Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
manu75
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki elromlott a sony ct-ht790 soundbarom. Szervíz lesz csak hátha lenne valakinek még valami ötlete amit kipróbálhatnék mielőtt elküldöm. Bekapcsoláskor több mint fél perc mire megjön a hang. Ha a tévét kikapcsolom a soundbar nem kapcsol ki. Ekkor ha a tévét visszakapcsolom csak sistergés van, olyan hang mint a régi tévéken mikor nem volt adás. Kép az mindig van. A soundbar menürendszerét nem tudom elérni mert vagy betölti vagy nem. Ha mégis betölti a menün belül viszont bármit is választanék pl. gyári visszaállítás semmi nem történik. Ha újra szeretném beállítani szintén semmi vagy csak simán lefagy a menürendszere. Firmware-t sem tudok frissíteni, mert ott is vagy be sem lép vagy csak üres képernyővel jön be. A soundbar kikapcsolásakor is a megszokottól kb. 3-4x annyi idő alatt kapcsol ki. Próbáltam másik tévén és kábellel is ugyanezek a hibák. -
Marko_
tag
válasz
Akellla #9476 üzenetére
Az lehet, hogy valamivel jobb a Harman sub, de ha a q90r a barátodnál csak brummogott, akkor nem jó helyre volt téve, vagy nem jól volt beállítva. Nálam igen messze van a mély hang a brummogástól, bár hallottam már jóval komolyab hangrendszert is. Amúgy nekem pont az Aszfalt királyai adta az egyik legjobb moziélményt a térhangzása miatt. :)
Jó kis soundbar ez az enchant 1300, csak azért nem azt vettem anno, mert pont nem tudtam jó áron beszerezni. Viszont most már nem cserélném le a q90r-t, hiányoznának a hátsó hangszórók. -
mikrofon
veterán
válasz
Akellla #9476 üzenetére
Köszi az infót ez jól hangzik.
Igazából csak a Soundbar játszik, komponenses nem jöhet szóba.... Ha a kialakítást nézem akkor az ideális ez, a q900t vagy jbl bár 9.1 lenne jó.
Esetleg még a HK Citation MultiBeam 700 + sub-s + surround szett lehetne. Ez árban majdnem az mint az enchant1300+sub. -
Akellla
tag
válasz
mikrofon #9474 üzenetére
Üdv. Nekem tegnap du jött meg Enchant 1300 Subbal ,elég régóta hezitáltam de Gixxer88 meggyőzött ezúttal is köszi a biztatást,az ára miatt szükségem volt rá. Szóval rövid ismerkedés után a lényeg amit eddig tapasztaltam,a rendszer brutál mélyre képes mind zenénél mind mozinál,a hangerő 20m2 nappaliban félig feltekerve is bőven elég,torzítást a max közelében sem tapasztaltam.De ami ennél is fontosabb sőt a legfontosabb a hangzás/hangminőség szerintem csodálatos,kis hangerőnél is szépen élettelin szól,a sub nem dübörög hanem testet ad a zenének szinte kottázni tudnám a basszust,nekem majdnem hihetetlen hogy ilyen hang tud kijönni egy soundbar ból.A mozizásról még nincs nagy tapasztalatom,egy filmen vagyok túl,a Go n néztük meg magyar hanggal az Aszfalt Királyait hátulról jellemzően kevés hang és effekt jött ,ugyan honnan jött volna,viszont mégis teljesen mozihangulatú volt az előadása valójában kitűnő hangminőségben rátett egy lapáttal a filmre,vagy kettővel,persze az is igaz hogy a bar még kicsit alacsonyan van elhejezve,tehát némi változás lesz szerintem.Ha nagyon fontos hogy hátul is szóljon akkor nem ez a Te rendszered,egyik barátomnál volt szerencsém meghallgatni a Samu Q 90 R -t nem volt rossz,de annak a sub ja csak brummog ehhez képest, engem az volt ami zavart,de fül kérdése is,szerintem zenében nagyságrendekkel jár a Samu előtt pont a sub miatt.A mozi meg ha nagyon lényeges inkább komponens rendszerben gondolkodnék egy jobb bar árán azt is tudsz venni,és az összes bart kenterbe veri. Hát most ennyi,ha jobban megismerkedtünk majd írok még tapasztalatokat ha valakit érdekel. ÜDV
-
zsocasoss
csendes tag
válasz
pauliboy23 #9471 üzenetére
Igen. Csak van némi visszhang, ami zavaró.
-
zsocasoss
csendes tag
Sziasztok!
Lg sj2 alsó kategóriás soundbart lehetne valahogy visszhang nélkül a tv hangjával együtt használni? Sajnos csalódás a termék magas hangsugárzója, de a Sony tv-mmel már egész jól muzsikál, viszont optikai kábellel összekötve visszhangzik. (gondolom mert nem egyszerre szól).
Tudom, hogy alsó kategória, de hogy lehet egy konstrukciót épp a magas hangokkal elszúrni. (ez csak költői volt) -
natë
nagyúr
Ha a Samsung mélynyomója nagyon halk dorombolás szerű hangot ad ki, mint mikor ég a tűz (nem tudom másképp leírni), az normális. Csak akkor hallom, ha nincs más hang.
-
válasz
Funthomi #9464 üzenetére
Ezért kell tesztelgetni.
Minden szoba más,ahogy a subok se egyformák,nem nagyon van 2 egyforma szoba+sub párosítás.
Pl azokat a subokat nem ajánlatos falhoz közel tenni,amelyeknek hátra néz a reflex nyílásuk,bizonyos frekvenciakon hatalmas a kiemelés a fal/sarok miatt,nem lesz kiegyenlített.Ezért nem jó a hátsó reflexes hangfalakat sem falhoz rakni.A samsung ugyebár hátra rakja a reflexnyílást,ezért ajánlott messzebb rakni a faltól (~30cm is segíthet már),sarokba rakni meg egyáltalán nem ajánlott.
Persze sokaknál nem nagyon oldható meg az elhelyezés máshol,szóval nem egyszerű történet ez.Hátra rakni a subot csak akkor érdemes,ha a soundbar le tud menni 80Hz környékére és a sub csak ez alatt szólal meg
Sajnos sok soundbar erre nem képes,így a sub megy feljebb.
Ez azért tud zavaró lenni,mert egy mélyebb hangú ember hangjának egy része hátulról fog szólni.
Yamaha ilyen és borzasztó zavaró ha magasabb beszédhangok középről jönnek,a beszélő hangjának mélyebb frekvenciái meg más irányból. -
Funthomi
aktív tag
válasz
pauliboy23 #9463 üzenetére
Jó pár helyen láttam, hogy a sub a tv állvány mellett van, de úgy, h a "nyitott'" része közvetlen a tv bútor mellett van, kvázi a bútorra sugározza a mélyet. Nekem ez elég fura volt. Vagy tényleg így lenne jó?
Nekem fordítva van, viszont így a nappali üres része felé sugároz. Az is elképzelhető lenne, h a tévézési pozíció szemszögéből amögött lenne jó helyen?
(Tudom minden helyiség más, de általános tapasztalat lehet mást mond). -
Ez a házimozinál is érdekes kérdés.
Nem minden szoba ugyanolyan,kísérletezni kell vele.
Szerencsére vezeték nélküli,így aránylag könnyen lehet pakolgatni ide-oda,aztán hallgatózni honnan szól a legjobban (szigorúan a hallgatási pozícióból).pauliboy23:
Nem igazán van ott jó helye.
Sarokban a mélyhullámok verődnek össze-vissza,olyan hangokat produkálnak amik messze nem olyanok mint amilyennek a hangmérnök lekeverte az adott filmhez.
Persze dübörög mint az állat,de nem ettől jó és szép egy mélyhang.Amit olyankor hallasz nem tisztán a mélyláda hangja (pedig azt kéne hallani).
Nem véletlen raknak basszuscsapdákat a sarkokba sok házimozira kialakított szobában és stúdióban.
Persze ettől függetlenül neked tetszhet a hangja,de a sarok a legrosszabb hely mindenféle hangfalnak,pláne egy subnak.
Nekem pl a korábbi Jamo házimozim subjának a legideálisabb helye az én szobámbam a hallgatási pozíciótól pont jobbra oldalt olyan 2,5m-re volt a faltól kb 30cm távolságra (sub hangszórója felém nézett,reflexnyílás lefelé).
És még így is kellett mögé egy 30x30cm-es zajcsillapító (a fekete "tojástartó").
Yamahámnak meg itt van a legjobb hangja: -
natë
nagyúr
A sub-ot rakhatom bárhová? A user guide a soundbar pozícióját “előírja” a sub-ról nem ír.
-
mikrofon
veterán
Szia,
én örülök, hogy ezt leírtad. Igazából reggel, mikor elkezdtem írni az előző HSz-emet akkor a tiéd még nem volt.
Pl. nagyon jó, hogy a halkan filmnézést leírtad, mert ez nekem is fontos. Azért is érdekes, mert a JBL bar 9.1-nél mindenhol szerepel negatívként, hogy a beszéd hangkiemelést nem tudja. Így ezzel lehet teljesen ki is esik, pedig hogy örülne a feleségem, hogy a háttérhangszórók valójában nem falon vagy állványon lennének, hanem a középső egységen, amikor nem nézek filmet....
Másik érdekesség, hogy én a zenei részt nem olvastam ilyen rossznak, mint amennyire te most leírtad. Így valójában kérdés számomra, hogy te teszed magasra mércét, vagy tényleg nem üti meg az igényes zenehallgatás szintjét. Mondjuk kérdés, hogy akkor a többi soundbar ehhez képest hol van. Pl a HW900T. Én a HW70T-t néztem, mert az van most jóáron, meg elvileg több helyen azt olvastam, hogy nagyon hasonló a 800T-hez. Viszont az általad is linkelt oldalon zenei teljesítményben a 70T a 800T alatt van nem is hajszállal. Mondjuk a 900T az meg egy hajszállal felette. Bár kérdés, hogy ezek a mért értékek mennyire tükrözik a hallgatási élményt....
Minden esetre így még érdekesebb lett számomra a q900T. Feltéve, ha jó irányba nézelődök.... Bár szeretném olcsóbban megúszni....
Mondjuk az általad linkelt oldal a legjobb zenei soundbarnak, a q950t-t írja. Ha jól gondolom akkor annak ugyan olyan, vagy nagyon hasonló főegysége van mint a q900T-nek, ami csak egy hajszállal tud többet a tesztjük alapján mint a 800T....Szívesen olvasnék egy hasonló leírást a JBL bar 9.1-röl.... Mert kérdéses benne még akkor a zenei képesség mellett, hogy halkan mennyire élvezetes a filmnézés
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
az alábbi 3 szettben gondolkodom ebben a sorrendben:
1.: Samsung HW-Q70T + SWA-9000S: ára miatt de kérdés hogy elég-e az a hatás számomra amit ez nyújtana, illetve érdekes, hogy mennyire érezhető (hallható) hogy a mély "csak" 46,9 Hz-től indul... (amúgy fogalmam sincs hogy hallom-e az ez alatti tartományt)
2.: Samsung HW-Q900T: tetszik a "látványos" sok irányba hangot sugárzó soundbar. 7.1.2 Később bővíthető lenne SWA-9000S-sal, ami már 9.1.2 lenne .... De félek, hogy vajon mennyire zavaró, hogy a magas hangok "csak" 14,7 kHz-ig terjednek... (amúgy fogalmam sincs hogy hallom-e az e feletti tartományt) Kérdés, hogy élvezeti szempontból ez a sok irányú hangszóró megéri-e, hogy kb. duplája mint az előző, ad-e annyi élvezeti értéket.....
3: JBL bar 9.1: Ez elsőre nagyon szimpatikus volt, mert az hogy filmezéshez leveszem a hátsó hangszórókat, majd utána visszarakom igen megkönnyíteni az életem. De ugye ez "csak" 5.1.4 így végül is csak 2 hátsó felfelé mutató hangszóróval több mint az első választásom de árban meg +70% és kérdés számomra, hogy egy átlagos hallású de igényes zenehallgató számára rosszabb-e a zenei képessége, mint az előző két Samsung-é. Lehet hogy ha biztos lennék benne hogy zenében nincs különbség az előzőhöz képest, akkor rászánnám a plusz 70%-ot és az első helyre lépne elő....Ami még tetszene az a Samsung HW-Q80R esetleg a HW-Q90R. Nah ezek már nem kaphatóak, ami részben szerencse is nekem, mert itt már kezdtem elveszíteni a fonalat a specifikációs és tesztes összehasonlítás közben és kezdtem belefulladni a lehetőségekbe.
Persze az is lehet, hogy rossz úton haladok, mert csak pár napja kezdtem kiképezni magamat a soundbar témában.
Ami biztos, hogy soundbar-t szeretnék. Alapvetően filmeket néznék és zenét hallgatnék vele. Nem vagyok egy szuperhallású, de a zene legyen igényes. A film meg legyen olyan hűha....Az elrendezést úgy kell elképzelni, hogy a helység egy 4,5x9m amit kb képzeletben keresztben két részre osztunk és az egyik négyzetben van a nappali rész, a másikban az étkező + konyha. A térhatású filmezős elrendezés a nappali rézben van keresztben.
Mivel Családos ember vagyok, így nem kell a teljes teret (nappali étkező konyha ) szuper hangosan és hátátbizsergetően kitöltenie... De azért a zene az étkezőben és a konyhában is halható legyen főzés közben.....Pont azért mert családos ember vagyok nem akarok többet költeni rá mint amennyi szükséges vagy éppen pár alig érzékelhető specifikációban jól mutató dologért.......
Előre is köszi az infókat.
-
AttiMM
csendes tag
Sziasztok,
Kb. 1 hónappal ezelőtt többször jelentkeztem itt, ezzel az elképzeléssel:
200e körül keresek 5.1(.2) soundbar + hátsó hangsugárzós megoldást LG OLED55C8 tévénkhez főleg mozizásra, de online streaming zenehallgatásra is, lehetőleg beépített Google Assistant segítségével.
A választási folyamat végén e kettő között billegtem: SAMSUNG HW-Q70R + SWA-8500S vagy LG SN8Y(G?) + SPK8
És végül ez lett: SAMSUNG HW-Q800T + SWA-9000S (mivel jó áron sikerült hozzájutnom a Q800T-hez).Hogy miért a Samsung?
Bár a szívem az LG felé húzott (márkahűségből) valamint az LG néhány szolgáltatásban többet tud, de végül a Samsung mellett döntöttem, főként azért, mert a neten több teszten is a Samsungot hozták ki jobbnak a hangminőség terén, pl. az www.rtings.com-on, ahol úgy tűnt, hogy szakértők elemezték a két készülék hangvisszaadási képességeit.
Plusz apró érvként: az LG hátsó hangsugárzóit sehol nem találtam Magyarországon, csak külföldről lehetett volna beszerezni.
És akkor a kb. 1 hónap tapasztalata:
Setup:
A soundbar és a mélyláda telepítése gyerekjáték: HDMI kábellel ARC-módban azonnal egymásra találtak a tévével, a mélyláda és a hátsó kis hangsugárzók vevőegysége pedig azonnal csatlakozott a soundbarhoz, semmit sem kellett vele csinálni.
A mellékelt távirányítóval (illetve telefonról alkalmazással) elég sok mindent be lehet állítani, a legtöbb esetben az Adaptív hangzás-mód elég jól beállítja a rendszert a hangforráshoz. A mélyláda alapbeállításban is kellemes, de ha valaki dörgő basszusokat akar, akkor még 7 fokozatban tovább erősítheti. A távirányítóról külön-külön lehet erősíteni mindegyik csatornát, beleértve a plusz hátsó hangsugárzókat is: sajnos, az applikációból ez kimaradt, az nem látja a hátsókat.
Mozizás:
Elöljáróban: még soha nem volt házimozi-tapasztalatom ezelőtt.
Mindenképpen akartam hátsó hangsugárzókat az 5.1-es élményhez, és elsőre meglepett, hogy milyen kicsi hangszórókat kapok a pénzemért. De amikor összeállít a rendszer, kiderült, hogy így is nagyon megérte! Ha van rá lehetőséged, javaslom, hogy szánd rá azt a kb. 50e Ft-ot. Nélküle csak 3.1(.2), hiába a soundbar különféle projektoros megoldása, a hátsó effekt-hangokból semmit nem fogsz hallani.
Számomra nagy élmény volt, hogy egy akciófilmben körülvettek a hangok, zajok: mellettem, mögöttem, egyik oldalról a másik oldalra hallottam az autókat, repülőket, helikoptereket elzúgni!
Ugyanakkor a beszédhangok tiszták és érthetőek, a zene és az effektek nem nyomják el: ezt mindig is nagyon hiányoltam eddig.
Ami még tetszett: ha nagyon halkan hallgatom (mert a család már alszik), akkor is minden működik, csak halkabban: nem torzulnak el az arányok, sőt, talán a beszédhangot még jobban kiemeli, hiszen az a legfontosabb.
Szóval 5.1-es moziélményre nekem nagyon bejött a rendszer! Bizonyára egy valódi sokhangszórós, kábeles házimozi rendszer (ennek a duplájáért) még sokkal-sokkal nagyobb élményt adhat, ez viszont sok szempontból praktikusabb.
Atmost még nem volt lehetőségem kipróbálni, őszintén szólva nem várok tőle túl sokat, de hátha még jobban érzékelhető lesz a fölöttem elszálló helikopter hangja.
Zenehallgatás:
A beépített Spotify-képesség tökéletesen működik. A telefonomon elindítom a zenét, és a lejátszó-eszközök között kiválasztom a soundbart, és onnantól már azon szól, nem kell neki többé a telefon, ha elmegyek otthonról, akkor is szól tovább.
A zenei hangminőség – alapbeállítással – hát, az olyan, amilyen. Mondhatnám, hogy csalódás, de igazából sejtettem (meg olvastam is), hogy ne várjak el tőle túl sokat. Egy kvázi bármilyen régi sztereó erősítő 2 hangfallal mérföldekkel jobb zenei élményt ad. Erre nagyjából számítottam is, cserébe viszont ott van a kényelem, hogy Spotify-ról bármit, bármikor, könnyen, egyszerűen el tudunk indítani. Az igazsághoz tartozik, hogy direkt zenehallgatásra van az alkalmazásban equalizer, azzal lehetne még játszani, bizonyára valamivel jobb lesz az eredmény.
(Most még gondolkozom, hogy mi legyen a régi CD-erősítő-hangfalak cuccal, foglalják-e tovább a helyet, vagy már sosem fogom azt hallgatni?)
Köszönöm, ha elolvastad, talán adott valami pluszt az általam leírtak.
Köszönöm aerosmith-nek, Gino20-nak és mindenki másnak, aki tanácsokat adott!
AttiM
-
hozem
csendes tag
válasz
Zsoltg4s #9454 üzenetére
Ha már HW-Q60T, tesztek alapján az Q60R igaz régebbi, de jobbnak írják, igaz, hallani még egyiket se hallottam. Azt nem nézted? Bár az "R" verzió már nehezen beszerezhető, de HW-Q60RS még előfordul. Amennyire tudom, ez csak színben tér el, bár ebben valaki megerősíthetne.
Illetve más: hallgatott már valaki Yamaha YAS-207-t és Samsung Q60R/T-t is huzamosabb ideig? A YAS-207-nél mennyire hiányzik a dedikált center sugárzó, főleg filmezéshez, kisebb részben zenére. Ez a kettő közül lenne valamelyik a befutó. Illetve a Samu bővíthető is még, ha kevés lenne. Egy 30nm-es nappaliba menne, és lenne jó helyük a szateliteknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest