- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- UHD filmek lejátszása
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Oliverda #6845 üzenetére
Miért én kezdtem, nem én mondtam, hogy akinek nem megy, az biztos hülye. És utána sem cáfoltad meg magad, vagyis nem volt mit elkezdeni, mert nem is lett lezárva.
Itt max. Te égeted magad most a gerinctelenségeddel, mert annyi nincs benned, hogy "Srácok, bocs.". Ennyi korrektség nincs benned.Másrészt szívesen a kezedbe adtam volna a gépemet, hogy szaki úr, oldja már meg ezt a dolgot a rendszerpartíció formázása nélkül.
Amúgy mikor leírtam a problémámat, tudtommal Te sem válaszoltál rá semmit. -
törölt tag
Ne kezd Te is. Ha a Creative úgy találta ki, hogy pl. az EAX 5 hardveres támogatottsága csak a Game módban érhető el, akkor ne a felhasználó legyen már a hibás, amiért próbálja kihasználni a kártya által nyújtott szolgáltatásokat, tudást.
Arról nem is beszélve, mikor az ezután következő (szerintem logikus lépés) driver-újratelepítést követően a beállító progik (pl. Consol Launcher, stb.) nem észlelik az eszközt. Többszöri újratelepítés, alapos letakarítást követően sem, windows frissítést követően sem, de még a rendszervisszaállítást követően sem.
És igazából google-ben sem találtam megoldást rá, a sok szakértő csak fogta a fejét, mikor valaki egy-egy külföldi fórumon is a hibát felvázolta. -
törölt tag
válasz MasterDeeJay #6840 üzenetére
Kösz a segítséget, de nekem nem az volt most a gond. Ugyan volt recsegéssel is gondom időnként, de azt valahogy aztán megoldottam. Legutóbb egész más jellegű probléma volt, konkrétan a game módba váltás sikertelensége, illetve aztán újratelepítést követően az eszköz nem észlelése. Persze csak a szoftverek által (így a beállítási lehetőségekkel nem tudtam élni, pl. zenénél alapból belövi a cmss-t)...
-
törölt tag
válasz Oliverda #6841 üzenetére
De marhára unom, ahogy azt is, hogy hetente-kéthetente újrakezded a személyeskedést burkolt formában a creative-val póruljártak felé.
Miért nem megy szemtől-szembe? Miért nem mondod most MasterDeeJay-nek meg konkrétan, hogy képzetlen, hülye? (MasterDeeJay-től elnézést kérek, ez nem az én gondolatom, de az Oliverda-féle kétszínűség és sunyiság igencsak fel tud bosszantani, és mégcsak elnézést sem kér... ) -
törölt tag
válasz MasterDeeJay #6824 üzenetére
Nem kellett volna leírnod, most már Oliverda kolléga szemében Te is a "képzetlenek" táborát erősíted. Sokan vagyunk, de nem elegen?
-
törölt tag
válasz Oliverda #6820 üzenetére
Is. Aztán hiába az alapos letakarítás, a Creative saját driver-e sem akart menni. Másnál persze ment ugyanaz a kártya. Nyilván nálam is ment volna, ha formatálással egybekötött nagytakarítást végzek a rendszerpartíciómon. De annyit nem ért az egész, szóval már nincs creative kártyám, van és lesz is jobb alternatíva, ha csak a zenehallgatás a lényeg. Szvsz 100x inkább egy jó külső dac.
-
törölt tag
válasz Oliverda #6810 üzenetére
Talán ha már objektíve kijelentünk valamit, akkor objektíve kéne igazolni. Mivel feltételezhető azonos eloszlás a "hozzáértést" tekintve, így a %-osan több embernek volt problémája a Creative-val, mint az Asus-szal - úgy gondolom, hogy elég ha referenciának vesszük az itteni fórumot (elég sok aktív tag van), nem gondolom, hogy a Creative-tulajokban lenne egyfajta hajlam, hogy ők inkább bemószerolják hőn szeretett hardverüket - szerintem elég egyértelműen a Creative-ot tünteti fel rosszabb színben, mint kevésbé normális drivert kiadó céget. Már bocsásson meg az ég, de ha valamit objektíve akarunk igazolni, akkor ne egyetlen esettel példálózzunk már, mert ez így elég halovány próbálkozás...
-
törölt tag
válasz Oliverda #6799 üzenetére
Persze, hogy nem személyeskedtél, csak kijelentetted, hogy valakinek vagy megy a creative, vagy az ő képességeivel van a probléma. Nyilván más lehetőség nincs, mer mér is lenne... Hagyjuk ezt. Azért ha más "kreatív képességek" nem is, a szövegértelmezés még megyeget.
Nyilván nem véletlen, hogy annyi embernek van problémája vele, de hogy mind hülyék lennének, mert egy sz*ros hangkártya driver nem megy, felbosszantja őket rendszerint, ahelyett hogy örömöt okozna, ahhoz elég vastag bőrrel kell rendelkezni a képes felen, hogy ezt így kijelentsük, csak mert a saját tapasztalat mást mond. Szóval légyszíves fejezd be ezt a gyerekes viselkedést, azért mert egy kisgyerek a logód, még igazán lehetne éretten is viselkedni. -
törölt tag
válasz Oliverda #6795 üzenetére
Na most állítsd le magad, Te Creative-védőangyal. Igazán nem kellene elkezdeni személyeskedni. Itt több olyan ember is van, akinek a képességei éppenséggel megvolnának, csak épp a Creative nem tud összerakni egy normális driver-t. Nekem is ment több évig, és szinte hiba nélkül, majd egy idő után valami feltelepített cuccra rosszul reagálhatott a drága. Próbálja meg kitalálni az ember, vajon melyik lehetett az. De ne adjuk már be, hogy egy normális driver-nek így kell működnie. Gyerekes, amit művelsz. Hetente egyszer vered itt laposra a melled, hogy Neked sikerült, hogy megy, hogy ez kiváló, és a többiek hülyék. Jó lenne, ha befejeznéd. Örülj, hogy működik a kártyád hiba nélkül, vagy most már az is baj, ha ezért nem avatunk itt mindjárt díszdoktorrá?
-
törölt tag
A megoldás egyszerű: ne kapcsold be a crystallizer-t!
Mondjuk a torzítás elvileg fakadhat abból (de ez az én nem szakértői véleményem), hogy a crystallizer emeli a hangerőt, és emiatt a z3 erősítője esetleg túlvezérlődik. Próbáld meg csökkenteni gépen belül a hangerőt, mikor bekapcsolod...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem is ment, aztán nem ment át game módba (másba igen), utána próbáltam újratelepíteni, ezt követően nem észlelt eszközt (hang az volt). Akkor windows frissítés, minden jó lett, az átváltás is ment, és az eszközt is észlelte ennek megfelelően (különben ugye be sem jutottam volna a mode switcher-be). Ezután én hülye a Creative DVD-Audio Player-t akartam telepíteni, azt gondoltam, hogy mikor feltelepítem a cuccost, akkor ott van ez is a listában, ezért újratettem a driver-t. Na innentől megint nem észlelt eszközt, már a sima windows frissítés sem segített (ezeket amúgy már leírtam), ezért tegnap format c-s teljes rendszerújratelepítést csináltam, és most itt tartok, ahol, ha át akarom váltani Game módba, a consol launcher gyakorlatilag nem reagál, majd ha bezárom, újra megnyitom, akkor ott van, hogy entertainment mode, és a beállítások alapra visszaálltak (azaz cmss-3d belőve, eq belőve, hangerő mittomén hány %-on...). Sehol sem megy a módváltás, a Volume Panel-nél is hiába... Én azért nem hiszem, hogy kártyahiba, hiszen akkor hogy működhetett egy "köztes" időszakban mégis, majd a szoftver birizgálása után megint nem?
-
törölt tag
Magyarázza már el nekem valaki, hogy egy szinte még szűz, teljesen újratelepített xp-re feltelepítve a youp-pax x-fi driver-t mi a jó fenéért nem akar átváltani game módba.
És most ne kérdezze senki, hogy ugyan miért akarom átváltani, engem zavar, ha nem tudom a kártya tudását kihasználni, és azt hiszem jogos az elvárás. A driver-t újra feltenni nem merem, örülök, hogy végre megy, így is ezúttal teljes rendszerújratelepítésre volt szükség, mert csak ez oldotta meg a problémát. Illetve láthatóan ez se teljesen. -
törölt tag
válasz Oliverda #6723 üzenetére
Előszöris a módválasztót arra találták ki, hogy ha szükségét találom átváltásnak, akkor működjön, bármikor, bárhányszor, bárhogy...
Másodszor, pontosan nem tudom, mennyi idő után nyomtam volna át, de tudtommal hónapban mérhető a dolog, mert nem gyakran játszom, sőt. Ezek után kíváncsi lennék, mi is a szóban forgó creative cucc helyes használata, amire nem érzékeny a lelkem. Át lehet-e nyomni game módba, naponta, kétnaponta, vagy esetleg évente, újra szabad-e tenni a driver-ét, mert nem kezd-é el ennek következtében egész véletlen sercegni (mert jut eszembe, nálam erre is volt példa már), vagy egyszerűen csak mint most, nem működni a driver...? -
törölt tag
válasz Oliverda #6718 üzenetére
Hadd gratuláljak akkor.
Jó másfél-két évig nekem is hibátlanul ment minden, míg egyszercsak nem tudtam átváltani game módba. Majd egy újratelepítést követően (futtattam ccleaner-t előtte, creative mappát töröltem) nem ismerte fel az eszközt. Miközben hang az volt, csak a kártyához tartozó progik (beállítások, stb.) nem mentek, mert nem véltek látni eszközt.
Na ez mi, user hiba? Majd ha előjön nálad is hasonló ennyi idő után, várom a beszámolódat, de lehet akkor meg csendben leszel véletlenül. Talán nem véletlen, hogy általánosságban (!) annyi embernek van creative driverekkel gondja, míg asus-szal sokkal kevésbé. -
törölt tag
Kicsit kezd elegem lenni belőle, hogy akármikor újra akarom telepíteni a hangkártyám driver-ét, egybe kell kötnöm egy windows reinstallal is (még előtte állok), mert az előzőekben már taglalt hibajelenség jön elő. Rohadtul bosszantó.
Pedig csak a Creative DVD-Audio Player-t akartam eredetileg telepíteni (úgy néz ki, ez alapból nem jár), ezért kezdtem el újratelepíteni, hátha. Hiba volt, duplán... -
törölt tag
válasz nebulo5 #6673 üzenetére
(legalább egy mentési-visszaállítási pontot készítettem volna... Most szívás van.)
Dettó ugyanezt gondoltam. Mondjuk volt is visszaállítási pont, csak én is többször telepítettem, és mindnél létrejött valamennyi, végül csak azok maradtak, mivel korlátozva van a méret. De újratelepítettem a windows-t, most már rendben van, elég volt egy egyszerű frissítés, nem kellett szerencsére formatálnom a partíciót, majd feltelepíteni minden driver-t, progit megint.
-
törölt tag
Problémám adódott most hosszú idő után az Xtreme Music kártyámmal, remélem, valaki tapasztalt már hasonlót, és tudja a megoldást.
Ritkán váltok át Game módba, tegnap este erre adtam a fejem, nos nem akaródzott átváltani sehogy sem (Audio Creation módba, meg vissza Entertainment módba viszont ment). Erre fogtam, és újra feltettem a driver-t (Youp-Pax driver), na ekkor már a Console Launcher (sem egyéb idetartozó progik) megnyitása sem ment, jött (jön) a hibaüzenet:There are no supported audio device available. You need to close the application. Click OK to close the application now.
Ezek után próbáltam registry takarítással (CCleaner), az egész Creative mappa törlésével, sőt még a kártyához adott CD-n lévő driver-t is, mindig ezt a hibaüzenetet kapom most már (próbálkoztam a gép kikapcsolásával, áramtalanításával is, a kártya pci slotba való illeszkedését is megnéztem, igazgattam, hátha). A poén az, hogy hang éppenséggel van, ha elindítok mondjuk egy zenét, az X-Fi-n keresztül jön a hang, csak épp nem tudom használni ezeket a progikat, és így persze a másik módba való átváltás sem megy, meg semmi állítási lehetőség a hangerőt leszámítva.
Az eszközkezelőben is látom, hogy Creative SB X-Fi, ott is megvan, nem látok hozzátartozó, feltelepítetlen cuccot. -
-
törölt tag
Ha már így hasonlítgattok, akkor azért a kábelt is vegyétek figyelembe. Lehet az dönti el a meccset, és nem is a DAC.
-
törölt tag
Hát nem tudom, hogy zöld-e, mivel nem akartam a matricával elcsúfítani, de amúgy azt hiszem igen, vagyis az a front kimenet. Azaz attól a "nem jack"-típusú csatlakozótól számított 3. jack csatlakozó.
Én csináltam normál rca kábellel + rca jack átalakítóval is, úgy is szólt mindkettő. Most meg a távolság miatt jack-jack kábel + jack-rca kábel, így sincs ilyen jellegű problémám.
Azért nem is értem, mert ha headphone-ra állítva a kimenetet megy normálisan, akkor 2 hangszóróra állítva is kellene (ugyanaz a kimenet a kártyán). Driver reinstall-t nem próbáltad még?Jah most olvasom, hogy megoldódott, ok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gyakorlatilag ugyanilyen cuccokkal rendelkezem én is (hangkari+erősítő). Mennie kell 2 hangszórós módban.
Valószínűsítem, hogy le van véve egyik hangszóról a hangerő. Vezérlőpultba lépj be, ott Hangok (vagy vmi ilyesmi, nekem angol nyelvű a windows-om újabban), Hangszóró hangereje... -
törölt tag
válasz FRIZ 22 #6356 üzenetére
Eszembe nem jutna feltelepíteni újabbat. Ha valami jól működik, azt nem szabad piszkálni, főleg ha Creative.
Nekem amúgy nincs panaszom a Creative hangkártyámra driver-ügyileg, igaz, a felét sem használom ki annak, amit tud, gyakorlatilag már játszani sem játszom, és ha igen, akkor is fülesen jön a hang. Szóval a panaszmentesség lehet ennek tulajdonítható. -
törölt tag
A D/A átalakító önmagában semmit nem tesz profi cuccá. (De egyébként még a DAC-a sem annyira nagy szám, mégcsak nem is full multibites.)
Másrészt kérlek, hallgass meg egy ősrégi Philips CD-960-at, egy Marantz CD-74-et (84-et), Philips CD-304-et... Kivált tuningolva! A különbség egy kevésbé jó cuccon is tisztán hallható. Elite Pro nem a csúcs. Szomorú is lennék, ha az jelentené a csúcsot, mert akkor a digitális nagyon csúnyán alulmaradna a ráadásul csak középkategóriás analóg cuccommal szemben...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satyricon #5253 üzenetére
Tévedés ne essék: X-Fi Elite Pro nem csúcs. Messze nem az. Nem tudom, ki terjesztette el ezt a tévhitet. De hogy még épkézláb CD-lejátszót (hangkártyát/DAC-t) nem hallott, arra a nyakamat tenném.
De persze a Genius cuccos sem túl hifi.
A belinkelt cuccal az a baj, hogy ehhez kell egy hm erősítő is, illetve a mélynyomó. Könnyen meglehet, hogy maga az erősítő többe kerülne, mint maga a hangfalszett, vagyis a hangfalak lesznek a gyenge láncszem jó eséllyel.
Ha zenét akarsz kizárólag hallgatni, akkor vissza a sztereóhoz. Ha filmre is (esetleg játékra is) kell, akkor bonyolultabb a dolog. Minden attól függ, mennyit nem sajnálsz rászánni. -
törölt tag
válasz audi100td #5043 üzenetére
Nem, nem érted, félreérted.
Van az Xtreme Music, és van az Elite Pro. Ezek alsó, max. alsó-közép kategóriás cuccok, igazán nagy különbség köztük ténylegesen nincs, egy akolból valók ők hangminőséget nézve. Ehhez képest van a felsőkategória (mondjuk legyen egy régi Philips CD-960, és mégcsak nem is tuningolva), aminél igenis azon a ratyi Genius cuccon is fogsz hallani nagy különbséget (a music vs. elite pro összevetéssel ellentétben). Tényleg nagyot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #5040 üzenetére
Én ilyett nem is állítottam. Annyit mondtam, ha ténylegesen nem hallani különbséget, akkor egy kutya mindkettő. Tapasztalatból mondom, hogy a CD-lejátszás felsőbb kategóriája, és az Xtreme Music kategóriája között bődületes nagy különbség van a Philips HP-195-ömön is.
-
törölt tag
Ahogy én tapasztaltam, egy igazán jó hangkártya (CD-lejátszó/DAC - jelen esetben CD-lejátszóm a hangkártyámmal szemben, utóbbin veszteségmentes cuccot lejátszva) esetében az alsó kategóriás (1500 Ft-os? ) Philips fejhallgatómon is hallani különbséget. Méghozzá nem is kicsit, hanem mintha egy más kategóriában utazó fejhallgatót hallgatnék.
Vagyis annyit akarok mondani, hogyha az elite pro-nál nem elég ugyanez az eljárás, hogy kategóriányi különbséget kihalljak, akkor az közel ugyanolyan ratyi, mint mondjuk az xtreme music, magyarán messzi van egy igazán jó cucctól.Azt viszont senki ne várja, hogy egyetlen hangkártya vagy DAC fogja neki rendbetenni a hangzást. Minden számít. Erősítő, hangfal, kábelek. Főleg a hangfal persze, de iszonyúan le tudja rontani az élményt egy Creative-szintű hangkártya, ahogy egy rossz kábel is.
-
törölt tag
válasz audi100td #4956 üzenetére
1, Miben jobb, hogy jobb?
2, A DAC egyedül azért nem döntő tényező.Menj el Absolute Webshopba, hallgasd meg, aztán dönts. Azért, mert itt mi tanácsolunk valamit neked, nem biztos, hogy Te boldogabb leszel. Tényleg. Ha ennyiféle véleményt hallasz ténylegesen, akkor jobbat nem tehetsz.
-
törölt tag
Lehet van némi fogalomzavar itt:
A DAC (vagy D/A-konverter) önmagában tényleg egy chip.
Viszont nemcsak ez a döntő szempont, hanem a köré épülő elektronika is. DAC afféle szükséges, de nem elégséges feltétel. TDA1541 egy nagyon jó kis DAC, de abból is tudtak kihozni rossz hangot (most nem jut eszembe melyik philips az...). A Music és Gamer áramköri felépítését, bevallom, én nem tanulmányoztam, de az igaz, hogy tényleg lehet merőben más a kettő hangja, szóval nem kizárt. Bár én még nem hallgattam a Gamer-t. -
törölt tag
Keresd meg Consol Launcher-en belül a THX beállításokat, ott bass management, majd enable bass redirection. Elvileg ekkor, ha sztereót is szólaltatsz meg, a mélyet is meg kéne neki puffogtatni. De amúgy van egy másik módszer is: Sztereóban küldöd a jelet, és azt hiszem Geniuson a DVD (2 ch) módban ilyenkor kikeveri 5.1-re. Én ezzel kaptam a jobb hangminőséget. Bár én a jó öreg sztereó híve vagyok.
-
törölt tag
Mindkettőben (Music, Gamer) a CS4382 DAC van.
Én egyébként eredeti, dobozos Music-ot vettem még anno, de hogy őszinte legyek, ez sem közelíti meg a jó, igényes zenei hangzást. Ahhoz ennél sokkal több kell, valami jó kis multibites cucc (főleg a régebbiek közt, újak közt ritka), sigma-deltás DAC-okat (CD-playereket) el lehet felejteni, nem igazán tudják azok, mi fán terem a zene, csak épp ezek költséghatékonyak. -
törölt tag
Igaz nem hallgattam még Creative hangkarikon kivül mást!
Épp ez a baj. Ez nem feltétlen "alaphelyzet", hogy valakinek nem speckó a füle. A hallás képes felejteni és tanulni is. E-MU, M-Audio kártyákat érdemes lefülelni. Hidd el, egy hétig hallgatnál egy E-MU 1212-t, majd visszatennéd az X-Fi-t, mindjárt más véleménnyel lennél a szépséget illetően.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon szépen szól
No ezt azért ne terjesszük nagyon. Ennyi pénzért van olyan kártya, ami e tekintetben nagyon bucira veri. Jobban szól, mint egy alaplapi, szól úgy kb., ahogy egy átlagos, alsókategóriás DVD-lejátszó, de én nem a hangminőségére hivatkozva próbálnám eladni.
-
törölt tag
Igen, játékra a Gamer (vagy használt Music) a jó választás. Audio nem való játszásra.
Bár igazából a hosszászólások elég tekintélyes része ennek a kérdésnek a tisztázását teszik ki. Nem támadásként írom, de tessék használni a keresőt. Lehet gyorsabban kapsz választ ott, minthogy arra várj, hogy sokadjára valaki leírja ugyanazt. Tényleg nem bántásból írtam. -
törölt tag
Ugyanezt írja ki nálam is.
A Creative SB X-Fi sorozatának egy típusa az X-Fi Platinum, ugyanúgy mint X-Fi Xtreme Gamer, Xtreme Music stb. A Platinum valójában csak annyiban különbözik az Xtreme Musictól, hogy adnak hozzá egy előlapi panelt - amin van mindenféle csatlakozó, no meg távirányítót. Amúgy maga a kártya teljesen ugyanaz, mint az Xtreme Music, ezért írja ki Everest így.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #4520 üzenetére
Akkor ott az E-MU 0404... Igazából csak némely alaplapihoz képest nagyszám az X-Fi. Egy Philips, alsó kategóriás DVD-lejátszó lenyomta. Pedig a DVD-játékosok nem a hangminőségükről híresek, pláne alsó kategóriában.
Az a bosszantó, hogy én esetemben nem volt még ez sem igaz, hogy más árkategória. Én a dobozos X-Fi-met valami 34 ezer Ft körüli összegért vettem boltban még. Hát elég hülye voltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz horvathkrisz #4240 üzenetére
Ennél sokkal jobb megoldás régi zenékre (is) a bakelit. Vagy ha valakinek nincs, akkor vinyl-ripes változatokra rákeresni. Azokat a zenéket anno tényleg a bakelit paramétereire gyártották, én nagyon ritkán találkozom cd-re jól remasterelt változatokkal. Crystallizer meg egy egyszerű equalizer, nyomába nem ér a "bakelites" verziónak, elhiheted...
Amit még mostanában szereztem meg, az a Pink Floyd Darkside albumának quadrofon kiadása, 24 bites ape. A térképzés ezen a kiadáson tényleg remek, bár a bakelit sem sokkal marad el, viszont ami mindenképp keményen utóbbi számlájára írható, hogy nem "műanyag" hangszerek szólnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eleddig másfél éve használok X-Fi Xtreme Music-ot, mától bakelites sercegéssel megspékelve. Nem telepítettem fel semmit utóbbi időben, nem változott semmi a konfigomon, ma egyszercsak bejött egy kék képernyő, gép újraindult, onnantól (egyebeken felül) a hang serceg. Már vagy 3x újratelepítettem a driver-t, most nemrég nforce driver-t is, semmi. Pedig még sosem volt ebből problémám.
-
törölt tag
válasz Kis zöld izé #4049 üzenetére
Eredeti driverrel nem próbáltam, de még annak is utána kell néznem, hogy melyik driver volt fenn utoljára. Annyit tudok, hogy hatalmas szünet volt ezután a következő, xp-re megjelenő driverig.
-
törölt tag
válasz Kis zöld izé #4047 üzenetére
Nem, XP alatt. Tudom, hogy sokért vettem, de én még akkor vettem, amikor úgy volt, hogy befejezik a gyártását, és végleg kimegy a kínálatból, én meg mindenképp a Music-ot szerettem volna, de kb. utolsó darabok voltak a boltokban, OEM-es már nem is volt, csak dobozos, így jött össze.
-
törölt tag
Nemrég feltettem egy újabb verziós X-Fi drivert, ma próbáltam 5.1-ben megszólaltatni a szerencsétlent, hát persze hogy nem ment, ami eddig ment.
De már megtanultam, ha az embernek van egy relatíve használható Creative drivere, nehogy lecserélje (akár újabb) másik verzióra, örüljön annak is, ami működik.Komolyan valami bicskanyitogató, hogy annak idején 30 ezer Ft-ot elköltöttem egy nyamvadt dobozos X-Fi Xtreme Musicra, de a pénztártól való távozás után magasról le vagyok sz*rva.
-
törölt tag
válasz Gabriel Dawn #3824 üzenetére
Nade azért ez csak egy hifibb rendszer. Ott kijönnek nüansznyi különbségek is.
-
törölt tag
válasz #72042496 #3823 üzenetére
Ebben azért nem vagyok egészen biztos, hogy nem csak merő audiósznobság az egész. Számítógépes zenehallgatásnak is vannak előnyei. És nemcsak kényelmi szempontokra gondolok. De ennek a témának, ha jól emlékszem, dabadab a szakértője. Bár én inkább a vinyl híve vagyok, de ha sokféle zenét akarok hallgatni, akkor nem alapozhatok csak arra manapság.
Viszont az biztos, hogyha számítógépről zenét is fogok hallgatni, az nem X-Fi-ről fog történni. Hacsak nem digitálisan küldöm ki a jelet. De ahhoz előbb pénz kell. Az meg csóró egyetemistáknak nincs. -
törölt tag
Lehet, de itt a legtöbben mp3-ból és kommersz hangrendszerből (és igen, a logitech z 5500-at is ide sorolom) hallanak égbekiáltó különbségeket.
Másrészt szerintem aki többszázezres rendszert házasít vele össze, az eleve nem egy X-Fi-vel fogja ezt megtenni, hanem vagy valami normális DAC-cal ellátott, esetlegesen (de nem feltétlen) súlyosabb pénzekbe kerülő hangkártyával, vagy egy komolyabb CD-lejátszóval. -
törölt tag
válasz Gabriel Dawn #3814 üzenetére
Ha már újat veszel, akkor tényleg az XtremeMusic-ot, vagy az XtremeGamer-t érdemes. Már atekintetben is megéri azt a pár ezrest, hogy nem terheli úgy le a processzort. Hogy a különbséget mennyire hallani, arról sejtelmem sincs. Azt azért tegyük hozzá, hogy sok esetben ezek a "tisztán hallható különbségek" a zenében sztereón, töksimán kiküldve a jelet, abszolút hallhatatlanok.
5.1-ben (illetve mindenféle "varázslatot" bekapcsolva) tényleg a fülnek tetszetősebben küldi ki a jelet az X-Fi, de ennek igényes zenehallgatáshoz nem sok köze van, ez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gabriel Dawn #3811 üzenetére
Én utólag azt mondom, hogy ezek miatt (film, zene) abszolút pénzkidobás.
Ha már venni akarsz mindenképp valamit, akkor XtremeGamer, vagy Music, amire a jövőre való tekintettel talán megéri váltani az Audigy2-ről. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz jolti05 #1358 üzenetére
Azt úgy kell csinálni, hogy előszöris 2 hangszórósra állítod a hangkártya-beállításokban.... Továbbá hátul a Geniusban a megfelelő helyre dugod az RCA-t, pl. a CD/DVD (2 Ch) módban kikeveri, de a Tape módban is kikeveri, sőt lehet még a TV módban is, azt nem néztem. Úgy szebben kell szólnia az egésznek.
-
törölt tag
válasz jolti05 #1354 üzenetére
Nekem volt Xtreme Audióm, és a Audigy SE-hez képest bizony rendesen nyomta a mélyet, nem volt panaszom a hangerejére, sőt...
CMSS 3D-ben mire teszed, Xpand-ra vagy a Surround-ra?
Mellesleg amúgy nem érdemes egyikre sem zene alatt, küldd csak ki sima sztereóban a jelet, a Geniusnak pedig van olyan módja, hogy maga keveri ki ''5.1''-re, sokkal-sokkal tisztábban és jobban szól így. -
törölt tag
válasz Zoli329 #1302 üzenetére
Úgy lehet kikapcsolni a Sample Rate Converter-t, azaz nem konvertálja át a zene eredetileg 44.1 kHz-es (nagyrészt azért ilyet hallgat az ember 99.9%-ban) mintavételezési frekvenciáját 48-ra.
Bár X-Fi-ben állítólag sokat javult az SRC az ezt megelőző SB hangkártyákkal szemben, így hangminőség romlás bekapcsolt SRC-vel sem feltétlen észrevehető, de egy jobb fülessel, hangfallal kijöhet azért különbség.
Én azért kikapcsoltam, végülis minek legyen bekapcsolva, ha ki is lehet.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Tobika1 #1295 üzenetére
Semmi extrát nem használok. Audio Creation Mode-ban van, src kilőve, sztereón küldöm ki a jelet, szerintem így szól a legjobban. Egyedül a foobarban lévő eq-t használom (persze nem viszem túlzásba), mert Geniusban kicsit kevés a középtartomány. Itt találhatsz frequency response-t: [link]. Persze ebből nem lehet nyílván teljesen jól belőni, mert függ a hangfalak elhelyezésétől is, de mindenesetre adott egy irányvonalat, hogyan állítsam be, aztán meg már jön ráérzésszerűen.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Tobika1 #1293 üzenetére
Ez így is van tényleg, a különbség jól hallható (még X-Fi-nél is, aminek talán csak jobb az upmix-je). Ezért mondom, hogy nem tudom összehasonlítani igazán, mert csak X-Fi óta kezdtem sztereóban használni. Bár ettől függetlenül nem bánom, hogy váltottam, mert ez egy ''jövőbiztos'' kártyának néz ki jelenleg.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Tobika1 #1290 üzenetére
Ezelőtt volt egy Audigy SE-m is úgy 1 hónapig (bár ez max. a Live! 5.1-nek feleltethető meg azt hiszem), de konkrétan egymás után sohasem volt alkalmam hasonlítgatni a két kártyát, tehát erről nem is mondanék semmit, hogy mennyi különbség érzékelhető ezen a geniusos rendszeren. Főleg hogy azon nem sztereón küldtem ki a jelet, hanem hagytam, hogy kedvére mixelje... Ha a hangkártyára bízod a mixelést, akkor érzékelhető eléggé a különbség (erre azért emlékszem), simán sztereón kiküldve nem tudom...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz NoName?! #1267 üzenetére
Persze, hogy nem azért. Hanem hogy minél jobban szóljon. Márpedig tény, hogy a stúdióból sem kerül ki minden anyag még manapság sem hibátlanul (vagy inkább főleg manapság nem?). Túl sokat políroznak rajta. Holott engem például nem érdekel annyira különösen, hogy teljesen zajmentes legyen egy felvétel, mert nem tartom lényegi tényezőnek a dinamikával, élethűséggel szemben. (Persze szóljon tisztán, legyenek jól, arányosan hallhatóak a hangszerek stb.)
Amit például a Deep Purple: Machine Head-jével műveltek... Pedig szándékosan digitally remaster-eltet is kerestem, mert azok jobban szoktak szólni állítólag, itt van mondjuk egy újabb változat: Machine Head (25th Anniversary Edition) (CD 2) The Remasters. Ez is ugyanolyan rosszul szól a vinylhez képest. Pedig nem egy jó lemezjátszóról beszélünk (36 dB-es jel/zaj viszony, egy teljesen alap lemezjátszó, semmi komoly, még tűnyomóerő sem változtatható rajta, na kb. ennyire komoly), de a különbség ennél a felvételnél például ordít.
Azt hiszem, Bob Dylan volt az, aki egy CD-n kijött anyagáról mondta, hogy ezt nem ő írta, nyugodtan töltsék le mp3-ban. (Pedig ő biztos nem egy ''egyszerű'' rendszeren hallgatja.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Zoli329 #1257 üzenetére
Nem. Nem játszom sokat, bár majd beállítok ott is valami kompenzálás-féleséget, persze nyílván nem olyan pontosan, azért a zenénél kifinomultabban figyel az ember a hangra, mint játéknál.
szerk.:
Jah már értem, mit is akartál. Nem, én Audio Creation Mode-ban használom, az SRC-t kilőve, és sztereóban küldöm ki a jelet.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Zoli329 #1245 üzenetére
Igen. Próbálj meg keresni egy frekvenciaválasz (frequency response) görbét a hangfalhoz, vagy te is tudsz csinálni akár a Rightmark programmal, sőt az még jobb, mert nem mindegy, hogyan vannak elhelyezve a hangfalok...
Aztán vmennyire lehet kompenzálni az EQ-val, persze nem érdemes túlzásba vinni (én max. 4-5 dB-t merek ráadni vagy levenni, mondjuk nagyon nincs is szükségem többre), mert akkor elkezd torzítani, legalábbis a szoftveres. De a hardveressel meg nem tudom olyan pontosan belőni, nincs elég sáv.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Zoli329 #1242 üzenetére
Ha már megszokod azt a hangzást, utána persze, hogy tompának hat egy ideig.
Még nekem is tompának hatott utána, pedig az én hangszórórendszerem az a mélyekben meg magasokban eléggé ''ott van'' (szigorúan idézőjelbe ), tehát azt emeli ki alapból, míg a középtartomány (inkább a mély-közép) kissé erőtlen, így erre a foobar elég sok sávot tartalmazó szoftveres EQ-ját használom.
A ferkvencia válasz görbe tükörképét próbáltam vmennyire megvalósítani ([link]), már amennyire ezt lehet... -
törölt tag
válasz Peetee(tm) #1198 üzenetére
''olyan mintha egy helységben ülne az ember a kedvenc zenekarával, vagy a aszínház legjobb ülésébe került volna...''
Szép kis marketing szöveg. A Lenco lemezjátszóm mindenféle hüpp-hüpp-hüpp barba trükk nélkül jobban képes erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest