Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz
chatran #50470 üzenetére
Pedig nem vészes. Az látszik már nem az első amit csinál, mert nagyon tudja mi merre. Az aljától eltekintve csavaros legalább. Herótom van az olyan csavarmentes ezer pattintós szaroktól amiből tuti letörik valamelyik
2 minőségi akkuval ez anyagba nincs több mint 4 ezer. -
szebe
addikt
válasz
chatran #50011 üzenetére
Pár hónapja a 150 Ft-os Puskás sörös palackot egyik Interes automata sem ette meg.
Én a Piroskás szörpös üvegekkel szívtam meg. Repont előtt bárhol megette a visszaváltó (ahol árulják), azóta csak ott, ahol veszed (tehát ha olyan ízesítést veszek az Auchanban, amit a Spar nem árul, akkor a Sparos repont kidobja...).
Szerencsére a Vízkirálynőben nem válogatósak, úgyhogy oda le tudok slattyogni visszaváltani, CO2 palackot is. -
-
HoaryFox
őstag
válasz
chatran #49875 üzenetére
Néhány játék azért kéri az SSD-t, hogy gyorsabban tudja cserélni a textúrákat a VRAM-ban. Szerintem attól is függ, milyen felbontáson és milyen grafikával játszol. El tudom képzelni, hogy egy FHD-hez még elég a HDD, de már egy 1440p-hez vagy 4K-hoz már lehet kevés.
Amúgy okozhat kevesebb FPS-t, főleg 1% és 0,1% FPS-ben lehet rosszabb, FPS droppok, hosszabb töltési idők. -
efemm
tag
válasz
chatran #49763 üzenetére
Az éves MVM-es leolvasást, legyen akár áram, akár gáz, a régi EON-os app-ban tudod megcsinálni, a fotós (felismerős) leolvasással, és akkor nem kell várni a leolvasót. Azt nem tudom, hogy hogyan tudsz az EON-os appba regisztrálni, de ha sikerül, akkor benne lesz az éves leolvasáshoz mindkét mérőd.
-
-
-
-
-
-
efemm
tag
válasz
chatran #49525 üzenetére
Szerintem tegyél még bele 4GB ramot, de leginkább át kellene nézni a windows-t, jól beállítani, és értelmesen használni. Indexelést kikapcsolni, autostart-ból kidobni mindent, Adblock-erek, chrome-ff-edge -en kívül más böngészőt megpróbálni, update-eket kikapcsolni, felesleges programokat legyalulni. Még a windows beépített Lemezterület Felszabadítása is sokat tud segíteni, ezen kívül még ccleaner.
-
válasz
chatran #49525 üzenetére
Több ram, és Linux, de akkor lehet Windows is. (Az a gép elég jó HW egy Windows alá is, SSD-vel főleg, szóval gondolom 4GB RAM van benne, ha SSD mellett lassú.)
Én inkább Mint/Ubuntu vonalat javasolnék (Kubuntut főleg, mert az UI olyan mint egy Windows, van Start menü, tálca, ilyesmi, és fullextra). -
Fred23
nagyúr
válasz
chatran #49528 üzenetére
Anyum nyugdíjas, MX Linuxot használ elégedetten már jó ideje.
Olyan gyorsan lehet próbálgatni a különféle disztrókat, hogy akár egy tucatot kiismerhetsz egyetlen nap alatt. Nem biztos, hogy Neked az lesz a kedvenced, amit itt bárki mond.Csak valami könnyű felületet adj az összesnek, ha régi a gép. Legtöbb esetben live mód is van, szóval akár pen-ről kipróbálhatod őket. Régen nekem volt ilyen disztró próbálgatós napom, nagyon élveztem.
-
-
-
elder troll
őstag
válasz
chatran #49437 üzenetére
Két nagyobb téma foglalkozik tápokkal:
Melyik tápegységet vegyem?
Tápokról alaposan - mélyvíz
A téma összefoglalóban nem írnak ezzel kapcsolatban, így érdemes rákérdezni.
Amúgy emlékeim szerint mindkettő verzió elfogadott, alapvetően azért van porszűrő a ház aljában, hogy azon keresztül szívja be a friss levegőt. Ha a venti felfele néz, akkor a ház meleg levegőjéből termel ki valamennyit, de ez már hatással van a benti légáramra. Emlékeim szerint túlnyomást kell kialakítani, azaz több ventilátor fúj be levegőt, mint amennyi termeli ki. De passzív és félpasszív tápokat személy szerint fordítva építeném be, hogy ne a nyák és az alkatrészek kapják a hőterhelést. -
Fred23
nagyúr
válasz
chatran #49389 üzenetére
Lap függvénye.
BIOS-ban lehet például olyan, hogy használja az IGP-t, használja a dedikált karit, vagy auto mód. Ilyenkor általában nincs gond, ha a default az auto, de találkoztam már olyannal is, hogy csak dedikált és IGP opciók voltak, és a dedikált volt a default beállítás, ami ugye nagy hülyeség, mert az IGP-t úgy tudod csak működésre bírni, hogy előbb egy dedikált karit teszel be. De tán ilyesmivel ma már nem lehet találkozni.Aztán lehet, másra gondoltál. Ha arra, hogy egy IGP-s proci tud -e azonnal más kimeneten képet adni, ha átdugod, akkor tud.
-
hzsolee
őstag
válasz
chatran #49375 üzenetére
Tudtommal hajdanán az eredeti/mostani tulajok laktak ott, a hapsi nem, de a nő rigó. Állítólag teljesen normális család volt. Aztán most albi. Az elöző lakók is normálisan éltek, de most olyan echte ...
Nincs nekem bajom velük ameddig nem azt a tipik stílust nem hozzák... Gondolom nem kell ecsetelni..
No mindegy...majd alakul.... -
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
chatran #49273 üzenetére
Tudtommal senki se fogja ellenőrizni, mit hová öntünk, szóval részemről megy minden bio szemét az eddig megszokott helyre, vagyis a konyhánkban lévő 110 literes általános kukánkba. Nem fogom nyitogatni meg csukogatni, nem tudom, kinek jutott ez az eszébe...
Az üveget gyűjtöm külön, a papírt is, az 50 Ft-os műanyag üvegeket is... -ezt már nem fogom.
-
válasz
chatran #49138 üzenetére
3 féle jóminőségű padot vettem + 8grammos MX4, ez szállítással együtt 14 994 Ft volt. 2 db 6870- et renováltam, és még kb 3 kártyára elegendő a maradék pad, a paszta persze tovább, abból relatíve kevés kell a GPU- ra.
A linkelt mester gondolom jól dolgozik, a leírása alapján. Meg kell kérdezni mennyiért vállalja.
Én most kezdtem a mutatványt, ezelőtt azt sem tudtam hogyan kell szétszedni az ilyen kártyákat -
Tom5
addikt
válasz
chatran #49138 üzenetére
Vele beszélj.
Fehérvári, nagyon korrekt és tökéletes munkát végez. -
válasz
chatran #49126 üzenetére
Mikor volt pasztázva? Ha nem mostanában, akkor nem baj, ha kap újat.
De terhelve szerintem ez nem gáz, hiszen vagy 15 fokkal a max alatt vagy. A venti meg hadd pörögjön.
Szerintem olyan sokat a plusz szellőzés se hozna, de ha van ventid, simán próbáld ki (vagy tudok kölcsönadni). -
válasz
chatran #49122 üzenetére
Ha csak 99-ig, az nem gáz annyira.
Pláne ha játék közben nem olyan meleg, mint teszten.
Nekem is az i7-3612qm felmegy 105-ig is ha dolgozik, csak ugye ott már throttlingol - és annak is 105 a teteje, afelett lekapcsolna. Szóval szerintem jó, de legalábbis nem rossz az az érték.
Ha pl. leveszed a ház oldalát, akkor csökken...? -
válasz
chatran #49122 üzenetére
A 3060 még relatíve új kártya, nem kéne 100fok környékére mennie. Nemrég pasztáztam, padoztam kettő félretró HD6870- et. Terhelésre mindegyik hamar 100+ fokra ment. Padok hiányoztak, egyiken paszta sem volt, és a VRM borda is hiányzott. Renoválás után terhelésre 70 fok max mindegyik.
Szerintem is lehet hogy gyárilag nemjól sikerült a pasztázás/padozás a kártyádon, vagy összeszerelési pontatlanság, nem fekszenek fel rendesen a hűtőfelületek.
-
elder troll
őstag
válasz
chatran #49122 üzenetére
Tudtommal a hotspot egy elméleti hőmérséklet, amit különböző adatokból számít ki. Nem tudnak mindenhova hőérzékelő szenzort építeni a gpu-ba, ezért labor körülmények között tesztelik ezeket, és nagyjából ezek alapján számolja a kártya a hotspot értéket.
Amúgy lehetséges, hogy nagyjából valós értéket mutat, amit pl.: nem jól sikerült gyári pasztázás is okozhat.
Nekem 80 fok a lélektani határ, ami még nem bántja a szemem, de amióta megjelentek a hotspot értékek, azóta kb lehetetlen kategória 80 fok alatt tartani egy gpu-t. Régen is voltak magasabb hőfok értékek, mint amit mi monitorozni tudtunk, csak akkor még nem tudhattuk/láthattuk. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
chatran #49088 üzenetére
Most is volt egy árus csaj Kajászó meg Pázmánd között a pusztában. Nem kicsitt lepett meg.
Amúgy nagyon jó ez az útvonal de kicsit combos. 112 km lett oda-vissza 1265 m szinttel. A Karoo 14 emelkedőt jelzett.
Ja és meglepően sokan tekertek ezen erre, jó volt ennyi bringást látni.
Pázmánd pihenő:Biatorbágy viadukt, mellette van rögtön egy kávézó.
-
hzsolee
őstag
válasz
chatran #49069 üzenetére
Nálam is rendezettek voltak a számlák és volt leolvasási időszak még pár napig. Beírtam és ahogy látszik el is fogadta.
Ha a korábbi leolvasás és a mostani állás különbségét sokalja, az attól még nem lesz kevesebb ha halogatod...
Én amikor még működőtt az eonos, letöltöttem pár utolsót, meg az elszámolót, mint ahogy kérték is... biztos ami ziher -
efemm
tag
válasz
chatran #49069 üzenetére
Nálam látja az app, hogy áramnál (is) diktáláson vagyok. Nálam is a tavaly októberi elosztói leolvasás látszik legutolsónak, az azt követő diktálások nem. Változott viszont a diktálási időszak, de a következő majd augusztusban lesz. A júniusi(!) villanyszámlámat viszont lejártnak jelzi, de nem érdekel, mert csoportos beszedésin vagyok, majd megoldják.
Én a júliusi diktálásokat email-ben küldtem be, majd meglátjuk, hogy mikorra dolgozzák fel. -
válasz
chatran #49069 üzenetére
Nekem még jún első felében volt diktálási időszakom, azt be is küldtem az EON fotózós appjával, jóváhagyták. Nemrég regeltem az EON azonosítóval szgépről az MVM- hez, felismert, és a júniusi óraértékeket át is vezette, tehát amit a mobilalkalmazással elküldtem, az szerepel utólsó óraállásként. Feltettem mobilra is az MVM appot, ott belépve is stimmel, tehát nálam rendben van az egész átállás.
-
hzsolee
őstag
válasz
chatran #49032 üzenetére
Nálam app volt már korábban. Gáz/mvm, vill/ eon. Az eonos újra működik, de már azt írja nincs náluk számlám. Az MVM-be belépve egyből felajánlotta a korábbi eonos fogyasztási hely csatolását egy "rendben" gomb megnyomásával. Egyből ott volt minden, egyenleg nulla. Eddig ígéretes...
-
efemm
tag
válasz
chatran #48972 üzenetére
Volt főgáz.hu is, de a https://onlineugyintezes.mvmnext.hu oldalon már kellett új hozzáférést regisztrálni a gázhoz. Szerintem majd ugyanitt kell, de ráérsz pár hét múlva, meg ehhez kellenek az ügyfél adatok, ami majd az új számládon lesz (gondolom). Azért nem árt, ha lemented a legutolsó számlád, azon rajta van a mérőóra száma, az nem változik.
Úgy emlékszem, hogy a korábbi gáz szolgáltatás és a számlázás átvétele a Főgáz részéről (szintén az EON-tól) problémamentes volt, ellentétben például a szemétszolgáltatás NER-es lenyúlásával. -
hzsolee
őstag
válasz
chatran #48968 üzenetére
Nem tudom nálad hogyan van, de nekem eon app a villany, a gáz mvm. Átalányt fizetek. Nálam gondolom az mvm appban meg fog jelenni a villany. Az mvm nél az alábbi olvasható:
"Az átalányelszámolást választó ügyfelek a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó átállási folyamatok egyszerűsítése érdekében májusban még az E.ON-tól kivételesen két részszámlát is kaphatnak, eltérő fizetési határidővel. A szolgáltatóváltozást követően az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, és a számlák fizetési határideje megváltozik."
Mivel a villany most legutóbb valóban dupla volt, gondolom lesz idő majd rendezni a sorokat...regisztrálni stb...
-
válasz
chatran #48589 üzenetére
300 egy autóra nem sok, hogy redberakják, valószínűleg jobban jársz vele, főleg ha amúgy nincs szétkókányolva.
Simán elverheted a többszörösét egy másikra, és abban is lehetnek taposóaknák, akkor is, ha 1M-ba kerül, de ha bármi kell hozzá, akkor lehet, hogy magában 300 lesz. Kettős tömegű lendkerék, generátor, bármi.
Egy újra meg a világ pénzét elköltöd, hitel, stb. Ha nem autózol sokat, akkor az az igazi szívás.Az előző autómat 10-től 25 éves koráig használtam. Ez idő alatt belement kb. 3M Ft. Cserébe az 15 évig autó volt. (Azért lett eladva, mert elrohadt az alvázszám utolsó számjegye, és a kasztnis elfelejtette megemlíteni ezt az apróságot, meg hogy így nem megy át műszakin
)
Amikor vettem, akkor 3M-ért mondjuk egy új Suzukit kaphattam volna, de mondjuk a 15 évből kb. 10-ig nem volt soha ennyi pénzem -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
chatran #48585 üzenetére
Jah vágom, mögöttetek van a kis parkoló meg a zöld csuszis játszó, oda szoktunk járni a gyerekekkel. A zöld 4 emeletesben meg lakik két ismerős család is. Ha gondolod egyszer szívesen megmutatom a kocsit, használtan is ilyen 3M körül mennek ezek.
Bumeráng nem drága? Bevallom nem sokszor voltam még ott vásárolni. -
eddie1978
senior tag
válasz
chatran #48277 üzenetére
Szoktam menni. Sajnos Pusztul ez is.
Azt sajnálom, hogy Bodakajtornál le van zárva az út amin Szabadbattyánig vissza lehetne menni. Egyszer bemerészkedtünk. Nem szólt senki, sőt jött egy bringás is szemből. Mi a státusza annak az útnak? Magánterület? A sorompó és a tábla elég egyértelmű jelzés. -
-
-
-
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
chatran #47258 üzenetére
Hát eldenthez küldött medicover. Szfváron medicovernek nincs ill nem volt anno saját fogászata és eldenthez küldtek.
Anno igen. Most nem tudom.
szerk: Jah értem mért nem érthető. Szóval a fenti miatt eldent. És teszem hozzá már lehet nem is azok dolgoznak eldentnél mint anno. Mindenesetre überdurva az, hogy jó fogat megfurtak volna, jó töméseket kicseréltek volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest