Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini PC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Rácuppan a Steam eszközökre a Unity
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Lenne egy egyelőre csak elméleti kérdésem.
Ha jól tudom, valahogy összefüggésben van az indexelt mezők száma, illetve az adatbázisba való írás sebessége: minél több mező van indexelve, talán annál több idő a rekordok adatbázisba való írása. Ezt jól tudom?
Azt szeretném kideríteni, van-e olyan "váltópont", ahonnan már annyira belassulna az adatbázisba való írás, hogy nem érné meg az indexelés használata.
A kérdés háttere:
5 percenkénti kb. 100-400 új rekorddal számolva (még ezt nem tudom, mennyi lehet valósan, de itt körül, szóval legyen ennyi a példa kedvéért) megéri-e full text search-re átállnom a gyorsabb keresés kedvéért?
Ehhez ugye be kell állítanom full text indexet azokra a mezőkre, amiben keresni akarok. Pl.:
ALTER TABLE feed ADD FULLTEXT(title)
ALTER TABLE feed ADD FULLTEXT(description)Viszont mivel elég sok rekord kerül a táblába folyamatosan, azt szeretném kideríteni, hogy emiatt (és a többi) indexelés miatt lehet-e gond később (bármikor, akármikor) a teljesítménnyel, esetleg belassulhat-e annyira az adatbázisba való írás, hogy az 5 percenkénti cron job "túl sűrű" lesz, mert ennyi idő alatt nem végez az új rekordok tárolásával?
Lehet, hogy teljesen alaptalan a "félelmem", de ez a kérdés bennem van már egy ideje, de még csak most jutottam a keresés rendbe tételéhez.
Jelenleg jobb híján a LIKE %%-os keresést használom, kb. 1 mp a lekérdezési ideje egy 300e-res táblánál, szóval nem vészes, úgyhogy az sem tragédia, ha ez marad egy ideig. Plusz a full text search-keresés amúgy sem olyan egyszerű, mint jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Milyen videókártyát?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Filmgyűjtés
- Viccrovat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 2K OLED 165Hz 500NIT
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest