Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
apatyas #7163 üzenetére
Nos, jó 20 éve tanultam ezt, és a szakmámhoz nem szükséges a Newtoni mechanika, úgyhogy lehet, hogy tévedek. Majd jobban utánanézek. Én abból indultam ki, hogy a vonat irányváltoztatásakor az erő konstans, így Newton 2. törvénye alapján a különböző tömeg miatt a gyorsulás eltér. De az inerciarendszerekre épülő magyarázatod logikus, bár a "józan paraszti ész" számára nehezen emészthető. Ha a gyorsulás konstans, akkor az erő lesz eltérő, ami a hétköznapi tapasztalatainknak (amikor "valódi" erők alkalmazásával mozgatunk eltérő tömegű tárgyakat, és hatás-ellenhatás van) ellentmond. Ettől még tényleg igaznak tűnik, és én emlékeztem rosszul . Ekkor viszont számomra nagyon bizarr, hogy zárt térben (pl ablak nélküli űrhajóban) objektív mérésekkel (rugós erőmérő, kiskocsik stb) sem tudod eldönteni, hogy gravitációs erő hat rád éppen, vagy gyorsulás (irányváltoztatás) következtében fellépő tehetetlenségi erő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest