- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Egyszerűen csak a szöveg alapú reprezentációt kell frissíteni és verziónként új adatbázist készíteni - nem pedig az aktuálist hozzáhegeszteni a fejlesztői verzióhoz. Ilyen módon az adatbázis felépítés (és a tárolt eljárásoik is) is egyszerűen verziókövethetővé válik.
Igen, ez így van. Lehet adatbázis deploy scripteket írni, nincs ezzel semmi gond. Az eredeti kérdésfelvetés viszont a php topikban volt, méghozzá azzal kapcsolatban, hogy a php kódban implementált alkalmazáslogikát megérné tárolt eljárásként megírni. Na ezzel így már problémák vannak:
- A php előnye, hogy a verziókövetőben található fileok halmaza és a futtatható kód egy és ugyanaz. Tárolt eljárásokkal elvesződik az előny.
- A legtöbb php-s projekt olyan kis léptékű, amin már egy adatbázis deploy script elkészítése és karbantartása is túlmutat.Nem azt mondom, hogy a tárolt eljárások ne lennének alkalmanként hasznosak, de abban a kontextusban, ahol felmerült a kérdés, egyáltalán nem tartom jó ötletnek.
A második szerintem csak sírás. Adatbázis oldalon bőven elég szerintem az a WSWG megoldás, ami a piacon elérhető - ha az nem felelne meg, amit a motorhoz adnak.
Mi az a WSWG?(#1555) martonx
Szvsz SQL fejlesztői környezetek közül a legjobb az SSMS, de Oracle vonalon a Toad for Oracle is jó (csak ronda, mint a bűn)...
Félreérthető voltam, amire utalni szerettem volna, az a programozási nyelv (mondjuk PL/SQL) és annak a szolgáltatáskínálata, na ez az, aminek 60-as évekbeli hangulata van.A többire kb. válaszoltam feljebb. A lényeg, hogy nem azt állítom, hogy tárolt eljárást írni rossz ötlet lenne, hanem hogy az esetek többségében nem ad semmilyen előnyt, cserébe növeli a komplexitást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- OLED monitor topic
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- TCL LCD és LED TV-k
- Fűnyíró topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- LG 34GX90SA - 34" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Honor 400 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest