Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz #48613632 #3025 üzenetére

    Értem, csak nem értem. Anno olvastam egy könyvet, Joe Haldeman-tól az Örök háborút. Kb. 1000 évet ölelt fel benne a csatározás egy idegen fajjal, mert mikor az űrhajók egyik bolygóról a másikra ugrottak számukra látszólag 1 másodperc alatt, addig eltelt mondjuk 120 év körülöttük.

    Ez érdekes helyzeteket teremtett, hogy pl. a következő találkozásnál éppen kinek volt lemaradva a technikája, mert lehet, hogy az ellenség hajója még le sem gyártódott, mikor 120 évvel korábban hőseink elindultak a következő naprendszerbe.

    Na és emellett bemutatták a társadalom változását. 2600 környékére már a homo lett az elfogadott (és teljesen természetes), azért hogy megállítsák a bolygó túlnépesedését ezt nevelték bele már a gyerekekbe, így a heteró főhősünk aki ekkora már parancsnok lett, őt emiatt "vén buzi" névvel illették a beosztottjai. :) Aztán tovább csavarodott ez is, ahogy mentek előre az időben.

    Egy Star Trek-et valami hasonlóan érdekfeszítő történet miatt néznénk, pl. a Discovery 800 éves időugrása pont bemutathatna ilyen dolgokat (is), ahelyett, hogy Burnham sír.
    Meg ahelyett, hogy szépen megölik az előző sorozatokban felépített, érdekes karaktereket a Picard-ban, aztán lezárják az évadot egy totál szükségtelen leszbi jelenettel 7-es meg Rafi között.
    Egyébként semmi bajom a bi jelenetekkel, meg a nonbinary karakter megjelenésével se, de inkább a történetre kellene helyezniük a hangsúlyt, ha már egyszer sci-fi a műfaj.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák