Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

válasz afgk2012 #2921 üzenetére

A gyári tárolóban nem feltétlenül találod meg minden csomagból a legfrissebb elérhetőt. Ez disztró és főleg tároló függő. Ha a gyári "stabil" repóból frissítetted, ott valószínűleg régebbi "stabilnak, teszteltnek" mondható csomag van, nem a legújabb, kérdéses minőségű.
    Ha az említett programnak/projektnek van saját repója, ott biztosan a legújabb van fent. A GIMPnek tudtommal nincs.
    Ha a debianodhoz a testing repót használtad, ott is a frissebb csomagok vannak, mint a gyári stabil vonalon.
    Ugyan így, az opensusénak is van egy factory repója, ahonnan a frisebb, de még fejlesztés alatt álló cuccokat tudod leszedni, pl kernel, ha arra van szükséged.

A KDE-n azt nem tudod kirakni, amit nem akarsz és amit még valaki nem csinált meg. Számtalan plasmoid van, ami időjárás figyelő, rendszerfigyelő, naptár, bármi legyen.
    Ha egy kicsit foglalkoztál volna azzal, hogy megismerd a KDE-t akkor rájöhettél volna ezekre. Mert ez nem a disztribúció hibája, hanem a KDE jellemzője, másképpen működik, mint egy gnome a debianban.

A rendszered lementésére, amit aztán live rendszerként tudsz használni, ahhoz nem tudok hozzászólni. Egyszerű biztonsági mentést biztosan lehet készíteni, az hogy ez működhet-e live rendszerként, azt nem tudom. Ez sem feltétlenül az opensuse "hibája", valószínűleg nem látják fontosnak egy ilyen funkció fejlesztését.
    Ez egy különbség lehet két disztribúció között, ha egyformák lennének, akkor nem lenne ennyi linux változat.

Az ablak sarkában lévő légypiszok sem disztró hibája, ha nem tetszik, használj más grafikus felületet. Az openSUSE attól még lehet jó, hogy a fejlesztők nem gondoltak arra, hogy egy ilyen, a KDE-hez tartozó elemet kivegyenek.

Ha a grafikus felülettel van bajod, miért nem próbálod ki másikkal? Van még egy rakás. Itt szabad vagy, megteheted, nem úgy, mint egy zárt rendszeren.
    Akkor talán nem írnál ilyen szemrehányóan a rendszerről.

Az nem volt baj, hogy alapértelmezetten 1 kattintás kell a legtöbbször, nem pedig kettő, mint a többi grafikus rendszeren? :P

No offense, de olyan lényegtelen dolgokat emeltél ki, ami nem a frissen megjelent disztró hibája, sőt nem is hiba, csak másképpen működik.

És ha valami tényleges hibát találtál, nem csak a te ízlésednek nem megfelelő dolgot, azt nyugodtan megoszthatnád velünk, hogy tudjunk róla.
    Én ma délután rakom fel és próbálom ki, kíváncsi vagyok milyen lesz

• BigManus

addikt

válasz afgk2012 #2921 üzenetére

Abba esetleg bele sem gondoltál, hogy nem érted fejlesztenek?
    Neked nem tetszik, puff neki. Viszont másik 5 embernek igen. Senki nem kerget az asztal körül, hogy Te használj SuSE Linuxot és mindenképpen KDE-t.

Nézd meg a GIMPnél, hogy mi a különbség a 2.8.0 és a 2.8.2 között. Egészen bele remegtem, hogy nem frissült...
    Live CD.
    Nos ha csináltál /home partíciót akkor nem értem minek?
    Ráadásul innen a fórumról szerzel pár morzsát, hogy milyen is ez a rendszer.
    Úgy érzem, hogy nem való neked a SuSE de megkockáztatom a Linux sem...

Új hozzászólás Aktív témák