- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy86
addikt
Hello!
Hogyan tudok egy JBL 450 hangprojektor szoftveret update-elni?
Fater mondta, hogy elvileg a weboldalan van ilyen lehetoseg de nem lattam.
A Media Marktban azt mondtak, hogy pendrive-al lehet frissiteni.Nem vagyok otthon, hogy tudjak segiteni.
Ebben kernem a segitsegeteket.
Koszi.
-
F_Peter
őstag
Akkor hdmi a playerből a soundbarba és onnan hdmi arcon tv-be.
Gsx-rr: Ez szerintem abszolút ízlés kérdése. Nyilván egy híradó esetén sokat nem lehet vizsgálni, de a tv-k (amennyire én tapasztaltam) eleve eq-zák a hangokat, aminek a hatása hogy valami jobb lesz, de más meg sérül; például a filmben jól hallod a beszédet de elvesznek a részletek.
És igen, amelyikhez van mélynyomó azt azzal kell vizsgálni. -
manu75
aktív tag
Hogyan érdemes egy soundbart összekötni, ha van egy médialejátszó? Médialejátszó hdmi tv-be onnan hdmi arc-en keresztül a soundbarba vagy a médialejátszó optikaival a soundbarral?
-
Skynet258
veterán
Akkor milyen lehet egy Sony tv hangja...? Nekem egy belépő Samsungom van, hát konkrétan szörnyen szól. Ok, évek óta nem hallgattam tv hangszórót, mert a Soundbar előtt 5.1 volt, de meglepődtem, hogy ez tényleg ilyen szar. Kb. ezt a hangzást valami noname kínai 50 ezres LCD-től várnám, de ez a Samsung hiába kerül négyszer annyiba, mégis irtó gagyi. Na most akkor egy Sony milyen lehet?
-
F_Peter
őstag
válasz
Attila0 #2157 üzenetére
Ugyan egyiket sem hallottam még, de a tv-kben (már csak a fizikai adottságok miatt is) nagyon gyenge hangot raknak. Ha egy tvre azt mondják hogy jó a hangja akkor az más tv-khez viszonyítva lehet igaz. A soundbar meg egy céleszköz, kötelessége sokkal jobban szólnia mint a tvnek.
Internetes vásárlással van 14 napod hogy eldöntsd.
-
Attila0
őstag
Tudom hogy már kérdeztem hasonlót, de szerintetek ennek a tv- a hangját http://www.samsung.com/hu/tvs/full-hd-j5100/UE40J5100AWXXH/ ez a Soundbar http://www.samsung.com/hu/audio-video/soundbar-j355/ mennyire képes feljavítani?
-
manu75
aktív tag
A sony szalonokban most akció van 2 napig. Vannak érdekes árak pl. az nt3 most drágább 10k-val, mint akció előtt, de akad benne reálisabb árcsökkentés is. A CT790 most 102k ennyiért azt én még nem láttam.
-
stilo18
addikt
Sziasztok.
90k Ft környékén van valami best buy model? Előre is köszönöm a segítséget!
-
lumoss
csendes tag
válasz
F_Peter #2150 üzenetére
Köszi, ismét hasznos volt a válasz. Nekem fontos lenne a sorroundos térhangzás, eddig csak a TV hangszórója szólt, de most veszek egy blu-ray lejátszót(samsung J7500), és ehhez akarok egy házi-mozi rendszert. Szóval úgy néz ki, h nem a soundbar lesz a megfelelő számomra, mert ott nem lehet úgy érezni a térhangzást. El fogok menni meghallgatni pár soundbart/hangfalszettet, az a biztos. Köszi még egyszer.
@BBéci: Köszi a választ, igen ránéztem, és kell még spórolni....
-
F_Peter
őstag
Házimozi és a soundbar más igényeket elégít ki. Mind a kettőre van pro és kontra, neked kell eldönteni hogy mik az igényeid, mik a prioritások. Szerintem felesleges hasonlítani egymáshoz őket, mert nyilván mind a kettő tud olyat amit a másik nem. Ha házimozi szinten szólna egy soundbar, hely szükség, kábelek, hangfal elhelyezési gondok nélkül akkor miért venne valaki házimozit?
Nekem egy régi típusú (nem kompakt) 5.1-es házimozim volt a soundbar előtt. Sok sok évvel ezelőtt is jóval drágább volt az a rendszer mint a mostani soundbarom- pedig használtan vásároltam össze. Változtak az igényeim és meg volt hogy miben vagyok hajlandó kompromisszumra és miben nem. Például hajlandó voltam lemondani a nagyobb és sorroundos térhangzásról.
2.1-be bekötve a régi rendszeremet abszolút gyengébb hangot produkált mint a soundbar, 5.1-be bekötve persze sokkal nagyobb és jobban elkülönülő térhangzást kaptam, de szvsz kisebb dinamikával, kevesebb tisztasággal. Így én teljesen elégedett vagyok.
Nem házimozi az tény, viszont nem érzem úgy hogy "csak a tv hangját javítja", hanem egy nagyon élvezhető mozi jellegű stílust ad.Ha fájdalom mentes egy házimozi elhelyezése és ki lesz használva, akkor házimozi; ha ez túl nagy kompromisszumokkal járna akkor pedig hallgass meg pár jobb soundbart ebben a kategóriában (majd vizsgáld meg megint a pro kontra kompromisszumokat
.
-
lumoss
csendes tag
válasz
F_Peter #2148 üzenetére
Köszi, igen valami ilyesmi lehet, csak pl. ennél: [link] meg Dolby Digital: Dolby 5,1 ch. Érdekes. Ahogy egyre több infót gyűjtök, kezdek rájönni, hogy egy normális hangfal+erősít szettel jobban járok, még ha kábel dzsungel is lesz, mert ezekkel tényleg csak jobb lesz a TV hangjánál, meg desigben jól mutat, de nem lesz házi-mozi szintű. Az előző posztban említett soundbar 140 000 ft, ebből már szerintem bőven tudok venni egy jó hangfal szettet erősítve.
-
F_Peter
őstag
Csupán feltételezésem van.
Szerintem a DD és DTS hangsávokat a dekódere sztereóra alakítja, a 6.1 meg csak annyi, hogy a különböző hangszóróira más frekvenciákat enged, esetleg más hangerőn is és ezzel próbálja javítani a térképzést.Az itt kiírt 6.1 és a a házimozikban használatos 5.1; 7.1 stb. között nem szabad párhuzamoz vonni szerintem.
-
lumoss
csendes tag
Még egy kérdés lenne:
Van itt ez a soundbar: [link]Elvileg 6.1 csatornás, de a specifikációknál az írja:
Dolby Digital: Dolby 2ch
DTS Digital Surround: DTS 2chEz mit jelent? Hiába tud 6.1 csatornát kezelni, csak sztereóban fog szólni? Előre is köszönöm!
-
Attila0
őstag
Üdv!
Lapos tv mellé milyen Sounbart ajánlanátok ami hangzásban megközelíti a régi képcsöves tv-k sztereó hangzását?
-
tomp
félisten
Van egy Sony ht-ct60bt hangprojektor ami nem kapcsol be. Hajnalban kikapcsoltam és azóta semmi. Csak pattan halkan a hangszóró. Ha nfc-t használom akkor bekapcsol és villog a bt jelzője de ha már kapcsolódok is hozzá, azonnal kikapcsol. Szétkaptam de nem látok semmi furcsát. A 39db kondi is látszólag ép. Hagyjam és vegyek egy új hangprojektort?
-
F_Peter
őstag
válasz
odiasz195610 #2132 üzenetére
Hát azért mobilnak nem nevezném a soundbarokat; egy mélynyomóval együtt elég nehéz cipelgetni.
Hogy milyen hangra van igénye az embernek azt elég nehéz leírni, így a biztos dolog egyedül a saját próba.
Én anno elindultam 60K-ról és 140K-nál kötöttem ki, mert azzal voltam elégedett (és persze abban az árkategóriában is több játékos volt amikkel nem).Ahogy írtam, szerintem rendeld meg a samut és hallgasd pár napig, ha azt érzed hogy nem vagy elégedett akkor küld vissza. Mást nem nagyon tehetsz.
lumoss: neked is ugyanezt tudom javasolni. Én úgy gondolom, hogy az íveltsége eleve rátesz az árra. A hangszóró benne pedig nem jelenti azt hogy jobban is szól szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
odiasz195610 #2134 üzenetére
Értem, tehát DIY. Azt eléggé merész (nem korrekt) dolog Bose néven emlegetni.
-
-
BBéci
legenda
válasz
odiasz195610 #2132 üzenetére
Bose álló hangdoboz? Az olyan ritka, mint a fehér holló. Pontosan melyikről van szó?
Csak Te tudhatod, számodra mi a kellemes hangú. Nekem még a 150000 forintos soundbarok hangja sem kellemes, ha zenét kell rajtuk hallgatni. Mozira erős kompromisszummal elviselhetőek.
-
odiasz195610
csendes tag
-
F_Peter
őstag
válasz
odiasz195610 #2128 üzenetére
A samsungot külföldi fórumokon sokan dicsérték, de nem hallottam. Az lg-t sokat hallgattam, de csalódás volt számomra. A jbl kategóriájában jó, de szerintem az inkább a filmekben erős.
A soundbar eleve egy kompromisszum, a 80 ezres zenére meg még azon belül is az. Ha valóban csak a zene a fontos és van egy pár megfelelő hangfal akkor lehet érdemesebb annál maradni.
Kérdés mit vársz a soundbartól és miért váltanál erre?Ezek alapján amit írtál azt mondom rendeld meg a samut, és próbáld ki, max megy vissza. Ha nem nyert akkor jöhet a jbl.
-
odiasz195610
csendes tag
Sziasztok!
Dolgozóba vagyok úgyhogy nagyon nem tudok visszaolvasni!
Eladtam az álló hangfalaimat és szeretnék egy hangprojektort venni 80 eft ig!
Többet hallgatnám zenére mint filmezésre(szeretem a basszust ha tiszta és erős)!De kell a praktikussága és hogy bt és tudjam hallgatni!
Ebben az árkategóriába valakinek tapasztalat ajánlat?Illetve az alábbiakról tapasztalat?
JBL Cinema SB250 2.1
LG SH5 2.1
Samsung HW-K551 2.1 -> őt sikerült meghallgatnom nekem tetszett és a mall pont hun levan akciózva!
köszi a válaszokat! -
lumoss
csendes tag
válasz
F_Peter #2124 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, szóval ha nekem mondjuk lényeges lenne, hogy jól szoljón, akkor pl. egy ilyen szettel jobban járnék: https://www.extremeaudio.hu/hi-fi/hangfal-szettek/harman-kardon-hkts-16-bq-51-hangfalszett
Mert nekem a soundbar-ban az a fő szimpátia, hogy kevés kábel kell hozzá. De lehet, hogy jobban járok, ha kibírom a kábeleket, de cserébe jól fog szólni a cucc. -
Rossi
addikt
Jelentem megjött a Panasonic SC-HTB485 soundbar. Egyelőre csak zenével próbáltam bluetooth-on, mivel nem adtak hozzá semmilyen kábelt, holnap veszek optikait (hdmi-vel meg nem tudom, mivel a 8 éves TV-men csak kettő hdmi csatlakozó van, és mindkettő foglalt, az új TV-met pedig a Telekom 6 hete nem tudja kiszállítani...).
A mélyhang kiemelést azonnal visszavettem, nagyon bazári volt zenével, egyébként egyelőre meg vagyok vele elégedve. -
F_Peter
őstag
AO-n Sb 450-es teszt. http://www.av-online.hu/hangfal/jbl-cinema-sb450-soundbar-teszt_2041
Nekem kicsit szűkszavú, de soudnbarnál valószínűleg nem kell mélyebbre menni. Viszont sajna vannak benne olyan dolgok amik szerintem "tévedések" és/vagy elírások.
Pl. "a távirányító tanítható"; a soundbar tanítható más - például a tv - távirányítójára.
"A JBL Connect funkcióval, több kompatibilis JBL hangsugárzó köthető össze, így bővíthető a rendszer akár több másikkal." Az én infóim is lehetnek tévesek, de tudtommal a connecttel csak két darab hangszóró kapcsolható össze, ha igazam van akkor a "több" és a "bővíthető" szavak félrevezetőek. -
Rossi
addikt
Az optikai bemenet biztosítja a legjobb jelátvitelt.
A Yamahánál azt hittem, hogy a mélynyomós kivitelre gondolsz.
-
F_Peter
őstag
Tudtommal van hozzá külön mélynyomó.
Amikor én hallgattam (csak üzletben, otthon nem volt rá módom) akkor én mozizáshoz keveseltem a mélyet a bárból, de ízlés kérdése.
Javasolták neked a jbl 450est, viszont ahogy feljebb kifejtettem abban nincs dts dekóder, viszont van bőven hdmi - amit én fontosabbnak tartottam. -
BBéci
legenda
A tévéd belépő kategóriás, de a lejátszó megérdemelné egy normális hangrendszert. Amiket felsorolták, azok TV hangjának jobbá tételére alkalmasak, házimozi rendszert nem képesek helyettesíteni. Ne alkudj meg!
Még valami: az általad felsoroltak egyike sem hangprojektor, hanem hangrúd, angolul soundbar. -
lumoss
csendes tag
Köszi a választ,
igen, nekem is tetszik a yamaha, csak nincs külön mélyláda hozzá, hanem be van építve, nem tudom mennyit számít. Ezenkívül nincs HDMI csatlakozó, nem tudom ez baj-e vagy nem? Arra gondolok hogy más csatlakozáson nem úgy megy át a hang, mint a HDMI-n. Esetleg rosszabb vagy valami. Előre is köszönöm a válaszokat! -
lumoss
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném, hangprojektor vásárlás előtt állok. A Tv egy Samsung UE43KU6000, hozzá egy Samsung J7500 Blu-ray lejátszó társul. Ehhez kellene a hangprojektor. Néztem a yama y306, az LG LAS855M, a Samsung J6000-t. Szerintetek melyik lenne jó, vagy ha ezenkívül tudtok mást ajánlani szívesen fogadnám. Filmnézéshez kellene főleg, 4K blu-ray filmek, DTS támogatással. Tisztában vagyok vele, hogy nem fog egyik sem úgy szólni, mint egy házi-mozi rendszer, de hely szűke miatt döntöttem a hangprojektor mellet. Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
F_Peter #2115 üzenetére
Szó sincs arról, hogy a kompromisszumkészség hiányzik, csupán a 15 év alatt megszokott, jó hangminőséghez ragaszkodik.
Sztereó és házimozi rendszereken, zenehallgatás közben sosem állítgatjuk a mélyhangok szintjét, nincs rá szükség. Filmnézés esetén is nagyon ritka, 30-ból egy esetben fordul elő, amikor túl soknak tűnik, mert úgy keverte a hangmérnök. -
F_Peter
őstag
Elméletben kizárom hogy a tv tudjon ilyet. Audio beállításnál csak Auto - PCM beállítás van. Míg Dts csak PCM-re alakítva szól, addig true hd Auto-n.
A nőkben kevesebb a kompromisszum készség.
Az tiszta sor hogy más színvonalat képviselnek a különböző készülékek dekóderei, csak úgy gondolom, hogy a soundbarokban levők a sor végén kullognak és az ember úgy sem azzal végezteti el.
No, de sok soundbar hallgatás, visszaküldés, hasonlítgatás végére; így 2 hét használat után (jó óra film, néhány óra zene és adag tesztelgetés) bevált a JBL450-es. Kicsit úgy érzem hogy van benne egy olyan dolog, hogy szándékosan rámennek arra hogy kemény mélye legyen, mert azzal "könnyű elvakítani a parasztokat", de akkor is nagyon kellemes hallgatni és levéve a mélynyomót is sondbarhoz képest nagyon jó minőséget hoz. Zenéknél mondjuk állandóan állítgatni kell a mélyet, mert hol sok hol kevés, erre jó lenne ha kijelezné hogy hányason áll a mélynyomó, de sajnos nem jelzi.
A mélynyomó elhelyezésével kicsit még szórakozok, mert persze hogy ahol a legjobb hangot produkálja, ott van a legkényelmetlenebb helyen.
A Harman volume jó dolog és elég szépen is szól ebben a módban; a virtualis térhangzás meg többnyire jó, néha néha rajta kapni hogy zavarosabb lett a hangzás. A Soundshift nálam hol működik hol nem, ezzel még szórakoznom kell egy kicsit, mert lehet a másik eszköznél van a hiba, mert más hibát is produkált.
JBL connectet még nem próbáltam, de hamarosan sorra kerül az is. -
BBéci
legenda
válasz
F_Peter #2113 üzenetére
Olyan tévéről még nem hallottam, ami képes kiadni érintetlen (bitstream, RAW) TrueHD hangot, de ez akár az én hiányosságom is lehet. Ha mégis, akkor a soundbarod tudja értelmezni, kezelni.
Egy órával ezelőtt kipróbáltam a sokat emlegetett Yamaha YAS-306-ot, semmi gondja nem volt a DTS-HD Master Audióval, megszólaltatta. Más kérdés, hogy feleségem 15 mp után közölte, azon nem hajlandó semmit hallgatni, csakis a házimozi rendszeren.
Azt saját tapasztalataid, kísérletezgetéseid alapján fogod megtudni, milyen hangformátumokat szólaltat meg a soundbarod.Még valami: a különféle készülékekben - TV, médialejátszó, Blu-ray lejtászó, HTPC, házimozi erősítő - lévő dekóderek különféle hangminőséget biztosítanak, még véletlenül sem lehet azt mondani rájuk, hogy mindegy.
-
F_Peter
őstag
Akkor szerintem valamit félre értelmeztem.
Feljebb azt írtad a kérdésemre hogy "6-7 éve az összes normális médialejátszó rendelkezik DTS dekódolási képességgel". (és valóban, még a 7-8 éves tv-m is tudja)
Azelőtt pedig azt javasoltad hogy az átalakítást mindenképpen a lejátszókkal érdemesebb elvégezni.Ez alapján arra gondoltam, hogy egy soundbar esetén mindegy a dekódolás képessége, mert az eredmény ugyanaz. Valami dekódolja sztereóra, hogy ez a lejátszóban van vagy a soundbarban történik az mindegy.
Lehet tökre nem értem, eddig nem sokat foglalkoztam a különböző hangformátumokkal; elnézést miatta.Mi történt akkor a true hd hangnál? A tv-m lejátszója adta (PCM kikapcsolva) HDMI Arc-on és szólt a soundbarból a hang. Kizártnak tartom hogy a 7-8 éves tv-m dekódolná; a soundbarnál meg az extrem audio oldalán azt írják hogy Dolby Digital dekóder, a hivatalos leírásban meg annyi van hogy Dolby Audio. Még is szólt.
Ezek leginkább azért érdekelnek, hogy milyen lemezeket, filmeket kerüljek, mert nem fog szólni.
Köszi a segítségeket! -
karlos
újonc
Udv, a philips hangprojektorom miert resetel folyton mikor a magas hangot akarom allitani?
szoftver frissites nem segit. -
BBéci
legenda
válasz
F_Peter #2110 üzenetére
Azért mert a lejátszók által kiadott DTS hangot a fogadó készüléknek, esetedben a soundbarnak kell(ene) dekódolnia. Ha nem képes rá, akkor meg sem szólal. A gyártók egy része spórol és nem veszik meg a DTS licencet. Szinte bizonyos, hogy optikain már dekódolt (esetleg 2.0) hangot ad ki a TV-d és a lejátszód.
-
F_Peter
őstag
Köszi!
Igazából fura a dolog, mert megnéztem és valóban még a mostani lejátszóm is tudja a dts-t és mégis hdmi-n nem ad hangot a soudnbar. Már attól féltem, hogy nem is fog rajta szólni, de optikán meg szól. A tv-ről dettó ugyanez volt, csak optikán szól a dts, hmdi-n hallgat a soundbar, ha dts a hang sáv.
Viszont a true hd dolby atmos hang vígan szól hmdi-n keresztül mindenféle mókolás nélkül. Hogy jobb vagy rosszabb a hang mint a sima DD hangnál abban nem foglalnék állást, viszont a térképzés jelentősen nagyobb.
Csupán kíváncsiságból betettem gyorsba youtuberól dolby atmosos demonstráló videókat és még azoknak is baromi jó volt ilyen téren a hangjuk. Kár hogy a filmeket nem csinálják meg így.Amúgy ha minden lejátszó tudja már a dts-t, meg így gondolom a DD-t is, akkor miért számít egyáltalán hogy egy soundbarban milyen dekóder van? Ennél a JBL 450esnél is több helyen olvastam negatívumnak hogy "dts hiánya".
-
BBéci
legenda
válasz
F_Peter #2107 üzenetére
6-7 éve az összes normális médialejátszó rendelkezik HDMI kimenettel és DTS dekódolási képességgel. Viszont azokat érdemes úgy beállítani, hogy ne küldjenek ki TrueHD-t és Master Audiót, mert a soundbar számára túl nagy falat lennének és semmivel nem szólnának jobban, mint a core.
-
F_Peter
őstag
Eljátszottam kicsit a kapcsolóval.
Valóban a mélyet csökkenti, de ezt inkább csak közelről hallom, még inkább ha a bar mögé hajolok. 1-2 méterről érezhetően csökken a térképzés ha falra van kapcsolva, de mondjuk 3 méternél messzebb nálam már nem igazán érzékelhető a különbség.Írtad hogy "mindenképpen a lejátszóval végeznéd a konvertálást". Most nálam az állt elő (egyelőre), hogy a lejátszóm nem támogatja a dts-t, és az soudnbarban is csak dolby dekóder van.
Dts filmek csak a tv lejátszóján keresztül optikára állítva és PCM-re alakítva szól, ezt értelemszerűen csak a tv tudja alakítani. Viszont a dts HDMI Arcon így sem szólal meg a soundbarból.
Kérdés a jövőre nézve, hogy milyen média lejátszót érdemes venni. Például ha veszek olyan lejátszót, ami ismeri a dts-t, true hd-t, stb. akkor hdmi-n bekötve a a soundbarba azok szólni fognak vagy csak ugyanígy optikán átalakítva csiholható ki hang belőlük? -
sredna
csendes tag
32”-os Samsung TV-mhez keresek belépő szintű soundbart panellakásba. A szűk keresztmetszet az ár mellett sajnos a szélessége, mivel csak a 90 cm-nél keskenyebb példányok jöhetnek szóba. Nem vágyom dübörgő mélyekre, inkább kiegyensúlyozott hangzást keresek, bár lehet, hogy ebben a kategóriában már ez is túlzó elvárás
Kérdésem, hogy az alábbiak közül melyiket ajánlanátok, illetve ha az elméleti 30-40e Ft-os keretet megemeljük 50e Ft környékére, van-e az alábbiaknál lényegesen jobb választás?
- JBL Boost TV
- Samsung HW-J250
- LG SH2 2.1
Előre is köszönöm a segítséget! -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest