Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
YT music-nak milyen hátrányai vannak a spotival szemben? Előfizettünk a premiumra, mert már használhatatlan volt a yt. A music app nem rossz, próbálgatom most, már csak a listákat kéne valahogy átdobni.

-
Burt1793
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, ez tényleg fura, de tudsz lent swype-olni a szám címét kiíró szalagon is.
Én már több, mint 4 éve használom a spotify-t, szerintem egyre rosszabb a felület, de a sebesség legalább visszajavult, az kb. 1.5-2 éve volt mélyponton, 4.5 éve s7-esen használom.
YT musicra a lejátszási listákat át lehet vinni? -
Burt1793
veterán
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Ezt most nem értem teljesen. Milyen autó ez? (Lehet, hogy más a problémád, mint amire gondoltam...)
A kihangosítás működik attól függetlenül, hogy a média milyen forráson van. Ezen kívűl mit szeretnél még a telefonnal?
Én arra gondoltam, hogy - mivel a telefonodon a spoti az elsődleges lejátszó - az autó kérésére elindul az app és elkezdi a zenét. Autóba ülve a teló amúgy is magától csatlakozik, ha hívnak, kiteszi a hangot, a zenét meg vagy kikapcsolod az autóban, vagy átrakod másra és akkor nem kell elindíttatnia a spotifyt. Sztem ez így jó, életszerű/normális. -
Burt1793
veterán
válasz
unravel
üzenetére
Nem azt mondjuk, hogy nem jobb a lossless, de megéri?
Több ismerősöm BT-os FM transmitterrel hallgat zenét kocsiban. Ha szóvá tenném, csak értetlenkedne és én lennék a hülye (aki mondjuk pénzt költ spotify premiumra, vagy 30 ezerért vesz sennheiser fülhallgatót utcára) stb.
A yt vagy rádió és a spotify legjobb minősége között nagyobb a különbség, mint a lossless és a spotify között, szerintem. -
Burt1793
veterán
válasz
üzenetére
Telefonnal utcán biztosan nem hallható ki érdemi különbség, de az adatforgalom 5-10szeres lenne (zsebben az pont jó, kellemes sugárzás).
Meghallgattam ezt az új Alicia Keys számot most, nem találtam túl sok olyan részletet az FLAC verzióban, ami a spotify legjobb minőségében ne lett volna meg. 😃 -
Burt1793
veterán
válasz
PinkyTheOnly
üzenetére
Szerintem nincs sehol plusz költség, de azt el tudom képzelni, hogy egy-két forint eltérés van bankonként az átváltásban. Én otp számlával fizetem ezeket.
-
Burt1793
veterán
válasz
PinkyTheOnly
üzenetére
Helló, legutóbb 333,85 forintért váltották az eurót, amikor levonták a számlámról a pénzt, plussz költség nincs. Korábban természetesen kevesebbért, szóval az árfolyamtól függ.
Amúgy meg nyugatabbra többe kerül a prémium spotify, tehát nem feltétlen jársz rosszul. -
Burt1793
veterán
Nekem tetszett ez a 16 oldalas összefoglaló, zenékkel. Nem mondom, érzésre más volt a sorrend, de hallgattam ezeket a zenéket is.

Az is érdekes, hogy 2016-ban 6000 percet hallgattam a spotify-t (akkor még részben a nemzeti zenetárból letöltött anyagokat hallgattam, azóta viszont minden évben 40 ezer körüli percet töltök a spotify zenéivel.
-
Burt1793
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
De ha elég sok szám van a listában, akkor lassan érsz a végére.
Tessék, itt az enyém: [link] -
Burt1793
veterán
Első körben azért a rokonok, ismerősök között néznék szét (nen rosszindulatból), hanem mert lehet, hogy náluk használta a fiókot, belépve maradt (a böngészőbe a jelszót elmentve stb).
Persze ilyenkor nem kell gondolkodni, szó nélkül jelszót kell változtatni. És ha véletlenül máshol is ezzel az email címmel és jelszóval van regisztráció, ott is. -
Burt1793
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Igen, de miért?
-
Burt1793
veterán
Sajnos nem azon műlik. Régebben volt arról szó, hogy ezeknek a lejátszóknak is feljebb lehet majd venni a minőségét, de ez egyelőre nem történt meg.
Amúgy a hifin wifin keresztül tudsz telefonról lejátszani (valszeg), olyankor persze a teledon a lejátszó, de megvan a 320kbps. -
Burt1793
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tévedtem. Bocs.
-
Burt1793
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez az 1600 forint nem a világ vége. Vissza úgyse adják, törődj bele.
Amúgy elég sok szám van fent, nem tudom milyen stílusokat szeretsz, de van választék bőven. -
Burt1793
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
A hangok lejátszása hangszórón opciót nem kell bekapcsolni, mert úgy a telefon hangszóróján jön az utasítás. Az autó nem csak telefonkihangosítást tud bluetoothon? Ha nem, akkor ott kéne szólnia a zenének. Esetleg a bluetooth beállításokat bézd meg a mobilodon. Hívás és média csatlakozás legyen az autóval.
-
Burt1793
veterán
Nekem a saját, illetve mások lejátszási listájának hallgatása jobban bejön, mint a spoti ajánlatai, pedig több, mint 3 éve használom. Kedvcsinálóként még annyit tudok mondani, hogy 3 éve volt a legjobb az app, egyre szarabb, lassan a használhatatlanságig süllyed a felület. Sok listám, számom van, ez igaz, de az s7-esemen fél perc kell az appnak indítás után, mire magához tér...
-
Burt1793
veterán
Én facebook-kal vagyok belépve, ott meg kétlépcsős a belépőm, amihez kell a mobilom, szóval nem fogok jelszót változtatni, plusz rájöttem erre, amit fent írtam. Annyi kell, hogy a telefon felélesztése után nem szabad rögtön számot váltani, mert akkor "visszaadja a szót" a telefonnak és a chromecast eldobja a zenét.
-
Burt1793
veterán
Jó szar ez az új androidos app verzió. Szám mentés (+) hova tűnt? Felkerült a menü a jobb felső sarokba, amikor pont most kezdik a nagy kijelzők miatt bevezetni a lenti ikonokat, mindegy, én s7-en elérem, de azért szarabb, plusz nem volt értelme.
-
Burt1793
veterán
Ez nem naívság, látom, hogy egyre szarabbul működik a spotify mind gépen, mind mobilon. Sok eszközről (2 webplayer, google audio, mobil, két asztali app) használom a fiókomat, kicsit elcsúszott időben a szinkron).
Amúgy meg fb fiókkal vagyok belépve. Bár ilyenkor is be lehet lépni emailcímmel és jelszóval.
-
Burt1793
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha a bal oldali görgetősávban legalulra mész, ott van olyan opció, hogy tetszett a rádióban, sztem erre gondolt a kolléga.
-
Burt1793
veterán
Azt tudjátok esetleg, hogy olyan eszközön hallgatva a spotify-t, amin rendesen fut és az streamel (mont ez a google chromecast audio) lehet-e állítani a hangminőséget (mint telefonnál, pc-nél), vagy ha nem, akkor milyen minőségre van állítva?
-
Burt1793
veterán
Ez arról szól, hogy tudja automaikusan állítani az EQ-t, ha ezt támogatja a zenealkalmazásod és ha a számok id3 tagjei (amik a stílus, műfaj infókat is tartalmazzák) helyesen léteznek.
Ha fizettél az alkalmazásért, akkor a streaming app-okkal is működik ez, de spotifynál engedélyezni kell a lejátszott adatfolyam láthatóságát.Kb. ennyi, mobillal írtam, szóval nem láttam közben a szöveget, nem tükörfordítás. 😃
-
Burt1793
veterán
Én akkor sírtam el először magam, amikor kiderült, hogy egy JBL Xtreme mit tud az otthon megszokott TEAC A-H500i-hoz képest (amin két Wharfedale toronyhangszóró van). Egy rockzenét se lehet lejátszani azzal a bluetooth-os szarral... egy-két mai elektronikus "zene" elviselhetően szól rajta, de ennyi. Hetekig azt hittem, hogy kínai hamisítványt vettem.

-
Burt1793
veterán
Külső programmal lehet az EQ-n állítani, de ha tényleg olyan minőségi cuccot vettél, akkor ez nem szükséges, sőt.
Korábbi témához: A google chromecast audio-ban is van eq, ki is próbáltam, szét lehet vele cseszni a zenét. 😃 A HDR szépen működik, jól szól a cucc, szuper, hogy nem a teledon játssza le a tartalmat.
-
Burt1793
veterán
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Tök jól működik a google chromecast audio, gyorsan beállítottam, rákötöttem RCA kábellel az erősítő tape2 bemenetére. Spotify-t magától játssza az eszköz, telefonon ki is lehet lépni, így egyáltalán nem is meríti, de amúgy is csak távirányítja a telefon, tehát jóval aksikímélőbb.
Van egy olyan beállítási lehetőség, hogy Full Dynamic Range mode, ezt engedélyezve egyelőre csak annyit hallok biztosan, hogy hangosabban szól a hifi valamennyivel. Elég szűkszavú ott a súgó, azt írja, ha torzít a hifi, kapcsoljuk ki, mivel ez nem történik meg, egyelőre bekapcsoltam.(#3741) Alvin_ti4200: Tyű, hát belehallgattam ebbe a happy hardcore til i die albumba, nem is adtam fel pár után, többe beletekertem, ezzel engem kínozni lehetne.
De gratulálok a sok követőhöz! -
Burt1793
veterán
válasz
Burt1793
üzenetére
Egyelőre egy Google Chromecast Audio-t (13k ft) néztem ki, illetve van egy Yamaha WXAD-10 (50k ft) is, amiről sok jót olvastam.
Egy 20 éves Teac erősítőre kötném, amin van két Wharfedale toronyhifi. Nagyrészt spoti menne róla, de egy-két notebook is rátévedne néha.
Ha az alap, d-link bluetooth audio streamer is megfelel hangzásban, akkor a google megoldásával nem lövök mellé, nem kell a yamaha, ezt jól sejtem? Van esetleg más versenyző, ami ajánlottabb?Köszi!
-
Burt1793
veterán
Üdv!
A hifi egyik aux bemenetére szeretnék kötni valami olyan eszközt, amin fut a spotify és telefonról csak indítani kelljen, hogy mit játsszon.
Érdemes ilyet, vagy vegyek egy wifis átjátszót? (Bluetoothos már van 2 másik hifin a házban, a nappali hifijére komolyabbat szeretnék. -
Burt1793
veterán
Azt nem tudom, hogy a tavaly összesítésem hova tűnt, egy szöveges maradványt találtam itt a fórumban, ahol több, mint 500 óráról írok. Az idei se lett sokkal másabb. Mondjuk a felsorolt lista elég különös. RHCP-t egész sokat hallgatok, de sztem messze nem első, főleg nem az LGT, imádom, de na, valszeg ilyen közös, esti zenehallgatások során sokat mentek ezek...

-
Burt1793
veterán
válasz
gyulaszu
üzenetére
nekem ma települt egy frissítés, bár ki tudja mikori...
15 gb cache-sel és 10 gb letöltött zenével nagyon belassult nekem az elmúlt időszakban a spoty, ha ki van lőve, kell neki fél perc, mire magára talál. A teló már 2,5 éve egy s7-es... eleinte olyan fürge volt, mint a poweramp. Mindig mobilnettel használom és van térerő, ezzel nincs gond.
Most töröltem a cache-t, hátha... -
Burt1793
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Ez a weekly ajánlgatás amúgy se ér semmit. Elég sokat hallgatok spotify-jal zenét, van 100 lejátszási listám kb. és nagyon sok beplusszozott dal és a rendszerüknek sikerül mindig a beplusszozott dalokat berakni a weekly-be, nagyjából minden 10. olyan, ami nem ilyen szám, de azok közül is sokat hallgattam már itt, csak nem tetszett annyira, hogy kapjon.
-
Burt1793
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
A telefonos app-ban (gyűjtemény, androidon jobb alul, majd Dalok) és a gépesen (a képernyő bal felső részén) is van, a webes felületet nem használom.
(#2922) jegenye77: Szívesen.
(#2921) zseko: Én nem hallottam semmilyen hype-ot, jó két éve használom a premium-ot, nincs vele különösebb baj. A kisebb kellemetlenségek ellenére sokkal több időt spórol ez nekem az ncore-ozáshoz képest.
Dalszöveg van, beállításokban be lehet kapcsolni, nem mindenhol elérhető. A mentett számokat pipával jelöli. Az biztos, hogy nem árt az erős telefon és a nagy aksi az alkalmazáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)