- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
Ha komolyabban fotózol, akkor az első dolog a megfelelő monitor kiválasztása. Aztán jön a hardveres(!) kalibráció, majd az alkalmazások színprofiljainak összehangolása, beállítása. A hab a tortán az, amikor a monitoron készre gyúrt képet nyomtatásra küldöd
mert akkor az RGB-CMYK konverzió is beszáll a játékba
-
i are robot
senior tag
Milyen operációs rendszert használsz (XP, Vista)?
Elvileg alap, hogy kalibrált a monitorod. Aztán lényeges, hogy az annak megfelelő profil legyen az operációs rendszered színkezelésénél beállítva. A 3-as FireFox állítólag (és ha jól tudom) képes a színkezelésre, hogy lehet-e ezt valahol állítani nem tudom, de nem kizárt hogy alapból rendesen megy. Acdsee hajlamos furcsaságokra, CMYK képeket eleve elbaxottan mutatja, de ha az OS-ben megfelelő profil van beállítva, akkor az RGB képeket többé-kevésbé helyesen mutatja. Windows (Vista) képnéző nálam csinál olyat, hogy normál nézetben mutat valamit, aztán ha átváltok teljes képernyős diavetítésre, akkor meg valami elképesztően mást látok, és gőzöm sincs ez miért van. Valahol talán lehet állítani, de még nem törtem össze magamat hogy megtaláljam. Végül pedig ha PS-ban a megfelelő profilt használod (ami megegyezik az OS profiljával), akkor az bizonyosan helyesen jeleníti meg a képeket, úgyhogy én ebben bíznék. Lényeg a lényeg, szerintem Windowson nem lehet teljesen összelőni a különböző programokban a színeket, mert sok nem is kezeli rendesen a profilokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged