Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Lenne egy egyelőre csak elméleti kérdésem.
Ha jól tudom, valahogy összefüggésben van az indexelt mezők száma, illetve az adatbázisba való írás sebessége: minél több mező van indexelve, talán annál több idő a rekordok adatbázisba való írása. Ezt jól tudom?
Azt szeretném kideríteni, van-e olyan "váltópont", ahonnan már annyira belassulna az adatbázisba való írás, hogy nem érné meg az indexelés használata.
A kérdés háttere:
5 percenkénti kb. 100-400 új rekorddal számolva (még ezt nem tudom, mennyi lehet valósan, de itt körül, szóval legyen ennyi a példa kedvéért) megéri-e full text search-re átállnom a gyorsabb keresés kedvéért?
Ehhez ugye be kell állítanom full text indexet azokra a mezőkre, amiben keresni akarok. Pl.:
ALTER TABLE feed ADD FULLTEXT(title)
ALTER TABLE feed ADD FULLTEXT(description)Viszont mivel elég sok rekord kerül a táblába folyamatosan, azt szeretném kideríteni, hogy emiatt (és a többi) indexelés miatt lehet-e gond később (bármikor, akármikor) a teljesítménnyel, esetleg belassulhat-e annyira az adatbázisba való írás, hogy az 5 percenkénti cron job "túl sűrű" lesz, mert ennyi idő alatt nem végez az új rekordok tárolásával?
Lehet, hogy teljesen alaptalan a "félelmem", de ez a kérdés bennem van már egy ideje, de még csak most jutottam a keresés rendbe tételéhez.
Jelenleg jobb híján a LIKE %%-os keresést használom, kb. 1 mp a lekérdezési ideje egy 300e-res táblánál, szóval nem vészes, úgyhogy az sem tragédia, ha ez marad egy ideig. Plusz a full text search-keresés amúgy sem olyan egyszerű, mint jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 4
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 9. nap: We Were Here Together
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Arch Linux
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest