Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Club
őstag
Ez így világos beszéd volt

Az absolute-nál mondták, hogy az EM-U-k február közepén jönnek meg.
Tehát remélem hogy használtan 30-max 35k körül hozzá tudok jutni egy audiophil-hez
Bár még nem értek szinte semmitsem hozzá, de azt láttam a leírásából, hogy ez az audiophil elég lenne nekem kezdésnek. -
_mt_
csendes tag
Pont erre mondtam h az Audiophile egy bizonyítottan jó kártya otthoni működéshez, és használtan nem olyan vészes árban hozzája lehet jutni.
Az EMU pedig elvielg egy überbrutál kártya lesz, csak éppen még senki sem fogta kézbe...
Az pedig már máshonnan ismerjük h mondjuk a pocsék driverek hogy agyon tudnak csapni egy jó terméket is. (most nem mondom h rossz lesz, egyszerűen még nem próbálta senki). De szerintem ha vársz az EMU-k megjelenéséig, akkor Audiophile-eket jó árban fogsz tudni venni használtan...
-
Club
őstag
Na most amíg ilyet tudok szerezni használtan:Audiophile 2496
Addig EM-U-t még nem
Tehát egyenlőre mint mondtam a takarékosság a fő szenpontom, ha ezért szinte minden téren éles határvonalakat is kel szabnom.
Egyenlőre ennyire fogja futni.
De mondjuk azon gondolkozom, hogy várok az EM-U-ra, és esetleg inkább azt veszek. -
_mt_
csendes tag
Behringer ügyben:
http://www.citysound.hu/proaud.htm
De ha Behringer akkor lehet h érdemes megvárni a következő monitorfal-szériát, mivel a mostaniban sztidták a hangváltót, lehet hogy javítottak rajta. Egyébként most assze, 73e/db a Truth, amiben benne foglaltatik a beléje épített végfok, ami talán 150W-os. jó nagyot szólhat.
Nézzél körbe még a http://www.syncopa.hu -n is. A Home stúdió, a PC-Mjúzik rovatokban illetve a fórumukban. Apropó Syncopa: most jött meg tőlük az Alesis 3630-a kompresszorom...
Széééép.
-
fcs
csendes tag
Keress Ber(R)inger stúdiómonitorokat..
Olcsóak(50-70e), aktívak és az árukhoz képest kitűnő ''egyenes'' hangképük van.
A fentiek természetesen csak akkor játszanak, ha nem a NASA-stúdióját építed.
Ha mégis NASA, akkor Soundcraft, KEF, Apogee .
A HS 280 igen-igen jó doboz, csak azt kell fontolóra venni, hogy a benne lévő
hangszórók(ha eredetiek) nem igazán fiatalok már.
A ''duc-duc''-hoz meg teljesen mindegy, csak legyen alja meg teteje! -
KoGa
tag
www.absolute.hu
www.emagic.hu
itt nezz szet -
_mt_
csendes tag
Én használom... Tényleg jó kis kártya, és igazából minden van rajta ami otthonra kell. Szép a hangja is és ami nem utolsó van hozzá rendes driver-ellátottság. Az Absolute által említett EMU kártya a paraméterei alapján valóban mindent üt ebben a kategóriában, csak éppen senkinek nincs még vele tapasztalata...

[Szerkesztve] -
Club
őstag
Most láttam valamit, és lehet hogy először azt kellene megvennem:
Audiophile 2496 hangártya
Nagyon teccetős számomra amit tud, és használtan lehet hogy elfogadható áron megtudom venni.
2 x 2 analog I/O
24-bit/96kHz fidelity
S/PDIF digital I/O with 2-channel PCM
SCMS copy protection control
digital I/O supports surround-encoded AC-3 and DTS pass-through
1 x 1 MIDI I/O
zero-latency monitoring
software controlled 36-bit internal DSP digital mixing/routing
gold-plated RCA jacks
Apple G5 compatible
includes Maximum Audio Tools software bundle
frequency response: 22Hz-22kHz, -0.4, -0.4dB
dynamic range: 104dB (A-weighted) (D/A)
100.4dB (A-weighted) (A/D)
THD: < 0.002%
http://www.midiman.com/index.php?do=products.main&ID=adf95efc30b88aba043fa8b83343bfb8
[Szerkesztve] -
Club
őstag
http://www.servodrive.com/SPL-td1.html
Te erre gondoltál?
Ez minden, csak nem stúdióba való
Meg csak 1 db van, és azt akarod használtan 30-ért?
Hát nekem mindeképpen 2 kell, és nem kell 600W
Ha esetleg van valami jó 5leted, mélezz, és megbeszéljük, de ez inkább monitorhagfalnak egy együttesnek, vagy akárhova máshova való, de nem nagyon stúdióba(szerintem, persze lehet hogy hülye vagyok hozzá), de én így látom
-
Club
őstag
Félre ne értsd, ez nem lefikázás akart lenni.
Csak mivel dj-ként is dolgozom, nem véletlenül használok bakelit lemezeket.
Hogy miért nem cd-t?
Mert a bakelit:JOBBAN SZÓL, mivel analóg.
Mondhat bárki bármit, én hallom a különbséget, úgyhogy ebben nem nyitok vitát, még ha valakinek amcsi hangmérnöki diplomája is van.
Mindenesetre én nem vagyok ellene adigitális stúdiónak, csak azért azt tegyük rendbe, egy az analóg az analóg.
Annál jobb semmiféle csúcsúdigitális akármi NEm LÉTEZIK.
Mindenstre jó hogy nem csak én próbálok valamit alkotni, hanem mások is.
Minden esetre azt azért szerintem felejtsd el, hogy majd ti megváltoztattok mindent, mert ez eléggé valószínütlen.
Erre kb annyi esélyetek van, mint egy lepkének a szélviharban
Az mindenesetre nagyon üdvös, hogy próbáltok emberbarátibb árat, és lehetőségeket kovácsolni mint ami ma létezik.
Mégegyszer csak sikert tudok hozzá kívánni.
Ja, és az ABsolute-nál mondta a srác, hogy nemsokára(február) fognak jönni új hangkártyák(EMU-k), amik nagyon olcsón(Bruttóü 50k)lesznek, és abszolút profi hangminőség.
Állítólag nagyon komolyak lesznek.
Na ennyi
-
_mt_
csendes tag
Miditomot csak azért kérdeztem, mert a fórumukon felhozta nekem a B&W monitor témát, aztán mondta h bocs, összekevert valakivel, aki telefonon konzultált vele a B&W alkalmasságáról monitor célra...
Való igaz egyébként hogy csak meghallgatás után. Csak nem mindegy mit hallgatsz meg az adott falon! Sokan ajánlják a zongorafelvételeket, mert azokat nehéz jól visszaadni. mindenesetre csak olyan zenét amit nagyon jól ismersz, és minnél több stílust hallgass meg . -
feroo
csendes tag
'Ez elég viccesen hagzott.' - pedig... komoly lesz
'Mivel sem Mo-n, sem külföldön nem olcsó dolog a stúdió, ezért nem nagyon hiszen hogy ''majd ti'' véget vettek a dolognak, mivel nektek is meg kell csinálni egy csomó mindent, és meg is venni.' hely megvan, hangszigetelés igen patent (légfal stb.), mikrofonok megvannak, PC&szoftverek rendben
veszünk egy többsávos (8) 24bit/192khz hangkártyát meg egy sirály monitorcuccot és töredékéért adjuk bérbe a helyet mint máshol. no lehúzás. Bács megyében most nincs is más stúdió, az origo megszűnt, pedig ott csinálták a hupikék lemezeket
.
'Arról nem is beszélve hogy a ''full digitális''hangstúdió, egy analóg-hoz képest szereintem semmitsem ér.' 15 éve vagyok azon hogy a digitális (számítógépes+szoftveres) technikából hogyan lehet a legtöbbet kihozni és nem vagyok lámpalázas ezügyben
továbbá van egy amcsi diplomás hangmérnökünk is aki meg analóg párti volt de egyre inkább hajlik... szóval elég konkrét.
digitális technikával is elő lehet állítani analóg hangzást csak FÜL kell hozzá...
'De legyen szerencsétek kívánom.'
Köszi! lesz 
ahogy olvastam, a B&W 303ról beszéltem, csak nem tudtam 103 vagy 303
majd szólok ha jöhetsz
szívesen látunk egy ingyen masterelésre hihihhhihihih
[Szerkesztve] -
Remage
csendes tag
válasz
Cardinella
üzenetére
Naigen, gyönyörű hangja van :-)
Kicsit fájt az ára, de úgy voltam vele, hogy ha jópár évig nem fogom lecserélni, akkor megéri egy korrekt rendszert venni... -
Remage
csendes tag
válasz
Cardinella
üzenetére
Karácsony környékén a DM603s3-asnak 110 eFt volt darabja.
-
-
Remage
csendes tag
Uhh, most olvastam, hogy Sopronban vagy... :-(
(De szerintem ha összeszeded néhány ilyen hangcucc-boltnak a címét, érdemes egy napot rászánni, hogy Bp-re utazz, és végighallgasd mindet...)
Mod: A legkisebb B&W asszem a DM303-as, amikor én néztem, 25 eFt volt darabja. (Kicsi kétutas, de 2001(?) év hangfala volt a maga kategóriájában, tehát határozottan nem egy gyenge darab ez sem...)
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
A 603s3 tényleg minőségi (NAD szett-tel hallottam, és szépen szól
) ; de az ára és a mérete egy garázs-stúdióba szerintem mondhatni túlzás...
A nagy igazságot pedig Remage szögezte le: csak a saját füledre hallgass és ezzel teljes mértékben egyetértek...
Próbálj ki minél több különböző márkájú darabot, és utána dönts. Ez sajnos egyszerűbben, könnyebben nem megy
-
Remage
csendes tag
Ugyan nem vagyok zenész, vagy ilyesmi, de engem is érdekel a hang-keltés (dsp-programozás oldaláról).
Stúdió-monitoroknak - én tudomásom szerint - két fontos tulajdonsága van: kiad minden hallható hangot (20 Hz-től 20 kHz-ig), és mindezt úgy, hogy elég tőle 1-1,5 méterre ülni
(tehát ugyanazt a dinamikus telt hangzást tudja leadni közelre, mint amit a hifi hangfalak egy 30-60 négyzetméteres szobában). Ez utóbbira semmilyen hifi hangfalat nem terveztek, de ha van elég tér nekik, akkor egy hifi hangfalpár is jó megoldás lehet - szerintem.
Karácsony környékén vettem egy B&W DM603s3 hangfalpárt, én ezt ajánlanám neked is. A B&W hangfalak picit középerősek (értsd: nem a tipikus nyomjuk-a-basszust-és-a-magasakat típusú ''hifi'' hangfal), és iszonyúan részletes hangja van (főleg akusztikus/nagyzenekaros zenén hallani nagyon). Ha ezen jól szól egy zene (akár elektronikusabb hangzású is), akkor a többi hifi hangfalon is jól fog. (Jónéhány albumban/zenekarban csalódtam, amikor meghallottam, hogy hogyan szól ezen a cuccon, de pl. a Madonna albumok, vagy Enya zenéi nagyon gyönyörűen le vannak keverve.)
http://www.aymara.hu <- itt meg tudod nézni az árakat és a hangfalakat is.
Az Astoriánál van a bolt (Budapest, VII. kerület, Dohány u. 1/b.), telefonszám van a honlapjukon. Az ott dolgozó uriemberek nagyon segítőkészek, én vagy másfél órát hallgattam a hangfalakat (különböző zenéket)...
És még egy tanács: ne hallgass senkire (rám se ;-P), csak a saját füledre. Menj el (ide is, meg a többi boltba is), hallgasd meg a hangfalakat olyan zenékkel, amiket te szeretsz, és válassz az alapján, amit hallottál... -
Club
őstag
Tannoy.
Ez már halottam, egy elektronikus zenéket író sráctól is.
Ilyet hol lehet beszerezni?
Bár ha belegondolok, nemtudom milyen ára lehet.
Engem használtan érdekelne ilyesmi.
Aproneten majd nézegetem, meg újságokban.
Ez nem egy rossz gondolat.
Csak ezzel a ''hallgasd meg''dolgokkal az a bajom, hogy hol????
Ez Sopron, nem Bp.
Itt semmi sincs.
-
wezol
csendes tag
Hali!
Megköveztek érte, de az orion 280 nem egy jó vétel. Punnyadt mély, korlátolt magas, semmi közép, semmi tér, elmosódott hangkép.
Ennyi pénzért én kisdobozt, HB Prima-t, vagy Tannoy R1-et, KEF-et vagy valami hasonlót vennék. Döbbenetes a különbség a régi orion meg egy újabb fejlesztésű hanfal között.
Viszont vigyázz azzal, hogy milyet veszel. Pl: nekem Tannox R3 van. Jazzos cuccokra teljesen jó, ezen a hanfalon éreztem először, hogy a sztereónak nem csak jobb és bal oldala, hanem szinpadmélysége is van, csodálatos bőgő szólók levegős énekhangok, stb.
Tankcsapdán, vagy dnb-n viszont csapnivaló. Amikor külön hallod a basszgitárt meg az uniszólóban vele akkordozó szólógitárt meg megint külön a lábdobot, akkor a rockzenének vége.
Hallgasd meg!
Wez. -
Club
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A divatot meghagyom Christian Dior-nak

Én meg próbálom ezt csinálni.
Köszi a bíztatást.
Remélem most már a hangfalat illetően dűlőre jutok végre, valahára
-
CharlieDrop
veterán
Hmm, érdekes hozzászólásokat láttam

Valahol tényleg érdekes, de itt nem divat az ár/érték összehasonlítás?
Párszor nekem is eszembe jutott ez a stúdió építés és társai, de elsődlegesen helyhiány miatt nem tudtam megvalósítani, másodsorban pénz miatt... harmadrész gyakorlatlanság...
Hajrá mindenkinek
(sóhaj) -
Club
őstag
''na ennek véget vetünk ''

Ez elég viccesen hagzott.
Mivel sem Mo-n, sem külföldön nem olcsó dolog a stúdió, ezért nem nagyon hiszen hogy ''majd ti'' véget vettek a dolognak, mivel nektek is meg kell csinálni egy csomó mindent, és meg is venni.
Arról nem is beszélece hogy a ''full digitális''hangstúdió, egy analóg-hoz képest szereintem semmitsem ér.
Mit godolsz miért térnek vissza a leprofibbak az analóg cuccokhoz?
Mert rájöttek hogy jobb.
Jobb a dinamikája, stb stb.
De legyen szerencsétek kívánom.
Most akkor tehét a végső marad ez az Orion Hs 280?
Mint kérdeztem a Hs 501-miben különbözik?
Csak hangteljesítményben, méretben, vagy különbözik frekvenciaátvitelben, ill dinamikában is? -
feroo
csendes tag
Amúgy meg itt szeretném kifejteni hogy mennyire utálom azt a hozzáállást ami a zeneiparnak ezt a részét jellemzi. Mindenki a cucc mennyiségére veri a nyálát meg hogy mennyibe került. Egy tipikus duma:
'vettem egy 120 rugós kompresszort.' bravó. de milyet??? és minek???
továbbá: egy átlag zenekar elmegy stúdióba, úgy lehúzzák hogy félelmetes. Pl egy sztori. Ismerősömék elmentek felvenni egy demót 3 vagy 400.000ért egy heti meló volt. a hangmérnök (?!?) gyerek naponta többször futtatta a töredezettségmentesítést a gépen mert hogy 'így lesz jó a felvétel'. bravó.
a bérleti díj meg ketyeg. közben az arc (ezt figyeld) a digitális felvételeket átjátszotta videószalagra audioformátumba majd vissza felvette gépre mert hogy 'így dögösebben fog szólni' bravó. hihetetlen lehúzás megy mindenhol, és az egésznek az a mozgatórugója hogy a studió tulaj a drága cuccokra, a márkára van ráizgulva és hogy megvehesse a legújabb legjobb stb cuccot úgy húzza le a népet ahogy csak a csövön kifér.
Egy átlag zenei studió bérleti dija zenei célra 6-8e Ft +tréfa per óra, reklám célra pedig 10-16e Ft +tréfa per óra. Gusztustalan. És ott pöffeszkedik 'a nagy audiofil' a cuccok között. A másik poén meg hogy mindenki az analóg cuccokra gerjed, mindenhol gagyi kisnagydzsekk kábelek meg átalakítók hegye és a zajszűréssel szopnak.
Na ezért csinálunk egy full digitális studiót ahol olcsón nekiesünk a konkurrenciának. Felvétel (zsír mikrofonok és a lehető legjobb A/D konverzió), mastering (full digitál), soxorosítás, kiadás, terjesztés, korrekt szakértelem, no zaj.
Bemész a boltba, megveszel egy cd-t x lóvéért. abból 10% anyagköltség, 10% a szerzői jogdíj (!!!!!!!) 80% a kiadó 'rezsije' (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) na ennek véget vetünk
asszem kipötyögtem a felháborodásomat... kell még?
ui:
németországban harmadennyibe kerül egy adsl. (index.hu) bravó.
és nem ennyit keresnek... arrrggghhhhh -
feroo
csendes tag
Hi.
Nincs meg a prospektusom de ha megtalálom szólok, amugy meg nem akarok hülyeséget mondani _de azért nagyon egyszerű a dolog mert ez a legkisebb B&W széria mind méretre, mind típusszámra_!!!
Eltéveszthetetlen. Amúgy meg hallgasd meg és rájössz hogy ennél nem kell jobb. Fölösleges. Én is nagyon meglepődtem rajta, főleg hogy pici, kétutas és ezen a szinten NAGYON olcsónak mondható. Csodálatos hangja van, kellemes finom de erőteljes mélyek, bő félkemény közép és kristálytiszta nem bántó magas.
Mondom, túrj össze egy helyet ahol meghallgathatod és rájössz miről beszélek.
MidiTom? Syncopa?
nemtom kiő 
Amúgy a HS280 valóban iszonyatosan jól sikerült, ugyanez a szitu vele, vagyis annakidején a 'függönyös vájtfülű' teszteket sorban nyerte. A különbség az, hogy az akkor volt ez meg most van
új, garis, olcsó és a hangjáról csak áradozni tudok. Amúgy egy szintén 60 rugós onkyo amp.ot ajánlottak hozzá.
120ból bőven félprofi monitorcucc szerintem nagyon megéri.
Ha megtaláltam a típust akkor szólok. -
feroo
csendes tag
Hi!
Belepofátlankodnék a topikba mivel 15 éve agyalok számítógépes zeneszerzésen és most épp stúdiót építünk kecskeméten...
monitorhangfalaknak B&W legkisebb szériáját néztük ki, akciósan 60rugó a pár.
off
egyébként a legdrágább 3.5milla per darab dehát a 'stúdióvilágban' a legtöbben a dolgok árára verik a nyálukat ugyebár.
on
szóval vájtfülűek, hangmérnökök, karmesterek stb. nyomnak olyan tesztet hogy ők nem tudják épp melyik cucc szól csak számozva vannak a különböző szerkók és ez a kis hangfal mindent levert már nem egyszer. nagyon megéri az árát. főleg ha 45ért vettél fülest. abból amúgy masterelésre akg 88 vagy 99-es sorozat bőven megfelel kábé 10 rugó (az egyik basszuskiemelős, az felejtős...)
szóval bátorkodom javasolni, hidd el nagyon megéri, hallgasd meg valahol. Szegeden tudok boltot, pesten meg van márkaker.
tudom tudom 1000000000000000000 forintért sokkal jobbak vannak. persze.
csak ez házistúdió.
egyébként tapasztalataim szerint egy igazán jól masterelt felvétel gagyi cuccon is jól szól, ez az igazi poén, ilyenre kikeverni. szóval ha a KGST-s aiwán is jól szól akkor biztos eltaláltad
tsók a tsaládnak -
feroo
csendes tag
Hi!
Belepofátlankodnék a topikba mivel 15 éve agyalok számítógépes zeneszerzésen és most épp stúdiót építünk kecskeméten...
monitorhangfalaknak B&W legkisebb szériáját néztük ki, akciósan 60rugó a pár.
off
egyébként a legdrágább 3.5milla per darab dehát a 'stúdióvilágban' a legtöbben a dolgok árára verik a nyálukat ugyebár.
on
szóval vájtfülűek, hangmérnökök, karmesterek stb. nyomnak olyan tesztet hogy ők nem tudják épp melyik cucc szól csak számozva vannak a különböző szerkók és ez a kis hangfal mindent levert már nem egyszer. nagyon megéri az árát. főleg ha 45ért vettél fülest. abból amúgy masterelésre akg 88 vagy 99-es sorozat bőven megfelel kábé 10 rugó (az egyik basszuskiemelős, az felejtős...)
szóval bátorkodom javasolni, hidd el nagyon megéri, hallgasd meg valahol. Szegeden tudok boltot, pesten meg van márkaker.
tudom tudom 1000000000000000000 forintért sokkal jobbak vannak. persze.
csak ez házistúdió.
egyébként tapasztalataim szerint egy igazán jól masterelt felvétel gagyi cuccon is jól szól, ez az igazi poén, ilyenre kikeverni. szóval ha a KGST-s aiwán is jól szól akkor biztos eltaláltad
tsók a tsaládnak -
_mt_
csendes tag
Alesis M1MkII passzív? 80e a pár újonnan (!!) több embert ismerek akik használják és meg vannak vele elégedve. Mondjuk erősítő ehhez is kell...
http://www.alesis.com/products
De szerintem ilyet használtan jóval olcsóbban is ki lehet fogni. Nézegesd a http://www.absolute.hu aphirdetés részét, ott szoktak előfordulni használt monitorfalak egész jó áron.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Felhívtam egypár embert, de mind mind már eladta a Hs 280-asát.
Van egy akinek van Orion, de csak HS 501-ese.
Ez csak méretében, és teljesítményében különbözik a hs 280-antól?
Vagy más a hangadó képessége is? -
vicces
addikt
hi!
bocs, hogy belepofátlankodok, de látom van itt egy pár hifi szaki.
szóval, még anno elsős koromban kicsit kiruccantunk pesten az osztálytársakkal. nem tudom, hogy de a király utcába kötöttünk ki![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
akkoriban a hifi-s bizományik egymás hegyén hátán voltak. alig tudtunk szabadulni.
mostanában felvetődött, hogy kéne egy erőlködő. sajna én azon a környéken nem nagyon járkálok.
a kérdésem az lenne, hogy meg vannak ott még az üzletek, vagy már mind becsödöltek?
illetve ha még léteznek, kb milyen árak vannak? /nem konkrétan, csak nagyábol: olcsó vagy drága/
köszi!
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Ok.
Eddig a Hs-280-ra jött egy csomó szavazat.
És ez hogy néz ki?
Van erről valakinek képe vagy leírása? -
A HS280-at nem kell azért annyira felmagasztalni.
Szerintem 40 körül messze-messze jobb hangfalak vannak már (a HS280-at 15kért láttam az aproneten). Apronetet kell figyelni. -
Goose-T
veterán
válasz
Cardinella
üzenetére
OFF
Ezt még be kell raknom, muhahaha....
Электроника Б3-34
A legjobb cucc!
Ezt nézd meg: http://www.geocities.com/SiliconValley/1061/b334.htm
Most már nem offolok többet...
ON -
Goose-T
veterán
válasz
Cardinella
üzenetére
OFF
Ja, és ódákat zengenének a T-34-es típusjelü erôsítôrôl!
ON -
Goose-T
veterán
Csak nem mutatta az asztal alatt a mélyládát. Egyszer én is jártam így. Azokkal csak az a baj, hogy igazából minden ugyanolyan faszán szól rajta, ezért stúdióban semmire sem jó. Vannak pszichoakusztikai trükkök, amikkel be lehet csapni a fület és olyan, mintha jól szólna, de ne higgy a kis hangszóróknak. Akkor jó, ha elég nagy. Egy erôsítô is akkor jó, ha elég nehéz. Ez nem vicc, egyszerüen fizika.
-
Club
őstag
Ezt megcáfolnám

Meg is mondom miért.
Lemezboltban voltam a ''múltkor''.
ott volt a pult szélén két picinyke hangfal.
Mint amiket adnaka búcsúban a vókment-hez(na jó picivel nagyobb, de nem sokkal).
Mondom ez mi?
Mondja a srác ezen halgatják a lemezeket.
Hát kiröhögtem.
Erre csávó visszaröhögött.
Bekapcsolta.
Hát nekem pofámra fagyott a mosoly.
Nagyon szépen szólt, és nagyon nagyot.
Mint kiderült, egy 2*400-as végfok hajtotta.
És a hangfal neve
erwin Vega Volt.
Szólval nem is a méret lenne a gond. hanem találni szeretnék mihndeképpen valamit. -
pojakcs
senior tag
Még egy szavazat a HS280-asra. Valamikor réges-régen ez volt az etalon megfizethető árú hangdoboz. Anno én is 3500Ft-ért vettem egy párat újonnan, és most is ezeket hallgatom egy B&O erőlködővel.
Kicsit vánnyadt a mélytartománya, de együtt lehet élni ezzel a hibájával. Egy a bibi csak. Találj egy nem leharcolt példányt belőle. -
j.bravo
addikt
Elhangzott már, hogy érdemes lehet egy félig-meddig audiofil cuccba beruházni, akár használtan.
B&W, Mission, Tannoy, JMlab, talán még Heybrook is
. Kisebbeknek is előfordul hogy szebb-jobb-kiegyensúlyozottabb hangja van mint mások nagyobb méretű tesóinak.
De lényeg hogy így távolból, akár saját tapasztalatból is, nem tud senki annyit segíteni, mint a te saját füled. Csak arra hallgass.
(OFF:
Egyébként nekem is HS280-am van itthon, és imádom. Stúdióba mégse ajánlanám, a basszusa elég puha, nekem tetszik, de ha mondjuk elektronikus zenét csinálsz, lehet hogy nem bírja sokáig (legalábbis negy hangerőn) a mélysugárzó.
Orionokból érdemes lehet mondjuk a HS501, Bolero fantázianevű. Az mondjuk jóóó nagy...
Ezek a régiek még mindig irtó fincsi cuccok, csak rázósabb hogy az idő nem kezdte-e ki...
/OFF)
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Nos?
Ötleteket várok.
De jó sokat.
Tapasztalatokat.
De lehetőleg ne olyat, hogy ''az én otthoni sony hi-fi-m állatul szól''
-
Club
őstag
Rendben!
Én elfogadom az érvelésed(Bár egy 18 éve stúdiókban dolgozó emberke ajánlotta, aki aztmondta hogy a genelec nagyon jó, tényleg, de azért nem használják a yamah-t, mert nem Trendi).
Akkor légyszives mondj egy típust, amit meg tudok venni, ebből a pénzből.
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
válasz
Cardinella
üzenetére
Az R1-hez is kell erőlködő, jut eszembe...

-
Fisha
őstag
Errol irtam en is. Gany hangja van szerintem (meg mindenki szerint), csakhat mindenki ismeri, ezert van mindenhol ilyen. Nem fog jobban szolni, mint egy kozepkategorias (30k koruli) fules, sot a hifihangfalnal is szarabbul fog.
Persze nem akarlak elkeseriteni.
Mindemellett meg nem is annyira olcso, foleg, hogy passziv. -
Club
őstag
válasz
Cardinella
üzenetére
Erre kiváncsi lennék..
Megpróbálok róla info-t keresni. -
Goose-T
veterán
-
Cardinella
aktív tag
Csak egy tipp, szigorúan házi használatra...

Tannoy R1, kisméretű és így az erőltetett basszus nem fogja szétnyomni a hangképet, állítólag nagyon szép kiegyenlített hangja van( én csak a nagyobb példányokat ismerem...)
Pár éves modell, szerintem használtan 30-50k között a Tiéd...
-
Club
őstag
válasz
Cardinella
üzenetére
De nekem KELL két hangfal.
Nemtudok zenét írni rendesen, mert már nem hallok dolgokat.
Szóval akárhonnan is, ''akármit'', de kerítenem kell.
Én most nem profi és horibilsan drága számomra dolgokra gondoltam.
Hanem olyanra, ami a fent említett összegből megvásárolható.
Lásd:Jbl használtan.
Ezért gondlltam ebben hátha tud valaki segíteni.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
''Nálunk is Genelec van''
Mondta rádiós ismerősőm, darabja 150k.
Váááááááá

-
Club
őstag
No igen!
Ezt én is észrevettem, hogy ma már inkább a hangerő, nempedig a minőség a lényeg sajnos
De konkrétan az éenne jó, ha valaki esetleg(tapasztalatok talán)alapján tudna ajánlani konkréát márkát, és TÍPUS-t.
Amit mondtál, megnézem az a HS280-at.
Bár ezt abszolút nem ismerem. -
Goose-T
veterán
Ott a pont. Viszont akkor már érdemes Oriont venni, mert a mostani hifi hangfalak nem éppen a lapos átviteli görbéjükrôl híresek, ami pedig nem árt keveréshez. Inkább nagyon a power hangzásra mennek rá, megabasszus, reflexlyukak (semmiképpen ne vegyél reflexeset!), 100Hz körül nagy kiemelés, alatta semmi. Középfrekvenciák sehol. Piezo/papírmembrános magasnyomó ne legyen benne, amit venni akarsz! A basszusnyomó legalább 25cm átmérôjü legyen! Legyen benne hangváltó is! Hirtelen ezeket a tanácsokat tudtam adni.
-
Club
őstag
Fülesem van.
De mielőtt félreértenéd, nem mixek készítéséhez(bár csinálok azt is), hanem zeneíráshoz kellene elsősroban.Ugyanis amin most csinálom már elég csúnyányka.
Főleg amiatt, hogy olyan frekvenciákat ami nekem kell, már nem képes leadni tisztán, vag sehogysem.
Olyat szeretnék, ami nem túl drága(bár ez relatív), de legalább normálisan szól, és hallom mit csinálok.
Ezér gondoltam egy alap Jbl-re.
Érzékem azért van hozzá,(remélem).
Aztán majd szépen lassan akarok venni mindent, csak először ez lenne az első.
Aztán majd erősítő, stb stb. -
Fisha
őstag
Ha ennyi penzed van csak ra, akkor legjobban valami jo kis fulessel, es melle egy par atlagos hifi hangdobozzal jarsz.
Megjegyzem: amugy se varj atuto valtozast az eletedben a profi studio monitorhangfalaktol, ugyanis annyira nem sok minden mulik rajta. Ha van fuled es erzeked a kevereshez, akkor ket-harom kulonbozo tipusu gagyi hangfalon es egy jo fulesen meghallgatva az adott zenet, ugyis erezni fogod, hogy mit hogyan kell.
(minden studioban ott figyel egy yamaha ns picike studiodoboz. Iszonyat ratyi hangja van, megis mindent azon kevernek, mivel minden hangmernok ismeri a hangjat, es pontosan tudja, mikor mit ''hazudik''. Aztan a bohom nagy Genelec monitorokra csak akkor teszik ki a zenet, ha a jon a zenesz visszahallgatni a muvet, es ugyebar el kell kapraztatni valamivel. Persze azt mar nem tudja szegenyke, hogy azon a dobozon minden zene legalabb olyan allatul szol, mint az o legujabb albuma
-
Club
őstag
Bár ha jobban belegondllok, hogy 46-ért vettema feljhalgatómat, már nem is tűnik olyan soknak az a 40 k

-
Club
őstag
válasz
Cardinella
üzenetére
Én pont erre gondoltam.
Kezdetben egy Jbl megtenné.
Még minidg jobb mint amivel eddig operáltam
-
Club
őstag
Én is jártam már iylen, olyanban.
És tudom hogy van különbség.
De mivel ennyit tudoik rászánni max, ennyiből gazdálkodom.
Majd több pénz lesz rá, biztosan lecserélem jobb-ra, de ha miliárdos lennék, sem vennék sok millióért hangfalat.
Láttam egy kisebb Jbl-t is, na az például újonann volt 140k, a asárc használtan adta el 60-kért.
Ha egy ilyesmit ki tudnék fogni, avval maximálisan elégedett lennék.
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
-
Goose-T
veterán
8 ohm. Sajnos specifikációkkal nem tudok szolgálni. A frekvenciaátviteli görbéje a rá szerelt tábla szerint kb. 40 és 19000Hz között egyenes (0dB). Egyszer jártam egy stúdióban Bp.-en és ott ilyen monitorhangfal volt. Jártam egy másik stúdióban, ott viszont Genelec cucc volt.
-
-
Club
őstag
Na most a ''normális''hangfal kategóri aléggé messze áll az elvárásoktól.
Mivel nem akarok 800000/db-ért hangfalat venni(1:mivel nincs rá pénzem,2:mivel teljesen értelmetlen).
Olyat akarok amiben hallok mindent.
Nemtudom te mire alapozod azt hogy ''normális'', lehet hogy ebben kicsit másképp gondoljuk a dolgokat. -
delta9
senior tag
greetingz!
http://www.deneverstudio.hu/studio.htm
mi itt voltunk a zenekarommal demot felvenni és baromi jó cuccok vannak. azok a mission monitorok állati jól szólnak.szerintem, ha felhívod őket, szakmai tanácsokkal is el tudnak látni. -
Goose-T
veterán
Ami normális hangfal, az számodra megfizethetetlen.
http://www.syncopa.hu/Arak/genelec.htm
http://www.genelec.com/
Szerintem nehezen fogsz megfelelô stúdiómonitort találni. -
Club
őstag
-
Club
őstag
Nahh szóval.
Kéremszépen.
ELjutottam oda, hogy zeneírásomból kifolyólag el kell kezdenem egy picinyke egyszerű stúdiót csinálni magamnak, mert ami eddig volt, az már nagyon kevés.
Alaphelyzet az, hogy egyik garázsunkat úgydöntöttem átalakítom tavaszsal stúdióvá.
Ehhez először is, kellene nekem, 2 darab hangfal, ami stúdióhangfal.
Tehát nem számítógépes, meg nem koncerthangfal, hanem STÚDIÓ!
Tudom nem kifejezetten ide vágó téma, ezt bocássátok meg nekem, de gondoltam hátha szerencsvel járok, és lenne itt olyan emberke, aki tudna nekem ebben segíteni.
Használtan szeretnék venni hangfalakat,(új jobb lenne, de nincs rá 100k-m
) , tehát a hangfal max ilyen 40k-t érne meg nekem.
Aztán majd mondom mi kel még
Az első ez lenne, aki tudna segíteni, vagy tudna esetleg eladót, ami rendesen működik(esetleg garis), annak nagyon örülnék.
Aki ajánlatokat ír, az onrmális hangfalakat írjon ha kérhetem, ne ilyen Jamo-kat, meg hasonlót.
Alsó küszöb Jbl.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 3 2-in-1 érintőkijelzős üzleti laptop, beépített tollal
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)