- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Mr Dini #104194 üzenetére
Itt az üzleti célra nem azt értem hogy te x összeget keresnél vele. Forgalom szempontjából mindegy hogy te egy 100TB-os szervet üzemeltetsz ami mondjuk egy FTP szerver és töltenek le rólad filmeket, vagy valamilyen nagyon nagy forgalmú honlapod van, itt a lényeg az hogy te mondjuk 50x annyi adatforgalmat generálsz a T felé mint egy átlagos user. Ez meg nyilván felkelti a T figyelmét, és próbálnak afelé terelni hogy üzleti előfizetésed legyen drágábban.
-
válasz
Bile Demon #104195 üzenetére
Nem üzleti célra lenne használva, open-source kezdeményezés, csak a forgalom az, ami kérdéses, de ezek után nem fogok kísérletezni vele.
Gondolom ezek után a PTR rekord beállítást sem érdemes megkérdeznem tőlük.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #104194 üzenetére
Félre értelmezed, illetve nem akarod elfogadni hogy problémád lehet belőle. Igazad van, sokan használnak nas-t, elsősorban belső hálózatra. Megesik hogy megosztanak file-kat a felhasználok 1-2 alkalommal. De amit te szeretnél az bőven ki meríti a lakossági szintet. Egy átlagos felhasználó havi 20-30Gb használ. Ahol gyerekek vannak, és non-stop megy a net ott havi 1-2 terra. De már az is necces. Na most ehhez nézd a napi 1-2 terra adatforgalmat.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Mr Dini #104190 üzenetére
Ezt pont azért tették bele, hogy a lakossági csomagokat ne lehessen üzleti célra felhasználni.
A NAS és a Home szerver, Raspberry az teljesen OK.
Lehet szerver, ha háztartási céllal használod, ha fizetős szolgáltatás nyújtás van rajta, akkor nem OK.Az nincs részletezve, hogy ezt ki, mikor és hogyan ellenőrzi és mi a határ.
-
válasz
jozsi252 #104191 üzenetére
Nem üzleti célra lenne, semmi pénzt nem termel a projekt, csupán hobbi jellegű. Ezért lett volna kényelmesebb a racktől megszabadulni.
Csak annyit értettem NAS alatt, hogy az ÁSZF szerint a szerverhasználat tiltva van, márpedig a NAS egy szerver.
@dptrsk
8 db IP-re oszlik el a forgalom, ezzel a 8-al van állandó kapcsolatom.
De igen, sejtettem hogy nem fogják szeretni. Bár akkor ne adják korlátlannak.
-
jozsi252
veterán
válasz
Mr Dini #104190 üzenetére
Gondolom a NAS nem 2TB adatot generál? Nekem is van egy Synology NAS ami 0-24-be megy, de igazából mondhatni átlagos felhasználó vagyok, filmek, sorozatok, stb.. Viszont a napi 2TB forgalom bőven kimeríti az átlagos fogalmat.
Lehet hogy ideig óráig működne a szervered, de biztos van a központba nekik egy olyan script ami figyeli a túl nagy adatot generáló usereket, aztán először figyelmeztetnek, utána meg szerződést bontanak az ÁSZF xy pontjára hivatkozva, ahova is 100% hogy le van írva az üzleti célból nem lehet használni a hozzáférést. -
válasz
Bile Demon #104188 üzenetére
Remek, akkor marad a dedi. Bár ez a szerverüzemeltetés elég tág fogalom. Ezek szerint akkor NAS-om se lehetne, mégis mennyi felhasználó rendelkezik vele...
Köszi
-
-
adika4444
addikt
válasz
Mr Dini #104186 üzenetére
Alapvetően csak annyi a kikötés, hogy indokolatlan túlhasználat ne legyen, de nincs leírva mennyi az annyi. Szerintem a torrenthuszárok mellett ezért se fognak visítani optikán, de ez akkora mennyiség, hogy én még is vlmi dedikált szerverre raknám, nehogy gond legyen később.
-
Sziasztok!
Most hogy gigabites a háló itthon, gondolkodom rajta, hogy dedikált szerver bérlés helyett hosztolom a webappom itthonról, ami egy nap alatt ennyi forgalmat generált:
Sehol nem találtam infót a szerződésben erre vonatkozóan: mennyi a megtűrt forgalmazott adat mennyisége? Ez a kb 2 TB napi forgalom fel ok? Nem akarok kockáztatni...
Köszönöm!
-
Marci112233
addikt
válasz
DJ. Ru$y #104182 üzenetére
Az kimaradt hogy a TP-Link nem megy nonstop. Sokszor van áram nélkül kikapcsolva, de ha messzebb is kell a wifi akkor üzemel. A Speedport meg 0-24-ben megy a házi telefon miatt. Másrészt késő este soha nem megy a TP-Link meg az asztali gépem sem csak a laptop, így marad megint a ZTE. (Egy helyiségben vannak így sebességgel és jelerősséggel nincs gond.).)
-
Gedeon31
addikt
Amikor szeptemberben váltottam először az új Net S plusz csomagra [link] megszívtam a feltöltéssel, majd visszakaptam a régi csomagot. Februárban újra váltottam a magenta miatt erre a csomagra ,de maradt a 8 Mbit/s. Most kíváncsiságból mértem egyet és 12 Mbit/s lett a feltöltésem. Szeptemberben napokig szenvedtek valahogy visszajöjjön a korábbi feltöltési sebesség,de a régi vonalamat nem tudták visszatenni, de a 8 Mbit/s sebességet sem tudták növelni. Most vajon mi történt emelkedett a vonal értékem?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Marci112233 #104180 üzenetére
Ha nem a TP-Link építi fel a PPPoE kapcsolatot, akkor dupla NAT van, szóval az egy megint másik beállítási opció.
Ha nem használod miért nem kapcsolod ki legalább a Speedporton a wifit?
-
Marci112233
addikt
válasz
kabelmania27 #104176 üzenetére
Nekem a Speedport Entry 2i hgw-n így van bekötve mint írtad az az lan1-ből át egy TP-Link WR1043ND V4-es routerbe.( Router az előd modemes Inviteles nethez lett véve. ) Simán szórja minkét eszköz a wifit. A ZTE az asztal alatt dolgozik míg a TP-Link az asztal tetején. Mivel ugye a ZTE jele nem túl erős távolabbi helyen a házban, sok esetben a TP-Liunk-et fogom a telefonnan és a ZTE már nem is látszik. az 1043-ban meg semmit nem állítottam el, minden gyári beállítás kivéve a menübe való belépés és a wifi jelszava.
-
sutyi^
senior tag
Estét az uraknak.
Akinél esetleg Budaörs vagy Budapest XI / XXII. kerület környékén Telekom Optika van, megírná rendben szuperál-e a szolgáltatása?
Csak mert nálam per pillanat a 1Gbit-es OptiNet-ből, nagyjából 20Mbit ha megvan lefelé... Végpontit már újra indítottam, kétszer is.
-
jozsi252
veterán
válasz
kabelmania27 #104176 üzenetére
Köszi mindkettőtök segítségét!
Ez lesz akkor az első amit meg fogok tenni.
Jó lesz már végre eljutni oda hogy legalább a letöltési sebességem értékelhető lesz, a feltöltés meg olyan amilyen.. Vidéken annyira úgy sem húzgálják kisebb helyeken az optikát, szóval egyelőre az még álom marad.
-
jozsi252
veterán
válasz
kabelmania27 #104173 üzenetére
Nincsen iptv előfizetésem, csak a net lesz. Ilyenkor is ugyanígy kell tennem?
-
kabelmania27
Topikgazda
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Hálózatfejlesztések voltak nálunk, és most már elérhető koaxon a Telekomnak a legnagyobb netcsomagja ami 500/22 jelen esetben. Nem tudjátok véletlenül hogy mostanában a Telekom milyen modemet/routert osztogat a megrendelőknek? Ha modem akkor nyilván nem lesz gond, de ha olyan eszközt ami modem router egyben, akkor valahogy meg tudom oldani hogy a saját routerem használhassam ahogy eddig is tettem?
Esetleg majd a T-s routert kell átállítani egy másik módba és kész?TP-Link Archer C9 routerem van amivel 100%-osan meg vagyok elégedve.
Köszi!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Cyberslider #104170 üzenetére
Üdv!
Családi csomag adásaihoz kell kérni kártyát, közszolgálati csatornákra van esély.
Indítsd el egy teljes dvb-c keresés, miután megtalálta a csatornákat lapozd végig. -
Cyberslider
őstag
Sziasztok, tudja valaki, hogy Vidanet-nél a DVB-C tuneres tévén mely adások jönnek kártya nélkül pl egy családi csomagban, tehát hogy kódolt-e a jel, vagy sem (box ne kelljen), mert nincs róla információ az oldalon.
-
Rick4
félisten
válasz
dareyou90 #104168 üzenetére
Persze hogy lefényképezi, neki le kell. Anno nekem is fent volt a 120-as tükör a twin fejjel, diseqc motorral, mondtam ne szereljen semmit, a másik koaxra kötöm majd, úgyhogy a kéménynek támasztotta a kis tükröt, és csinált egy fotót, aztán a tükröt fejjel együtt betettem a garázsba.
Szóval kimegy, megkéred, hogy forgassa át a régit, ( kb 1 perc az egész), leteszi valahova a sajátját, fotózza, és megy mindenki dolgára.
Az inverto fejed semmivel se fog többet nyújtani, mint a t-s fej, de ha pukk van, villám, stb, akkor a te fejed kakukkol be, nem az övéké...
-
dareyou90
csendes tag
Sziasztok!
Azt tudom, hogy a másik két szolgáltató műholdas TV szolgáltatása beköttethető úgy, hogy saját kültéri szettet használok.
A Telekomnál ez megoldható? Mert van egy INVERTO Black Ultra High-Gain twin fejem, jelenleg még Digi előfizetéssel, így nem szeretném a kukába dobni, valami gagyibb gyártmány miatt. Mert hallottam valami olyasmit, hogy a Telekomnál tán lefényképezi a szerelő a saját logós antennát ...stb.
Ki mit tud erről? A tányérom amúgy is T-Home feliratos, mert két éve még T előfizető voltam, de sajnos besokalltam a D betűs cégtől így visszaváltanék. -
Anonymus95
senior tag
Miért van az hogy kábelen, laptopon, 1Gbites aljzatól, 2-3 hete az 1Gbites net 930 körül volt, Most pedig 500 körül van a letöltési sebesség... A feltöltés pedig 230 helyett 900 körül van. Most mi van?
2-3 napja volt hűség újítás. Mondtuk, hogy maradjon minden ugyanaz, jó nekünk ez. Na most azt el tudom képzelni hogy a feltöltési sebesség a csomagban már nem 250 Mbit, hanem 1000 lett. De a letöltési sebesség miért feleződött?A laptop és újra lett telepítve, elvileg a driver megfelelő. Valami nincs beállítva vagy a szolgáltató a szolgáltató a ludas?
-
törölt tag
válasz
#22718208 #104165 üzenetére
Ez igaz a upc-re is, ott is ha router módban van, és újra indul akkor a lan is megál.
A wifi, na ez érdekes, alapvetően a wifi szolgáltatás nem a szolgáltató plusz szolgáltatása, sokkal inkább az álltaluk kihelyezett eszköz szolgáltatása. Nagy különbség. Éppen ezért nem is veszik figyelembe ha wifi gond van, és nem is vállalnak rá felelőséget. Erről az oldalról megközelítve igazuk van. Hogy a wifi csak egy plusz. Az más kérdés hogy wifi világot élünk, és a kábel megoldás már barlang megoldás. De még mindig a kábel megoldás a legjobb, bármennyire is ágálunk ellene. Na persze a mai mobil világban ez kicsit vicces, lévén a mobilra nem tudsz kábelt kötni.És ismét ott vagyunk hogy melyik oldalról nézzük. Az lenne a legjobb ha a wifi szolgáltatás is hozzá tartozna. Mondjuk ha jól értelmezem erre adják most a mesh eszközöket, amit már fel vállalnak. Kérdés mi a határ, meddig szolgáltatói probléma, mikor a felhasználó dolga. Ha pl visszaélés történik akkor kinek a felelősége? Szolgáltató, vagy előfizető? Az a baj, hogy nincs rendesen leszabályozva. És megy a csiki-csuki.
-
törölt tag
válasz
Anonymus95 #104159 üzenetére
Istenem ,ez a süket duma amit tolnak már vicc kategória!
Ők kényszerítenek rá a saját szutyok routerük használatára. Amihez ők biztosítanak belépést az "admin" felületre. Ezek mellé meg azt kijelentik ,hogy nehogy merészeld konfigolni, mert telekom tulajdon!?
Ez az ajándék wifi szöveg , meg megállná a helyét kb. 15 évvel ezelőtt, de ma mar semmiképpen sem.
Illetve a felhasználói utasításba bele írhatnák ,hogy 5 eszköznél több ne lógjon rajta, mert összefossa magát a cucc!Inkább adnának egy egyszerű modemet , ami lekezeli a VLAN-t az iptv -hez és egy porton kijönne a net, amivel mindenki azt csinál amit akar egy PPPoE -PT kapcsolódással.
Nem kell sem wifi, sem router funkció , sem félig belegányolt USB és félig belegányolt VPN sem.
Meg még ki tudja mi, ami a pici fejükből kipattan , aztán bele akarják majd rakni.
A telekomnak olcsóbb és egyszerűbb lenne.A user meg nem szopna folyamatosan a hulladék eszközökkel meg az "ajándék" wifivel!! -
Anonymus95
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #104160 üzenetére
70%^ban üzemelni szokott a nyári időszakban, mert csak így van net az udvaron. A belső nem ér ki.. így a lakás másik pontján üzemel és onnan osztja tovább a netrt az udvarra és konyhába. (A két router kábellel kapcsolódik egymáshoz.)
Szóval más szerepe is szokott lenni. Így mit javasolsz, mit, hogyan állítsak be?
Nem lesz lassabb az IP cím kiosztás és névfeloldás? -
Rick4
félisten
válasz
DJ. Ru$y #104160 üzenetére
Az enyémbe be tudok lépni, mégsem tudok ilyen részt állítani, igaz, a régi szoft helyett nekem már az új van fent.
Nekem itt van mögötte a WDR3600-as router, a hgw-nek csak a modem része kell, a router csinál mindent a belső hálón, azért is van ennek értelme, mert azon viszont tudok másik dns-t állítani, ráadásul ha hálózati hiba van a kábelnetnél, restartolgat a hgw, és szétesik a belső háló is, itt a nasnak felcsatolt mappái vannak, ip kamerák mennek, a műholdvevőm webes felületéről indítva streamelem a gépmre a nekem tetsző tv műsort, na ez mind megy a levesbe, ha a modem nekifog restartolgatni...
Ha nincs net, a telefonon nyomok egy gombot,elindul a hotspot, a routeren kattintok 3-at, felcsatlakozik a telefonra, és ismét van net.Az már csak hab a tortán, hogy az épület másik végében a router wifit is oszt, a modem pedig a túlvégen van, a kettőt egy lan kábel köti össze.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Anonymus95 #104159 üzenetére
Ne aggódj, bele lehet nyúlni, ha nem lehetne belenyúlni, akkor nem tennék rá a jelszót a hátuljára / aljára.
A TP-Linket tudnád használni csak DHCP szervernek, minden mást kikapcsolva, de szerintem luxus 2 eszközt árammal táplálni csak azért, hogy a második adja a DHCP szervert a belsőhálón.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #104158 üzenetére
Ez így van!
Köszönöm szépen a segítséget!
Van egy tp-linkem, de nem mai darab és nem tudja az 5G-t se.Egyébként tegnap gond volt a szolgáltatással és ma kijött a szerelő. (Valószínűleg beragadt a frissítés, ami tegnap jött és az egyik beltéri képtelen volt elindulni)
Megkérdeztem tőle is ezt a DNS-t és azt mondta, hogy nem is szabad állítani semmit, mert ugye a Telekom tulajdona. És ez egy modem, (illetve beltéri egységek) és az hogy van benne wifi funkció is, az csak ajándék, de nem arra lenne, hogy állítgassuk és ezer meg ezer eszköz legyen rajta. Elvileg egy saját router kellene.Na én ezen jól meglepődtem...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Anonymus95 #104155 üzenetére
Mintha tegnap azt írták volna, hogy nem lehet benne DNS-t módosítani. Kézzel kell megadnod a készülékeiden egyesével, manuálisan.
-
Anonymus95
senior tag
Sziasztok!
Egy 1Gbites NET + IPTV szolgáltatáshogy kaptunk egy Sagecom F@st routert. Szeretnék DNS-t módosítani, de sehogy sem megy. Lehetséges egyáltalán?
-
törölt tag
válasz
Dentaylor #104151 üzenetére
Semmi, valami történt ismét a szolgáltatónál, én most saját eszközre bíztam az internet kapcsolatot, és ki esések vannak a tv szolgáltatásban, ez akkor észrevehető ha fel veszed a műsort, kockásodik, kihagy a hang, meg áll a film, és picit tovább kell tekerni hogy folytassa tovább. Vagy a kihelyezett eszköznek lett ismét baja, vagy kiesések vannak. Szóval a hiba nem az ön készülékében van.
Lehet fel is hívom őket, hogy csináljanak vele valamit, mert ez ... -
fcsabika1
tag
Sziasztok.
Óbudára költözök albérletbe, és internet előfizetést szeretnék. Van a Telekomnál a Net M csomag, ami 300 mbit. Felhívtam az ügyfélszolgálatot kétszer is, megkérdeztem hogy a címen mennyi lehet a tényleges sebesség ezzel a csomaggal. Egyik ügyfélszolgálatos maximum 50-et mondott, másik minimum 250-et.
Hol lehet az igazság? Esetleg valakinek van tapasztalata, aki a Szél utca környékén lakik? -
Dentaylor
újonc
válasz
DJ. Ru$y #104146 üzenetére
Üdv!
Kipróbáltam a javasoltakat. Sajnos ha csak a STB van a fogadó oldalon akkor is van fagyás. Sőt most azt is észrevettem - amit korábban nem - hogy nem is kell a számítógépen netezni elég ha be van kapcsolva már szakadozik az IPTV. Nem tudom annak van-e jelentősége, hogy a régi powergridből egy TP-link SG1005D switchen keresztül osztottam a jelet a STB-nek, a PS-nek és a TV-nek. A direktben kötést korábban próbáltuk, amikor hibakeresés okán volt nálunk egy szakember a T-től. Direktben rendben volt az adás. Ami még furcsa, hogy csak az a gép zavarja az adást ami közvetlenül a modemből kapja a netet. A másik asztali gép és a modem között van egy osztó és azzal nincs problémánk. Nyilván a powerline körül kell keresgélni, csak nem tudom mit. Az ára alapján az atyaúristent is támogatnia kéne nemhogy az IPTV-t.
-
bigdigit
addikt
Anyámnál szeretném leváltatni az ügyfélátverős régi más szolgáltatós előfizetését.
Az összefoglalóból nekem nem jött le így kérdezek.
Telefon és iptv lenne csak.Viszont neki még régi hagyományos tv-je van amin koax antenna és scart csatlakozó van csak.
Így is megoldható az iptv?update:rákestem a scart szóra mindent megtaláltam.
-
Dentaylor
újonc
válasz
DJ. Ru$y #104146 üzenetére
Sajnos a TP-link beállítások között nincs IPTV. Eddig az audio/video volt beállítva. Tudom, hogy a kábeles megoldás a tuti, csak sajnos nagy a távolság a házon belül és a feleségem nem tolerálja a kábelt a nappalin keresztül hosszú távon. Az egész kialakítás eredetileg a régi kábeltévés rendszerhez készült, koax fali csatlakozásom van bőven.😎😎 Megpróbálom az általad javasoltatak azután meglátjuk.
-
törölt tag
válasz
malnabokor #104145 üzenetére
Üzleti gmail ?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Dentaylor #104143 üzenetére
A TP-Link felületén nincs valamilyen IPTV opció? Mivel előtte tökéletesen működött, így vagy az eszköz nem képes normális működésre, vagy nem támogatja az IPTV-t, ahogy előttem írták be kellene kötni a STB-ot egy időre legalább (akár ideiglenesen) egy hosszú UTP kábellel a Telekomos Sagemcomba és kipróbálni, hogy úgy mit csinál, ha úgy nincs hiba, akkor a powerline körül kell még jobban körülnézni.
Amit még megpróbálnék, kihúznám a powerlineokat, majd kihúznám belőle a PS-t, és csak a STB-ot hagynám a "fogadó" oldalon. Aztán vissza a powerlineokat a konnektorba és megnézni így van-e probléma.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
A Telekomnál van a céges levelezésünk, saját domainnel. Jelenleg vagy Gmail-en keresztül használjuk (de akkor a bejövőket csak 30 percenként szinkronizálja), vagy közvetlenül a telefon/laptop levelezőkliensbe van beállítva, de akkor a nem Telekomos hálózatokon van ugye probléma a küldéssel.Van valamilyen normális megoldás, hogy mind a bejövő, mind a kimenő levelezés megfelelően működjön? (van egy Synology NAS, de nem szeretném a levelezést arra költöztetni).
-
Dentaylor
újonc
Üdvözlök Mindenkit!
Új tag vagyok, csatlakozásom oka egy olyan probléma aminek a megoldásában talán kaphatnék segítséget. A gondom röviden annyi, hogy amikor használjuk az aztali számítógép internetjét az IPTV-n rendszeresen rövid 1-2 másaodperces fagyások tapasztalhatók. A probléma azóta áll fenn, amióta a régi Comtrend 9020 Powergridemet kicseréltem egy TP-Link TL-WPA8630P Kit-re. Röviden a használt rendszeremről:
- T-home előfizetés IPTV+ 150 Mb/sec-os internet, a hozzá adott Sagemcom modemmel és 1 db Cisco settop box-szal. A settop boxhoz - ahogy korábban is - a power line-on keresztül juttatom el a jelet. A modemből külön kimenettel csatlakozom az asztali számítógéphez illetve a powerlinehoz. Switch sehol nincs a rendszerbe iktatva, mivel a modem 4 internet kimenettel bír, a powerline pedig 3-mal. A powerlinból egy kimenetet a TV-hez egyet pedig még PS-hez használok. Nem tudom ennyi infó elég-e a segítséghez, ha valami még szükséges írjátok meg.
Előre is köszönet és üdv!
-
törölt tag
válasz
[PATRIK] #104138 üzenetére
Így van, az egyik leg egyszerűb megoldás, ha a szolgáltatói eszközön ki kapcsolod a dhcp szervert, és a pi-hole meg bekapcsolod. Így minden csatlakozott eszköznek ami a dhcp kér címet, a pi-hole fog osztani címet. A másik megoldás, hogy továbra is a szolgáltatói hálózati eszköz osztja a címeket, de a lan dns részre vonatkozóan megadod a pi-hole címet. A pi-hole meg megadod az alapértelmezett geatway címet, és a dns prefix alaist. Pl lan, home, stb...
Sagem 5xxxx csak a dhcp kikapcsolása a járható út, ebben az esetben az tv is onnan kap címet.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
[PATRIK] #104138 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy állítható a DHCP-vel kiosztott DNS a Sagemben, ahogy gombilaci1 is írja, de, ha ott az eszköz előtted, akkor megnézed a LAN - DHCP (Server) alatt, ha van ilyen menüpont, hogy módosítható-e a kiosztott DNS cím, ha nem, akkor marad a kézzel írogatás.
-
[PATRIK]
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y #104136 üzenetére
Itt van az eredeti leírás, 3 féle módon is meglehet csinálni.
https://discourse.pi-hole.net/t/how-do-i-configure-my-devices-to-use-pi-hole-as-their-dns-server/245
Első megoldásnak a DHCP DNS-ének megváltoztatását írja. Az a legegyszerűbb megoldás szerintem. De nem tudom, hogy megoldható-e. Ha nem akkor külön-külön beállítom a gépeken.
-
[PATRIK]
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudom, hogy a megfelelő témához írok-e, ha nem akkor elnézést.
Szeretném használni a PI-Hole-t.https://pi-hole.net
Egy Sagemcom Fast 3686 (v1) modemem van a Telekomtól. Iptv+net+telefon előfizetéssel.
Ha megváltoztatom a DNS-t a modem beállításaiban okozok vele bármi problémát? Vagy mindent tudok ugyanúgy használni? Annyira nem vagyok benne a témában, csak egy-két dolgot értek belőle.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Starchm
őstag
válasz
aclandiae #104131 üzenetére
Technikailag (a net és kábel alapján) képes vagy 100MBps-el letölteni de :
-Processzor tud-e kezelni ekkora adatmennyiséget?
-Háttértár bírja-e ezt a sebességet?
-Van-e olyan seed/feltöltés ahonnan ilyen sebesség jön?Ha ezek adottak akkor tudsz annyival letölteni, de a 3. kérdés általában a kérdésesebb, elég kevés hely van ahonnan jön a 100MB/s a torrenten kivül...
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
- Net L 1000 díjcsomag
- szolgáltató által adott digitális elosztó (Sagemcom F@ST 5655v2 GPON ONT)
- Cat6A S/FTP kábel
- speedtest-en 852/226 Mbit/s-ot mértem
- tv és a számítógép is az előbbi kábellel csatlakozik közvetlenül a digitális elosztóhozEzek alapján minimum 100 MBps-al kellene letöltenem?
-
-
-
Múlt héten szerdán rendeltem egy készüléket a Telekomtól.
Az ehhez szükséges dokumentumokat is megkaptam már, de a készüléket még nem.
Vanda szerint nem tud ebben a fázisban az ügyintéző sem segíteni.
Érdemes ennek ellenére ügyintézőt kapcsoltatni?
Volt innen a fórumról aki szintén rendelt szerdán ilyen készüléket, és csütörtökön már át is vette. -
pityaa23
senior tag
Sziasztok! Szükségem lenne fix IP-címes SIM-kártyás internetre. Ez ahogy látom csak üzleti csomagban van. Tudnátok mondani egy olyan telefonos tudakozót, ahol új ügyfelekkel foglalkoznak?
-
Dr.Én
veterán
válasz
Intruder2k5 #104117 üzenetére
értem, köszönöm, holnap ki próbálom!
-
-
Dr.Én
veterán
válasz
Intruder2k5 #104115 üzenetére
az maga linux rendszer vagy csak simán egy program?
-
-
Dr.Én
veterán
Hali!!
Mi történhetett a Telekomnál?
december óta van kis falunkban telekom internet..optikai szálon jön..
1000/1000-es csomag...nagyon szépen működött...
Múlt héten lett egy furcsa jelenség...ha elkezdtem letölteni valamit (torrent vagy más oldalról) és minél gyorsabban jött lefelé olyan furcsaság lett hogy a gép elkezdet fagyogatni..ha leállítottam a letöltést vagy végzett a fagyás egyből abba maradt.
tegnap estére fagyás megszűnt...de net az iszonyat rossz, lassú, szakadozik a letöltés...ping is eléggé képes ugrálni és WOT is laggol nem kicsit...
A gép alkatrészeim le csekkoltam külön külön mindent...proci, vga, memória...okés...játék alatt nincs fagyás...stresszelő progiknál szintén nincs semmi fagyás...Semmit se állítottam, se routerben se haló kártyán se
-
lszlogal
senior tag
válasz
PlüssMajom #104112 üzenetére
Állíts be neki a DHCP-ben fix IP-t, és biztos hogy többet nem lesz gond
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
PlüssMajom #104110 üzenetére
Ja, csak bridge mód a Sagemcom F@st 3686AC eszközre van, írja is, hogy:
" Optinet előfizető vagyok
Ha tudja a HGW PPPoE Passthrough funkiciót akkor ugyan az a teendőnk mint az Xdsl előfizetőknek."Vagyis kézzel a Telekomos eszköz felületén tudtad volna kapcsolni te is a PPPoE Passthrought.
-
VeryByte
őstag
válasz
PlüssMajom #104105 üzenetére
Hogyan állítottál bridge módra?
-
poli27
veterán
válasz
PlüssMajom #104105 üzenetére
sztem meg csináld meg a portátirányítást az ftp nek ennyi baja van...
-
PlüssMajom
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja költözés miatt váltottam Digi 1 Gbit-ről Telekom 1 Gbit-re.
A kapott SAGEMCOM F@ST 5655v2 routert átállíttattam bridge módra, erre van kapcsolva a saját ASUS RT-N56U B1 routerem.
Az átállítás óta a Synology NAS-om nem elérhető FTP-vel.
A Webes felület működik, a NAS szépen torrentezik. Csak az FTP nem megy.A SAGEMCOM F@ST 5655v2 admin felületén a tűzfalat Low-ra álítottam (LAN -> WAN: Allow all, WAN -> LAN: Allow all)
Please advise!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest