- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen videókártyát?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dwatti
addikt
SJ2 szerintem egy vicc....Sj4 már sokkal jobb, próbáld ki a soundbar tv-Bluetooth párosítást . SJ4 -van LG tv BT opció akkor lehet kezelni fogja.
HDMI ARC kapcsolatot is próbáld meg. Tv-n nincs távirányító párosítás opció ?
TV-n az LG Sound sync legyen bekapcsolva. HDMI esetén a a SIMPLINK is be. -
RP1980
tag
válasz
Laca19 (a) #5597 üzenetére
Ezt sajnálattal hallom. Még egy távirányító amit keresgélhetek. Az enyémen mikor beüzemeltem és át kapcsoltam az lg opticara akkor mintha vitte volna, de sajnos tovább léptettem és azóta sem produkálta. Kicsit (nagyon) kiábrándultam mert a jvc házimozim amit 10 éve vettem 17ezer Ft-ért szebben szólt. Csak azon még hdmi sem volt, nemhogy optikai.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Optikai kábelnél nagyon ritka esetben esetben működik az, hogy a TV-vel tudod vezérelni az adott eszköz hang erejét. Nálam működik, de ezt anno a legtöbben el sem akarták hinni, mert hogy lehetetlen. Némely termékek között az LG megoldotta a kommunikációt, de úgy tudom szabvány erre nincs, és nem is nagyon alkalmazzák.
-
RP1980
tag
Sziasztok!
Megvettem az lg sj2-t. Az, hogy csak a basszus lett jobb a tv hangszóróihoz képest egy dolog, de az istenért sem viszi a hangerőt, ha a tv távvezérlőével próbálom változtazni. A tv-n a hangkimenetelt lg sound sinc opticalra állítottam, de csak a soundbar távirányítóval tudom a hangerőt állítani. Ez ilyen? Ezért vettem direkt LG-t hogy kompatibilis legyen.... 😥
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szabi__memo #5594 üzenetére
Az biztos, régebben amikor LG és Logitech ügyfélszolgálatnál kellett volna a segítség, kiderült, hogy többet tudok a termékről, mint saját maguk...azt sem tudták miről beszélek.
MCPD pedig elküldte nekem a házimozija típusát...ha kérdezett volna a fórumba rögtön írtam volna neki le ne cserélje...kiderült egy olyan LG-je van, amihez Mark Levinson adta a nevét. Nem csoda, hogy erőtlen neki a mostani Samsung, és kb. a kukába dobná. Hatalmas visszalépést tett hangminőségbe.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5585 üzenetére
Én is igy emlékeztem.. Egyébként 100%ban nem hinnék egy ügyfélszolgálatosnak sem
-
a2d2
addikt
válasz
Mr. Csonti #5592 üzenetére
Még nem aktuális amúgy mert max 20-25-öt érne meg nekem egy ilyen fejlesztés és eddig legolcsóbban 32e volt ahogy nézem.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Nem vagyok képben a Samsungokkal, ezért írom offba. Szerintem a Samsung számozása alapján ez a helyzet:
4-es széria: csak lekevert hátsó hang
5-ös szériától: DD5.1 és DTS5.1 valós hátsó hanggal
8-as szériától pedig Dolby True HD hangról van szó.
Szerintem az ügyfélszolgálat nem az 5.1 (DTS, DD)hangról tájékoztatta, amit csak az N850 tud, hanem a True HD hangról. Nem szeretnélek félreinformálni, de az itteni írásokból én erre következtetek. Reméljük jön majd valaki, aki jobban tudja mi a helyzet. -
Laca19 (a)
aktív tag
Az M450 az újabb széria. Mintha azt olvastam volna régebben, aki mindkettőt hallotta, hogy az újabban kicsit kevesebb/nyugodtabb a mély, nem olyan agresszív, mint a K450-esben, ugyanakkor szebben szól. Nekem nem Samsungom van, szóval annyira nem követem figyelemmel, de mintha ez rémlene.
Alacsony hangerőn kevés hangrendszer tud dinamikusan/szépen szólni.
Nem tudod a régi 5.1 LG-d típusát? Néhányat ismerek, nyilván nem a több száz típust, de hátha tudok segíteni, hogy mégis miért kevesled a mostani Samsung hangját. -
a2d2
addikt
válasz
Mr. Csonti #5586 üzenetére
Na akkor ne is nézegessem az MS650-hez való SWA-9000S-t mert csak a 8-as széria tudja a valós 5.1-et?
Tényleg érdekes lenne. -
MCPD
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #5575 üzenetére
Ehh, már írni sem tudok. Az a K-450 valójában M-450.
Igazából nincs ezzel semmi baj, mármint a rendszerrel. Azt felejtettem el, hogy alacsony hangerőn nem lesz mély, a sub nem indul meg. Én pedig nem hangosan akarom hallgatni, hanem alacsony hangerőn szerettem volna minőségi változást a tévé hangszórójához képest. Ez nem jött be. Azt hiszem nekem a loudness funkcióra lenne szükségem, ami nincs.Amúgy a K-450-hez képest mi a különbség, nem találtam összehasonlító oldalt?!
Egyáltalán van megoldás a "problémámra", vagy ha nem akarok házimozi élményt, akkor így jártam? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Mr. Csonti #5586 üzenetére
Ez így nem jó hír, mert ez így kicsit átverés sajnos.
Amikor a 15 éves 40 ezer Ft-os házimozik kitudták rendesen tenni az 5.1-es hangot (DTS5.1, DD5.1), most meg csak kiterjesztik a hátsóra az első hangot, hát nem kicsit szégyen... -
Mr. Csonti
tag
válasz
Laca19 (a) #5585 üzenetére
Samsung ügyfélszolgálatos mondta, hogy az M450-ös se tudja a true 5.1-et. De emellett még azt is mondta, hogy a következő modell ami tudja a true 5.1-et az a N850.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szabi__memo #5583 üzenetére
A K450-ről tudjuk biztosan, hogy nem tudja, hanem kiterjesztett hangot ad csak a hátsókon. A K5**-ös szérián már rendes 5.1 hang van, ezt írták korábban. Az M450-ről, ami a K450 utódja, erről viszont nincs infó itt a PH fórumba. Ezért írtam neki, hogy csak óvatosan, mert nem tudni, hogy az M450-be ezt a "hibát" javították-e. Nem azt írtam, hogy tuti nem jó, hanem hogyha biztosra akar menni, lehet inkább válasszon másik típust, ami eleve 5.1-re van megépítve.
-
Mr. Csonti
tag
válasz
szabi__memo #5583 üzenetére
Biztos, maga a rendszer 2.1-es, attól, hogy rákötöd a hátsó hangfalakat, nem fog true 5.1-et adni, hanem valamilyen kikevert hangot.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #5581 üzenetére
Biztos hogy az M450 nem tudja?
-
a2d2
addikt
Nekem MS6500-as van ami magasabb ligában játszik, de egyedül akkor tartom élvezhetőnek a hangját ha Music módba állítom és minden más javítás (clear speech, virtual surround) ki van kapcsolva.
Nézz rá úgy, nekem bejött.De amúgy a 60e-es Edifier R2730DB megeszi reggelire ezt is. Szóval túl vannak árazva. 50e-es kategória nagyon alap szinvonalat képvisel sajnos.
-
Mr. Csonti
tag
Sziasztok!
Nem rég kérdeztem itt HW-M450 + SWA-8500S kombóval kapcsolatban és írták is hogy nem lett volna true 5.1 így úgy vagyok vele hogy inkább rászánok már többet, és akkor legyen fasza. Amikről véleményt kérnék, azok az alábbiak lennének:
JBL Bar 5.1 - tetszik, hogy kompakt és teljesen vezeték nélküliek a hátsó hangfalak, az ára is okés
Polk Audio MagniFi MAX SR 5.1 - nagyon dicsérik, és úgy voltam vele, hogy ha megéri azt a plusz 30-40 ezer forintot, mint a JBL, akkor azon már ne múljon
Sony HT-ZF9 - ez igaz csak soundbar + mélynyomó, de lehet bővíteni 2db hátsó hangsugárzóval és jókat írnak az atmos-rólTudom hogy ez soundbar-os topik, de még esetleg ha valakinek van ötlete 200 ezer forint körül milyen házimozi hangfal szett + erősítő érné meg, azt is szívesen várom!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
simico
aktív tag
Nekem HDMI kábellel van tévére kötve. Mélyeket picit lejjebb kellett vennem menüben, mert nekem inkább túl erős a mélyláda. De World of Tanks videóknál így is dübörög a nappali tüzeléskor, este le kell vennem 4-5-re a hangerőt, hogy tudjon aludni a gyerek.
Ahogy már írták, próbáld újrapárosítani a ládát. Esetleg nézd át a beállításokat, nincs-e nagyon levéve a mély vagy elállítva valami. Én a normál módban használom, illetve időnként az éjszakai módban. -
wierra
senior tag
válasz
refugee #5571 üzenetére
Ízlés kérdése.
Nekem az JBL subja bár mélyebbre ment (baszosabb) , túl harsany volt.
Izlesem szerint nem volt harmóniában a barral.
A Yamaha rendszerszinten nekem jobban egyben van hangzás tekinteteben. Nincs falbonto mélye es nincs benne sok tartalek sem. A DTS-X viszont meglepő tud lenni, ha jo minőségű hangforrassal kinalod meg.Próbáld meghallgatni mindkettőt. Még ha otthon úgyis kicsit máshogy fog szólni. Legalább nagyjából (hang) képbe kerülsz.
-
wulfi
tag
Sziasztok.
Megosztanám szubjektív tapasztalataimat: Nemrég vettem egy Samu hw-n650-et.
Megvettem hozzá a 2 hátsó hangszórot is a térhatás érdekében. Egy 2.1es szintén Samu soundbart váltott.
Nem vagyok vájtfülű, de ég és föld a különbség. A térhatás megvalósul, a mély az viszont alapesetben picit gyenge szerintem, de amint megkapja a megfelelő 5.1es hangsávokat vagy olyan zenei tartalmakat melyekben meghatározóak a mély hangok akkor már nincs gond vele.
Hdmi-arcon elég a tv kapcsoló is, bár hangzásmódot, amiből 3 van ( standard, sourrand, game) meg a mélyére külön azt továbbra is csak a saját kapcsolójával lehet szabályozni.
25 négyzetméteres panel nappalit lazán megtölti, szerintem még sok is.
Tiszta hangokat ad, 5ös hangerőn még tisztán értem a tv adás szövegét.
4k jelet átengedi, viszont csak DD 5.1 és DTS hangformátumokat tud kezelni, ez valakinek lehet hátrány, ha HDMI vel kötöd a tvhez akkor kábelt szerezni kell, az nincs mellékelve a soundbarhoz.
Mindent összevetve én elégedett vagyok vele, ennél nekem több nem kellett hangzását és tudását tekintve. -
Laca19 (a)
aktív tag
Érdekes, a K450-nek pont a mélyét szokták dicsérni, hogy mennyire jó, és általában mindenki elégedett volt vele. Mélynyomó hang ereje nincs levéve? Esetleg próbálj meg egy újra összepárosítást a mélynyomó-főegység között. Ha ennyire gyenge, akkor lehet esetleg hibás.
Azt hozzáteszem ugyanakkor, hogy a régi-drága LG-k akkoriban eléggé jók voltak, tehát elképzelhetőnek tartanám azt is, hogy az után ezt gyengének találod. De azt írod olcsó LG-ről váltottál, így azért kétlem, hogy az ennyire olcsó LG jobb lenne. Típusát tudod az 5.1-ednek? -
forguet
senior tag
Pont a minap írtam meg a szubjektív véleményemet...sztem hallgasd meg a Polk Magnifi Maxot is, mielőtt döntesz.
-
m4rk.89
aktív tag
HDMI ARC-hoz tudnátok linkelni kábelt? Mire kell figyelni vásárláskor?
-
MCPD
csendes tag
Sziasztok,
egy K450-et vettem, gondoltam Samsung tévéhez jó lesz az. Nagy elvárásaim nem voltak, egy kicsit szerettem volna szebbé (hallhatóbbá) a tévét, gondoltam a hangerő mellett a dinamika tartomány, mély és magas is jó lesz majd. Mielőtt leírnám, hogy mennyire gyenge a láda és gondolkodom az elállási lehetőségemmel, inkább kérnék néhány jó tanácsot. HDMI vagy optika? Jelenleg minden variációt kipróbáltam, nagy hangerőnél van mély, alacsonynál jobb a tévé hangszórója. Vagy egyszerűen ennyi pénzért ezt tudja és kész? Fura, de a 10 éves (már a padlásra felcipelt) olcsó LG 5.1-em lényegesen szebben szól, pedig azt ennek negyedéért vettem. És nem a filmekre gondolok, egyszerűen a sokkal kisebb ládája hangosabb, az első kis "vinnyogói" tisztábban szólnak. Én rontok el valamit? Köszi!
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Yamaha-yas 207 vagy JBL SB450? Meyik lehet a jobb választás?
-
Breki
veterán
válasz
Zotyipotyi #5493 üzenetére
Nekem most jött meg ez. Egyelőre nagyon pozitív az összkép LG tv simán felismerte, rádió van benne tf card és pendrive, könnyű kezelni jól szól.
Persze nem a 100.000-es kategória.
Egy bajom van vele, a kábelezés, a tv-n bal oldalt van a kábel kimenete ezen bal oldalt így a kapott kábelek rövidek illetve ha szétszedem az összekötő kábel is rövid nagyobb tv-hez.
Kérdésem, ha bt-ön teljesen jó érdemes kábelezni? Ha igen milyen kábellel érdemes okostv-vel összekötni és milyen hosszabb kábelt érdemes vásárolni, majd használni hozzá?
-
RP1980
tag
válasz
italycross #5564 üzenetére
Én is megnézegettem ezt az LG SJ2-est. Lehet ezt választom a samsung hw335 helyett, hisza tv-m is LG. Amazonon írtak róla hideget/meleget, de 45% 5*-os értékelés mellett szerintem nem lehet annyira rossz.
-
dugesz77
őstag
Nálam az LG egy Panasonic TX-50DX703E tv-vel van összekötve optikai kábellel. Elég csak a tv távirányítóját kezelni automatikusan be-kikapcsol a soundbar ha jelet érzékel illetve nem érzékel, a hangerő is állítódik. Ritkán kell az LG táv esetleg a mély hangot állítani vagy BT-ről zenelejátszásnál számot váltani. Van egyébként LG app is onnan is megoldhatóak a beállítások. HDMI-s összekötésnél figyelni kell ,mert ez az "olcsóbb" kategória nem nagyon tudja a 4k-t átengedni már ha az is fontos szempont. Ha olcsón megkapod a Samsungot vedd nyugodtan ,az sem volt rossz szerintem.
-
italycross
csendes tag
Sziasztok!
Soundbar vásárláson gondolkodom egy Samsung 49NU7102 tv + PS4 Pro mellé.
Olyan 30-40k körül szánnék rá, tudom ebből maximum a belépő kategória elérhető.A következőket néztem:
JBL BAR Studio hangprojektor (35k)
https://edigital.hu/hangprojektor/jbl-bar-studio-hangprojektor-p532907LG SJ2 2.1 (39k)
https://hangprojektor.arukereso.hu/lg/sj2-2-1-p366611031/#termek-leirasMit gondoltok, melyik lenne jobb választás ? A JBL felé azért húz a szívem, mert több terméket (fejhallgató, bluetooth hangszóró) is próbáltam már tőlük és tökéletes minőség volt, csak agyalok, hogy a 2.0 nem-e jelent hátrányt.
Előre is köszi ! -
deva
tag
Sziasztok!
Egy ideje nézelődök, és szépen lassan oda érkeztem meg, hogy valószínűleg egy soundbar lesz a megoldás, azon belül is a JBL Bar 5.1, amit kinéztem. A felhasználás nagyjából így nézne ki:
- LG OLED 55B8 TV
- 22 négyzetméteres szoba
- a tipikus nézési/hallgatási távolság 1.5 - 3 méter között
- film/sorozat, játék, zenehallgatás, az arányok ebben a sorrendben kb 60%-20%-20% lenne, szóval egyértelműen film/sorozat a fő profilA szoba elrendezése miatt egy rendes surround system nehezen, de inkább nem megvalósítható, többek között ezért is preferálnék egy jobb soundbart. Igazából három kérdésem van:
- JBL Bar 5.1 a fentiekhez mennyire passzolna? Az alapján, amit találtam, elég jól, de annyira azért nem értek a témához, ezért kérdezem.
- Jelenleg 200k körül mozog, mióta egy hete nézegetem, szokott lejjebb menni az ára, vagy ez már ennyi lesz?
- Ebben az árkategóriában (150-200k körül) van esetleg valami, ami jobban megérné, és csak nem találtam még rá?Előre is köszi!
-
RP1980
tag
válasz
dugesz77 #5560 üzenetére
Nagyon kösz!
A szomszédok miatt amúgy sem lenne kimaxolva a hangerö. Tetszik az LG nagyon de a samsungot most találtam 34ért is ami majdnem a fele az LG árának. Csak azt nemtudom, hogy az jól működne-e az LG tv-vel? Ha a TV-n változtatom a hangerőt akkor ezek a készülékek is követik, vagy onnan két távirányítóra lesz szükségem, mondjuk egyik a csatorna léptetésre(TV) és egy a hangerő változtatásra (bar)?
-
dugesz77
őstag
Szerintem aki itt megvette a LG SJ4-et az nem nagyon tud rosszat mondani róla (én sem). Jó ez az árkategória nem a zenéhez lett kitalálva (eleve zenét szerintem sztereóban ,két álló vagy állványos hangsugárzóról sztereó erősítőről hallgatunk). Én amikkel vásárlás előtt össze tudtam hasonlítani az egy SAMSUNG HW-K 335/és egy Sony (talán CT290 volt) .Én azok között a körülmények között a Samsungot kevesebbnek éreztem mélyben a Sony meg közép magas/magas hangokban , igaz nem egyforma helyen és műsoranyaggal hallgatva. Lehet kikapok érte de én a 80-100 ezres kategóriát meg nem hallottam annyival jobbnak,hogy megérjék a 2x árukat.
Igazi az lett volna ügye mind hármat meg tudtam volna hallgatni otthon a helyére beszerelve. Ha tudsz azért érdemes meghallgatni párat vásárlás előtt,hogy tudd mire számíts. -
RP1980
tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam, de mivel napról napra változik a technika és az árak is, feltenném én is a klasszikus kérdést, hogy 50ezer ft környékén milyen/melyik soundbart ajánlanátok. Egy 20nm-es tégla nappaliba, LG 4k tv-hez, UPC-s filmezéshez és youtube-os videozáshoz. Nem hallom a füvet nőni, így nincsenek nagy elvárásain. Olvastam fentebb az LG SJ4-et ami tetszene is, de ha akad ebben az árkategoriában ajánlotabb, akkor megköszönném az ajánlásokat. Amiket hirtelen találtam még az a Magnat sb 180, JBL CINEMA SB150/230 2.1, Samsung HW-K335/EN, MAC Audio SOUNDBAR 1000
-
m4rk.89
aktív tag
50k környéken van hangprojektor amivel érdemben zenét hallgatni is?
-
Draken
őstag
válasz
Borosp87 #5554 üzenetére
A filmeket szinkronhanggal játszod le vagy az eredetivel? Ha esetleg szinkron, akkor próbáld az eredetivel is, hogy ott is tapasztalható e ez a jelenség, mivel a magyar szinkront el szokták cseszni és akkor fennáll ez a jelenség a legtöbb SB esetében - a komolyabbaknál viszont kevésbé zavaró ez.
-
Borosp87
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem offtopic, de jobb helyet nem találtam neki.
Van egy LG SK5 soundbarom, meg is vagyok elégedve vele, de lenne egy kérdésem, mert sehogy nem tudok rájönni a megoldásra.
Ha tv adást nézek, bármilyen filmet akkor minden rendben van a hangszinttel, viszont ha winchesterről játszok le filmet akkor a beszéd hang és az akció hangok ég és föld hangerőben. Beszélgetős jelenetnél beállítok egy jó hangerőt, hogy érthető legyen, majd lőnek vagy robbantanak valamit, bármilyen hangosabb jelenet és szétrobban a soundbar olyan hangos lesz. Gyorsan lehalkítom, mert annyira hangos, akkor a beszéd lesz annyira halk, hogy érthetetlen. Normál tv adásnál ezt sehol nem tapasztalom, élvezhető az akció jelenet és beszélgetés is azonos hangerőn.
VLC-vel játszom le a fájlokat, de a TV saját lejátszójával is hasonló a helyzet (XE9005).
Van másnak is ilyen problémája esetleg? Valahol lehet ezt esetleg állítani, finomítani?
Köszönöm előre is a válaszokat, ötleteket!
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Mr. Csonti #5552 üzenetére
Az M450-es elődjével (K450) pont az volt probléma, h nem támogatta az 5.1-et, illetve szóltak a hátsók, csak ugyanaz szólt rajtuk, mint a főegységen.[link]
Az 5-ös szériától már működik a "rendes" 5.1 támogatás, de hogy konkrétan az utódján, az M450-en javították-e a problémát, az jó kérdés. Szóval csak óvatosan, érdemes utána olvasgatni esetleg külföldi fórumokon, hátha valaki használta így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Asztalos klub
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest