Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Megnéztem (#2949) ludla képét, azon a "gyorsítótár" és a "cserefájl" fogalmak szerepelnek, mondjuk nem tudom ki fordította a SWAP-ot cserefájlnak, de mindegy.
Na a lényeg az, hogy szerintem keverted a gyorsítótárat a SWAP-pal.
"Gyorsítótár" = Cache, ez a RAM része tényleg. Őneki 4 GB RAM van a gépében, ebből 1.5 GB a ténylegesen szabad, és 1.6 GB, ami cache-elve van a ram-ban."Cserefájl" = SWAP, ez van a vinyón, őneki 2 GB.
Ugyanaz, amikor kiírod a "free" parancssal, "free -m" az Megabyte-ban írja ki, "free -g" Gigabyte-ban. Nálam:
gyurinas:~ # free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 3952 3811 140 0 1156 2317
-/+ buffers/cache: 337 3615
Swap: 7904 15 7889
gyurinas:~ #A második sor mutatja hogy a RAM-ban mennyi a szabad és mennyi a cache, nálam a 4GB-ból 337 MB a cache és 3615 MB teljesen szabad.
A harmadik sor a SWAP használat.A kérdésedre válaszolva, ha XFCE-t raksz fel, valszeg nem fogsz sok ramot fogyasztani, kérdés hogy mit fogsz futtatni, és az is kérdés hogy mennyi RAM-od lesz?
Én azon az állásponton vagyok, különösen SSD esetén, hogy ne legyen SWAP (ne írja a vinyót), viszont helyette legyen ZRAM virtuális SWAP. Ezt nagyon egyszerű bekonfigolni, ha érdekel, jelezd. Van systemd scriptem is hozzá. Én belemásznék a telepítésbe, és a SWAP-ot kivenném, de ez csak a saját javaslatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- SörcsaPH!
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Akvarisztika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged