Hirdetés
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Ne is mond. Egyik szemem sír, a másik meg üveg.
(Nem tudom jól tettem e, hogy nem de tényleg éreztem, hogy "huh bakker ezt meg kellene venni ennyiért". Mondjuk egyiknek utána mindenképpen mennie kellett volna. Anyagi szempontból is, és helyem se lett volna tárolni. Nem mondom, hogy nem bántja a csőröm, hogy nem csaptam le rá.)
Sokkal-sokkal több volt az enyém, ami nekem eleve a teteje, és évekig "vártam", vagyis "húztam vontam" a dolgot, hogy vegyek, és kicsit rosszul is esett a lelkemnek, hogy egyszer csak feltesznek egy ilyet ami a kispénzű Subarumániások álma kb.
Ezen lett volna kőfelverődés, akkor nem kapok idegbajt (pedig a kombim sem szép fényezésű szvsz), nem kellene rá annyira vigyázni, mint amennyire erre.
Gondolat marad, ez van.
-
czanga
őstag
Jah látom. Ez gyors volt.
Nyilván ha igazam volt, akkor kiba jó vétel volt ennyiért, és el is vitték (majd JSZP-n követem tényleg eladták e), vagy susmus volt a dologban, és azért került le, vagy rájött az eladó, hogy nem jól árazta be a nem szép fényezésű de egyben lévő 97-es GC8 GT Turbo-t.
1,35M -ért volt fent, és meg vannak a képernyőfotók a hírdetésről, de nem tudom azt ki szabad e tenni, szóval inkább nem töltöttem fel.
-
czanga
őstag
Ezt láttam meg, és elfogott a hév, vagy minek is nevezzem. A fényezés pocsékul néz ki, de egyben van, és ha műszakilag tényleg rendben, akkor jó alap lehet. Nem az a vigyázok rá autó, és valahol bennem van, hogy nekem ilyet kellett volna vennem, hogy ne féltsem úgy, mint a kombimat. Persze az is vastagon benne van, hogy könnyű inspirációt nyerni ha bekattan pl egy jó és látványos videó.
Sajnos, vagy szerencsére asszonykám nem ugrott a dologra, pedig fertőzött ő is, és járt a GF8-al dolgozni. Imádta.

Nyilván már láttam magam elött, hogy "na akkor hátsó legalacsonyabb vagy MID GC8-as spoilert be kell szerezni, a felniket át kell tüsszenteni óaranyra, középkonzolt rendbe rakni, fejegység, átnézni műszakilag" stb és lenne egy számomra csapatósabb autó amit késöbb jó áron vagy árában el lehet adni... na de ez amilyen jól hangzik, akkora hülyeség is.

Felújításról azt írta vannak képei is, csak sajnos külföldről nem fér hozzá az itthoni gépéhez. Sokminden lehet ebben óriási ferdítés / átbaxás, de nem hangzik annyira szarul, és nem is néz ki annyira rosszul. Árához képest meg pláne.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
ennyire nem, valahogy most kifejezetten romlott. ami eddig volt, az szerintem a normál viselkedése, picit erőtlenebb alacsony fordulaton, a váltónak meg idő, amíg reagál. de ma már bőven a normális szint fölött volt ez.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
fordulat sem emelkedik. olyan érzés, mintha nem is érzékelné, hogy nyomom a gázt, sokáig, aztán egyszer csak átmegy az infó, visszavált kettőt, felugrik a fordulatszám és kilő.
-
czanga
őstag
Aucs. Sajnálom.
Javuljon meg, aztán utólag ez csak story marad.
Sajnos ebben nem nagyon vagyok kompetens, de vannak itt sokkal okosabb fórumtagok. Én épp Asszonyt fűzöm, hogy elkövethessek egy hülyeséget, miután eladjuk a munkabajárós Suzukit, de szerencsére (szerencsémre) nem áll kötélnek.
"Mi lenne, ha eladnánk, és te is egy turbós Subaruval járnál dolgozni? Van egy GC8 nagyon olcsón, ami nem tűnik annyira rossznak.
" -
válasz
MasterMark
üzenetére
olvasóm nincs, műszarfalon piktogramm nincs
na mindegy, úgy is megy a nagyszervizre, csak így mondjuk a szeptember eleji kőszegi utat nem merem bevállalni vele
-
válasz
czanga
üzenetére
nem tartott sokáig az öröm..
alacsonyabb fordulaton baromira erőtlen a kocsi, nyomom a gázt finoman, lassul, nyomom erősebben, már nem lassul, de nem is gyorsul, nyomom jobban, visszavált kettőt és kilő.
fingom sincs, hogy mi az az egr szelep, de van benne és a kereskedő kipucoltatta, mert kellett. jól gondolom, hogy ha az eltömődik, pont ilyesmi tüneteket produkálna?
-
nálam a kocsi, egyelőre jónak tűnik, de még bele kéne állnom egy dugóban 35 fokban
-
czanga
őstag
Köszi.
Használt ruhákat áruló pasasnál láttam meg, 3000 Ft + PK-ért vágta hozzám. Nagy mák, szerintem nem nagyon tudja mennyit érhet, illetve azokat akik ezt a fajta turis ruhák tovább adják haszonnal dolgot művelik, (ezt ismerem, sokan csinálják) nem nagyon foglalkoznak ennyire ezzel. Egyszer talán felveszem ha lesz valami nagy tali, de amúgy megy a fiókba.Téli kerék is megoldódott úgy fest, FB csoportban volt egy szett 16"-os acél görgő (4db egyben 5000 Ft), elvileg 4pot WRX felni felett elférnek. Már csak gumesz kell rá. Tuti valami plusz karma pontjaim lehettek..
-
czanga
őstag
Arcpiritóan olcsón hozzájutottam egy eredeti PRODRIVE álltal liszenszelt SWRT pólóhoz ami számozott példány. Tippre pont a McRae korszakból lehet, vagy picit fiatalabb cucc. Egyedüli gond, hogy épp nem L-es méret, hanem erősen XL-es, így kissé lóg rajtam, mint tehénen a gatya.
Nem baj, ennyiért relikviának is jó.
-
Qru
MODERÁTOR
Az a lenyeg. Megfoni ugyis a 4. henger szokott elsokent, mert az a legmelegebb (az van a tuzfalhoz a legkozelebb, az a hutesikor legyengebb pontja). Kiveve ha a venti forditva van bekotve.

Ebbol amugy arra kovetkeztetek, hogy volt cserelve a vezerles, mert ahhoz ki kell venni a radit meg a ventiket is. Valoszinuleg akkor keverhettek meg a dolgot amikor visszaszereltek.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
igazad van valószínűleg, logikus. az egyik venti a forró motorról szépen fűtötte a hűtőt
, nem csoda, ha idővel melegedett. a menetszél pedig azért segíthetett, mert így visszafogta ennek a rossz irányú ventinek a hatását. -
válasz
MasterMark
üzenetére
még nem mentem el érte, meglátjuk, most jön a kánikula, beállok a városi dugóba

-
na, béláim, az imént bejött a hívás. azt mondja a szerelő, hogy "úgy néz ki, mostanra sikerült a végére járni a melegedésnek", ezen a ponton már éreztem, hogy sokszor emlegethetett az elmúlt napokban...
...szóval az egyik hűtőventi fordítva lett bekötve és nyomta vissza a meleget a motorra.
amúgy vadonat új a vízhűtő, "látszik, hogy páran már piszkálták ezt előttem"
. jó a fék és a futómű is, klímát feltöltötte, elvileg minden oké, menjek vele, ha tényleg minden penge, utána cserél vezérlést (nem tudja megmondani, hogy cseréltek-e már benne). -
Omli85
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ismerem meg követem is de még valamelyik videójában ő is mondta, hogy nem mindig jó alternatíva a cvt de mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is. Amúgy asszem pont ezt a videót megnézve döntöttem végül, hogy nem kell cvt
.Félreértés ne legyen egy automata váltó javítása se olcsó de pl szerintem a strapát kicsit jobban bírják egy manual detto főleg ha egy kis extrát is ki akar hozni az ember az autóbol.
Mondjuk az is igaz, hogy anno azt mondtam automata váltós autóm sosem lesz
oszt ez mégis az lett és nem bántam meg rohadt kényelmes és ugyan nem egy DSG de teszi a dolgát ez is. Manualnak jobban örültem volna de szerintem 5gen Lega GT-t európában nem is lelhető fel manuál váltóval kombiban pláne.#12359sattak : "Az átlagosságból nem lehet megélni. Hosszabb távon. Szerintem."
Hát sajnos rosszul gondolod mert az hozza a nagy lóvét a gyárnak és nem a kevés példágyban eladott "nagyot szólós" dolgok. -
sattak
csendes tag
De valamikor azért, lesz megint egy nagyot szólós dolog?
Az átlagosságból nem lehet megélni. Hosszabb távon. Szerintem. -
sattak
csendes tag
Régen volt karaktere. Ma, most épp nincs. Lehet cáfolni, szerintem felesleges.
-
sattak
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Dehogy. De a subarunak ennyi sajnos.Egy átlagos suv lett. szerintem. Néha tévedek.
-
sattak
csendes tag
Egy subaru igazából nem lehet automata. Se nem szívó.
Ez van igazából, szerencsés küzdést az ettől eltérőeknek. 
-
MasterMark
titán
-
Omli85
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen az olajcsere is okoz gondot főleg, hogy a subaru szerint nem kell olajat cserélni a cvt-ben legalábbis usa-ban többnyire ez volt az info minden szervizben. Gyakorlatban is elég körülményes de cserélhető akár otthon is ha kicsit is ért az ember a dolgokhoz (nem olyan "egyszerű" mint egy sima automata olajcsere).
Volt akinél előbb megdöglött minthogy cserélni kellet volna az olajat. A megcsúszást egyáltalán nem tolerálja és ha egyszer megsúszik kb vége is. A korai verziók eléggé alul voltak tervezve az összkerekes hajtáslánchoz ha ehhez hozzápakolsz egy erősebb motort akkor kész is..
Amcsi cvt-s lega gt-k pl egyáltalán nem bírták a strapát a cvt-s outbackek detto nem bírták a terepezést. Az újabbakról nincs infóm én a 2010-15 körüli modellekről olvastam szinte csak negatívumot. -
sattak
csendes tag
Szeptember elején valamikor lemegyünk a balcsira, a legvégére, berény, ha jól tudom. Gyertek le, ha van kedvetek, de szóljatok előre, hogy legyen pia meg kaja is elég...

-
kenguru99
senior tag
válasz
czanga
üzenetére
Az autóban, márkaszervízben motort cseréltek nem rég. Ennek megfelelően az eladó igen magas irányárat mondott. Egyelőre elengedem. Beadják egy ismerős kereskedésbe. Bár nem hiszem, hogy ennyiért hatalmas kapkodás lesz érte.
A lineartronic cvt váltó mennyire problémás? (300 ezer km-t futott a kocsi) -
czanga
őstag
Amennyiben még nem láttátok: EVO Magazine GC8 Colin McRae Edition
-
válasz
Petester
üzenetére
igen, azt tudom, hogy a szakmát meglepte, és természetesen én sem az erdészekre haragszom. abban viszont már nem értek egyet, hogy úgy amúgy minden rendben lenne az erdőgazdálkodásunkkal, ökológiai szempontok ugyanis szinte nincsenek is benne. az erdő egy telepített, véghasználatra váró "ültetvény", még a fogalmak is úgy vannak felépítve, hogy így tekintsünk rá kizárólag. miközben nyakunkon a "végítélet" meteorológiai oldalról.
-
czanga
őstag
válasz
kenguru99
üzenetére
Egy véleményt elfogadsz, amit szerintem a legtöbb hazai subaru mániás oszt: Diesel Subarut került el messzire. Főtengely törési gondok vannak, amire volt(vagy van) visszahívás, és állítólag bizonyos szériák óta nincs "gond", de szimplán rossz tervezés az összes. Nem akarok senki lelkébe gázolni, aki ilyet használ, de akkor észnél kell lenni.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Használ itt valaki 2015 utáni boxer diesel autót? A szomszédom eladja az övét, gondolkodom rajta. 2015-ös Outback.
-
Petester
senior tag
"mellesleg a rendelet pont azt mondja, hogy el lehet térni a vágási ütemtervtől és hamarabb is letermelhető."
Aminek kb semmi értelme, mert így is nagyobb a vágásérett faállomány mennyisége, mint amit le tudnak termelni.
Ember sincs, aki végezheti, itt is szakember hiány van, meg a kereslet se volt akkora, mint a kínálat. A gyorsan növő fajok esetében lenne értelme előre hozni a véghasználatot, pl. az akác az, aminek a friss vágás után is van már számottevő fűtőértéke. Amúgy meg a szakmát is meglepte ez a kormányrendelet... -
válasz
Petester
üzenetére
ez az elmélet. én is tanultam. mellesleg a rendelet pont azt mondja, hogy el lehet térni a vágási ütemtervtől és hamarabb is letermelhető.
de mondom, tele vagyunk hatalmas lékekkel itt a visegrádi hegységben is (már elegendő méretű ahhoz, hogy ne tudjon újraerdősülni -- ez a megérzésem), a bükk meg egész horror módon nézett ki, komplett hegyoldalak hiányoznak. mindezt abból a fajtából, ami eleve abszolút vízigényes, veszélyeztetett stb.

-
Petester
senior tag
válasz
Acheron
üzenetére
Felelőtlen erdészeti beavatkozásról nem kell tartani! Ami a médiában most áramlik, az csak pánik keltés, a nép hergelés.
Azokhoz a területekhez, ami védett vagy Natura 2000 hálózat része, nem fognak most hozzá nyúlni (amúgy ezek a területek a teljes erdővel borított terület kevesebb mint 1/4-e - kicsivel több, mint 2 millió ha erdő van Mo-on, amiből védett kb 400 ezer ha). Ezek a területek a természetvédelmi és erdészeti hatóság kontrollja alatt van. Ahhoz, hogy egy erdőrészletben bármilyen fakitermelés történjen, az egy 10 éves erdőterv része, az erdőterv határozatot az erdészeti hatóság adja ki és és több hatóság közös kontrollja alatt áll.
A 2 millió ha erdőállomány több mint fele faanyagtermelő rendeltetésű, ezek kevés része áll bármilyen védelem alatt, így most is lehet fakitermelést végezni, de csak ha engedély van rá. Védett erdőt meg nem szoktak tarra vágni, kivéve ha betegség üti fel a fejét. Vagy szálalásos vágással termelik ki az erdőt vagy lékek formájában, fokozatosan újítják fel az erdőt. -
Lacerta
aktív tag
Hát ja, fenn van egy határozott mikroklíma. Suttyó koromban gyakran aludtunk kinn a spanokkal, nincs az a kánikula, hogy éjjel szét ne fagyjon a s*gged.
Nagyrészt a fenyveseket szedik ( már évek óta ), sok volt belőlük, és még mindig van elég. Most meg már az erdőtűznél is gyorsabbnak kell lenniük a favágóknak. A lombos vágás már csak a hab a tortán.Jó lesz az, hátha csak egy alapos pucolás hiányzik.
-
Acheron
őstag
Érdekes (és szomorrú), hogy vágják, kb két hete beszéltem az Északerdővel (persze, tűzifa...), és azt mondták, a korábbi vágásból már kifogytak, október - novemberben kezdik újra a kitermelést, természetvédelmi okok miatt addig nem nyúlnak hozzá...
Ezek szerint volt, ami felülírta a természet védelmét
-
válasz
Lacerta
üzenetére
közben hazajöttünk, megint mályinkón át. klassz volt, bár szegény bükk iszonyatosan ki van gyakva itt-ott, komplett hegyoldalak hiányoznak, minden kezét törném el, aki szétvágta ezeket az erdőket (most is vágják, ott kirándultunk el a fennsík felé a láncfűrészek mellett, abszurd).
és még így is, hogy a fele hiányzik, a fele szenved, vagy öt fokkal hidegebb volt, mint lent. kifejezetten klassz volt fent lakni, napnyugtától reggel 8-ig konkrétan fáztál és több réteget kellett magadra húzni.
holnap megy a szerelőhöz a kocsi, remélem nem főztük meg, jó lenne már para nélkül forgatni tiltásig
-
Qru
MODERÁTOR
Na muszaki pipa. Viszont lassan betelik a forgalmim.

-
sattak
csendes tag
Nekem az volt anno, hogy tempósabb időpontokban melegedett, alapjáraton nem. Végigjátszottam az egészet, kimostam, termosztát csere ( a drága 8000-st vettem bele), kicseréltem a hőfokjeladót, semmi. Aztán vettem egy nagy levegőt, és kiszedtem a hűtőt. Lett döbbenet. Mikor leszereltem róla a két ventillátort, akkor látszott az állapota. Lamellák kiesve, hiányozva pár sorban, helyenként a szivárgás miatt bezöldülve, nagyon szarul nézett ki. Vettem bele új hűtőt és ennyi. Igaz azóta új fejtörést okoz, mert mikor ráadom a fűtést, melegebbet jelez
Szarrá van légtelenítve, mégis. Anno a fűtés ráadása volt a melegedés elleni harc egyik legegyszerűbb, de bevált trükkje. Hát nálam nem.
Mondjuk nincs melege a motornak, de mégis furcsa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"
Ember sincs, aki végezheti, itt is szakember hiány van, meg a kereslet se volt akkora, mint a kínálat. A gyorsan növő fajok esetében lenne értelme előre hozni a véghasználatot, pl. az akác az, aminek a friss vágás után is van már számottevő fűtőértéke. Amúgy meg a szakmát is meglepte ez a kormányrendelet...