- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4253 üzenetére
"""Egy kezdőnek, akik most jön Windowsról és hozzá van szokva a next-next-finishez, még ez is sok""""
Mondjuk ebben a suse abszolút egyedülálló, a YaST. A rendszerbeállításokat, módosításokat, pár kattintással el lehet intézni.
Pl. akár a mostani imagemagick problémát is, nvidia rendszerbeállítások, stb......
-
daninet
veterán
-
válasz
urandom0 #4253 üzenetére
Mert lassú, mint a vemhes anyalajhár
Dehogy lassú... megnyitod szövegszerkesztővel a dnf.conf-ot, beszúrod az utolsó sor alá, hogy: max_parallel_downloads=10
Plusz még esetleg, hogy csak enterezni kelljen minden felugró kérdést:defaultyes=True
Már csak ennyiből is gyorsabb a többitől. Tumbleweed frissítéshez nekem napi szinten nincs hangulatom, de amit Fedorához leszed a DNF, azt van türelmem kivárni.A dnf5-öt nem próbáltad még?
Nem, de hallom, hogy Fedora 40-től már az lesz? Ha jól emlékszem. Már várom, vele együtt a Mesa 24 drivert és a 6.8-as kernelt is.
Érdekes amúgy, pont a Fedorával szemben szokták felhozni, hogy nehéz telepíteni az Nvidia/AMD drivert
AMD-t nem is szoktam, ami a kernellel jön, az bőven elég. De szerintem nincs is Fedorára zárt AMD driver, csak valami githubos oldalt láttam, ahonnan letölthető. Hát mondom az felejtős, így az open-source megoldással teljesen elvagyok.
De aki már van olyan szinten, mint te, és tudja, hogy az akmod-nvidia csomagot kell csak telepíteni, annak persze, hogy nem nehéz.
A Fedora dokumentációja pedig nagyon jó, DE ugyanígy az RPM Fusioné is. [link] Ha hozzáadtad a két repót, akkor csak ennyi:
Ez szerintem nem veszélyes művelet. Windowson az tovább tart, hogy a kártyámhoz tartozó telepítőt megtaláljam az Nvidia vagy az AMD honlapján.
Előtte meg még ki is kell kapcsolni a Windows 10 automata driver telepítőjét, mert az is csak feleslegesen okoskodik bele a történetbe, több kárt csinál, mint hasznot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TP-LINK routerek
- OTP Bank topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged