Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
borges7
üzenetére
1790Ft/hó
Nekem most van Spoti, YM, és Tidal is, utóbbi 2 hónapos próbaidőre.
Sajna egyik sem képes a Spoti ajánlóit lenyomni, a pénteki új megjelenéseket úgy listába pakolni ahogy a Spoti teszi.
Azt elengedném, hogy a connect sem létezik a másik kettőnél, de az általam követett előadok friss megjelenéseit csak a Sopti képes ebből a háromból pénteken listába pakolni.
(Ködös emlékeim vannak, hogy talán az Apple music volt még amelyik megoldotta, de most nem tudom kipróbálni, elhasználtam a lehetőséget) -
válasz
borges7
üzenetére
A playlistek tetején van egy nagy zöld lejátszás gomb, mellette pedig egy "Enhance" feliratú gomb (magyarul talán "bővítés"). Ha azt megnyomom, akkor az én listáim is ilyenek lesznek. Ha még egyszer megnyomom, akkor kiszedi a plusz elemeket. Az ajánló listáknál nincs ilyen gomb (pl. Discover Weekly).
-
PhilBrick
őstag
válasz
borges7
üzenetére
Hogyne fizetne az ingyenes fiókok után! Arra vannak a reklámok és többiek befizetése.
Ezen az elven szerinted a rádiók sem fizetnek?A második feléhez pedig: nézd át a Tos-t!
Régen voltak ügyeskedések playlistekkel, egyesek látható összegeket is kerestek vele.
Mostanra szerintem már hamar kiszúrná az algoritmus. -
-
Harbinger85
aktív tag
válasz
borges7
üzenetére
Filmekből, amit a rádióba hallgatunk? Még a '90-es évekbe - nem voltan nagy zene rajongó, főleg nem a normális zene iránt - de a terminator 2. után éltem-haltam a Guns'N'Roses számért és képes voltam egész nap a hülye MTV-t nézni hátha leadják. Vagy a személyes favorit transformers The Movie (1986-os) soundtrackje nagy kedvencem volt, de még a számok címét vagy az előadókat se tudtam.
Mostanság inkább játék score rajongó vagyok ,sajna sok játék zenéje sehol se található meg.
-
-
válasz
borges7
üzenetére
Ha egy-egy szám kiszürkül, annak általában az az oka, hogy valamelyik jogtulajdonos (vendég zenész, stúdió, stb.) hozzájárulását nem tudták megszerezni, vagy lejárt, vagy vitatják (ez néha csak egy-egy számot érint). Ráadásul amit te linkeltél, az az album már csak "félig" létezik: a kereső már csak a remastered verziót találja meg ( [link] ). Az is árulkodó, hogy amit az előbb linkeltem (a remastered), azt a Spotify asztali kliensébe a keresőmezőbe bemásolva működik (megnyitja az albumot). A te linked már nem.
Amúgy a legdurvább beavatkozás, amit eddig találtam az ez: Spotify: [link] , eredeti: [link] . (Itt Spotify-ban ugyan megvan a szám, csak kissé meg van nyírva, ráadásul a vége az elég furán (kissé amatőrnek tűnik, ahogy el lett vágva). Feltételezem, hogy a komolyzenei betéttől volt egyszerűbb megszabadulni, mint utánamenni a jogoknak. (De lehet, hogy teljesen félreértem.
)) -
updog
őstag
válasz
borges7
üzenetére
jó, kis túlzással
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az előző két év érdekesebb volt a majdnem 200 hallgatott stílussal és 60.000 percnyi zenével, előtte kb. ment a Five Finger Death Punch végtelenítve aztán annyi \m/
Amúgy érdekes belegondolni hogy beleöltem azért valamennyi pénzt, letöröltem 20 évnyi mp3-at a gépemről, mennyire meg lennék lőve ha mondjuk holnap csődöt jelentenének és megszüntetnék a szolgáltatást (na jó semennyire... nem tudom mire akarok ezzel kilyukadni
). -
válasz
borges7
üzenetére
Valószínűleg véletlenül hozzáadtad a playlist-et a queue-hoz. Nyisd meg (a queue-t), és töröld ki a felesleget.
Szerk: (A műsorra tűzés talán pont a queue-t takarja (angol terminológiát ismerem csak). Asztali kliensen a vonalkás ikon a lejátszó gombok mellett. Mobilon a "három pont" mögé van eldugva. Szerencsére mobilon is lehet csoportosan törölni a listából. Kivételesen.)
-
válasz
borges7
üzenetére
A zenével nincs baj. Addig amíg az ember meg akar hallgatni egy albumot, vagy vagy benyom valamilyen rádiót vacsora alá, addig a szoftverrel sem. Ha ezen túl is érdeklik a hallott zenék, pl. tudni szeretné, kik is azok az előadók, akik szerepelnek a heti ajánlókban, vagy leválogatná a neki tetsző számokat, akkor egyszeriben fontosabb lesz az interfész (erre pl. a mobilos változat már nem is igen alkalmas.) Ha még ennél is tovább menne, pl. kíváncsi, hogy mit jelent a japán (arab, koreai, stb.) írással írt szám cím, vagy érdekelné a szövege, akkor a Spotify ebben már meg sem próbál partner lenni (sőt). Ahhoz is csak minimális támogatást ad, hogy az ember "saját" zenegyűjteményt hozzon létre, azt rendezgesse, keressen benne, stb.
A desktop kliens minapi módosításai pedig innen nézve azt jelentik, hogy
(1) újra kell tanulni az interfészt (oké, ezt néhány havonta meg lehet tenni, de az a néhány millió munkaóra, amit a felhasználói bázis erre fordít, akár hasznosabban is eltölthető lenne),
(2) nehezebb rajta eligazodni (kissé túlhasználták az "ikonok mátrixban" koncepciót),
(3) sokkal több egerészést kíván minden (pl. a "Bio" eddig két kattintásra volt a lejátszási listától, most meg az üveghegyeken is túlra került...),
(4) megint lett egy csomó friss bug. -
törölt tag
válasz
borges7
üzenetére
Desktopon a 2013 körüli Spotify funkcionálisabb volt. Mobilon pedig az Android app mindig lemaradásban. Szerintem jogosan reklamálnak az emberek. Ha még áremelés és podcast erőltetés is lett. Már régóta nem egy startup cég. Piacvezetőként, annyi év előnnyel. (Rdio sajnos megszűnt, Deezer még kevés, Apple Music, Google és Amazon féle streaming még sehol nem volt, a Microsoft feladta) Apple Music esetében is érthetetlen a kényelmetlenség.
-
törölt tag
válasz
borges7
üzenetére
Zavaros számomra a dolog. Réges-régen még desktopon is a régi Spotify programban volt beépített dalszöveg. Karaoke style. Azt hiszem a Musixmatch jóvoltából, és akkor más 3rd party appok is voltak a Spotify-on belül. Utána váltottak Genius forrásra, viszont ez sok országban csak a behind the lyrics szöveget adta, nem a rendes dalszöveget. Aztán újra Musixmatch lett a partner, megint csak bizonyos országokban, nálunk éppen nem, és még a nagy USA piacra is csak tavaly adták ki: Spotify brings real-time lyrics to 26 countries, not including the US
A Musixmatch oldalán úgy szerepel globális licence jogokat vett a Spotify:

akkor nem tudom a Spotify miért nem adja ezt a funkciót mindenhol? Tesztelés nem lehet ennyi évig, hiszen a kisebb szereplő Deezer is adja. Apple Music-ból ez hiányzik csak nekem, és a videóklippek.
Nem tudom jogi dolog vagy csak üzletpolitika. Amikor kiszürkül egy dal, azt sem szeretem, hogy több tech cég sokszor régiónként mást nyújt, vagy akár platform szerint is. Pl. ha Spotify-t Android alatt kellene használnom, kitépném a hajam, az iOS app fejlesztése a prioritás náluk. Aztán a web playerben van olyan funkció, ami a desktop program nincs és fordítva. Alapvetően a web playert használom, mert az 256 kbit/s AAC ahogy az Apple Music, a desktop még 320 kbit/s Ogg Vorbis. (ha az alapértelmezetten bekapcsolt audio normalizálást offolom, akkor már jobban tetszik az is)szerk.: és nagyon boldog lennék, ha a podcast részt nem fő helyen ajánlanák a kezdőlapon (mivel sok millió dollárt tettek bele, ezt hiába várom) pedig jobb lenne csinálnának egy külön podcast appot, vagy opciót a kikapcsolásra
-
törölt tag
válasz
borges7
üzenetére
Jól érted. Biztosan mérlegelik melyik piacokon éri meg nekik. Premium/free arány alapján? Még dalszöveg sincs mindenhol a szerződések miatt. Kíváncsi leszek mennyire lesz a lossless sikeres náluk, mert régóta sírtak miatta a neten. Valamint mennyire tudnak Tidal, Deezer és Amazon ügyfeleket elszívni. Mert azoknak a lossless volt a megkülönböztető feature, hiába egyébként a Spotify algoritmus, app, ökoszisztéma jobb volt usernek. Kisebb cégek számára ez nem jó hír.
-
válasz
borges7
üzenetére
Számoljunk. Én kb. 27 ezer percet hallgattam zenét (ez kb. 450 óra), amiért kb. 22 ezret fizettem, amiből kb. 17 ezer jutott a spotify-nak. Ha kb. 5 perces track-eket hallgattam, akkor kb. 5 és fél ezer jutott a zenészeknek (mínusz az adó, nem tudom mennyi). A második előfizetésemen sokkal kevesebb hallgatás volt, az kb. 500 forintot termelt (a zenészeknek). A Spotify akkor jár rosszul (jogdíjakat nézve csak), ha valaki több mint 85 ezer percet hallgat zenét (kb. 1400 óra, ami kb. napi 4 óra).
Ennek a számolásnak persze így nincs sok értelme (mert nem vagyok reprezentatív előfizető, és mert változnak a díjak is (országonként, csomagonként)), inkább a költségek - nyereség - jogdíjtömeg hármasból kellene kiindulni, de azokat nem ismerem. (Azért az látszik, ha szignifikánsan több jogdíjat fizetnének, akkor már rajtam sem keresnének sokat.) De ha Spotify nem kiugróan nyereséges (és nem kiugróan pazarlóan gazdálkodik), akkor több jogdíjat csak az előfizetői díj emelésével tudna kigazdálkodni.
-
-
válasz
borges7
üzenetére
Olvasd el ezt a cikket. Hátha kicsit finomodik a véleményed a dologról. A fizikai eladások valóban nem a streaming-el kezdtek el visszaesni, de a mostani állapot jelentős mértékben a technológia elterjedésnek köszönhető. Én is lelkes fogyasztó vagyok egyébként és élvezem a sokszínűséget amit most nyújt nekem. Nagyon sok olyan zene is élvezhető most, ami a 30 évvel ezelőtti zeneiparban nem kerülhetett volna kiadásra (más kérdés, hogy akkoriban jóval kevesebben zenéltek is, jellemzően inkább csak profi zenészek). Azonban jelentős árnyoldalai is vannak ennek a rendszernek, iszonyú magas a "szemét" aránya is és sok régi zenész aki nem tud átállni erre a működésre, eltűnhet a süllyesztőben mert nem tud megélni. Értük különösen kár, mert nem elfelejtettek zenélni, csak kicsit másképp gondolkodnak a művészetről a minőségi zenéről.
-
törölt tag
-
-
válasz
borges7
üzenetére
1. Néhány számmal kezdem, és apránként bővülgetnek. Időnként törlök is belőlük, bizonyos számok átkerülhetnek inkább másik playlist-re, stb.
2. Tematika szerint. Nem bonyolítom túl. :)
3. 1-200. De ha egy playlist hosszabb távon sem éri el a 10-es méretet (lásd 1. pont), akkor valszleg felesleges. 200-nál több elemű listát szerintem már nehéz kezelni, ha ennél több gyűlne össze, akkor általában új listát nyitok (eredeti név + sorszám).
4. Igen, általában a két heti ajánlót végig szoktam hallgatni és kigyűjtöm ömlesztett listákba, ami tetszik. Ami nagyon tetszik, azt kedvencelem is. Ezeket a listákat ritkán hallgatom, de egyszer még jól jöhetnek :), és addig is segítik a spotify-t, hogy jobb ajánlásokat tudjon összeállítani.
5. Szigorúan véve nem. (Nem is vagyok elég művelt zeneileg, hogy besoroljak minden számot. A spotify meg nem mondja meg.) A listáim nem is feltétlen stílus szerint szerveződnek, persze a legtöbb listában akkor is felfedezhető valamilyen stiláris irányultság, ha nem ez a fő szempont.
6. Nyitok egy új listát. Vagy vannak az "ömlesztett" listák.
7. (a) Én szeretek albumokat egyben végighallgatni, ezért vannak "album" típusú listáim. Egy albumról egy szám kerül rájuk, és magát a listát nem "hallgatom", hanem csak arra használom, hogy megnyitom róluk a meghallgatni kívánt albumot. (Sajnos a Spotify-nak a meglehetősen kezdetleges Albums menüponton kívül nincs eszköze albumok gyűjtésére.)
7. (b) Van "Todo" listám. Erre olyan számok kerülnek, ahol vagy az albumot, vagy az előadó munkásságát érdemesnek vélem további hallgatásra. A számok származhatnak a heti ajánlókból, vagy egyéb forrásból is (youtube, shazam, újságcikkek, stb.). Ha éppen nincs ötletem, hogy mit hallgassak, akkor legtöbbször ehhez a listához nyúlok. -
-
-
törölt tag
válasz
borges7
üzenetére
Windows 10 funkciója miatt indul el: kapcsold ki a jelzett részen
Support tudja elintézni a váltást.
-
Burt1793
veterán
válasz
borges7
üzenetére
Ez menő, nekem olyanokat írt, hogy nyugtassam a mutatóujjam, mert 2400 számot továbbléptettem, meg hogy 45 éves lennék az alapján, hogy mit hallgatok stb.

A listádat majd meghallgatom, én nem tudtam megosztani az enyémet, pedig próbáltam.A képem meg ilyen, hát ezek a számok több lejátszási listában benne vannak, a kérdőívem 3/3as lett.

Szerintem ebben benne van a mobilos, legalább is merem remélni, mert több, mint 500 óra zene az az év egytizenhatoda.

-
unravel
őstag
válasz
borges7
üzenetére
Én a smarterplaylist weboldal segítségével minden héten hétfőn automatikusan elmentetem az aktuális hetet dátummal. "Discover Weekly - 10/23/17"

Ezt az adott héten átbongészem...ami nagyon szar azt kitörlöm belőle. De az tetszik, hogy 2016 júniustól megvannak az eheti kalandjaim.
Továbbá azt a számot amit bepluszozok azt átrakja nekem egy másik playlistbe. Szóval van egy listám azokból a jó számokból amit a Discover Weeklyben találtam.
...
Más:
A smarterplaylist weboldal segítségével lehet készíteni egy Top tracks nevű listát ami egybegyűjti az 1000(!) leghallgatottabb zeneszámod és tud automatikusan frissülni....az is nagyon jó. -
Primary92
senior tag
válasz
borges7
üzenetére
Jól szól. Egy feltöltéssel nekem 2 napot bír, de nem tudnám megmondani hány órát van használva. A gyári 6 óra kb. reális.
De én inkább ezt venném egy HIFI-hez: http://www.avantree.com/category-bluetooth-speaker-adapter-21/long-range-bluetooth-audio-receiver-avantree-rc500.html
A HIFI-den ha jól láttam van optikai bemenet. Ezzel pedig tudnád használni. Valószínűleg BT-on keresztül így lenne a legjobb hangod. Ha utcán is használnád zenehallgatásra, akkor értelemszerűen a másik.Egyébként USB hangkártyaként is működnek. Legalábbis a Clipper pro működik.
-
Primary92
senior tag
válasz
borges7
üzenetére
Nekem Clipper Pro van, arra nem fizettem semmi extrát.
Egy ócska analóg hangkimenettől biztosan jobb, ezt tapasztalatból írom. Mondjuk jobb az alsópolcos telefonoktól, vagy az ilyen 100k alatti 15,6"-os laptopoktól. De mondjuk egy normális DAC-tól, vagy tisztességes hangkártyától elmarad.
Kényelmesnek pedig kényelmes. Döntsd el, hogy melyik a fontosabb.
Mennyi pénzt szánsz a dologra? Csak Spotify-t szeretnél hallgatni? -
Keem1
veterán
válasz
borges7
üzenetére
Igen, az-az, ahhoz kell egy kb. olyan kábel, amit az előbb a hóember mutatott.
De sajnos, mivel a minőség mindig kényes pont, és nincs gyakorlati tapasztalatom, nem tudok neked ilyen adaptert linkelni - mivel nem ismerem ezeket.
Sőt, ha nem feltétlenül kell neked a vezetékmentes dolog (mert a telefont ott tudod hagyni a hifi közelében), akkor elég is a fentebb látható kábel. -
Keem1
veterán
válasz
borges7
üzenetére
Ha van a hifin 3,5mm jack vagy RCA BEmenet, akkor simán veszel egy bluetooth adaptert, és úgy már telóról le tudsz játszani: teló >> BT >> BT adapter >> hifi.
Persze, a kínai 1-2 ezres BT adapterekben lévő DAC viccnek is rossz, nem hogy zenét hallgatni. Egy rendes BT receiver szerintem simán van 5 lepedő, szóval kérdés az, hogy neked így megéri-e.Én nemrég vettem egy Android TV boxot, többek között a spotify is a szolgáltatások része, értelemszerűen egyéb eszköz (PC, telefon) nem szükséges, a telót távirányítónak használom. A box rá van kötve a tévére, plusz a hangfalszettre. A kiváló video és audio minőség mellett maximális kényelem. Ja, és a tenyérnyi box épp nem volt 20 ezer kiszállítással együtt.
-
unravel
őstag
-
unravel
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

))