Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
Első mongodb sématervezésemmel el is akadtam szépen, ahogy illik, ebben kérném a segítségeteket.
Van a két képen szereplő entitásom, valamint egy Garage, amiben PlayerCard-ok vannak. Login után be kell töltenem a garaget. Na most hogy lenne ez gyorsabb?
- Garage <= List<String>(PlayerCardok ID-je)- PlayerCard <= (String)Card ID-jevagy
- Garage <= List<PlayerCard>- PlayerCard <= CardElső esetben ugye PlayerCardCount * 2 lekérdezéssel tudom kiolvasni a garaget.
Másodikban meg garageId alapján ott van izibe.
De ha azt mondom, hogy egy Cardból 1 playernek lehet több példánya is, amik természetesen PlayerCard szintjén egyediek, de ezt még meg kell szorozni a playerek számával is. Nem tudom ez mennyire elnézett/nem javasolt mongoban. Nekem annyira nem tetszik.Egybe tenni azért nem tudom a cardokat, mert a Card-on vannak az alap/kezdőértékek, a PlayerCardban meg a playerenként és PlayerCard-onként eltérő módosító értékek. A fronton az ezekből kalkulált érték fog megjelenni.
Pl: topSpeed * tuningEngine * ENGINE_MULTIPLIERMeg ez utóbbi esetben, ahol nested entitásként tárolok mindent, ha esetleg változik vmelyik Card vmelyik értéke, akkor mit csinálok? Végigmegyek mindenkinek minden playerCardján, h ha olyan card van benne, akkor updatelje?
Az első esetben ilyenkor beupdatelem a cards táblában levő Cardot, és annyi, onnantól már az új értékkel kerül majd mindenkihez a következő lekérdezéskor.Így leírva sztem maradnék az első verziónál. Szerintetek?
Még talán annyi, h Card lesz kezdésnek vagy 1-2000, player meg 2 biztosan, én a fiammal, de ki tudja mi lesz? Lehet leszünk vagy ezeren
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest