Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjelentek az ASUS üzleti notebookjai
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiritel
csendes tag
válasz Magnat #60232 üzenetére
Transmission torrentet használok. A letöltési mappa a Downloads mappa. A gondom az, hogy a Médiaszerver nem akarja indexelni ezt a mappát (hiába van hozzáadva és kijelölve az indexelendő mappák között), ezért a letöltött filmek addig nem jelennek meg a megosztásban (LG TV DLNA megosztásban nem látja őket, lejátszani meg csak innen tud), míg manuálisan nem indítok rá egy indexelést. Korábban itt írtátok, mit kellene a Transmissionban módosítani ahhoz, hogy letöltés után automatikusan indexeljen, ezt meg azért nem tudom megcsinálni, mert SSHban adminként belépve Midnight Commanderrel nem tudok módosítani semmit, "permission denied" fogad.
Azt meg végképp nem értem és fogalmam sincs, mi okozza, hogy a Plex lista nézetben látja az összes letöltött fájlt mappaként, de néhány elenyészően kevés kivételtől eltekintve a mappába nem lát semmit: üres mappa-t ír ki...A vájtfülű hallgatónál csak a vájtszemű néző a rosszabb!
-
hatesz
tag
válasz Magnat #60361 üzenetére
Köszi szépen hogy ezzel fáradtál, de egyelőre maradnék a Telekomnál, Magenta 1-gyel elég jó áron van a mobil+tv+internet.
Majd ha vége a költözésnek meg minden mással is végzek itt a ház körül, akkor visszatérek a témára és lehet váltok.Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Sanya
nagyúr
válasz Magnat #60525 üzenetére
a 420 reális alternatívája lehet a 9-es sorozatnak. Bővítőegységet nem sok ember vesz, plusz ugye nem lehet a köteteket átnyújtani a belső egységből a bővítőegységbe ( lehet, de kapcsolat megszakadásakor pl kihúzod a esata kábelt akkor kuka a teljes tömb!)
nekem egyelőre nincs előrelépés a 916+-hoz képest, max CPU-ban. ssd cache-t nem használok. Synology oldalon a 2,5 gigabit egyelőre várat magára.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Tachion86
tag
válasz Magnat #60541 üzenetére
A merevlemez elromlásának esélye szerintem lényegesen nagyobb mint a felsorolt többi eshetőségé. Az ez elleni védelem számomra elegendő. Az igazán nagyon fontos adataimat meg néhány havonta amikor eszembe jut, egy külső HDD-re úgyis átmásolom. Így mondjuk még mindig marad a tűz és a betörés, de ez talán belefér.
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #60844 üzenetére
10 tévhit a nyílt forráskódú szoftverekről
#5 Nem kell értük fizetni
Míg az open source szoftverek alapvető jellemzője az ingyenesség, ez nem jelenti azt, hogy egyes kiegészítő funkciókért, dokumentációért vagy egyéb járulékos szolgáltatásért ne kellene fizetni, ha a szoftverfejlesztő vállalkozás nem elégszik meg a nyílt forráskódú szoftver alapverziójával és ingyenesen elérhető dokumentációjával. Az sem kizárt továbbá, hogy egy szoftver nyílt forráskódú legyen amellett, hogy licencdíjat is kell érte fizetni.Hogy érthető legyen nem a linux kernelt, az amúgy ingyenes szoftvereket fizettetik ki veled hanem a kezeléshez írt DSM felületet pld...
Javaslom megnézni a VDSM árát ami egy 3 éves használatra megvehető DSM licence (ami megint csak HA van rendes Synology NAS -od DSM -el használható jogtisztán) ...
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #60912 üzenetére
Csak neki erre nem lenne jó pld. Mert a windows nem találná meg a 10.8.0.2 -t mivel neki csak 192.168.1.1/24 (példában 16 a 168) "elérhető" attól, hogy a routerbe van egy static route (amiről nem is tud) és ráadásul a NAS -nak kell lenni az átjárónak a (10.8.0.1/24 -hez) nem a routernek . Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
nimfas
addikt
válasz Magnat #61054 üzenetére
Beszarás, most működik..... anyámnál akartam a NAS-ra mentett WEBdav-on megosztott mappából kimásolni 1-2 file-t Windows alatt és nem működött.
Be kellett lépnem FTP-n és átnevezni a könyvtárat ékezet nélkülire.Nem is értem a dolgot.
Most telefonról próbáltam Total Commander alól és ment simán.... -
Elemental
addikt
válasz Magnat #61124 üzenetére
Köszi a javaslatokat!
Semmit nem érek el mobilnetről. ds file, ds audio, ds finder, transmission remote, webdav. Ha megosztom a laptoppal a teló mobilnetet, akkor win10-es laptoppal sem érem el semmilyen formában. Valami a mobilnettel lehet, de nem tudom mi. Lehet, hogy valamit beállítottam a Biztonság beállításai alatt? A tűzfalszabályokat kizárnám, mert azokat egyenként kikapcsoltam, és úgy sem ment.
ddns domainnel próbáltam eddig. Holnap tesztelem ip-vel.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Magnat #61124 üzenetére
Az ötleted nagyon jó volt, ip címmel elérem.
Tehát frissítem egy kicsit a kérdésem.
Miért lehet, hogy mobilnettel a synology-s domaint használva nem érem el a nast, ha ip-vel próbálom, akkor pedig igen? Volna valakinek javaslata? (ha akármilyen wifin vagyok, akkor elérem domainnel is)[ Szerkesztve ]
-
-
alex_domjan
újonc
-
arn
félisten
válasz Magnat #61471 üzenetére
Nem a kijelzo skalaz, hanem az eleje kotott preprocessor - hogy most ez a tvben van, vagy az eszkozben, reszletkerdes. A kijelzo csak egy nativ felbontast tud. A transkodernak ezzel nem kell foglalkoznia, azert szoktak a felbontassal varialni, hogy a bitrate kisebb legyen.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Magnat #61499 üzenetére
Nekem: 1 kW villany ára most: 37,74 HUF (De igazából attól függ, hogy melyik szolgáltatónál vagy, és mennyi a fogyasztásod). Mert ez utóbbi kettő is módosítja az árat. A megadott linken pontosan kiszámolható.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
nagyúr
-
őstag
-
SutPet
aktív tag
válasz Magnat #61856 üzenetére
Plex-et használok, kb 10% esetén kell belenyúlnom mert nem jól ismeri fel. Bár azt hozzáteszem csak egy féle verzióban van meg minden, sorozat részeknél nem foglalkozok a rész infojával, ha ott van ott van ha nincs nincs nem zavar csak a sorrend legyen meg.
subzero teszi a dolgát, de annál van egy két anomália de már megszoktam(bizonyos sorozatoknál újra és újra leszedi a feliratot de hogy miért az jó kérdés...)God must love stupid people, he made so many of them.
-
Az én tapasztalatom az, hogy VS-nél kevesebbet kell faragnom. Sokkal. A Plex már ott elkezdte ásni nálam a sírját, amikor nem tudott mit kezdeni a
The.Lion.King.2019.720p.mkv
állománnyal. Aztán amikor minduntalan a képernyő közepére pakolta a feliratokat...A fapad smb tallózós megoldásnál szerintem sincs jobb, csak az kiesik egy régebbi smart tévénél. Be kell szerelnem elé valami célhardvert.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Talán azért van így, mert nem egy az egyben kellene a torrentről lehúzott filmeket alápakolni a plexnek, hanem normális fájlnévvel. A plex figyelmeztet is arra, hogy milyen formátumot képes rendesen feldolgozni. Nem a program hibája, hanem annak alkalmazójáé! Nekem több száz filmmel és több tucat sorozattal tökéletesen működik. Igaz, van amikor a metaadatokat manuálisan kell megadni. De arról megint nem a szoftver tehet, hogy némely filmet már vagy 30 féle változatban elkészítettek az idők folyamán, és ő nem tudja, hogy ez épp melyik verzió. Pl: Háború és béke. Csak orosz verzióból van vagy 5.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Magnat #61919 üzenetére
Említette Tony Clifton hogy felrakta a Plexet is. Lehet az töltötte az 1200 filmhez a metaadatokat és minden egyebet, pluszban indexelt és a többi, nem csodálom, hogy megfeküdt tőle. Ez a feladatmennyiség egy komolyabb NAS-nak is húzós és belassulhat tőle. Meglehet simán türelmetlen volt Tony Clifton barátunk.
Mi alá kell írás?
-
egonka33
friss újonc
válasz Magnat #61936 üzenetére
Van internet. A chrome csak a DSM- nél írja, hogy a webhely nem elérhető. Ip címet írok be. Próbáltam már másik böngészőn is, de ugyan azt csinálja. A NAS-an villog a LAN led. Eddig semmi probléma nem volt vele. Tegnap délelőtt a fiam mondta, hogy pár percre el ment a net. Azóta nem megy.
-
r4z
nagyúr
válasz Magnat #61972 üzenetére
Okostevekre van rendes lejatszo, peldaul Plex, es ott szinten nincs ilyen szivas. De a #61959-ben levo rendszeres macera helyett szerintem te is bevallalnal plusz egy tavot es a hozza tartozo 10x10 centis lejatszot, ha csak a DLNA es az a remuxolgatas van alternativakent.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Elemental
addikt
válasz Magnat #61972 üzenetére
Nem kell plusz egy táv, az a vicc. 15 ezerért valami amlogic rá coreelec, hdmi cecen keresztül pedig a tévé távjával vezérelem. Olyan érzés, mintha a tévé egy funkciója lenne. Plusz yatse appal telóval is lehet kapcsolgatni. Ha ezt a hdmi ceces távirányítást hamarabb tudom, akkor fateréknak sem himediát vettem volna 50 ezerért.
-
Zlcsi
senior tag
-
Zlcsi
senior tag
válasz Magnat #62117 üzenetére
openvpn-en sikerült
csak a nason lévő mappákat szeretném látni, illetve azokat felcsatolni hálózati meghajtónak.a nevével próbáltam felcsatlakozni, azt persze nem láttam, próbáltam a pingelni a azt az ip-t amin a másik hálózaton van a nas, nem láttam.
Nem csináltam még ilyen, nem igazán tudom mit kéne csinálnom -
Somatom
veterán
válasz Magnat #62195 üzenetére
Megvan! User error. Nem a bal oldali kis ablakban kell kijelölgetni az egyes mappákat, hanem ott csak a video megosztást kell kijelölni és akkor a jobb oldali nagy ablakban megjelenik a tartalma, ahol már tudok többes kijelölést használni. 50MB/s a tempó, de csak 14% a CPU terheltség. Ebből arra következtetek, hogy szegény, öreg Zyxel a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Magnat #62197 üzenetére
Semmi sem megy. Nem torrentezek. Szinkron még nincs konfigolva és a médiaszerverekkel kapcsolatos összes funkciót kikapcsoltam. Majd megnézem a Zyxel terhelését is. De, tulképp nincs jelentősége, ezzel az átviteli tempóval elégedett vagyok. Webdav megy. Csináltam Syno fiókot, de még nem próbáltam. Router -ben forwardoltam és NO-IP DDNS -sel símán megy a videónézés a tabomon. Szóval, a lényeg müxik.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
arn
félisten
válasz Magnat #62366 üzenetére
pingelni tudom az osszes eszkozt, de az smb nem mukodik a subnet alol.
dsm is elerheto.
majd akarok furni, de egyelore wifin erem csak el - vettem egy ugyanolyan routert, mint a masik, az egyiken a gyari sw van, a masikon openwrt, a gyari swt csak bridgere lehet konfigolni, akkor nem fogad klienseket, openwrtvel meg tudtam csinalni, hogy a bridge mellett access pointkent is mukodjon.***
illetve lenne masik kerdes is... a wol csak syno routerrel megy? az lenne a cel, hogy elalszik a router, es barmi fel tudja ebreszteni halon keresztul. wines toolon talaltam ilyen opciot, de egy mediaszerver nem tudja elinditani.[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Dolce Gusto
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Le Mans Ultimate
- Ford topik
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja