- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobby45
tag
Sziasztok egy LG 65cx3la-hoz szeretnék soundbart vásárolni tudtok ajánlani valamit? Nem kell 5.1 a basszus legyen ütős elég nagy a szoba 25m2. Illetve max 150k-ig.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Nerazim #9748 üzenetére
Most, hogy vettem hozzá optikai kábelt érezhetően dinamikusabb lett a hangzás.
Ez egy elég alap modell, nincs benne ejszakai mód. Van DRC ami a dinamika kompresszióért felel, talán igy jobb a beszéd hang, jobban hallható, kitűnik a "tömegből" , cserébe elvész a térhatás. Én azt kikapcsoltam. Maradom az angol+magyar felirat kombinációnál. Amúgy nekem teljesen megfelelő a TV dobozhang után nagyon jó! A méllyel is meg vagyon elegedve. -
KD6-3.7
őstag
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Olvasgatom a topikot, mert megoldást keresnék a problémámra és úgy tűnik, hogy ez az éjszakai mód amit beleraknak egyes Sb-okba jó lehet nekem. Van esetleg olyan 20-30e környékén olyan Sb ami ezt tudja és jól is működik vagy ennyi pénzből ne is álmodjak ilyenről? A TV egy régi UE32EH5300 Samu. Olvastam, hogy az LG SJ5/SJ7 elég jó valamint a Harman is, de ennyit nem szeretnék áldozni a dologra.A problémám, hogy éjszaka mikor fimet néznénk és a gyerkőcök már alszanak egyes filmeknél jellemzően az 5.1 hangzásúaknál a beszéd hang halk, viszont a zene meg a robbantások stb. nagyon hangos és olyankor lentebb kell venni a hangerőt amit megöli az egész filmnézést.
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Van egy LG SJ2-es 2.1-es soundbar-om. Semmi extra.
Érdemes optikai kábellel összekötni a TV-vel vagy elég a BT kapcsolat? Hallható különbség lesz e? Illetve PCM, Auto vagy Dolby Digital Plus-t érdemes a TV-n választani? Ez is gondolom befolyásolja a hangzást. -
bpasztoi
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Philips TAB8505 hangprojektorral? Megéri vajon az árát?
https://www.philips.hu/c-p/TAB8505_10/2.1-csatornas-soundbar-vezetek-nelkueli-melynyomoval
https://hangprojektor.arukereso.hu/philips/tab8505-10-p609022197/ -
buhancs1
újonc
Sziasztok, kari előtt vettem egy Sony TV-t (55XH8096), de elég sekély a hangja... Media Marktban vettem, ott eladó azt mondta csak Sony soundbart tegyek mellé, mert csak azzal fog menni egy távirányítóval. Soundbarból viszont többen javasoltátok a Samu Q60T-t, neten megrendelném, de csak akkor, ha egy távról tud működni. Nem kell minden funkció, de legalább a be-kikapcs + hangerő állítás menjen. Ahogy utána olvasásokból átjött, hogy a HDMI ARC-n keresztül elvileg ezt kell tudja. Van valakinek tapasztalata Sony-Samsung párossal?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Samu HW-K550-hez is lehet hátsókat tenni? Mintha olvastam volna errőlvalamit. lehet kapni még vajon ilyesmit, és ha igen érdemes?
-
Helmoras
őstag
válasz
Zsoltg4s #9733 üzenetére
Köszi a tippet, ugyan ez a parositasom van, mondjuk en talaltam a rear speakerekhez hangero allolitast, fel is toltam maxra, ha jol emlekszem hatosra, a hatsok igy sem tul acelosak, majd ranezek en is a frissitesre, osszessegeben en elegedett vagyok, sajnos kell a tartalom hozza hogy jo legyen, en jatekkonzolhoz is hasznalom, szerintem ar ertekben jo cucc ez a kombo.
-
Zsoltg4s
tag
Egy kis infót hoztam a tapasztalataimról, ne csak vigyem őket.
BF alkalmával rendeltem az emagon egy samsung Q60T bárt. Nagyon jó árban volt, 93000.-
Első benyomás nem győzött meg. Zenére nagyon jó volt, de filmre már nem annyira, tévére meg még rosszabb. (gondolkodtam, hogy visszaküldöm), de itt a fórumon olvastam, hogy a kiegészítő 8500S hátsó hangszórók nagyon jó árban vannak az emagon. Gyorsan meg is rendeltem 25000.- volt. Emagról tudni kell, hogy rendeléskor ígért kiszállításra rá kell számolni plusz két napot. Eddig minden esetben így volt.
Tegnap meg is jött a hátsó hangszóró pár. Párosítás egyszerű, gyorsan ment.
Viszont a hang random időnként kihagyott 1 másodpercet. A soundbar újraindítása megoldotta. Harmadjára. Nem elég kihúzni és visszadugni, kell várni kb fél percet, különben semmi nem történik.
Most már majdnem tökéletes lett a hangzás HD tévéadásoknál is, de még a hátsókat elégé halknak találtam... Állítani nem lehetett. Gondoltam megnézem a Samsung oldalán van-e rá frissítés. Volt!!!
Letöltöttem, pendrivével le is frissítettem a soundbart. Most megjelent egy új menüpont, ahol lehet állítani a hátsó sugárzók hangerejét. Most TÖKÉLETES!!! -
Bandi8407
tag
Sziasztok!
A fórumot átnyálazva döntöttem egy samsung q60t mellett! A tv-m fali konzolra van szerelve. Van arra megoldás hogy a soundbart ehhez a konzolhoz rögzítsem és a tv alatt legyen? Láttam hasonló megoldásról képeket csak nem tudom milyen konzolt kellene ehhez vennem. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
40 ezerért a Samsung HW-T420?
Most ennyi itt-ott, nem tudom, hozzam-e el most már ezt ennyiért, vagy variáljak még a végtelenségig. (az a baj, hogy egyszerűen olyan kevés időm van élményszámba menő hangerőn nézni bármilyen filmet, hogy félek, még ez a 40k is pénzkidobás lesz érte) -
Vastika
tag
Helló!
Tudom, nem ez a kérdés...
Analóg (fejhallgató) kimenete van a tévének? Ha van, én nem szórakoznék hangprojektorral, hanem valami sztereó aktív cuccot vennék (=számítógép hangszóró ;-) El tudod vinni a fejhallgató jelét egy hosszabbító kábellel (normális minőségűvel) simán ekkora távolságra.
Semmit nem kell utána szórakozni vele: a hangerő szabályozó a tévé távirányítón működik, a hangszórót beállítod egy olyan szintre, ami még maximumon sem fájdalmas ;-) , és kész.
Vagy ha van BT a tévében, akkor lehet venni egy hangprojektornál olcsóbban BT-os hangszórókat is. Nem csak hordozható tuc-tuc vackokat, hanem olyat is, aminek elfogadható hangja van, pl. Edifier. Az R33BT €65,99 , aztán innen felfelé.
Üdv: Vasti -
Vastika
tag
Helló!
A nagyobb hangerő (hangprojektor) nem hiszem, hogy megoldás ;-)
Én este sokszor úgy nézek filmet, hogy a BT vevő mellettem a kanapén, beledugva egy jó fejhallgató, és kész: nagy hangerő, dinamika, meg ami kell - és csend a lakásban, aludhat a család :-)
Mondjuk arra érdemes odafigyelni, hogy milyen a BT vevő, mert nem mindegyik tud akármilyen (impedanciájú) fülest rendesen meghajtani. Nekem egy TP-Link HA100 vált be erre a célra, egy régi Technics fülessel, aminek 40 Ohm az impedanciája. Volt egy Logitech vevőm, meg van még egy Ugreen, na azok még ezt a fejhallgatót sem bírják meghajtani, csak piszok halkan cincognak.
Üdv: Vasti -
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TV és egy hangprojektor melyet HDMI ARC-on szeretnék csatlakoztatni. Egy nagy bajom van. 5m-es kábelhosszig minden hibátlanul működik, 10m-nél megy a vezérlés de nincs hang, 15m távnál pedig semmit nem csinál. A problémám az, hogy az ágy háta mögé kellene elvinnem a jelet. (A nagyi már nem hall túl jól, így azért kerülne ide, az ARC meg azért lenne fontos, mert ugye nem kell kezelni a soundbart, míg optikán igen...) Volt már aki ilyenbe futott? Talált megfelelő extendert, kábelt ami jó?
-
da.
tag
Épp T650 és Yamaha YAS-207 között vacillálok (tegnapig mindkettő olcsóbban elérhető volt...).
dec. 24-én vettem T550-et, ezt visszaviszem az edigitalhoz.
Úgy látom ez is 15-20.000 Ft-tal drágább azóta. ha valaki átvenné szóljon, akkor nem viszem vissza.(én 59.990-ért vettem, plusz 1 év gari 4000 Ft)
-
Samsung-ból: Q60T,vagy T650.
Ezek 3.1-ek,a center sáv miatt a dialógusok érthetőbbek és tisztábbak a 2.1-es verziókhoz képest.
A Q60T ráadásul később bármikor bővíthető hátsó hangszórókkal ha 5.1-re vágyna az ember (SWA8500s,vagy 9000s).
Yamahából: YAS-207
Ez 2.1,de én nagyon elégedett vagyok vele.Szép a hangja,mélye elég brutális,dinamikusan és szépen szól,ennél még a dialógusok is jól érthetőek hiába nem 3.1. -
tener
csendes tag
Sziasztok!
LG SM9010 [link] TV-m van. A nappali, ahol található teljesen nyitott, így a hangja gyakorlatilag minden irányba terjed csak a kanapé felé nem
A magasabb hangerő eddig megoldás volt, de az esti órákban a gyerek alvókája már kevésbé tolerálja. Teljesen vakon vagyok ebben a témában, de gondolom nekem a soundbar egy megoldás lehet. Tudnátok valamit ajánlani akár a TV típusát is figyelmbe véve? Csak film és TV műsor menne, zene hallgatás nem. A keretem olyan 100ezer Ft lenne, de ha éppen 120ezerért van, ami nagyon jó cucc, akkor az is járható.
Köszi a segítséget!
-
Vastika
tag
válasz
syler123 #9708 üzenetére
Na sok-sok óra tesztnézés-hallgatás-olvasás után megrendeltem a HW-T650-et :-)
Ez győzött meg, itt van rendesen felvett összehasonlítás egy Yamaha és egy Sony hasonló kütyüvel:
https://www.youtube.com/c/IvanNikitin1/videos
Szerintem a Sony-nál határozottan jobb, a Yamaha meg jobb nála természetesen, és nem is sokkal drágább: de ha már filmnézéshez veszem, legyen 3.1-es inkább. Van normális hifim, ezen zenét nem fogok hallgatni soha, csak filmekhez kell, meg talán néha tévénézéshez is bekapcsolom - bár nem túl valószínű.
Pont befér a TV alá, a lábai közé, hurrá!
Üdv: Vasti
-
Vastika
tag
-
mexel
veterán
Talán tudja valaki, bár erről nem hiszem hogy lenne "gyári" leírás.
Adott egy LG SK5 soundbar. Ehhez van app amivel lehet állítgatni a hangszínt is.
Ami érdekelne:
Az appban lehet "Treble" és "bass" állításttalálni, amivel +5db-el meg lehet emelni mindkettőt.Van viszont másik beállítás ami a távirányítón is található, a subwoofer + -. Ez az appban a settingsben van, és "Woofer" névnél lehet állítani pár db + - . Itt látszik is hogy a táv viszi a csúszkát is.
A kérdésem az lenne hogy vajon a 2 bass beállítás ugyanaz lehet? Vagy a Woofer + - az kizárólag a Woofer erősségét állítja, külön a rúd-tól, azaz ahhoz képest lesz erősebb vagy gyengébb, a másik "bass" beállítás viszont a rúdnak is ad basszus és magas hangot?
Vagy ugyanazt tolja mindkettő, rúd+láda szinten.
csak mert ha az első verzió akkor teljesen más hangkép lesz , de nehéz megállapítani így.
Talán úgy lehet majd letesztelni hogy a ládát kiiktatom és úgy próbálom, de talán valaki már kikísérletezte. -
Flashget
félisten
Sziasztok.
Tudtok Bp-n jo soundbar szerelot ajanlani?
Ma tevezes kozben elhalkult a tv a BT kapcsolat megszunt a Tv es Samsung HW-H430 soundbar kozott. De meg optikan sem ment at. Mobillal sem kapcsolodik. Olyan mint amikor egy ellenallas ment volna tonkre. -
Slyer
senior tag
Bocsánat a dupláért!
Mi a véleményetek például a Denon DHT-S316-ről, vagy a Sony HT-RT3-ról? Előbbi 59k, utóbbi 54k használtan.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40K5502 TV-m, és hát a hang része elég hitvány. Régebben volt egy Sony 5.1-em, de azt elajándékoztam, így most a gyári hangszórókkal kell beérnem, ami kínszenvedés
Szeretnék egy soundbart venni. 50.000 Ft-nál nem nagyon szeretnék többet költeni a projektre. Van ennyiért élhető cucc, vagy inkább felejtsem el? Többnyire filmezésre, és zenére lenne használva, ha 2.1, az is szuper. Használt is szóba jöhet.
Köszönöm szépen előre is az ajánlásokat!
-
hun005a
tag
Hello
Használ valaki ilyen eszközt?
Mac Audio soundbar 2000
A subja bluetooth-on keresztül csatlakozna a központi egységhez de csak villog rajta a kék led és nem csinál semmit.A pair gombra sem reagál
Szinte nem is használtam,lehet hogy ez a baja,megdöglött?köszönöm
-
válasz
maki0308 #9710 üzenetére
Azzal szerintem kicsit mellé lőttél.
Ahogy olvasom elvileg lehet hozzá hangszórót csatlakoztatni,de nem hátsó hangszóróként,tehát nem lesz 4.1 belőle,hanem csak ilyen sztereó színpadkép bővítő oldalsó hangszóróként funkcionálnak a plusz hangszórók,tehát ha jól értelmezem,akkor az oldalsó is szinte mindig szólnak a soundbarral együtt ezzel imitálva nagyobb hangteret.
Mondjuk ez szerintem egy óriási parasztvakítás a Samsung részéről,haszna nem sok van ebben a formában,de rávesznek a plusz szett vásárlásra.Hogy hogyan kell csatlakoztatni,azt viszont nem tudom.
Amúgy ha valódi,de olcsó 5.1(4.1) térhangzás céljából döntöttél a T420 mellett ,akkor van egy rossz hírem karácsony ellenére.Nem ezzel a soundbarral nem fogod megkapni,sajnos olcsón nincs 5.1,a legolcsóbb Samu ami tudja az olyan 110k körül indul+hátsó szett,tehát olyan 140k körül indul a teljes szett 8500s esetén,160-170k körül indul 9000s hátsó szettel.
-
maki0308
csendes tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni abban hogy van egy Samsung HW-T420 hangprojektor valahol olvastam hogy lehet hozzá csatlakoztatni hátsó hangszórókat ezért vettem hozzá Samsung swa-8500s hátsó hangfal szettet de sajnos nem sikerül összekapcsolni őket, az lenne a kérdésem hogy össze lehet e őket egyáltalán vagy rosszul informáltak vagy ha mégis akkor hogyan? Előre is köszönöm a segítséget és Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek
-
da.
tag
válasz
syler123 #9706 üzenetére
hát igen, lehet hogy nem kellett volna sajnálni azt a plusz 20e Ft-ot a 650-re. vagy mélynyomó nélkül hasonló árban csak egy bart venni, hátha jobb minőségű lenne.
lehetetlen jól dönteni a minősíthetetlen youtube "reviewk" alapján, de az sem megoldás, hogy média marktban usb-ről hallgatom. -
syler123
veterán
válasz
Vastika #9707 üzenetére
Helló!
Szerintem igen, a Samsung oldala is 5 hangszórót ír, abból gondolom 1 a mély, 2 magas, 2 közép.
Megvilágítva is 2-2 hangszórót látok a szélén.Nekem tetszik, nincs túltolva a mély, nem fárasztó a hangja. Persze akinek elfér, annak mindenképpen a t650 az ajánlott, szebb a subja is, meg ugye can dedikált center csatorna, bár hallani még nem hallottam a t650-et.
-
syler123
veterán
Én is t550-et vettem, de tökéletesen elégedett vagyok vele. Ég és föld a tv-hez képest. Bt-t nem próbáltam, szerintem nem arra van...
A t650-nek már van centerje, azt kellett volna venned, én is azt vettem volna, de elnéztam a méretét, végül az is befért volna a tv lábai közé. -
da.
tag
én is jelentkeznék egy értékeléssel, ne csak vigyek, hozzak is infót a topikba.
Samsung T550, ma hoztam el.
TV-t nézve (Hdmi-vel) nyilván jobb valamivel, mint a TV csipogója, de nagyon nem vagyok elégedett, nem érzem, hogy megérkeztem volna. pedig tényleg nem akartam és nem is vártam nagy hangot. egyszerűen csak szép, tiszta párbeszédet.
Zene bt-vel (telefonról) lényegesen rosszabb mint a (25.000 Ft-os, méretben kb 5-öd akkora) Anker Motion plus-ról.szívem szerint vinném vissza, de nem tudom van-e esélyem jobb megoldásra 60e környékén, vagy ennyiért ez van, így jár aki spúr.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest