- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok,
Amennyiben egy ND8-as és egy ND4-es szűrőt felcsavarok egyszerre az objektívre, akkor az "értékek" hatása összeadódik, vagy a szorzatuknak megfelelően csökken a fényáteresztés? ...azaz 8+4=12 vagy 8*4=32 lesz? Jelenleg csak egy ND1000-es szűröm van, most használtam először egy erdei kirándulás során vízeséshez, de ez sok volt, .....venni akarok valszeg ND8-at és még egyet (ND4 vagy ND16) csak tudnom kellene a hatásukat egyszerre történő alkalmazáskor, hogy melyikeket vegyem meg -
fireman123
őstag
válasz
Komgeri #1196 üzenetére
Igen, többen írták, hogy nem jó a vND.....és néztem youtube videókat is, hát ott is kijött a hibája rendesen.
A színes illetve az átmenetes színes Cokin P szűrőkből érdemes rendelni valamilyen színt (naplementésen kívül)?
Persze ebay-es lenne, teljesen csak "játszásra", semmi komoly dologra -
fireman123
őstag
válasz
aleister #1185 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor az 52-es obihoz veszek egy átalakítót.
Viszont kicsit utána olvasva lehet, hogy 67mm menetes ND (ami állítható 2-400-ig) célszerűbb lenne a Cokin lapok helyett, és akkor ehhez is használható lenne az átalakító az 52-es menetű obira is. (bár a Cokinnál is van adaptergyűrű kisebb menetű obihoz)
Így a Cokinra csak átmenetes ND és színes átmenetes lapokat vennék. (ezt azért még átgondolom, tájékozódom, hogy állítható ND menetes vagy Cokin full ND lapok)(#1186)Komgeri: Hoya CIR-PL Slim (standard) [link]
Mondjuk az túlzás hogy használom, mivel most kaptam ajándékba, és nagyon kezdő vagyok még..... -
fireman123
őstag
Sziasztok!
További szűrős kérdésem, hátha benéz valaki a topicba
:
Cokin P rendszerhez ki milyen lapokat használ? ....átmenetes ND és full ND lapokat akarok venni elsősorban, de kérdés, hogy ezekből akinek van konkrét tapasztalata melyeket érdemes megvenni ..... érdemes-e a teljes sort (2, 4, 8, esetleg 16), vagy a 2-nek és a 4-nek nem sok értelme van?
Tudom, hogy általános választ erre nem lehet adni, de akinek van gondolom kitapasztalta, hogy melyiket használja jellemzően.
Még sosem használtam szűrőket, de valahonnan el kell indulniA színesek közül az átmenetes orange gondolom naplementéhez célszerű.
Esetleg tudtok linkelni valami jó leírást, cikket ezekkel kapcsolatban? ...tanulni szeretnék
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Nikkor 18-105-höz van egy Hoya polár szűrőm (67 mm-es menet), nemrég vettem egy Nikkor 35mm 1,8G obit amelynek 52 mm-es a szűrőmenete. Kérdésem, hogy a 67-es polár szűrőt ilyen adapterrel tudom-e használni a kisebb obin, vagy itt már olyan nagy a különbség az átmérők között, hogy "nem működik rendesen" ha tekergetem (azaz van jelentősége, hogy az adapter kitakar a szűrő külső sávjából elég sokat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Fujifilm X
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Asztalos klub
- BestBuy topik
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest