Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Épp ismerkedni kezdek az SQL-lel, de mielőtt végleg elhatároznám magam, gondoltam rákérdezek itt is, hogy tényleg lenne-e értelme.
Szóval, a célom az, hogy készítsek egy nagyon-nagyon basic adatbázis lekérdező rendszert, amely különböző online weboldalakról gyűjti ki a kért információkat. Legyen az mobile.de-s autóhirdetés, Vatera, vagy hasonló hirdetési felületek. Hogy konkrétabban megfogalmazzam: elsőként mindenképp mobile.de-vel kezdeném, mert más okból ez érdekel most leginkább.
A kérdésem inkább jogi, mint technikai jellegű: ha saját erőből vagy segítséggel sikerülne összeraknom egy ilyen adatbányász kódot, azzal az adott weboldal (esetünkben mobile.de) üzemeltetőjét én jogi értelemben megkárosítom? A német adatvédelmi törvények elég szigorúak, viszont technikailag itt nem adatlopásról van szó (hiszen az információ szabadon, ingyen hozzáférhető). Ami egyedül aggályos, hogy ezzel az oldal üzemeltetését lehetővé tévő hirdetéseket kerülném meg, ugyanis a nyers adattáblákban ez nyilván nem jelenik meg.
Totalcar.hu-n volt régebben egy cikk, ahol arról írtak, hogy egy magyar srác pont ezt tette és így optimalizálta az autókeresést. A kódot természetesen a fenti okokból nem tette közzé és én sem szándékozok szándékosan szivárogtatni

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Path of Exile 2
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest