- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék venni egy UPS-t, mert a lakóhelyén elég gyakori az utóbbi időben az áramkimaradás.
Ami rá lenne kötve:
- Telekom modem-router
- Set top box
- LG Oled C1 (70-180W)
- Logitech Z623 2.1-es hangfalszett (kb 200W)Nekem van otthon egy Cyberpower CP1500EPFCLCD 900W-om, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. Egy Denon erősítő, PS konzol, NAS, Oled TV és egy router van rácsatlakoztatva. Viszont édesapám nem szívesen adna ki 100ezer+ összeget.
Kérhetnék javaslatot tőletek, ami az ő igényeinek megfelelne és árban is elfogadható lenne? Előre is köszönöm.
-
bexinho23
őstag
Akku problema volt... Sajnos a gyarban beletett (30$/db) akku megadta magat. 2020.03. havi volt mindketto, a UPS-t 2020.09. vegen vettem. Kivancsi vagyok, hogy az 5e/db aras akku meddig fogja birni. Nem lepodnek meg, ha tovább, mint ez a gyari.
-
bexinho23
őstag
válasz
plömplöm #18939 üzenetére
Szerintem sokan vannak, akik nem értenek a UPS. Egyszerűen csak védeni szeretnék az érzékeny, drága elektronikai eszközeiket, ezért UPS-t vásárolnának. Van ez a topik, ahol 1 év kihagyással, többször is rákérdeztem, ki mit ajánl adott árban, adott felhasználásra. Mindig a Cybert kaptam válaszul. Gyors guglizásban is laikusként azt szűrtem le, hogy van az ATP és van a Cyberpower. Nyilván utóbbi az olcsóbb kategória, de koránt sem egy noname márka.
Na most számolgattam.
- 100e-ért vettem 1 éve
- 2023.09-ig gyári garanciás
- ha elküldöm (upsakku.hu) a UPS-t (pl. GLS a súly miatt kb. 5ezerért elviszi... majd gondolom vissza is hozza)
- akkucsere 2x10ezer
- ha még kérek állapotfelmérést (hogy nehogy ne akku probléma legyen, mert kicseréltetem az akkukat + szállítást is hozzáveszem, 30ezret kidobjak az ablakon) az megint + 10ezer alsóhangon...Ez így majdnem a UPS árának fele. Akkor inkább eladom, mert ez így ebben a formában nálam nem vált be (1 év alatt volt kb 4 áramkimaradás, amiben a mai is benne van). 3x jó volt hogy van, 1x meg, mintha nem is lenne... De mivel most úgy is költözöm, így valszeg ezek az áramkimaradások is elmaradnak majd.
Laikus nyelven írtam, remélem érhető volt. Ha nem, akkor pontosítok.
A UPS gyári windows programjában készítettem egy öntesztet, ami ennyit írt: "PASSED". Illetve írta, hogy éppen hány százalékon áll az akkumulátor (2%). Ez most jelenleg töltődik. 10%-on áll jelenleg.Amit korábban írtam, hogy 100%, azt a UPS kijelzőjén írta. Kikapcsolásig merült akku használattal (2-3 msp), majd hálózatra dugva ismét bekapcsoltam, megint 100%-ot mutatott. És nem a terhelhetőség értelemszerűen, mert nem volt rádugva semmi... szóval ennyi éves a kapitány.
-
bexinho23
őstag
Ezen a fórumon ajánlották a UPS-t. A keret max 100ezer volt, és elsősorban arra a célra kellett, hogy egy esetleges áramkimaradás ne vágjon le mindent. Tehát ha 5 percet bír 200-300W mellett, az bőven elég nekem, hogy mindent lekapcsoljak. Viszont a cyberpower mellett döntés helyessége a megvásárlást követően lényegtelenné vált.
Öntesztet futtattam manuálisan, ott mindent rendben talált az akkuval pár hónapja.
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23 #18933 üzenetére
Szerintetek ezek közül bármelyik jó lehet? 2db-ot kellene rendelni, annyit tudok. Youtube-on van egy video is, ami szerint elég könnyű az akku csere.
-
bexinho23
őstag
válasz
frpeter #18931 üzenetére
Fogyasztó nélkül, csupán a UPS bekapcsolva is 2-3 csipogás után leáll. Rádugom hálózatra, bekapcsolom, 100% a töltöttségi szint. Ennyit még megérne nekem, hogy rendelek bele akkut, de ha meg nem az a probléma, akkor mit tudok tenni? Jól sejtem, hogy a Cyberpowernek nincs hazai márkaképviselete? Eléggé csalódott vagyok. Egyáltalán honnan kellene rendelnem akkut és milyet? A UPS könnyen szétszedhető? Ha szétszedem, akkor a garancia még élni fog?
-
bexinho23
őstag
válasz
zsolt501 #18930 üzenetére
Fogyasztó nélkül, csupán a UPS bekapcsolva is 2-3 csipogás után leáll. Rádugom hálózatra, bekapcsolom, 100% a töltöttségi szint. Ennyit még megérne nekem, hogy rendelek bele akkut, de ha meg nem az a probléma, akkor mit tudok tenni? Jól sejtem, hogy a Cyberpowernek nincs hazai márkaképviselete? Eléggé csalódott vagyok.
Egyáltalán honnan kellene rendelnem akkut és milyet? A UPS könnyen szétszedhető? Ha szétszedem, akkor a garancia még élni fog?
-
bexinho23
őstag
Cyber Power UPS CP1500EPFCLCD DE 900W
2020.09. végén vásároltam. Fél éve már elég hamar lemerült, de itt azt írták, hogy a 900W-os eszköz 200-300W fogyasztással pár percig bírja, gyári értéket nem fogja hozni. Mai napig nem volt áramszünet, így szinte már feledésbe merült a dolog.
Ma amint beütött az áramszünet, a nast, ps5öt, oled tv, erősítővel együtt levágta. Azt hittem rosszul leszek. Kipróbáltam fogyasztó nélkül a 100% akku állapotot jelezve, a UPS 2-3 msp csipogás mellett lekapcsolt.
Előfordulhat, hogy mar a boltból hibás akkuval kaptam a UPS-t? Van erre garancia a Cyberpower-nél? Ha nincs, hogyan tudom cserélni vidékiként? Egyáltalán mi a garancia, hogy az akku a hibás, és nem az eszköz?
Nagyon dühös és tehetetlennek érzem magam, ugyanis nem volt olcsó, és direkt a megbízhatóság miatt invesztáltam nagyobb összeget ebbe a upsbe, mint amennyit szántam volna.
Az akku amúgy most is teljes töltöttséget mutat.
-
bexinho23
őstag
válasz
cinemazealot #18382 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tartalmas és segítőkész válaszát. Készítek akkor egy hosszabb, tényszerűbb videót, amit elsősörben a PCland-nek továbbítok, aztán válaszoltól függően fogok lépni.
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23 #18376 üzenetére
Végeztem a gyári programon belül egy "initiate self-test"-et. Azt írja, oké.
Igaz nem teljes töltöttség (nem volt türelmem várni a teszttel) mellett próbáltam ki 117W egyenletes fogyasztással (erősítő+tv+tv box+nas+router), hanem 75%-on, de érdekes számomra, hogy a gyári grafikon szerint 100W esetén 63perc a becsült idő teljes töltöttség mellett. Akkor egy fél éves akkuval, 75%-on 117W esetén legalább 30percet hoznia kéne... vagy teljesen tévúton járok? Mert a 30-40 msp-et borzasztó kevésnek gondolom.
Garanciáztatni van értelme? Vagy kivel tudom felvenni a kapcsolatot? PC Land, vagy a gyártóval? Cyberpowernek van magyar márkaképviselete?
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Cyber Power UPS CP1500EPFCLCD DE 900W
Tavaly szeptemberben vettem PCland-től. Hogyan tudom az akkukat ellenőrizni? 0 fogyasztóval, üres járatban (csak a ups megy akkuról) másodpercenként merül 1 msp-et. Azt hozzátenném, hogy hazajöttem, nem volt áram. Elvileg teljesen lemerült (router és egy NAS(zyxel)). Viszont mikor bekapcsoltam 100%-ról merült 20%-ig másodpercenként 1%-ot. Utána kb. 15 perc fennmaradó időt írt. Rácsatlakoztattam egy laptopot, pár msp alatt leszívta. Kikapcsolt. Lecsatlakoztattam róla a laptopot, üresjáratban bekapcsoltam a UPS-T, akkor 10% körüli értéket mutatott. Kikapcsoltam.
Visszajött az áram, fél óra hálózati töltés (bekapcsolva) után üresjáratban megint akkuról működtettem. Fura mód 100% töltésről indulva a videón látható sebességgel merült. Szerintem ez nagyon nem oké. Hogyan tudok olyan értéket lekérni, amivel írhatók a gyártónak? Vagy hogyan kell garanciáztatnom? Amikor szeptemberben megvettem, tökéletesen működött. Router és nas-sal a gyári értékekkel megfelelően merült.
Várom segítő válaszotokat. 100ezer forintért nagyon átverve érzem magam.
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23 #17579 üzenetére
Szerintem nem normalis, amit akku muvel. Most 19 perc becsult fennmarado ido (44% akku toltottseg, 108W fogyasztoval) masodpercenkent merult 1 percet. Elkepzelheto, hogy 3 honap alatt az akku megadta magat? Hogyan tudom a garanciat ervenyesiteni, ha a self test "passed"-et ir, de a fennallo jelenseg semmi jora nem utal?
-
bexinho23
őstag
Udv,
Szeptember vegen vettem Cyberpower 1500 900W UPS-t. Ma kiprobaltam, hogy eles helyzetben mit tudna 100 akku mtoltottseg mellett. Nos, meglepodtem, hogy 104W fogyaszto (tv, erosito, router, nas) mellett rohamosan leesett az akku toltottseg 24%-ra, es 15 percet irt fennmarado idonek. A hivatalos oldalon ez kozeleben sincs, ha a masodik oszlop a percet jeloli. Raadasul vasarlast kovetoen jonak tunt. link
Szerintetek ez mennyire normalis? -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Nagyon bevalt a Cyberpower CP1500, hetvegen atesett az elso bevetesen. Fateromnak nagyon megtetszett, igy kerdezte, hogy milyen upst javasolnek neki.
Mivel en nem ertek hozza, es a ti javaslatokra valasztottam a ups-emet is, igy toletek kerdeznem, hogy ilyen setup-hoz mit ajanlanatok:
-lg oled tv (130W)
-logitech 2.1 hangrendszer (kb. 150W)
-telekom modem/router (15w)A keret, ami lenne ra, 30-50e Ft.
Neha, varatlanszeruen elmegy az aram, es emiatt lenne szukseg a ups-re.
-
bexinho23
őstag
Lenne kerdesem. A ups-nel mit jelent a sensitive beallitas? Egy hangero jellegu skalan lehet fel-le allitani. Alapbol teljesen le volt veve az ertek, most egy skalan latva 20% korul van beallitva (lehet a sok nyomkodasban en allitottam rajta). Milyen ertekre erdemes allitani? Ujepitesu hazban lakom, ami allandoan 226V-on van.
A masik kerdesem, hogy mivel mar teljesen leteszteltem az eszkozok terheleset, igy legrosszabb esetben sem eri el a 300W-ot. Gondoltam rateszem a subwoofert is. Lejatszottam egy bass tesztet eleg magas hangeron, amin mar szamomra is zavaro, de meg igy is 340-430 kozott ugralt.
Gondolom semmilyen mertekben nincs negativ hatassal a ups-re, ha subot kototk ra. Vagy tevedek? Nem gond hosszu tavon, ha ilyen surun ugralo terhelee van rakotve? Erdemes lenne inkabb ezt az egyet nem uls-re kotni?Tegnap ejszakai villamlasnal amugy kikapcsoltam mindent, kihuztam a fali aljzatbol meg a ups-t is.
-
bexinho23
őstag
Valoban csak usbn keresztul tudom a ups adatait lekerni? Nincs asztali pcm, amit bekapcsolva hagyhatnek emaitt. Sajnos a Zyxel Nas326 pedig kizarolag az APC-t tamogatja.
-
bexinho23
őstag
Jelentem, szuperul működik minden.
Erősítő közepes hangerőn (5 hangszóró, mélynyomó nincs ups-re kötve), 4k hdr (50gb) tartalomnál sem megy feljebb 120W-nál. PS-t csak bekapcsoltam, azzal ugrott +70W-ot. Holnap komolyabb terhelés alá vetem.
-
bexinho23
őstag
válasz
Cs1csó #16806 üzenetére
Hülyeséget írtam, felületesen olvastam az útmutatót. Recharge 3 havonta, nem replace...
Gondolom ha üzemen kívül van helyezve és "dobozolva" pihen egy sarokban, erre írták.(#16808) zsolt501
Akkor alkalmanként majd lefuttatom, ha eszembe jut. Ártani nem árt.(#16809) belinho
Én is meglepődtem. Furcsáltam. De akkor ezekszerint nem egyedi eset. Lehet egy műszakban dobozolták a ups-ünket(#16810) Stanley-B.
Vajon miért csomagolnak 2 teljesen egyforma tápkábelt? Érdekes. -
bexinho23
őstag
válasz
zsolt501 #16804 üzenetére
Telefonkábel nem volt benne, usb viszont igen. Valószínűleg a gyárban a csomagolás részlegen nem volt a toppon a sorellenőr, és nem vette észre, hogy 1 kábel helyett 2 lett, 1 pedig kimaradt.
Mindenesetre a holnap reggelt akkor megvárom. Ezen már nem múlik. Viszont meglepődtem, mikor a manual-ban 3 havi akku cserét javasolnak. Értem én, hogy a biztosra mennek, csak furcsa volt ezt olvasnom azután, miután elolvastam a "greenpower technology" részt.Olvastam egy "self test"-ről, amit egy gomb lenyomásával lehet elérni "in line mod"e-ban. Ez mit jelent? Egyáltalán mit takar a "line mode" kifejezés?
-
bexinho23
őstag
Na meg is erkezett a ups. Beuzemeltem. Amit kicsit furcsaltam, hogy ket taplabel volt a dobozban, az akku pedig 100%-on allt, mikor bekapcsoltam. Elejen arra gondoltam, hogy esetleg egy korabbi vevo altal visszakuldott termek, de felhivtam a pcland-et, es azt mondtak, ok nem bontjak ki, hanem amit kapnak, tovabbkuldik. A doboz amugy teljesen gyari, serulesmentes. A ups-en mindenhol rajta volt a kis vedofolia, ahol kellett lennie. Magyar leiras nem volt benne egyaltalan, ami nem akkora gond, mert angol volt benne. Csak fura. Illetve kaptam szamlat, garanciajegyet (belyegzett alairt, mint a garijegy. Edigital pl. votl mikor uresen kukdte). PCLand altal kiallitott, de elmondasuk szerint azert kuldik, mert rajta szerepel a ups gyari szama. En mondjuk egy cyberpower-es garancia papirra szamitottam, de ha ilyen, nekem az sem gond.
Ha 100% az akku, illetve mar 4 oraja mukodik, a fogyasztokat mar radughatom, nen kell ezesetben vegigvarni a 8 orat, amit tobb helyen is ajanl a leiras, ugye?
-
bexinho23
őstag
válasz
SchumiBácsi #16792 üzenetére
Valóban, a hozzászólásomból félreérthető lehetett a helyzetem, csak hajlamos vagyok dolgokat túlgondolni. Így vagyok egy komolyabb rendelésnél is.
Remélem én is elégedett leszek vele. Nekem csak egy célom van, hogy legyen 1-2 percem lekapcsolni az eszközöket, amikor egy hirtelen áramszünet következik be. Elég fájdalmasan ülök a tv előtt, amikor pörög minden, és hatalmas csattanással mindennek vége. Eddig szerencsém volt, tovább már nem várhatok. -
bexinho23
őstag
Sosem hallottam erről és fogalmam sincs, hogyan tudnám beállítani ezen az eszközön. Majd utánanézek.
(#16788)
Informálódjak? Írtam, hogy már korábban ki lett beszélve itt a fórumban ez a ups, pont az én igényeimre mérten ajánlotta csicso82.Nem írtam, hogy 300W-ot fog felvenni az erősítő, hanem hogy ez a maximum, amit fel tud venni. Ez hivatalosan közölt adat. Értelemszerűnek gondolom, ha ups-t választ az ember, akkor az eszköz maximumával kalkulál. Vagy ha rosszul gondolom, cáfolj meg.
De ha a maximálisan megadott érték felével működik minden, akkor bőven 60-70% alatt marad a tényleges terhelés, ami hosszú perceket ad pluszba. Aminek csak örülök.Amúgy kertesházban lakom, így a hangerőt nyugodtan elengedhetem. Bár odafigyelek, mert erőteljesen tud szólni
Minél kisebb az érték, annál hangosabb. 50nél lehet éppen hallani valamit, én pedig 25-tel szoktam hallgatni.
"A konzolt nem ismerem hogy lehet gyorsan kis fogyasztásúvá tenni, PC-n nekem az az eljárás hogy ha éppen játszok azonnal kilépek és rögtön negyede lesz a fogyasztás és várok egy kicsit hátha visszajön a villany."
Gondolom hasonlóan működik egy konzolnál is. De mivel nem volt még ups-em, és eléggé ki lesz maxolva a terhelés (papíron), így csak elképzelésem (akár nem feltétlen pontos) van a gyakorlatról."Ha az UPS 2x12V 9Ah kiépítésű, úgy 600watton ~5perc futásidő lehet, de akkor teljesen lemerítetted."
Igen, néztem a ups hivatalos oldalán a skálát, milyen fogyasztás mellett mennyi időt van biztosítva.
(#16786) Stanley-B.
Köszönöm, hogy ezt megírtad. Még írhatok, hogy lemondom. Mert tegnap erősítették meg a rendelést, szombatra szállítanák ki. Viszont a másik opcióm az edigital lenne, ami most egy 5%-os kuponnal + postadíjjal 100e lenne kb., de róluk szintén nagyon rosszakat olvastam garancia ügyben. Ráadásul már az emaggal összeolvadt, ami szintén nem a megfelelő garancia ügyintézésről híresült el.A másik opcióm 98ezerért a PCX lenne, akiktől már sokszor vásároltam IT eszközöket, viszont sosem volt szerencsém a garanciázás ügymenetükhöz.
-
bexinho23
őstag
válasz
Cs1csó #16783 üzenetére
Igen, ok olcsobbak voltak. Viszont oket azert nem vettem szamitasba, mert eleg keves visszajelzest irtak roluk a tobbivel ellentetben. Bar nyilvan ettol fuggetlenul meg megbizhatok lehetnek, de 100ezres termeknel nem akarok rizikozni ilyen minimalis osszegelteresnel.
ANOka
Koszonom a megerositest. Valoban regota a piacon vannak, es viszonylag sok visszajelzest irtak roluk. Amugy az iment hivott egy kolleganojuk, hogy a csomagot hetvegere a csomagatvevo pontra szallitjak. -
bexinho23
őstag
válasz
Cs1csó #16779 üzenetére
PC Landnél volt a legolcsóbb szállítással együtt (0 Ft pick pack pont), drágábban lett volna még 99ezerért a PCX-től (tőlük többször rendeltem már, de gariztatás még sosem volt). Illetve Aqua, Emag és társai. De róluk sok jót nem hallottam, ha garancia ügyben visszaküldésre került sor. Persze kivétel mindig erősíti a szabályt. Amúgy a rendeléstől még mindig elállhatok, mert átvételkor fizetek
Ezért még könnyen meggyőzhető vagyok, ha többen nem ajánlják az üzletet.
A rendszer amúgy úgy van kiépítve, hogy minden média eszköz (PS is) az erősítőre van csatlakoztatva és az adja tovább a képet a tv irányába, így ha az erősítőt lekapcsolom, megszűnik a PS képe. Így bármit csinálok (erősítő/tv lekapcsolás), a PS-től nem kapok majd képet. De egy fő gomb rövid megnyomásával úgy is megfelelően állítja le magát a gép, amire bőven lesz ideje az erősítő és a tv kiiktatását követően.
Akkut csak a google dobta ki, miután szimplán beírtam az akku típusát, amit a gyári oldalról copy-paste-eztem.
Fesz.védős hosszabbítóból milyet érdemes venni egyszerű védelmi célból?
(ha időképen villámlást olvasok, vagy elmegyek egész napra és vihart jelez, kihúzok mindent - utp-t is - a fali aljzatból) -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Ma rendeltem meg a korábban általatok ajánlott ups-t a PC Land-től.
Amúgy az alábbiak lesznek rákötve, amiknek a hivatalos max fogyasztása:
- Denon AVR X520BT - 310W
- Sony Playstation 4 Pro - 310W
- Panasonic TX-50EX700E - 155W
- Zyxel NAS326 - 15-30W
- Asus RT-N56U - 10W
- Xiaomi Mi Box 3 - 10WTehát összesen, ha minden egyszerre maximum fogyasztással megy, akkor 825W. De ez a valóságban szerintem 750-800W között fog állni, ha minden megy.
Lenne pár kérdésem:
1. PC Land szerintetek megbízható hely? Érdemes tőlük rendelni? (garancia miatt fontos)2. 800W (kb.90%) körüli terheléssel elméletileg 3-5 percem lesz mindent leállítani. Ha gyorsan kikapcsolom az erősítőt és a tv-t, ezzel nyerek hosszú perceket még, igaz így a PS-t csak a fő gomb megnyomásával tudom majd leállítani.
A ups-en látom majd valamilyen értékben megjelenítve, hogy még mennyi szufla van az akkukban, mennyi időm van cselekedni?3. Akku csere esetén pl. ebből kellene 2 db-ot rendelnem? Így érdemes rákeresnem? - akkumulátor 12V 8.5 AH
4. Ha egy 3-as hagyományos (szeretném majd fesz.védősre cserélni) hosszabbítóra csatlakoztatom a UPS-t, majd a UPS-re egy 6-os hagyományos elosztót csatlakoztatok, amire a fogyasztók csatlakoznak, akkor jól helyesen járok el, ugye?
-
bexinho23
őstag
Sziasztok! Hugomek tavaly koltoztek csaladi hazba, ahol van egy par eves ups. Ra vqan kotve bojler, meg 1 2 kisebb fogyaszto. Az elozo, idos holgy tulaj valoszinuleg nem cserelt akkut benne, igy valoszinu, hogy szukseg lenne ra, mert mostanaban erosen sipol, hibakodokat ir. Sajnos szemelyesen nem tudtam meg megnezni, kepeket kuld a kodrol, tipus megnevezest fotozott... kod alapjan elvileg tulmelegedest jelez, de elmondasa szerint kezzel nem erezheto. Milyen budapesti vagy Komarom-Esztergom Megyei, vagy Gyior kornyeki uzletet tudtok ajanlani, ahova a upst bevihetik es segitenek nekik akkut cserelni vagy legalabb a hibaval kapcsolatban tanacsot adni?
-
bexinho23
őstag
válasz
Marci112233 #14932 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Sosem használtam még UPS-t, így bizonytalan vagyok egy kérdésben.
UPS-be közvetlenül ajánlott csatlakoztatni a fogyasztókat, vagy rádughatok egy hosszabbítót is, amire az összes fogyasztó lenne rádugva? -
bexinho23
őstag
válasz
Cs1csó #13084 üzenetére
Köszönöm a teljes körű választ. Mindenre választ kaptam. A fogyasztási adatokat még korábban írtam ki egy excel táblába. Reggel előkutattam a gépen. De úgy néz ki, hogy más fogyasztási állapotban mért adatot írtam le.
Úgy gondolom, hogy a biztonságra áldozni kell. Nem mondanám túl olcsónak az APC-t, de csak egyszer kell rá beruházni. Továbbá azért kelleni fog a kétszer nagyobb kapacitású akku, hogy legyen időm mindent szabályszerűen leállítani. Az akku csere költségénél nagyobb összegre gondoltam, így ez a bőven tűrhető kategóriába tartozik nálam.
Még egy utolsó kérdésem lenne:
Van bármi tanács, amit meg kell fogadnom egy UPS használatánál? -
bexinho23
őstag
válasz
Cs1csó #13082 üzenetére
Igen, a villámlás ellen nem lehet 100%-os védelmet kiépíteni. Legfeljebb minimálisra csökkenthető a baj bekövetkezte fél-1 milliós költséggel (már amilyen infókat találtam a neten kertes házak esetén). Viszont amikor a villanytűzhely leveri a házban az áramot és éppen megy minden fogyasztó (amiket felsoroltam), elég fájdalmasan élem meg az eseményt.
Sikerült reggel megnéznem a gyári adatokat. Gondolom ezek használatkor 1,5-2x-ére is megnőhetnek.
Panasonic TV - 44 W/h
ps4 pro - 110 W/h
Asus router - 5,8 W/h
Denon AVR x520bt - 310 W/h
Zyxel NAS326 - 8 W/h
Xiaomi Mi Box 3 - 5 W/hEz így kb. 500 W/h. De gondolom használat közben ez elérheti a 700-900 W/h-is, mint ahogy írtad is. Az erősítőre egy b&w 650 subwoofer is csatlakozik, ami külön kapcsolható. De mindig működésben van.
- Akkumulátor csere hogy történik? Szabvány szerint pótolható az akku, vagy gyártó specifikus?
Tehát a lényeg, hogy a jelenlegi fogyasztásom mellett ezeket a paramétereket kell néznem:
Látszólagos teljesítmény 1500 VA
Hatásos teljesítmény 1000 WA rövid idő mit jelent egy UPS esetében? 5-10 percnyi erő van benne, hogy mindent leállíthassak?
Amit még elfelejtettem: hozzávetőlegesen mire kell számítani költségként az általad linkelt UPS akku cseréjekor?
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy otthoni szettem, aminek nem örülnék, ha áramkimaradás, vagy villámlás vetne véget. Tudom, a legbiztosabb megelőzés a konnektorból kihúzás, amit meg is teszek minden alkalommal. De azért nem tudok minden zivatarra felkészülni, hiszen a nap nagyrészét munkában töltöm, és a NAS-os elérés, illetve a főrouter áramtalanítása nem megoldás hosszú órákra.
A szettem (fogyasztásukat most fejből nem tudom): Zyxel NAS, Asus router. Ezek nem nagy fogyasztók, viszont ha otthon vagyok, akkor általában megy egy Denon erősítő, 4k Pana led TV, PS4 pro, illetve egy Xiaomi Mi Box 3 médialejátszó (kisfogyasztású).
Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy általánosságban tekintve, egy ilyen szetthez anyagilag hogyan készüljek fel? Ha adott esetben minden fogyasztó működik, s jön egy pillanatnyi áramkimaradás (kertesházban 3 havonta 1-2 alkalommal előfordul), melyik UPS segítene a problémámon? De ha hosszabb áramkimaradás következne be, addig is legyen időm leállítani a fogyasztókat.
Amit még elfelejtettem. Mennyi ideig jók általánosságban a UPS-ben az akkuk? Milyen időközönként szokás cserélni azokat, ha általában csak készenléti szolgálatot látnak el.
-
bexinho23
őstag
válasz
Benőke #10574 üzenetére
Köszönöm. Konkrétan nincs belőve a keret, de azért 40-50 ezer fölé nem szívesen mennék. Az általad ajánlott UPS hasonló árszinten van, mint amennyit maximum szánnék rá.
-Esetleg tudsz olyan márkát ajánlani, amik között érdemes nézelődnöm?
-Illetve mi az, amire érdemes odafigyelnem választáskor? -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Nagy félelmem, hogy egy nyári vihar tönkrevágja az otthoni elektronikai cuccaimat. Ennek okán utána olvastam a témának, s arra a következtetésre jutottam, hogy ha nem is 100%-osan, de menthető a drága multimédia felszerelés, ha UPS-t használnék.
Amit a UPS-re kötnék:
Denon házimozi erősítő (310W)
PS4 (180W)
LG Led TV (44W)
Asus Router (6W)+pár apróság (kb 15W)
Tudnátok segíteni, hogy milyen úton érdemes elindulnom megfelelő UPS megtalálása érdekében?
Köszönöm.
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Villámkár megelőzése miatt szeretnék beruházni egy szünetmentes tápra. Jelenleg egy hosszabbítóra van dugva led tv, ps4, router, set top box, laptop, 2.1es hifi. Árban max 10-20 ezerben gondolkoztam, de mivel nagy a választék a piacon, így nagyon nehéz megfelelőt találni.
1. Milyen márkában érdemes gondolkozni?
2. Mit figyelek vásárlásnál?
3. Ennyi eszközt elbír egy ilyen kis értékű táp?
4. Ha nem is 100%, de nagy biztonságot nyújthat villámkár esetén?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest