Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qru

MODERÁTOR

Chipsz után túl vagyok már a 4000+ km-en. Meg is osztom a tapasztalatokat:

- Alul egyértelműen erősebb lett (érzésre is és a mérés szerint is), illetve magasabb tempónál is érezhetően jobban gyorsul. Középtartományban nem érzek nagy difit de ott nincs is sok változás a nyomatékban.

- A fogyasztás kvázi nem változott, 1-2 tized dl-el lett kevesebb. Írás óta 100-ast kap (sőt előtte már 2 teljes tank 100-ast, hogy tiszta lappal induljon), 95-el nem próbáltam még.

- A váltó kiosztás úgy van belőve gyárilag, hogy teljesítmény csúcson váltva nyomatékcsúcsra érkezzél a következő fokozatban. Mivel a teljesítmény csúcs 500 rpm-el lentebb kerül (nem érdemes fölé menni mert ott érezhetően beesik a teljesítmény) de a nyomatékcsúcs kb maradt ahol volt, ez most nem annyira optimális de így is sokkal jobban megy mint előtte.

- A gázpedál nagyon érzékeny lett amire lassú manőverekkor (tolatás, parkolás) figyelni kell, mert könnyen megégethető a kuplung. Bár ez igazából csak kuplungcsere után lett égető probléma, de már nagyjából megszoktam mekkora gázt kell adni (leginkább csak éppen hozzáérni).

- A fordulatszám visszaesése érdemben nem változott, ez picit lehetne gyorsabb.

- A gyári Vmax limit ki lett írva, még nem próbáltam de egyszer majd megnézem mennyi a vége. Most a H indexes gumik miatt nem erőltetném (következőre V-set kap ami a gyari eloiras am.).

- Jól jött volna egy rajtprogram. Sajnos csak rükvercben akítv ez a dolog. Ki érti ezt... :F

Összességében havernak lett igaza, hogy csak egy dolgot fogok bánni: hogy nem előbb lépetem meg. És tényleg... :K

Új hozzászólás Aktív témák