- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy mindenki ezzel van most elfoglalva, és semmi biztosat nem tudni, de én is kérdeznék.
1 hete lejárt a hűség, az otthoni azolgáltatásokról, összeállítottam egy csomagot. Most ,hogy kivezetik a spec2-őt átkerültem spec1-be, és ha magentába is bemennék ezt az árat kaptam. Szerintetek az új csomagok előtt válaljak hűséget?
Mivel járnék jobban?Előre is köszi! (Telefonról vagyok boccs a hibákért!) -
Beniii06
addikt
válasz
kalanchoe #106094 üzenetére
Nekem net+telefon van. Megkerestem a csomag pontos nevét, de a számlán nincs rajta(dátummal), csak a szerződésen találtam meg, e szerint: Alap 201809 van és csak Hang Alap 201909 díjcsomag. Egy számjegyet elnéztem, my bad, akkor nem jár az e-pack.
(#106097) lszlogal
Gondoltam, hogy ez lesz a reklámszöveg, hogy szerződést módosítsanak az ügyféllel az e-pack miatt(hangoztatva az előnyeit), mert "olcsóbb" lesz, beetetés.(#106098) Roli27
802.11ax-et is tud? Az komoly egy szolgáltatói eszköztől.
-
törölt tag
-
lszlogal
senior tag
válasz
Beniii06 #106093 üzenetére
Az e-pack csak parasztvakítás, azzal is többet fogsz fizetni 100-200 ft-al a régi csomagodnál. A csomagok neve gondolom új lesz, új árakkal. A régi csomagok lezárásra kerülnek, új előfizetők nem vehetik igénybe őket. De viszont nem kerültnek kivezetésre, tehát váltanod sem kötelező.
A kedvezményrendszert változás gondolom nem érinti.
-
sazo
tag
Sziasztok!
A barátom telekomos és segítséget kért tőlem router vásárlással kapcsolatban. A Telekomos routere egy Huawei HG8245H és a 90 m2 házban kevésnek tartja. Én UPC-s vagyok, a kérdésem az, hogy működik-e a Telekomnál, hogy a HGW-t bridge módba állítom és egy saját - mondjuk ASUS RT-AC66U routert állítok be neki?
Minden ötletet szívesen veszek.
Köszönettel:
Z
-
kalanchoe
senior tag
válasz
Beniii06 #106093 üzenetére
"Arra azért kiváncsi leszek én is, hogy új csomagra átszerződés nélkül lehet-e majd igényelni e-packet otthoni szolgáltatásra."
Ez azt jelenti, hogy nem lesz e-Pack-re jogosult az akinek csak internet előfizetése van, illetve minden olyan számla, amin régi portfólió csomagok vannak. -
Beniii06
addikt
válasz
#78121280 #106072 üzenetére
+(#106073) lszlogal
Akkor az összes lakossági net csomag lezárását csak arra értették, hogy az ára fog emelkedni?
Ennek az e-packnek nem az lenne az értelme, hogy környezetkímélően papírmentessé teszi a számlázást + befizetést és motiváljanak az átváltásra az embereket a kedvezménnyel(ha jól tudom, ezért támogatás is jár, nem is kevés) erre beépítik a kedvezményt az új csomagokba és a támogatást is felveszik, ügyes.
Arra azért kiváncsi leszek én is, hogy új csomagra átszerződés nélkül lehet-e majd igényelni e-packet otthoni szolgáltatásra.
-
lszlogal
senior tag
válasz
Atomantiii #106090 üzenetére
Szerintem addig válts, míg nem az új csomagok lesznek.
-
Atomantiii
addikt
A vezetékes telefon csomagok ára fog vajon emelkedni?
Mert még nekem a sima hoppá díjcsomag van, amivel csak telekomos mobilt hívhatok és a többi percdíjas, míg a hoppá plusszal már mindegyiket lehet hívni ha jól tudom, vagyis benne van a díjcsomagban.
Érdemes lehet-e átkötnöm erre a díjcsomagra vajon mert utána drágább lesz?
-
törölt tag
válasz
#78121280 #106078 üzenetére
Maradnak ugyan ezek a NET csomagok, nevük más lesz és kicsit drágább.
Magyarul ,ha nekem van internet és hoppá plusz telefon előfizetésem és aláírok az új csomagra, akkor kapok
600Ft e-pack kedvezményt , amit tulajdonképpen burkoltan el is vesznek , mert az új 300/20 (201909) internet előfizetés drágább lesz ?!Jól értem?
Mert ez így egy igazán jó ajánlatnak hangzik ! Ja,,,mégsem!
-
Kékes525
félisten
A F@ST 3686 V2 MAGYAR TELEKOM modemem újraindítása után is ma reggel nagyon rossz az internetem (Net M 300/20). Van valami probléma a Telekom hálózatával (Szeged, Tarján városrész), vagy csak nálam ilyen rossz?
-
törölt tag
válasz
kalanchoe #106081 üzenetére
TV csomagok neve és tartalma nem változik.
e-Pack
Bruttó -600 Ft az Otthoni számlád végösszegéből!
Előfizető abban az esetben válik jogosulttá Telekom Otthoni szolgáltatásokra vonatkozó e-Pack kedvezmény igénybevételére, amennyiben az alábbi Díjcsomagokból legalább egy Díjcsomagra vonatkozóan hatályban lévő előfizetői szerződéssel rendelkezik:
• Hang Alap 201909 díjcsomag
• Hang Hoppá Plusz 201909 díjcsomag
• IPTV Alap 201909 díjcsomag
• IPTV Szuper Családi HD 201909 díjcsomag
• IPTV Szuper Családi Mozi 201909 díjcsomag
• Sat Alap 201909 díjcsomag
• Sat Szuper Családi HD 201909 díjcsomag
Ez azt jelenti, hogy nem lesz e-Pack-re jogosult az akinek csak internet előfizetése van, illetve minden olyan számla, amin régi portfólió csomagok vannak.
Az Otthoni szolgáltatások e-Pack kedvezményének további feltételei:
• elektronikus számlaküldési mód (pl. elektronikus számla) választása;
• elektronikus számlafizetési mód (pl. Telekom alkalmazás, Telekom fiók, Díjnet, átutalás, csoportos beszedés, ) (Telekom üzletben történő bankkártyás fizetés nem tekinthető elektronikus számlafizetési módnak);
• a számla kiegyenlítése a számlán megjelölt beérkezési határidőn belül megtörténik;
• az Előfizető Folyószámláján lejárt határidejű számlából eredően tartozás nem áll fenn, sem elektronikus hírközlési szolgáltatásokra, sem ennek nem minősülő egyéb, a számlában feltüntetett díjakra, sem készülékvásárlásból eredő részletekre vonatkozóan;
• az Előfizető Folyószámláján nincs korlátozás alatt álló Előfizetői szolgáltatás.
Otthoni szolgáltatásokra vonatkozó e-Pack kedvezményre való jogosultság esetén Előfizető azon a Folyószámláján, amelyen a jogosultságot biztosító Díjcsomagot igénybe veszi, fix összegű, havi bruttó 600 Ft-os, Folyószámla szintű otthoni e-Pack kedvezményre jogosult.
A kedvezmény érvényesítése a havi számlán a Szolgáltató által automatikusan, külön Előfizetői regisztráció nélkül történik arra a hónapra vonatkozóan, amelyre teljeskörűen teljesülnek az Otthoni szolgáltatások e-Pack kedvezményére vonatkozó feltételek.
Az e-Pack kedvezményt Szolgáltató automatikusan biztosítja, Előfizetőnek arra külön regisztrálni nem kell. -
kalanchoe
senior tag
Szuper , köszi
az epack akkor is fog járni, ha maradok az eddigi csomagomnál? Tv-s csomagok is megújulnak vagy marad az alap/családi?
-
SV21
tag
Akkor vajon érdemes még most gyorsan magenta 1 csomagra szerződni?
Optikás terület, iptv, spec 1 árakkal, amit nem mindenki lát a rendszerben...
1414 visszahívását lassan egy hete várom, elvileg leadtam az igényt az otthoni szolgáltatásokra, de az optika miatt vmit érvényesíteni kell(ett) az ügyintéző szerint, nem gondolnám hogy ez ennyi ideig tart.. -
törölt tag
-
lszlogal
senior tag
válasz
Beniii06 #106071 üzenetére
Elvileg csak írnak egy közleményt. A változás csak a koaxot fogja érinteni, bevezetik az 1000/25-ös csomagot ED3.1-es területeken. 3.0-n nem tudom hogy lesz-e változás, konkrét csomagokat jellemzően a bevezetés előtt egy nappal, a pontos árakat a bevezetés reggelén közlik az ügyintézőkkel. Addig ők sem nagyon tudnak semmit. Vasárnap már meg fogják tudni neked mondani hogy a területeden milyen csomagok elérhetők, árat csak hétfőtől tudnak. Már ők is tűkön ülve várják, hogy mire jutott a vezetőség
-
törölt tag
válasz
Beniii06 #106071 üzenetére
Semmi ilyenre nem kell számítani.
ÁSZF kirakják a szokott helyre. Szeptember 2.-án meg frissítik az oldalt az aktuális dolgokra és ennyi.Telekom kedvezmény egyszerűsítése és a kedvezmény mértékének csökkenése.
HBO GO opció árának csökkenése.
Spec 2 kivezetés.
E-pack bevezetés.
Kábelnet 1000 Mbit/s bevezetés.
Telekom számla bevezetés.Ezek a változások várhatóak.
-
Beniii06
addikt
válasz
lewisfm #106063 üzenetére
Érdekes hiba, hogy csak 5GHz-en jelentkezik, nincs több tippem vagyis lenne pl. más márkájú eszköz, de hagyjuk inkább, nehogy azt higgyék itt a topikban, hogy fizetett reklám.
Más:
Lesz valami nyilvános rendezvény manapság(sajtótájékoztató), ahol bejelentik az új csomagokat vagy csak lesz egy rögtönzött közlemény, hogy "itt van fizessetek elő a 'jobb' csomagokra" , lehozza pár 'nagy' oldal és kész? Azért kérdezem, mert holnap már péntek(flottás topikban megőrülnek ettől a naptól, hiába nem 13.-ára esik
) és ha már 2.-ától élnek az új csomagok, akkor hamarosan lejár az idő vagy esetleg szombaton is szoktak bejelentést tartani, ki tudja
-
törölt tag
válasz
Voice24 #106069 üzenetére
Először is , amíg itt beszélgettek róla, addig semmi nem lesz , ez biztos.
Valaki vegye a fáradságot , ászf -ben nézze meg ,hogy mi a helyezet ezzel a funkcióval.
Ha a szolgáltatás része, akkor rá kell csapni az asztalra és meg kell kötbéreztetni a telekomot.
Igen , ez sajnos egy kis plussz meló.
De el kell dönteni ,hogy foglalkozol a dologgal , vagy hagyod hogy a fejedre sz..janak jó magasról!1*-2*-3* fizetnek, majd ezután pillanatok alatt meg fogják javítani.
A telekomnál ez a bevált eljárás. Tapasztalatból mondom.
Jó pár éve előfizető vagyok... -
Voice24
őstag
válasz
lszlogal #106068 üzenetére
Szerintem ez már több, mint egy hónapos téma (sajnos). Nekem a július 15-i bekötés óta nem működik ez a funkció, ide is írtam miatta, a telekommal is beszélgettem, állítólag központi hiba. De az azért röhej, hogy elvileg a tévészolgáltatás része, és ennyi idő alatt nem tudják működésre bírni.
-
lszlogal
senior tag
Nektek működik rendesen az iptv boxon a műsorújság összekapcsolás opció? Nekem betöltési hibát ír, még a QR kódig sem jut el. Mindkét boxon ez a szituáció.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lewisfm #106066 üzenetére
Rosszul sejted. Ott LAN-LAN összekötés kellene...
A DMZ azt csinálja majdnem amit szeretnél, minden forgalmat ráküld a te routeredre. Nem ugyanolyan, mintha Bridgeben lenne, de ez van hozzá a legközelebb. Így NAT-olni fog, de nincs más megoldás, ha van IPTV-d is. IPTV marad a Telekomos eszközön nyilván, ahogy szeretnéd is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lewisfm #106064 üzenetére
Ha koaxon van IPTV-d, akkor nem teszik bridge módba az eszközt.
Amit tudsz csinálni, hogy Statikus IP-t állítasz az ASUS-ban WAN-nak, ez egy olyan IP legyen, ami a Sagemcom által használt alhálózatban van, de a DHCP tartományon kívül esik. Átjáró a Sagemcom LAN IP-je, DNS vagy ugyanaz, vagy saját DNS.
Ezek után a Sagemben bekapcsolod a DMZ-t és megadod azt az IP címet, amit az előbb megadtál az ASUS WAN IP címének.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Beniii06 #106061 üzenetére
Egyébként lehet-e olyat csinálni ebben az esetben, hogy
- A Telekom-s gateway-t átrakom (átrakatom) bridge módba. Lehet, hogy IP TV esetében nem kérhető a bridge módba kapcsolás?
- De a Telekom-os gateway-hez csatlakoznak az IP TV-s set top box-ok továbbra is
- Az Asus router (AC57U) pedig a WAN portjával csatlakozik az gateway-hez, de már nem Access Point módban, hanem rendes routerként és nem NAT-ol az Asus routerEbben az esetben a Telekom-os gateway-t szinte teljesen kizárnám a hálózatból, s talán stabilabb lenne a hálózat.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Beniii06 #106061 üzenetére
A hivatalos doksi szerint az Asus-nak a WAN portját kellene ilyenkor használni:
https://www.asus.com/support/FAQ/1015009/Tovább 2.4 GHz módban stabil a WIFI, csak az 5GHz-es WIFI-t dobálja el vagy lassul be.
Eredetileg 80 MHz sávszélesség volt neki beállítva, de most, hogy említettétek, csökkentettem 40 MHz-re, s így ritkábban jelentkezik a probléma, de jelentkezik.Az 5GHz-es WIFI-hez természetesen olyan csatornát kerestem, ami közelében nincs másik csatorna, még a 80 MHz többszörösével távolabb van a legközelebbi használt csatorna, valahol 100 feletti, de fejből nem tudom.
A TV-s set top box-ok a gateway-re vannak csatlakoztatva, a maradék vezetékes eszközök az Asus-ra.
De a vezetékes eszközökkel sincs semmi baj, stabilak.U.I.:
Van ahol elírtam az Asus router típusát, helyesen: AC57U -
Beniii06
addikt
válasz
lewisfm #106060 üzenetére
Asus AC75U router, a Telekom-os gateway-hez csatlakoztatva, annak a LAN portjához, s az Asus WAN portjához. Az Asus Access Point módban van. Csak az Asus adja a WIFI szolgáltatást.
Szerintem a dolog itt sántít, hogy az access point, ami nem NAT-ol, csak vezetékesből, vezetéknélküli hálózatot csinál, miért a WAN portjába van csatlakoztatva a kábel LAN helyett. A WAN <-> LAN NAT-olásra van kitalálva(lehet azért is terhelődik le ennyire), igaz nincs ASUS soho routerem jelenleg és nem ismerem az AP módját, elképzelhető, hogy akkor a WAN portot is LAN-ként kezeli, azonban én mégis a LAN-ba átcsatlakoztatnám a kábelt, mert ez így szokás, maradjunk annyiban.
Amit még megkellene nézni, hogy az összes eszközöd IGMP képes-e és ha igen be van-e kapcsolva az IPTV, miatt, továbbá ellenőrizni kellene azt is, hogy nincs-e hurok(kábeles visszacsatolás) a hálózatodban, elvileg erre van védelem, de így is tud furcsaságokat csinálni.
WLAN-on nem elég kevésbé zajos csatornát keresni, hanem eszközmennyiségtől függően + amiket támogatnak(átlagban 1-10-ig támogatja a legtöbb eszköz), a csatorna sávszélességén is állítani kell(20/40/80 Mhz), próbáld meg 20 Mhz-re állítani 2.4GHz-en, hátha kevesebbszer dobja el.
Gyorsan ennyi jutott az eszembe.
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Router beállítással kapcsolatban kérdeznék, ugyanis a WIFI-t rednszeresen eldobják a kliensek, vagy ha nem, akkor annyira lelassul az átvitel a WIFI-n keresztül hogy a kérések sokszor timeout-olnak, minden kliensnél.
Ethernet kábelen az IP TV és a csatlakoztatott eszközök mindig esetben jól működnek.
Kliensek:
- kettő Andriod-os mobil és három Android-os tablet, WIFI kapcsolattal
- 3 laptop WIFI kapcsolattal
- egy NAS vezetékes, ethernet kapcsolattal
- IP TV: kettő settop box, az egyik felvevősEredeti felállás:
- Telekom NET L, 500/22 kável TV-s internet
- Telekom Sagemcom V2 gatewayMár a 3. gateway-t hozták ki, s a következő a helyzet:
- vagy már az elején sosem sikerült 5GHz-en csatlakozni hozzá
- vagy eleinte jó volt, aztán pár nap után produkálta a jelenséget2.4 GHz-en egész jó a WIFI stabilitsása - már amennyire egy nagyon zsúfolt (sok ilyen router van a közelben) környezetben jó lehet, ezzel nincs és nem is volt probléma.
Az 5 GHz-et pedig próbáltam többféle csatornán, sávszélességgel is, nem segített.
Ilyenkor mindig az segít, hogy bontom a kapcsolatot, s újra csatalkozom az eszközzel.5 GHz-en többnyire akkor jelentkezik a probléma, ha valamilyen stream-elt videót akarok nézni az internetről, ha a helyi hálózatról, a NAS-ról teszem ugyan ezt, akkor sokkal ritkábban.
A Telekom pedig azt mondja, hogy a WIFI grátisz, vagy működik, vagy nem. Ha nem tetszik, akkor vegyek saját router-t, amit meg is tettem és már az 5. fajta saját router van nálam (kaptam kölcsön pár fajtát).
Volt, amellyel ugyan ezt csinálta, s van amelyikkel ritkán, de jelentkezik ugyan ez a jelenség.
A legstabilabb most egy Asus router, AC57U, egy Mediatek chipset-es, de ezzel is jelentkezik a probléma.
Az Asus router Access Point módban van csatlakoztatva a Telekom-os gateway-hez, annak egy LAN portjára, ami az Asus WAN portjába van bedugva,Jelenlegi felállás:
- Telekom NET L, 500/22 kável TV-s internet
- Telekom Sagemcom V2 gateway, az összes WIFI rádió ki van rajta kapcsolva
- Asus AC75U router, a Telekom-os gateway-hez csatlakoztatva, annak a LAN portjához, s az Asus WAN portjához. Az Asus Access Point módban van. Csak az Asus adja a WIFI szolgáltatást.Megjegyzés:
Korábban (pár hónapig, teszt jelleggel) a szomszédomtól jött át egy ethernet kábel, s az adta a a net-et, de akkor az én router-em NAT-olt, s úgy adta tovább a netet, s akkor nem voltak stabilitási problémák - ugyan ezekkel az eszközökkel, csak a router volt más.Amióta saját előfizetésem van, azóta csak az 5GHz-es WIFI nem jó, akár mit is csinálok.
Mit kéne változtatni a hálózat felépítésén vagy beállításán?
Kérlek segítsetek... -
-ZeeZee-
senior tag
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Kedden bekötötték az optikát, a szerelő feldobta a Sagemcom Fast5655V2-es modemet, belépett, működött a net. Aztán kérésemre csak direktbe összekötöttük az IPTV STB-jét az ONT-vel, ment az IPTV.
Nálam problémás a direkt kötés, ezért a padláson megy majd keresztül a kábel, switcheken keresztül. Kipróbáltam, ONT -> switch -> STB, működött. Jött a bonyolítás, saját router (RT AC57U). Sokadik próbálkozásra (PPPoe passthrough be, kapcsolódás kézire, DHCP ki, routeren beállítások sora) ment az IPTV a routeren keresztül, de csak egy darabig. Lefagyott az ONT (közvetlenül összekötve sem volt elérhető, csak resettel lehetett visszahozni), majd a router is (szintén csak reset hozta vissza). Most minden működik, de az STB-t nem kapcsoltam be egyelőre.
Mit kellene beállítanom, hogy menjen az IPTV is akadás/fagyás nélkül a routeren/switchen keresztül?
-
Corpuscle
őstag
“Csak online kapható”. Ennek mi értelme, hogy egyes termékek csak így rendelhetők? Nem szívesen mókolok bele a meglévő szerződésbe, személyesen szoktam intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Bundle topik
- Bittorrent topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest