Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remage
csendes tag
Ugyan nem vagyok zenész, vagy ilyesmi, de engem is érdekel a hang-keltés (dsp-programozás oldaláról).
Stúdió-monitoroknak - én tudomásom szerint - két fontos tulajdonsága van: kiad minden hallható hangot (20 Hz-től 20 kHz-ig), és mindezt úgy, hogy elég tőle 1-1,5 méterre ülni
(tehát ugyanazt a dinamikus telt hangzást tudja leadni közelre, mint amit a hifi hangfalak egy 30-60 négyzetméteres szobában). Ez utóbbira semmilyen hifi hangfalat nem terveztek, de ha van elég tér nekik, akkor egy hifi hangfalpár is jó megoldás lehet - szerintem.
Karácsony környékén vettem egy B&W DM603s3 hangfalpárt, én ezt ajánlanám neked is. A B&W hangfalak picit középerősek (értsd: nem a tipikus nyomjuk-a-basszust-és-a-magasakat típusú ''hifi'' hangfal), és iszonyúan részletes hangja van (főleg akusztikus/nagyzenekaros zenén hallani nagyon). Ha ezen jól szól egy zene (akár elektronikusabb hangzású is), akkor a többi hifi hangfalon is jól fog. (Jónéhány albumban/zenekarban csalódtam, amikor meghallottam, hogy hogyan szól ezen a cuccon, de pl. a Madonna albumok, vagy Enya zenéi nagyon gyönyörűen le vannak keverve.)
http://www.aymara.hu <- itt meg tudod nézni az árakat és a hangfalakat is.
Az Astoriánál van a bolt (Budapest, VII. kerület, Dohány u. 1/b.), telefonszám van a honlapjukon. Az ott dolgozó uriemberek nagyon segítőkészek, én vagy másfél órát hallgattam a hangfalakat (különböző zenéket)...
És még egy tanács: ne hallgass senkire (rám se ;-P), csak a saját füledre. Menj el (ide is, meg a többi boltba is), hallgasd meg a hangfalakat olyan zenékkel, amiket te szeretsz, és válassz az alapján, amit hallottál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Villanyszerelés
- Építő/felújító topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- LEGO klub
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo P520 E85+ PC, i5-4570 Proci, 8 GB DDR3 RAM, 240 GB SSD
- MSI GeForce RTX 5090 VANGUARD SOC /// ÚJ BONTATLAN /// 2028.12.01.-ig GARI /// 2025.12.01. gyártás!
- Gaming PC GTX 1660 Ti / 16GB RAM Azonnal vihető (CSGO,LOL,VALORANT,FORTNITE)
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ddr5 Laptop Ram 32 gb 2x16gb 5600Mt/s
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest