Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Egyszerűen csak a szöveg alapú reprezentációt kell frissíteni és verziónként új adatbázist készíteni - nem pedig az aktuálist hozzáhegeszteni a fejlesztői verzióhoz. Ilyen módon az adatbázis felépítés (és a tárolt eljárásoik is) is egyszerűen verziókövethetővé válik.
Igen, ez így van. Lehet adatbázis deploy scripteket írni, nincs ezzel semmi gond. Az eredeti kérdésfelvetés viszont a php topikban volt, méghozzá azzal kapcsolatban, hogy a php kódban implementált alkalmazáslogikát megérné tárolt eljárásként megírni. Na ezzel így már problémák vannak:
- A php előnye, hogy a verziókövetőben található fileok halmaza és a futtatható kód egy és ugyanaz. Tárolt eljárásokkal elvesződik az előny.
- A legtöbb php-s projekt olyan kis léptékű, amin már egy adatbázis deploy script elkészítése és karbantartása is túlmutat.Nem azt mondom, hogy a tárolt eljárások ne lennének alkalmanként hasznosak, de abban a kontextusban, ahol felmerült a kérdés, egyáltalán nem tartom jó ötletnek.
A második szerintem csak sírás. Adatbázis oldalon bőven elég szerintem az a WSWG megoldás, ami a piacon elérhető - ha az nem felelne meg, amit a motorhoz adnak.
Mi az a WSWG?(#1555) martonx
Szvsz SQL fejlesztői környezetek közül a legjobb az SSMS, de Oracle vonalon a Toad for Oracle is jó (csak ronda, mint a bűn)...
Félreérthető voltam, amire utalni szerettem volna, az a programozási nyelv (mondjuk PL/SQL) és annak a szolgáltatáskínálata, na ez az, aminek 60-as évekbeli hangulata van.A többire kb. válaszoltam feljebb. A lényeg, hogy nem azt állítom, hogy tárolt eljárást írni rossz ötlet lenne, hanem hogy az esetek többségében nem ad semmilyen előnyt, cserébe növeli a komplexitást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest