Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

Sziasztok! 3 hónapja vagyok Nikon D50 tulajdonos, nemrég beszereztem egy UV szűrőt, inkább csak obivédelemre. Azóta pár képnél észrevettem, hogy becsillant a szűrő (Oldalról sütő nap), illetve a szűrőre tapadt kis kosz szemek mintha a képen is látszanának, ezt a koszos frontlencsénél sosem vettem észre. Egyszer felmerült bennem a kérdés, hogy kell-e nekem ez az UV szűrő a gépre...??. Nézegettem az e-digital honlapján, mondom kellene rendelni egy gumisapkát, ez biztos jó dolog lehet, becsillanás ellen, ha van szűrő, ha nincs. Ezt néztem ki: [link] .Ez felmenne a D50 kitobijára ugye? Érdemes ilyet venni rá.?
    Tudom hogy sokat kérdezek, de a végére hagytam a legfontosabb kérdésem, ami miatt elkezdtem ezt a hozzászólást. Tehát jön a nyár, jön a napsütés (szerintem kitaláltátok), mondom be kellene szerezni egy polárszűrőt. Használni még nem használtam, de annyit tudok róla, hogy nem mindegy hogyan áll a szűrő, ha jól olvastam, van rajt valami kis jel, annak kell a nap fele néznie. Na, de az objektív vége, ahova a szűrő is felkerül, fókuszáláskor elmozdul, forog.... Lehet használni azért polárszűrőt?
    Bocsánatot kérek, ha láma dolgokat kérdeztem, de mióta az új gépre fölraktam tájékozódás nélkül az 50V talpfeszültségű vakut (Úgy néz ki semmi baja nem lett a gépnek), azóta úgy vagyok, mielőtt olyan dologba kezdek, amihez nem értek, megkérdezem az okosabbakat.

Új hozzászólás Aktív témák