell kábelezni szinte mindent, még a passzív üvegnél drágább hibrid kábelt is kell felrakni, miközben plusz néhány méter üveggel válthatnak passzív optikára. Kevéssé tartom ezt valószínűnek. Különösen a komplett átépítés miatt. A koax pont azért életképes még, mert alig valamennyi ráfordítással lehetett bővítgetni. Ha egy fejlesztési lépéshez keményen bele kell nyúlni a HFC részbe, azt egyszerűen nem csinálják meg. Nézd meg hány éve várunk a kibővített visszirányra, pedig az sokkal kisebb inkrementális frissítés.
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
bandi20 #107452 üzenetére
TP-Link SG105, ha elég ennyi port.
-
dchard
veterán
válasz
lszlogal #107450 üzenetére
A full duplex D3.1-nél az a probléma, hogy nincs inkrementális fejlesztésre lehetőség: ha bevezeted, azonnal vége a DVB-C-nek, minden modemet azonnal cserélni kell, és a teljes hálózatban az összes erősítőt is cserélni kell, meg a CMTS-eket, ONU-kat stb. Ezért sem terjed a full duplex D3.1
A DOCSIS 4 a kiterjesztett sávszélességével még rosszabb: a fentieken túl olyan mélyre kell tolni az üveget a hálózatban, ami távolról sem biztos hogy megéri. Egyes iparági források szerint a 6GHz-es megcélzott felső korláthoz a TAP-ig kéne letolni az optikát, és csak a drop-ok mennének koaxon (pár 10 méter maximum). Ez totálisan valószerűtlen.
Ebből is látszik, hogy a "mit tud a szabvány" meg a valóság között a praktikusság és gazdaságosság sokkal fontosab szempont. Ezért is valószínűbb, hogy a sima nem full duplex D3.1 fejlesztés fog folytatódni a már meglévő hálózatokban: erősítő és ONU cserék inkrementálisan, bővülő visszirány, majd idővel a D3 kivezetés és további D3.1 OFDM blokkok bevezetése a várható. De ez is évek alatt fog lezajlani.
-
lszlogal
senior tag
válasz
dchard #107449 üzenetére
Gondolom idővel mindenkinél cserélik a modemet 3.1-esre, és lekapcsolják a 3.0-t. Cserélik a repeatereket, tapeket, etc, és akkor már tudni fog 10/1G-t. De ez is érdekes. Tudtommal a 3.1 full-duplex 10/10G-t tud, és 2017-ben véglegesítették azt a szabványt.
Úgy olvastam, hogy a DOCSIS4-et pedig jövőre fogják, de lehet tévedek.. De mire eszközök lesznek hozzá, az 5 év minimum..
-
dchard
veterán
válasz
tuto558 #107448 üzenetére
Ebből is látszik, hogy a szerelő nem minden esetben látja át a rendszer egészét, csak részinformációkat.
Valóban, ott ahol van 32 csatorna, és olyan D3 modem ami tud is ennyit, ott D3.1 nélkül is adható lenne a gigabites csomag. Csakhogy, a D3 csatornákon osztozik az összes előfizető, ami így is eléggé tele van, ezért csak vállalati ügyfeleknek adtak el eddig hasonlót kis számban.
A lakossági csomag bevezetésével nyilván nőni fog a gigabites előfizetők száma, ezért a jobb kapacitás kihasználás érdekében (nomeg az extra sávszélesség miatt) praktikusan a lakossági értékesítést csak D3.1-en indítják el, ami jó döntés (egyszer a telekomnál is győzhet a józan ész...). Így a D3.1 modemek egyszerre férnek hozzá a D3 és D3.1 csatornák összességében 3.4Gbit-es kapacitásához. Így kisebb az esélye a torlódásnak, és jobb lesz a hálózati kihasználtság.
-
tuto558
aktív tag
válasz
lszlogal #107447 üzenetére
A szerelő is ugyanezt mondta ma nálam, aki hozta a modemet, hogy nem is érti minek kell cserélni, amikor simán tudná az előző Sagemcom is. Azt mondta, hogy iskolákba vittek korábban netet (nyilván nem lakossági csomag) és ott látta, hogy képes a régi Sagem is 1 Gbit-re.
-
lszlogal
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #107446 üzenetére
Egyszer mondta nekem egy CallCenteres, hogy az 1000/25-ös csomagot elvileg ED3.0-n is adhatják bizonyos területeken. Vagyis legalábbis ez volt a rendszerben, lehet oltári nagy elírás volt. Ez érdekes.
Viszont lenne egy kérdésem: Mit kell mondani Vandának, hogy egyből Magentáshoz kapcsoljon?
-
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék váltani 1000/25-re. A kérdésem, hogy automatikusan cserélik a 3686V2-őt, 3890 V3-ra vagy kérni kell külön? Mert vissza olvasva a forumon nem volt számomra egyértelmű.
Köszönöm a választ!
Üdv t,
-
foxesh
csendes tag
Nem lehet már online ügyfélszolgálaton díjcsomagot váltani? Csak Kiegészítő szolgáltatások közül enged választani.
-
lszlogal
senior tag
válasz
anderledani #107434 üzenetére
Próbáld meg Linuxszal, lehet a Windows alkotott megint valamit, és gallyravágta a hálókártyadrivert. Ha több eszközön, több kábellel linuxon is rossz, akkor passzolom..
-
lszlogal
senior tag
válasz
bandi20 #107432 üzenetére
Igen. Két megoldás létezik. Osztod az UTP-t, az egyik a boxba megy, a másik egy AP-be. Ez a rosszabbik megoldás, mert így csak 100Mbps kapcsolatod lesz.
Második, jobb megoldás:
Veszel egy IGMP képes routert, beállítod az IGMP snoopingot valamelyik portjára, és arra rádugod a boxot. Innentől kezdve szórja a wifit, és a többi portjára azt dugsz rá, amit szeretnél. -
anderledani
őstag
Sziasztok! Kb augusztus 20 óta rendszeres az, hogy addig lassú az internet, amíg a windows-ban le nem tiltom és újra nem engedélyezem a hálózati adaptert.
HGW: SAGEMCOM FAST3686
250-esre vagyunk előfizetve
Ethernet kábellel közvetlenül a Sagemcom HGW-re csatlakozom a géppel.Letiltás-újraengedélyezés előtt van hogy csak 3-4mbit jön, utána rendesen 250. Ugyanezt tapasztalja a 2 utcányira élő ismerősöm is. Budakalász.
-
tuto558
aktív tag
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyat csinálni, hátha valaki már csinált olyat !
A ház egyik távoli szobájába megy az egyik iptv, és szeretném lecsapolni az oda menő utp kábelből az internetet! Lehetséges ?
Ott a szobában már kicsi a wifi lefedettség, tehát vagy egy routert ráakasztani ami szórná az áldást vagy egy switch-ben gondolkoztam akkor vezetékkel tudnám tovább vinni az ottani STB, Xbox , laptopnak a netet! remélem érthetően írtam le és megvalósítható!
Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
Telekom ONT update.
F@st 5655v2 AC
Software Version: SG3G10000494
GUI Version: 1.110.54 -
-
dchard
veterán
Hosszas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy megosztom az alábbi Telekom ED3.1 információkat. A közreműködésért köszönet illeti viktorhu fórumtársat.
Az alábbi mérések spektrumanalizátorral készültek a Magyar Telekom kábeltv hálózatán, budapesten.
A fenti képen a teljes DS spektrum látszik, nagyjából bejelöltem a fontosabb részeket.
Közelebbről megvizsgálva az ED3.1 DS OFDM blokkot azt látjuk, hogy 606-796MHz között helyezkedik el, ez megfelel egy darab maximális csatorna sávszélességű ED3.1 OFDM blokknak, összesen 190MHz modulált sávszélességgel. A valós idejű analízisből megtudható, hogy a Telekom 50kHz széles al-vivő távolságot választott (4K FFT):
Fenti képen középen egy fix pilot, körülötte 4 darab OFDM al-vivő látható.
Ezekből megtudhatjuk, hogy maximális moduláció mellett ez összesen 1.8Gbit/s plusz sávszélességet jelent szegmensenként (amihez hozzáadódik a meglévő ED3 kapacitás). Az ED3.1 képes modemek össze tudják fogni az összes ED3 és ED3.1 csatornát egyszerre.
A PLC csatorna 746MHz-en helyezkedik el (összesen 6MHz sávszélességben):
A fenti képen a PLC és a hozzá tartozó 4-4 darab fix pilot csatorna látható. Itt jegyezném meg, hogy a modemek nem a közép-frekvenciát mutatják a webes felületen, hanem a PLC csatornához tartozó első pilot csatornát.
A fenti kép csak érdekesség: az ED3.1 csatorna felső határát mutatja, illetve az egyik fix pilot csatornát. Szépen látszik, hogy a pilot csatorna 6dB-vel erősebb, mint az adat vivők.
-
lszlogal
senior tag
válasz
czegee #107421 üzenetére
A wifitől ne várj sokat, mobilon gondolom nem kell az a nagy sebesség. Én 300/20-as nettel, a fast3686V2 modem wifijével 180Mbps-t mértem ma telefonnal. Természetesen 5G-n. És csodálkoztam is rajta, hogy tud ennyit.
Azt javaslom neked, hogy a laptopokat és a PC-ket kábelen használd, ha ki szeretnéd használni a gigabites sebességet, mert különben teljesen fölösleges ez a csomag. Természetesen cat5e vagy cat6 kábelekkel.
-
czegee
csendes tag
ja és speedtesttel mérem több szerveren is ( digi, zjrt informatikai kft, kapulan)
-
czegee
csendes tag
Iphone 7el, ipaddal, bátyámék iphone xr-jén valamint egy Nokia 6-on mindegyik ugyanezt produkálja
-
zolokas
aktív tag
1000es net! Szerintem kell cserélnem ssd-t gyorsabbra!
-
AnonymusX
őstag
válasz
czegee #107421 üzenetére
Milyen eszközzel mérsz? Mivel a HGW és a router wifijén is hasonló eredményt kaptál, így a leírásod alapján arra gyanakodnék. Wifin ne számíts gigabites sebességre, mert az ezekkel az eszközökkel lehetetlen. A 120 Mbit meg adott körülmények között jónak is számíthat, de ehhez több infó kellene (mennyire zsúfolt a wifi hálózat és az a csatorna, amelyikre állítottad a wifid).
-
czegee
csendes tag
Sziasztok, olyan problémába futottam hogy 1000/1000 es netem van vezetékes módón jön is szuperül viszont wifin 60-70 mbitet mérek a sagemcom f@st 5655v2 router/modemmel.
Gondoltam jó, akkor átpattintom ppoe passtroughba és a saját Archer C9-es Tplink routeremmel szórom az áldást, de a helyzet változatlan maradt, valamint továbbra is csinál olyat hogy a wifi csak megszakad és addig nem csatlakozik vissza az eszköz amíg manuális vissza nem csatlakozok ( de akkor megy rendesen, persze továbbra is 60-70 mbit).
A maximum amit mértem 120 mbit volt, vezetéken meg 930mbit. Próbáltam 2.4Ghzen, majd 5Ghzen is, 5Ghzen rosszabb volt a helyzet mint 2.4-en, pedig 10 cm-re álltam a routertől.Valami tipp? Valahogy le van korlátozva a wifi telekom által? Vagy mit nem veszek észre?
Előre is köszi a helpet. -
Kaba
veterán
-
Beniii06
addikt
A wifire nem nagyon lehet mit mondani egyedi dolog. Mit értesz akciós csomag alatt? Mert területi kedvezmények vannak adott címekre és még eddig nem lehetett hallani, hogy megvonták volna a kedvezményt és piaci ár lett volna. Hasonló volt most hó elején a Spec 2 Spec 1-be való olvasztásával, de az akkor sem piaci lett. Ha engem kérdezel a "legjövőállóbb" csomagnak a Net L-t találom (1000/1000 optika), ez talán a legjobb ár/érték arányú(területi kedvezménnyel) és a kisebb net csomagokat nagyobb valószínűséggel fogják kivezetni, majd megszüntetni szerintem.
-
Kaba
veterán
Sziasztok!
Nemrég lett bekötve az optikai net.Modem a Sagemcom 5655.Eddig teszi a dolgát,ami viszont meglepett,hogy a Wifi hatósugara még 2,4 Ghz-en is lényegesen kisebb mint a Tc 7200-as PR-es modemé volt.Nálunk még az akciós olcsósított csomagok vannak.A környezö településeken,ahol valamivel elöbb müködött az optika már a jelentösen megemelt csomagárak vannak érvényben,igy több ismerösöm is tervezi a gyors megrendelést mielött itt is emelkednének az árak.Véleményetek szerint milyen csomagokat célszerü választani,hogy azok még évekig ne legyenek kivezetve,így megörizhetö lenne a jelenlegi akciós ár. -
viktorhu
veterán
válasz
8zabi #107412 üzenetére
Madzag marad, a dobozt cserélik, mert másik leltárban vannak, meg (legalábbis koaxnál ezt láttam) nem is azonos a két szolgáltatói szoftver. Meg az iptv doboz beállításaiból (legalábbis amikor hozták, mert aztán később nem próbáltam) hiányzott a telekomos mobilalkalmazással való összekötés opciója.
-
viktorhu
veterán
-
8zabi
őstag
üdv
van valaki, aki flip optikát váltott telekom optikára, magenta 1-re? gondolom a kábel maradhat, még lehet az ont is, annyira egyformák 'belül'
tapasztalat?
-
-
lszlogal
senior tag
válasz
Pubszon #107408 üzenetére
Ezt mondom, szerintem VLAN-al oldják meg, mondjuk azzal lehet a legegyszerűbben, és jó megoldás.. csak a végberendezésnek is támogatnia kell (modem, ont)..
viktorhu:
mivel kötelező a szolgabox, így sokmindent megengedhetnek maguknak.. Pl. H.265-ben küldik ki a streamet, vagy tömörítve, és a box csomagolja ki.. De a végtelenségig sorolhatnám, olyan sok lehetőség van.. Nem tudom.. Lehet a box rontja el a minőségét valamiért? Néztem, max 4-5 sec a delay a DIGI és az IPTV stream közt, szóval nem nagy.. Pufferelni sem pufferelnek olyan sokat..
Nyilván az a cél, hogy minél kisebb sávszélen tudják leküldeni a TV streamet, minél kevesebb erőforrást használjon.. Valahogy le kéne mérni, a modem és a box közé kéne iktatni egy raspberry pi 4-et..
Ha megnézel egy 6,5Mbps youtube streamet, akkor jelen esetben sokkal szebb mint az IPTV..
-
Pubszon
veterán
válasz
viktorhu #107405 üzenetére
Telekomnál ez úgy van, hogy a legnézettebb x csatornák (RTL Klub, TV2 stb) mindig eljutnak, a többi pedig csak amikor kell.
Ettől függetlenül 400Mbps van fenntartva neki.Koaxon azért lehet jobb minőségű szerintem, mert ott külön van elszeparálva az internet frekvencia sávjaitól. Ugye így lehet szűrőkkel kizárni előfizetőket, hogy TV-t ne kapjanak csak netet.
Gondolom én. -
viktorhu
veterán
válasz
lszlogal #107406 üzenetére
Az a bitrate érték nem lehet egy már részben kicsomagolt adat? Egyszer kipróbáltam azonos tévén oda-visszakapcsolgatva a digi és a telekom iptv hd azonos csatorna között váltogatva, és a fő különbség nekem olyannak tűnt, mintha a telekom simán túl lenne tömörítve - mint amikor túltolja valaki a jpeg tömörítést.
-
lszlogal
senior tag
válasz
viktorhu #107405 üzenetére
Értem én hogy multicast, de valahogy akkor is le kell küldeni azt a 140 csatornát, ha mindenki mást néz. Bár mondjuk egy szegmensen nálunk 100 EFI körül van, szóval ott nem probléma.. Mindenki meg úgysem fog mást nézni..
Viszont számomra még mindig érthetetlen, hogy a 10Mbps HD adás miért rosszabb minőségű a 8-9Mbps DIGI DVB-C-től. Biztos hogy 4 csatorna külön az IPTV-nek van fenntartva? Mondjuk mikor a modemem csak 8 vagy 9 csatornával állt össze, akkor nem működött a TV, lehet benne valami.. És a VoIP, TV és a net külön VLAN-on megy gondolom, hisz így tudják elszeparálni egymástól őket.. -
viktorhu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest