- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos001
aktív tag
Sziasztok!
Van egy APC Back UPS ES 350 szünetmentesem. A régi konfigommal tökéletesen működött, de lecseréltem és most, ha elmegy az áram akkor túlterhelést jelez és lekapcsol. A jelenlegi konfigom Chieftec 400W-os táp, 160GB DVD író Geforce 6600 vidkari 2GB ram P4 3GHz proci 3,5-re húzva.
Most a Chieftec táp a probléma, vagy ilyen sokat fogyaszt alapjáraton ez a konfig? A szünetmentessel nincs gond, mert próbáltam, a tévét gond nélkül viszi percekig.
Eléggé tanácstalan vagyok, mert olvastam, hogy a Chieftec tápok nem szeretik ezt a típusu szünetmenteset. Ezek szerint ne cseréljem le ES 500-ra? Nekem nagyon tetszik ez a tápkialakítás, szívesen vennék egy ugyanilyet csak negyobb teljesítményben, viszont attól félek, hogy az sem fog menni a Chiefteckel.
Akinek van tapasztalata kérem segítsen nekem!
Köszi! -
Antibá
tag
Segítséget szeretnék kérni,szünetmentes táp vásárlására.
A gépem egy agyonhúzott Pentium D 940,de az adataimnál is le van írva a teljes konfig.
Milyen típusú és mekkora teljesítményű szünetmentest vegyek a gépemhez? -
twollah
nagyúr
Most mar csak azt kene eldontenem, hogy milyen markajut vegyek.
APC BACK ES 550VA vagy Infosec Zenergy Station 3000-600VA GE
Mind a 2re egy ev granciat adnak.
Az elso 25800 local credit, a masodik 16920 local credit. -
twollah
nagyúr
Neztem magamnak egy szunetmentes tapot.
Ez lenne az [link]
Elviszi a kovetkezo rendszert?
NF7 + Sempron 3000 + 512ram + GF6600 + DVDiro + 80giga HDD + Acer Al1716 TFT + ADSL modem + router + HiFi (ezt aramszunet eseten kikapcsolnam)
Mi ez az adatlapon, hogy:
- Audible noise at 1 meter from surface of unit 45 dBA
Ennyire uvolt ez a kutyu mukodes kozben? -
sirály12
őstag
Az rs 232-es kábelének a bekötése elvileg igy néz ki:
ups com
9 - 3
8 - 2
1 - 7
7 - 1
Ez a liebert gxt típusok kábele, én még nem próbáltam, nekem apc smart ups-em van 1000-es. Én ehhez csináltam kábelt, nekem műxik.
És nagyon sokáig viszi a gépemet (20-30 perc), pedig, csak 7Ah-s akksik vannak benne. -
timin
csendes tag
Kaptam egy LIEBERT GXT1000MT-230-as szünetmente tápot.De nem tudom használni eddig még(RS232+a bekötökábel a pc-hez +''230V bekötő a /ala régi monitor kábel a tápból a monitorig/ még nincs meg) a netes fórumok szerint 600-as APC-k is sokáig birják, de ez a ''dont worry use it 25-30 minut'' be tartozik. Ez egy 1000-es.
Amenyibben akárkinek van ehhez hozzá szólása, vagy aki ismeri ezt a tipust az kérem írjon vmit.
Esetleg tapasztalatok (más ups is érdekel)
ui:
más ph-sok küldtek ide (tényleg kösz nekik) -
mh197
őstag
válasz
sirály12 #548 üzenetére
Köszi, akkor ezekszerint az tuti, hogy ha az akku van ki, akkor legalább kis időre, ha be akarom kapcsolni fel kell villannia a lednek. Ha nem csinál semmit, akkor mi a helyzet. Mármint ha a bekapcsoló gomb nyomására semmi válasz, se kattanás, se villanás, semmi, ettől lehet még akku hiba, vagy nem valószínű?
-
sirály12
őstag
Persze, hogy lehet.
Ha belegondolsz, amikor bekapcsolod a szünetmentest, az egyből teszteli az akksit, ha rossz, akkor lehet beindul, de nem biztos, pl. az enyém nem indúl be, csak csipog egyet+felvillantja a ledeket az elején.
Ha az akksi zárlatos, akkor szinte bizti nem indul be, mert tölteni akarja, és akkor az leveri a szünetmentest, mint vak a poharat, persze a védelmek nem engedik szénnésülni a cuccot, de nem egészséges.
Vagy próbáld ki akku nélkül, némelyik táp ilyenkor is beindul, de szerintem kellene egy jó akku. -
mh197
őstag
Lenne egy kérdésem. Ha egy APC smart 700-as szünetmentes táp nem csinál semmit, vagyis be sem kapcsol, akkor az lehet attól, hogy rossz az akku? Hiába van rádugva a 220-ra, nem kapcsol be. Tudom, sok más baja is lehet, amitől nem kapcsol be, csak az érdekelne, hogy ha az akku zárlatos lesz, vagy annyira gyenge, akkor az okozhat-e ilyen gondot?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Alkoholista nevelde
- Macska topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Dark Souls sorozat
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest