- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
Égessétek csak egymást...
Nektek nem tűnt furának a driver telepítésekor az az üzenet, hogy "your card's firmware has to be udpated"?[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz westlake #3998 üzenetére
Halmazati! Te beégettél engem, de téged is beégettek! Fullos lavina indult...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Free979
csendes tag
Helo!
Itt van a link:
http://hu.europe.creative.com/support/downloads/download.asp?MainCategory=209&nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&sOSName=Windows+Vista+32-bit®ion=3&Product_Name=X-Fi+XtremeMusic&Product_ID=14066&modelnumber=&driverlang=1033&OS=26&select=0&x=36&y=17De hozzá teszem én mindet leszedtem!
-
_ak_
addikt
Megérkezett az advanced support tippje! Aszondják installáljam a cd-t és ott válasszam ki az 5.1-et utána jó lesz... Gondoltam visszaírom, h egyetlen egy vistás driver sincs rajta, de azért kipróbáltam...nem is voltam meglepődve, amikor creativos progik nem találták a hangkártyát. Az eszköz kezelőben is felkiáltójelesen szerepelt. Most rákérdeztem, h esetleg le tom-e valahonnan tölteni a vista ready cd-t.
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
válasz proci985 #3992 üzenetére
Az a beépített hangerőszabályzó ua, ami az XP-ben is van, csak most már külön választja a hangerőt az összes alkalmazáshoz, így nyílik lehetőség arra, h az összeset külön-külön tudd állítani.
A basszusos problémát meg följebb tárgyalom (igazából már herótom van attól, h még 1 szer le kéne írnom, bár segítőkész volt a creativos gyerek csak beletelt egy kis időbe mire részleteiben is elmagyaráztam mi a probléma, hol én fogalmaztam félreérthetően, hol ő nem akarta megérteni mit mondok )
Ha előbb tudok minden következményt lehet én is vártam volna még vele egy kicsit..
Free979: Adj légyszíves egy linket, ahonnan leszedted a cuccokat, vagyisa console launchert.
-
proci985
MODERÁTOR
na, ez pl lehetséges az aláírással kapcsolatban.
van beépített hangerőszabályzó? hm mondjuk nekem egyszerű erősítő kartávolságon belül van, mégiscsak egyszerűbb, mint hangerővel játszani. ez a külön dolgonként állítható featuret meg jó tudni, ma is tanultam valamit
a basszussal pontosan mi a probléma? 4g ram miatt gondolkodtam én is az átálláson, de ha még ennél is gyengébbek a driverek (hangerő százalékosan és nem -db gainnel mint xp alatt... ne szórakozzunk már), akkor valszeg a még 4g ram és x64 várat magára
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Free979 #3983 üzenetére
ahhoz 7.1es hangfal is kell;> a megoldás vagy a creative kis 7.1e (nem ajánlott, első hangfalak pl fix kábelűek, erősítés a subban => leég, a rendes távirányító luxus), a creative s750e (thx, távirányító, erősítés a subban => átlag másfél év alatt leég, tervezési hiba miatt pár ic minden esetben megsül), normális 7.1 erősítő (70-80e vagy fölötte volt tavaly amikor nézegettem őket) + hangfalak (olyan 100 körülről indulva már egész jókat lehet összeállítani) + kábel (~10-20tól szobától függően), viszont nemsülmeg és kategóriákkal jobb (mondjuk ez ennyiért elvárható;>)... a probléma itt az, hogy 7.1el a két oldalsó hangfalnak a füledre merőlegesen kell állnia, a két hátsónak a két elsővel szemben, tehát már lazán bele lehet futni olyan problémába, hogy a hangfalakat nem tudod rendesen bepozicionálni (nekem pl a jelenlegi lakásba nem lehetne megoldani). további probléma, hogy a dvdn max 6.1 van (dts-es/dd5.1ex... itthon a legendák klubja kiadások voltak általában ilyenek -gyakorlatilag meg felkevert stereok;>-, a star warsok, a Versus -hang tekintetében itthoni egyik legjobb-, meg még egy pár kiadás), tehát a hangrendszert igazán nextgen -hddvd, blu-ray- kiadványoktól tudod kihasználni, meg játéknál. direkt kötözésnél meg valami olyasmi van, hogy a 2 rear és 2 surround csatorna kerül egy jackre, és azt kell osztogatni.
szvsz jelenleg 7.1re dedikált moziszobánál lehet érdekes csak áttérni, és csak akkor, ha nextgen lejátszó is befigyel, valamint van elég hely (na erre kell a megfelelő méretű és elrendezésű szoba). játékoknál eléggé megoszlik a helyzet, még az 5.1et se használja ki mindegyik (Stalkerbe pl nincs -bár az x-fi egész jó munkát végez itt-, a Pro Streeté harmatgyenge de cserébe tetűlassú és a hangminőség is ramaty -se mély, se magas-, de pl a Tiberium Warsban pontos és nagyon informatív).
filmnél arra kell ügyelni, hogy tőlünk nyugatabbra/nagyon keletebbre (japán kiadások között van pár legenda a hangkeverése minősége miatt... meg hogy a dts náluk általában 1536kbps, ami itthon fehér holló kategória) általában a beszéd mindig a centerből jön, a többi hangfal pedig az atmoszférikus zajok miatt fontos (pl a Hős, aminek ilyen típusú nagyon jó keverése van itthon), tehát a centernek érdemes nagyobbnak lennie a többinél. a magyar szinkronoknál a beszédhang általában rendszeresen az egekbe van hangosítva, ez eléggé zavaró tud lenni (mondjuk rendesen kikevert magyar szinkronnal se találkoztam eddig 10nél többel..).
ha a főszempont a zene, akkor pedig egy minőségi stereo erősítő rendes hangfalakkal köröket ver egy nálánál drágább térhatású rendszerre is.
(#3984) Harti: kábel nincs esetleg meggabalyodva/szigetelésében megsérülve valahol? más mikrofonnal próbáltad? esetleg úgy, hogy a sub hangerejét csökkentetted? ha átdugod a mikrofont az alaplapiba/előlapiba, akkor is jelentkezik?
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
Beowulf_78
addikt
Új Driver
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
unclefucka
senior tag
Hali!
Ha valaki esetleg találkozott olyan problémával, hogy:
X-Fi Xtreme Gamer + mezei 5.1 rendszer (X-530), WinXP
Namármost az az érthetetlen dolog állt elő, hogy amikor átállítom 5.1-re a console-ban és kipróbálnám a hangfalakat, akkor az összes csatorna az első jobb, illetve bal csatornán szólal meg, a többi meg kussol. Próbáltam régebbi driver-rel, de az nem jött be.
Az egyes csatornák külön-külön mennek (asztali DVD-ről) de olyan a helyzet, mintha a kártya elfelejtené aktiválni a másik két 3,5-ös jack -et és sztereóba keverné az 5.1 hangot.
Ha esetleg találkozott már valaki ilyesmivel plz help! THXÜdv.: M
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
_ak_
addikt
válasz proci985 #3981 üzenetére
Valószínű összefüggésben vana whql aláírással, amiért fizetni kell, csak míg 32 biten megoldható lenne e nélkül is a probléma, addig 64bites rendszeren csak olyan drivert lehet betölteni bootba mi alá van írva (és most ne térjünk ki arra, h vannak kis kapuk, mert a többségéért buherálni kell a rendszert és azok is csak az sp1ig működnek) vagy ha az aláírást nem is szerzik meg, de (más soft gyártók) legalább felajánlják a lehetőséget, h induljon egyszerre a rendszerrel, még ha meg is kérdezi tőlünk a vista, minden indításnál, h engedélyezzük-e..
Én sem számítok arra, h csak nekem adnak egy olyat ami menni gof, de szvsz sírne kell nekik, h ez meg ez hiányzik, így ha sokan nyavajognak esélyesebb, h előállnak vmivel. Amúgy megvagyok nélküle is, hisz a vista beépített hangerőszabályzója is kibővült pár hasznos dologgal (pl lehet úgy cod2öt telepíteni, h közbe lehalkítom a telepítő zenéjét és nyugodtan hallgassam tovább a winampot ), ezekre valszeg nem lenne képes a console launcher.. csak amíg nem oldódik meg a basszusos problémám, addig nem kéne mindig elindítani, jut eszembe akkor is el kell külön indítanom, amikor játszok, hisz akkor fülesről tolom.
-
_ak_
addikt
However, there don't seem to be a way to start the Creative Console
Launcher in the tray. I am sorry not able to help you on this.Senkinek sem megy vista alatt a console launcher traybe? Ha a gyári cd-s drivereket telepítem, akkor ugye van, csak azok XP-s driverek, ha utólagosan frissítem őket, az érdekes anomáliákat okoz..
-
_ak_
addikt
Nahh 1 hetes mailezgetést követően a problémám továbbításra kerül az advanced support felé.. Már csak a trayes dolgot kéne valahogy megoldani, mert azzal valahogy elfelejtettünk foglalkozni.
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem rakd odébb a hangfaltól a cuccot. ez tipikusan akkor szokott bekövetkezni, amikor a hangfal behallatszik a mikrofonba. esetleg próbáld meg a hangfalak hangerejét csökkenteni.
(#3976) Free979: a hangfal is 7.1es? az, hogy a hangkártya 7.1es, Neked pedig 5.1ed van rákötve, az ne zavarjon (nekem is 5.1 van rákötve). a rákötözésnek elvileg úgy kell lennie, hogy ha állítva nézed a kártyát a legfelső a mic/digitális ki, alatta a sub/center, alatta a rear left/right, alatta a front left/right(legalábbis úgy emlékszem). így ki is jön a 6 csatorna. arra viszont ügyelni kell, hogy a bass settingsnél a speaker menün belül az enable bass redirectiont engedélyezni kell. azt, hogy hány hzn kell vágni, a hangfalaid specifikációinál kell megnézni. a program alapesetben 100hzn fog vágni (nekem ez jó, az erősítőm is ott vágna), THXes rendszernél ez 80 (amit lehet, hogy nem fogsz tudni beállítani, csak 79et vagy 81et, a creative eléggé rondán oldotta meg a felsőkategória thxes, az alsó meg nem dolgot:/). ezekután tesztelj egyet, ha minden csatornát a helyéről hallasz, akkor jó lesz. subwoofer gaint nagyon nem érdemes használni, csak ha otthonodba akarod érezni a diszkók túltolt basszusát/szomszédokat akarod informálni, hogy szól a sub is;> a hangerejét meg érdemes érzésre és preferenciára belőni, a subládád határait is figyelembe véve. ez utbbit érdemes különböző zenéken/filmeken/játékokon tesztelni, ami játéknál szuper, az zenénél lehet, hogy nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
-
Free979
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem vettem már egy éve Extreme music kártyát!Eddig csak stereoban használtam tökéletesen szól,de most rám jött az 5.1 és szeretnék filmet nézni!Ez mind jó csak elmagyarázná nekem valaki 3db 3.5 jackből hogy lesz 5.1?Én most használom de ez Így az a baj hogy csak 5.0 és nincs mélyláda!Arról nem is beszélve hogy eredetileg 7.1es!Ezért kérném segÍtségeteket!Előre is köszönöm! -
goom
senior tag
A Creative letöltési oldalán, az Applications menüpont alatt több szofver is található. Meg tudja mondani valaki, melyik mire jó? Érdemes/szükséges letölteni őket?
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Tudom milliószor volt már kérdés de nem jövök rá, hogy kell beállítani normálisan a mikrofont Vistán!
Automatikusan beállítja magát a szoftver és működik is rendesen de amikor befejezem a beszélgetést, majd beszélek a mikrofonba, visszahallom saját magamat mintha karaokee-znék!
Próbáltam pár beállítást de nem tudtam megszűntetni és most ott tartok, hogy a sound menü alatt a control panelban a recording fülnél kitöröltem az összes lehetőséget és így most nem hallatszik vissza semmi, viszont nem is tudok senkivel beszélni!
Ha valaki megtalálta már a helyes beállítást, vagy tud egy hsz-t linkelni azt nagyon megköszönném!
-
westlake
félisten
driver 2.15.0006
allitolag jo vista-hoz es xp-hez is..Play nice!
-
Moonlight001
csendes tag
Sziasztok!
Egy X-Fi Pro-hoz szeretném feltenni a drivert XP Pro alá.Már volt is így fent, de úgy látszik valami nem tetszik neki, mert, amikor elkezdeném telepíteni akkor azt mondja, hogy nincs a gépemen támodatott hardver.Akkor most mi a "rák" van?
Egy kicsit megmozgattam az alaplapban a cuccot hátha..., de nem...
Olyan problémám is volt régebben, hogy az Istennek sem tudtam a külső egység előlapján levő mikrofonbemeneten keresztül "mikrofonolni".Amilyen beállítást csak lehetett mindent kipróbáltam, de így sem.Erre valakinek valamilyen 5let?
Ja!!!És miért van az, hogy időnként újra kell telepítenem a fent említett cucchoz a drivert?A gép egyszerűen elfelejti kezelni(nem működik a gépen levő kezelő progi, és a távirányítóval sem foglalkozik)?Előre is köszi!
Acer Aspire 5920G / Core 2 Duo 2400Mhz 800 FSB 4Mb L2 cache; 2Gb DDR2; 250Gb; geForce 8600m GT 512Mb.
-
Loha
veterán
Asszem vistahoz is jó, de szolgáld ki magad: [Downloads]
-
^Boss
őstag
hali
en annyit kerdeznek, hogy nem tudjatok, az XP-s progibol miert maradt ki a hangero hangfalankenti szabalyozasa? Vista alatt gyonyoruen ott van, XP alatt se hire, se hamva.. nekem fontos lenne, ejjel minek szoljon minden hangfal?
-
moddingR
aktív tag
#3951 valaki pls
-
Savanya
addikt
Gondolom sokaknak fordult elő hogy a gyári cd-ről nem lehet semmit telepiteni se xp se vista alá .. Megoldás létezik ???
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Egon
nagyúr
Az Audigy szériánál volt olyan, hogy az OEM termék kimenetei műanyag színkódos jack aljzatok voltak, míg a dobozos cuccoknál aranyozottak.
Az X-fi-nél is van ilyen (különös tekintettel az ExtremeGamer-re)?
Más szavakkal: ha aranyozott csatis X-fit szeretnék, kénytelen vagyok megvenni a cca. 30K-s Fatality-t?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
_ak_
addikt
Egy Panasonic RP-HT 160-at Szal nem egy nagy cucc... (AKG-re gyúrok )
Csabahun: kicsit visszább olvasva láthatod.. mivel azt mondtad, h nem kell neked vmi über cucc, ezért említettem az audigy 2-öt, igaz nem tom mennyibe fáj egy használtan, de több mint valószínű, h elég neked. (ez most úgy hangzik, mintha vmi szar kártya lenne, de nem az! )
Amúgy meg X-Fi Xtreme Music és fölötte, de ez főként moddingR-nek szól. (de mindenesetre ajánlott vissza olvasni a topikba, mert többször felmerül, h melyik miért.)
[ Szerkesztve ]
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik a kérdésem de ti milyen hangkarit ajánlatok most ? főleg játékra kell és zenére nagyon szép hangzás kellene előre is köszi hangfalnak amugy egy Z-2300 fülesnek pedig egy SpeedLink Medusa 5.1 ProGamer-em van
-
_ak_
addikt
válasz Csabahun #3943 üzenetére
Hátulra dugtad be vagy előlapiba? próbáld ki, h hátulra dugod, de amúgy én ai azt hallottam, h az asus integráltja zajos.
----Én viszont nem nagyon jutok előrébb a tech supportos arccal sem. Most már napi 1 mail váltás megy, már küldtem sysinfot is, de ma lett lefixálva, h mi a problémám, úgy h kíváncsian várom, h mi lesz ennek a vége. Jólesne egy x-fi audio driver is..
-
Csabahun
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagy problámám ,mégpedig az ,hogy a gépem integrált hangkártyájának iszonyatosan nagy az alapzaja (hallom ahogy tölt a vinyó sistergések stb...)
Nos a kérdésem a következő ha veszek egy X-Fi hangkártyát teljesen csendes, alapzaj mentes lesz, vagy ennek is van valami alapzaja?Köszönöm!
-
Raymond
félisten
Uj X-Fi driver: [link]
Fixes:
- Resolves the issue for systems with 4 GB of RAM.
- Resolves the Digital I/O detection issue when restarting your computer.Known Issues:
- Before installing this driver, close the Creative MediaSource Go! application on your desktop and restart your computer. (After you have installed this driver, you may manually launch the MediaSource Go! application from the Start menu)
- When adjusting the master volume in any of the Mode Console, there is no sound output in the rear speakers. (Use the Microsoft Volume Control panel to adjust the master volume)Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Dhanus
csendes tag
Hali!
nemtudom lehet már irta valaki és válaszoltak is már rá, de azért leiromNos a gépemet ujratelepitettem..és sajna a szokásos hibám van..nem tudom felrakni a hangkártyát- ez a SoundMAX ADI1988 Audio Driver kiir valamit...Olvastam hogy valami sorrendben kéne felrakni, de aki tudja hogy kell az lécci irja le részletesen...Asus p5b-m van vagy mi a szösz ezekhez sose értettem rendesen, ahogy kellene...
-
_ak_
addikt
Felkerestem, a techsupportot, h miért megy el a basszus restartonként és lehet-e trayben indítani a console launchert, meglepő mód 10 perc múlva kaptam is választ, igaz kicsit másra számítottam:
Thanks for contacting Creative Technical Support.
With regard to your enquiry, I would suggest you to reinstall your X-Fi
Xtreme Audio sound card at your pc by following the steps below.a) Remove all creative application and driver for your sound card.
Please take a look at http://uk.europe.creative.com/support/kb/article.asp?l=3&sid=1712
(Uninstalling Sound Blaster Drivers and Applications)b) Make sure that you have installed the latest Windows Service Packs
for your operating systemc) Disable all Virus Scanner software and other non-essential background
applications.d) Update latest BIOS and critical drivers for your PC.
e) Try using different PCI slot.
f) If you have any onboard sound device, please ensure that it is
disable at your mainboard bios setting.g) Do a clean boot. For information how to do clean boot, please go to http://uk.europe.creative.com/support/kb/article.asp?l=3&sid=6738
h) Download and install the following from http://uk.europe.creative.com/support/downloads/
Please select "SOUND BLASTER / X-FI / X-Fi Xtreme Audio" then click Next
Please select "ENGLISH / Windows Vista 64-bit / ALL" then click Go
Kindly download the following files:i) Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Pack 1.04.0078
ii) Creative Console Launcher 2.40.09
iii) Creative ALchemy (X-Fi Edition) 1.00.30Please do take sometime to read the information on every applications
you had downloaded to your computer under the
'SHOW DETAILS' link on the Right Side of each file.Once you had finished the downloads , please install them one by one in
the same exact sequence that you had downloadedi) Returning from the clean boot state, please see Clean Boot
Troubleshooting for Windows at http://uk.europe.creative.com/support/kb/article.asp?l=3&sid=6738
for links to instructions on returning from a clean boot in Windows.Could you advise me your sound card serial number and date of purchase?
To find out the serial number, please take a look at http://us.creative.com/support/kb/article.asp?l=3&sid=6648Should the above suggestion not able to resolve the issue you are
encountering or if you require any further assistance, do let me know.
Do let me know what you have tried and what issues you are still having?Please retain all the previous correspondence when replying to this
email.
Best RegardsAsszem összeszedem minden lelkierőm én nekiállok, de egy vista reinstallal hamarabb meglennék..
-
fer
őstag
Sziasztok!
Az ezt megelőző telepítésemen, felraktam a creative legfrissebb driver-ét, de ott csak Audio Console volt, és sehogy sem tudttam. 5.1-ben mélyet varázsolni a a sub-ra! Megpróbáltam leszedni, hogy felrakjam a telepítőn lévő drivert meg a sok cuccost ami többféle beállítást engedélyez, de egyfolytában kékhalálok jöttek, és már ott tartottam, hogy a legfrissebb drivert leszedni sem tudttam! Na ekkor újra raktam a wint és a telepítő cd-t használtam! Most meg megpróbáltam az eszközkezelőböl frissíteni a drivert, hogy csak a legszükségesebbet frissítse, erre meg kiírja hogy : a jelenleginél nem talált frissebb drivert! Akkor most mi is van felrakva a creativék oldalára? Vagy egyszerűen üti egymást a két driver??''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
zitrom
tag
Hali!
Sztetek egy Logi X-540 hangfal mellett van értelme egy x-fi music vagy gamernek?
Köv kérdés máris adódik:Melyik szól jobban/tud többet (mindenféle szempontból ha lehet)?
Meg úgy egyeltalán mennyire tud kihajtani egy nem éppen csúcs,de azért kellemes 5.1 egy x-fi gamer avagy music kártyát?(Audigy1 a mostani hangkarim)[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Most meglepően normálisan felmentek a driverek, de viszont meglepő háttérzaj van az alaplapihoz képest, mármint negatív értelemben.. Igaz, majd 2szer hangosabban szól a füles, de a hangerővel eddig sem volt problémám..inkább lenne csendesebb a háttérzajjal együtt.
A consolos problémámat meg javítom: le tudom szedni ezt a csilli.villi cuccot, csak nem tom elérni , h trayben induljon..
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
X-Fi audio: nagyon sok helyen fakelik a, miszerint nem x-fi-s chip van benne, de mint utólagosan kiderült az x-fi vmi szabványt jelent, így nem igaz, h fake x.fi kártya, de azt több helyen olvastam, h megegyezik a Audigy SE-vel, ami olyan amilyen...
az audio egyetlen előnye a régebbi audigykhez képest, h driveresen van crytalyzer meg még egy opció, de hardveres gyorsításra ne számítsunk..épp ezért is már abban is nagyon megoszlanak a vélemények, h egyáltalán érdemese audiot tenni az alaplapi helyére, arról nem beszélve, h a driverek sem igazán kerekek minden esetben..Mind ezek ellenére, talán rávettem magam, h még egyszer bepróbáljam. A kérdésem pedig az lenne, h le lehet valahsogy külön tölteni azt a csill-villi kék-ezüst konzolt, vagy csak akkor kapom meg, ha a cds drivereket telepítem? mert h ami leszedhető a creative oldaláról, az az egyszerű mezei "fapados" konzol. valamint 64bites vista alá nincs-e esetleg vmi frissített/módosított driver, mert ahogy elnéztem, tavaly október óta nem sűrűn frissítettek creativék, és azokkal nekem akadt 1-2 gondom.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Véletlenül privátban válaszoltam. Szóval tudom, hogy már nem gyártják és csak használtan lehet (leginkább) kapni az Xttreme Music kártyát, elvétve még találni újat. De most nem is ez a fontos, hanem hogy a lényeget leírtad, így most már képben vagyok.
[ Szerkesztve ]
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
KTompi
aktív tag
-
-
ChRiS_RS
aktív tag
Köszi, de egy kicsit félreértettük egymást.
Az X-Fi kártyák közül, pl: audio, gamer, music - tudomásom szerint ez utóbbi a legmegfelelőbb zenehallgatásra. A kérdésem arra vonatkozott az X-Fi Music kártyákból készült-e többféle verzió, vagy sem.A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Az Extreme Music verzióból hány féle verzió jelent meg? Melyik a legjobb zenehallgatásra?
-
KTompi
aktív tag
válasz #54715584 #3920 üzenetére
Íme az infó...
[I]
The Auzen X-Fi Prelude 7.1 soundcard fully supports EAX 5.0 and has expandability similar to that of the Auzen X-Meridian™ 7.1. Additional features such as Dolby® Digital Live, DTS® Interactive, and DTS NeoPC™ are available via driver updatesEAX®
Take advantage of the latest EAX® sound card technology of Creative Labs. Enjoy a 3D soundscape during gameplay. Bullets whiz past your head. Explosions shake the room. Take your games to the next level with EAX® ADVANCED HD™ sound effects, available in Vista via OpenAL.Dolby® Digital Live
Available via the latest free driver update.Enjoy audio from your PC or game console through your home theater with Dolby® Digital Live. A real-time encoding technology, Dolby Digital Live converts any audio signal into a Dolby Digital bitstream for transport and playback through a home theater system. With it, your PC or game console can be hooked up to your Dolby Digital-equipped audio/video receiver or digital speaker system via a single digital connection, eliminating the confusion of multiple cables and ensuring the integrity of the audio signal. [/I]
Az OpenAL és az Alchemy azért kell, mert Vista alatt nincs EAX, így lőttek a hang hardvergyorsításának... szóval a legtöbb játéknak szüksége van rá, ha 5.1-es hangot akarsz mellé.
KTTech névre váltottam...
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok! Nemrég linkeltétek, hogy lehet még Music-ot kapni. Láttam, hogy az egy bulk verzió. Kérdésem: hol fogok találni leírást, ami megmutatja hogyan kell kikötni front panelra?
Miben lesz kisebb használati értéke a kártyának a dobozoshoz képest?Köszi!
-
Jah'rakal
csendes tag
Hi!
Erröl a kariról mi a véleményetek?igazából munkára kellene, after effects stb: Creative X-Fi Xtreme Audio ez olyan 10 ropi körül van ennél feljebb nem mehetek.
[ Szerkesztve ]
-
goom
senior tag
Sziasztok, amatőr vagyok hangkártyák terén, de szeretem a szép hangokat... Jelenleg egy Audigy4 van a gépemben, de gondjaim vannak vele, és cserén töprengek. Szimpatikusnak tűnik az Xtreme Gamer, de meglepetten látom a képen, hogy négy csatlakozója van. Hogyan tudom ehhez illeszteni a Genius HT 5.1-esemet? (plusz a mikrofonos fülest)
-
st81
tag
Talán majd az SB X-fi 2-ben benne lesz az, amit az auzen tud.
-
st81
tag
Csinos kárd ez az auzentech prelude! Kár, hogy 50 ropi az ára.
[ Szerkesztve ]
-
KTompi
aktív tag
válasz #54715584 #3910 üzenetére
A filmeknél ez megoldás, a játéknál nem.
Az SB-k nem tudják a DD Live! vagy DTS Connect szolgáltatást (ez kell a bármilyen analóg hang digitális kivezetéséhez, tehát pl. a CMSS-el felkonvertált Winamp-os zenék 5.1-es megszólalásához). Ha ez nincs, akkor az SPDIF kimeneten PCM Stereo jel jelenik meg (hacsak valami nem ad rá közvetlenül DD vagy DTS jelet, mint pl. az AC3Filter vagy akár a PowerDVD). Amit írsz, filmeknél működik, ez tény (SPDIF Passthrough).
KTTech névre váltottam...
-
Eyesis
őstag
sziasztok, oké nem audio, music meg nehéz eset, tehát marad a gamer...
na de Creative SB X-Fi Xtreme MX Gamer ez az amirol beszelunk vagy kéne lennie
Creative SB X-Fi Xtreme Gamer (MX nélkülinek?
Mi a * az az MX? :-)Eyesis
-
st81
tag
XP-m van, nem is kívánom lecserélni. cmss-t, egyéb "virtuális surroundot" nem használok.
Eddig én is winampot használtam, de váltottam foobarra (+KS kernel). A rendszeremnél jól hallható a különbség a foobar javára. Az EQ van bekapcsolva, de csak az 50-70 hz környéke van kicsit kiemelve, hogy jobb legyen a felsőbasszus.
Szerintem még nagyobb minőségi ugrás lenne egy X-fi. Ezek közül a Gamer Fatality-t néztem ki. 2 éve még 60e felett volt, most már csak 30e. Az egyetlen gondom, hogy mikrofont és a spdif-et nem tudom egyszerre használni a flexijack-nek köszönhetően.[ Szerkesztve ]
-
alex1989
csendes tag
Hali!
Próbált már valaki felvenni hangot? Nekem eddig reménytelen próbálkozásaim vannak... Ha lejátszásban bekapcsolom a mikrofont, akkor visszahallom magamat, de továbbra se tudom rögzíteni..
Próbáltam Vezérlőpultban, próbáltam a Creative programjaiban, de mind hiába, egyszerűen nem rögzít hangot...
AutoUpdate szerint meg a legújabb driver van fent... 64 bites XP-t használok... (A 64 bites Vistan viszont működik rendesen a felvétel!)
Valaki esetleg tudna e segíteni?
Előre is köszönöm! -
CSorBA
őstag
nekem vista alatt a live nem adja ki winampnál a hangot cmss-ben hátra
de x-fi -vel igen, ezért is szeretném lecserélni rá...(jah és meg van az oka, h. miért winampot használok, azért mert olyan hangzást nem értem el még semmivelsem, amit winamp alatt betudtam anno állítani.. dee3 pluginnal)
-
st81
tag
Én is azt hittem, hogy most már stabil a szoft.
A végén még meg kell tartanom a Live!-ot. Már közel 5 éve tanyázik a gépemen röccenés nélkül és a hozzá kapott telepítőn lévő szofttal megy azóta is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest