Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz lewisfm #106060 üzenetére

    Asus AC75U router, a Telekom-os gateway-hez csatlakoztatva, annak a LAN portjához, s az Asus WAN portjához. Az Asus Access Point módban van. Csak az Asus adja a WIFI szolgáltatást.

    Szerintem a dolog itt sántít, hogy az access point, ami nem NAT-ol, csak vezetékesből, vezetéknélküli hálózatot csinál, miért a WAN portjába van csatlakoztatva a kábel LAN helyett. A WAN <-> LAN NAT-olásra van kitalálva(lehet azért is terhelődik le ennyire), igaz nincs ASUS soho routerem jelenleg és nem ismerem az AP módját, elképzelhető, hogy akkor a WAN portot is LAN-ként kezeli, azonban én mégis a LAN-ba átcsatlakoztatnám a kábelt, mert ez így szokás, maradjunk annyiban.

    Amit még megkellene nézni, hogy az összes eszközöd IGMP képes-e és ha igen be van-e kapcsolva az IPTV, miatt, továbbá ellenőrizni kellene azt is, hogy nincs-e hurok(kábeles visszacsatolás) a hálózatodban, elvileg erre van védelem, de így is tud furcsaságokat csinálni.

    WLAN-on nem elég kevésbé zajos csatornát keresni, hanem eszközmennyiségtől függően + amiket támogatnak(átlagban 1-10-ig támogatja a legtöbb eszköz), a csatorna sávszélességén is állítani kell(20/40/80 Mhz), próbáld meg 20 Mhz-re állítani 2.4GHz-en, hátha kevesebbszer dobja el.

    Gyorsan ennyi jutott az eszembe.

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák