- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11395 üzenetére
Ezt te XBOX-on játszod? PC-n szoktam venni néha akciós játékokat steamen, de a F4 még nem annyira akciós ott..
Amúgy a Dolby 2015-ös Demo lemezén van pár olyan teszanyag ahol pl egy esőzésnél kapcsolja be és ki az Atmos hatást, összehasonlítva a sima 5.1-el. Itt még felfelé sugárzós soundbarokon is lehet érezni, hogy magasabbról jön a hang, mintha nem a tévé alól hanem a tévéből szólna. Filmeknél ugyan nem éreztem eddig nagyon hasonlót, itt szerintem direkt ki van emelve a hatás.
-
Gino20
őstag
válasz
rhunseeker #11396 üzenetére
A kettő között bizonyos tekintetben nem biztos, hogy fizikailag jelentős a különbség. Értem itt az SB részét, ami valószínűleg hasonló hangszórókat kapott Q sorozaton belül (feltételezés), de a Q800-ban több van belőle (atmos is van, amit a valódi atmos-hoz képest azért a helyén kell kezelni, de azért képes vertikálisan is nyújtani a teret) plusz ha hasonló, vagy épp pont ugyan az a hangszóró, attól a gyártó még nem hülye és úgy fogja "hangolni", hogy a Q800 nyilván a Q600 felett legyen minden tekintetben [link] és akár már ez miatt is megérheti a Q800. Ami viszont biztosan nem a varázslat része, hogy a Q800 a samsung "nagy" SUB-jával van szerelve, ahol viszont személyes tapasztalatom alapján szerintem kellően nagy a különbség (volt Q60R-em kicsi SUB-al majd N850 és Q90R hangprojektorom is). A Q90R-t váltottam egy házimozira, amihez első körben az 5.1 szett tartozékaként egy ilyen SUB-ot vettem/kaptam [link] és számomra ez csalódás volt, vagyis a samu nagy SUB-ja bizonyos tekintetben jobban tetszett a Monitorhoz képest, szóval tényleg jó cucc kategóriájában a samu nagyobbik SUB-ja, de ezt a részét nem is ragoznám tovább
. Én vagy Q800T-t vennék [link] 180-ért, vagy AQUA-ból Q800A-t [link] 190-ért és próbaként lehet rögtön kiegészíteném egy ilyennel [link] (Az SWA9100 és felette levő széria még nagyon új és szerintem rendkívül túlárazott is). Kompatibilitást illetően korábban is volt ilyen a topikban, hogy gyártó szerint SWA-9000S szükséges és mint kiderült, vígan működött az SWA8500 is, de ez viszont abszolút a puding próbája (netes vásárlás esetén 14 napig indoklás nélkül el tudsz állni a vásárlástól, vagyis ha nem kompatibilis a 8500, akkor egyszer még mindig tudsz hozzá venni 9100-at ha igénnyé válna)
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
rhunseeker #11396 üzenetére
Ha sok Surround kontentet fogsz rajta lejátszani akkor inkább a második opciót válaszd.
Az 5.1-es setup többet dob az egészen mint egy sima 3.1-es. -
rhunseeker
tag
Sziasztok!
Soundbar-t tervezek venni, olyan 200k a keret. Olvasgattam itt a topikot és aközött vacillálok, hogy egy Samsung Samsung HW-Q800A legyen magában, vagy egy Q600a + Samsung swa-9100s hátsó hangfalpár?
Szerintetek melyik opció lenne jobb?
Köszönöm a segítséget -
NvidiaRTX
őstag
Akinek Atmos-os SoundBar-ja van és akar az arcára mosolyt csalni az próbálja ki a Forza Horizon 4-be ezt a verseny számot Atmos móddal: [link]
Először sima 5.1-be próbáltam aztán pedig Atmos módban hát ég és föld komolyan.
Szó szerint lehet hallani, hogy az ember felett megy el a repcsi.
Már vagy 5x-ör letoltam ezt a versenyt.
Amúgy nézegettem elég sok Atmos támogatott játék van a nagy nevek között, most a BF5-öt fogom kipróbálni. -
pajorgergo
aktív tag
válasz
Kroni1 #11393 üzenetére
Nekem úgy van bekötve, hogy PC-Soundbar-TV, így a PC felismeri, hogy 5.1 hang menjen át, haa PC-TV-Soundbarba van bekötve akkor meg már a TV-re is csak 2.0 hangot enged át és nem szólnak a hátsó hangszórók (JBL bar 5.1)
Windows 11-en nem akart átállni 5.1, megvettem a Dolby-t de mint kiderült mert csak be kellett állítani az egészet a Hangeszközök alatt és utána engedte 5.1-re kiválasztani a hangkimenetet 🤯 -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11391 üzenetére
A Dolby Access előfizu csak a fejhallgatóhoz kell, a SB-hoz vagy a rendes nagy Atmos szetthez ingyenes a progi.
Amúgy most teszteltem és -3-ig le kellett vinnem a hátsók hangját.
Na így nagyjából most jó.Nekem PC-n nem kell a Dolby mert a TV saját lejátszóján tolom a filmeket az meg nem generál késést szerencsére.
-
NvidiaRTX
őstag
Hát én meg pont az ellenkezőjét tudom mondani a Samsung SWA-9500S-ről.
Egyre több 5.1-es kontentet tolok rajta és van ahol zavaróan hangos is tud lenni olyan szinten, hogy FPS játékban (pl Back 4 Blood) néha erősebben hallom a hátsó hangokat mint az elsőket.
Ez azért zavaró mert nem lehet így eldönteni honnan jön a hang. (honnan jön az enemy)
De ma pl a Nyúl Péter megnézése közben is olyan érzésem volt, hogy hátulról túl sok volt a hang.
Szal nekem inkább sokakkal ellentétben inkább vissza kell vennem a hangerejét pedig aztán másfél méterrel vannak mögöttem és még csak nem is a fülemre vannak fordítva. -
Tekmen
aktív tag
válasz
Kroni1 #11386 üzenetére
Vagy a TV vagy a SB. Több kábellel, ARC-on, optikán, BT-n próbáltam, de mindegy volt mit csinálok, ugyan úgy késett. A v30-as firmware viszont meglepően sokat javított a helyzeten, változatlan TV beállítások mellett.
Ha ugyan így egy TS8111-el neked nincs ilyen, akkor csak a TV lehet a ludas. -
kiske13
tag
Hisense HS512-t próbált már valaki?
A Hisense újonnan vagy Bose soundtouch 300 használtan?
Tudom, a Bose-hoz külön kéne még venni a mélynyomót, de azt talán majd odébb. -
Kroni1
veterán
Én most kipróbáltam HDMI és EARC módban, PC, médialejátszó (konzolom nincs) és sehol sem veszek észre semmi késést, ezért fura ez a sok delay amit írtok itt páran. Pedig rtings tesztben az én LG-m se szerepel jobban mint pl. a samsung, vagy más soundbar-ok.. Vajon a TV lehet itt akkor ami befolyásol?!
-
Skynet258
veterán
válasz
NvidiaRTX #11376 üzenetére
És PS5 esetében még nem is vettem észre akkora delay-t; Series X-nél viszont ha Atmosra teszem akkor már nagyon durva, érzésre 2-300ms+ késés van a hangban. Mindez egy 55-ös CX Oleddel.
Hozzáteszem ez nem TCL specifikus mert rengeteg hasonló sztori van a neten, most vagy az LG vagy a Microsoft kúrált el valamit. DTS digital surround módban használom emiatt, de még ott is hallom a késést, igaz lényegesen jobb. Uncompressed stereo ahol semmi késés, de na, akkor lassan a hangot leredukálom egy walkman szintjére.
-
Tekmen
aktív tag
Update: persze nem bírtam ki meló utánig
, ebédszünetben megvolt az frissítés.
Most úgy tűnik szinte teljesen megszűnt a delay (ha nem is 100%-ban de eddig nagyon feltűnő volt, most meg hirtelen mintha teljesen szinkronban lenne a kép a hanggal).
ARC-on is jó a sima TV adással, és HDMI IN-en is jó PS5-el, Dolbyval is.Ezt a verziót miért nem adják ki hivatalosan?
-
Gabis
őstag
válasz
Tekmen #11378 üzenetére
Rosszul emlékeztem, nem is privátban kaptam, hanem itt van a hozzászólások között.
Lehet ugyanaz mint amit te találtál. -
Tekmen
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #11376 üzenetére
Igen, én is hasonló következtetésekre jutottam, mint Te a cikkben.
TV Bypass-ra állítva, PS5 a SB-ba, SB a TV-re. Így a lehető legkisebb a késés, de amint erre Te is kitérsz, sajnos 100%-os synchez vagyok szokva.
Akkor megszoksz, vagy megszöksz helyzet van?
#11377Gabis:
Át tudnád küldeni?Furcsa a verziózása a TCL-nek, jelenleg az EU22 M22 A10 D18 B18 H24 kódú van fent, ez a legfrisebb a TCL oldalán is.
Valami cseh oldalon találtam egy gdrive linket, de nem szívesen kísérleteznék vele
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tekmen #11374 üzenetére
Erről már írtam egy cikket tök mind1 melyiket fogod venni: [link]
Egyedül akkor nem fog késni a Dolby ha a PS5-öt közvetlen a SB HDMI bemenetére kötöd rá.
Ami még nekem segített az a TV-n a Beállításokban az Áteresztés.
Jobb lett de nem szűnt meg teljesen a késés eARC-on keresztül.
Amúgy pár óra game után már nem zavaró a minimál késés így.Kroni: Az nálam sem segített hacsak nem tudja mínuszba vinni a Delay-t.
-
Tekmen
aktív tag
válasz
ricsip #11373 üzenetére
Maga amit tud, az tetszik, tényleg jó az Atmos. Ég és föld a különbség a TV hangszórójához képest. Viszont vagy a TVm alkalmatlan a külső hangkeltőket rendesen kezelni, vagy a soundbar processel nagyon lassan.
Próbáltam a soundbaron keresztül kötni a PS-t a tv-re de úgy is késett a hang.
ARC vagy optikán keresztül a TV adásoknál is késik..Még benne vagyok a 14 napban, gondolkodom hogy visszaviszem. Kérdés, hogy egy másik soundbarral is hasonlók lennének-e a tapasztalatok
-
Tekmen
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy itt is ajánlottátok, beneveztem egy TCL 8111-re, viszont akárhogy csűröm-csavarom a PS5-TV-Soundbar kombót, mindegy hogy ARC,Optika vagy BT(!!!), mindenhogy késik a hang...
Kész vicc, hogy ARC-on és optikán is akkora a delay mint BT-n...
TCL firmware a legfrissebb, a TV is up-to-date (LG 55UK6470). Van bármi ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Próbáltam volna állítani a TV-n, de ott csak pozitív irányba engedi csúsztatni a hangot, amivel csak növelném a delay-t..
-
Skynet258
veterán
Mindenképpen HDMI-t használj, az optikai sávszélessége nagyon limitált, kapásból ezek át sem mennek rajta (most tekintsünk el attól, hogy ezek egy részét a TS9030 sem kezeli): Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS-HD Master Audio, DTS:X amit így hirtelen találtam. és ott van bizony az Atmos is közte, ha már a soundbar kezeli, akkor ne vedd el tőle a lehetőséget.
Egyébként így pár nap után tetszetős kis gépezet ez a TLC 9030. Volt rajta játék (PS5, Xbox Series X), filmek (Netflix, Kodi egy Minix u9-H lejátszón), Spotify is szépen működik. Google Home-mal is jól összehozható (bár a hangerő vezérlésre/mute-ra például még nem jöttem rá, lehet azt nem is kezeli). A Sleep módot érdemes bekapcsolni különben baromi lassan éled fel indításnál!
Eddig elégedett vagyok vele. -
Csiga74
csendes tag
Sziasztok. Lg sn4 soundbar esetén , hdmi vagy optikai összekötés a jobb ? A tv kódolja a hangot , mert akkor működik a soundbaron a hangerő normalizálás. Társas házban használjuk , és így nincsenek kiugró hangos részek. Válaszokat előre is köszönöm .
-
red13
tag
Tuti nincs semmi probléma a soundbarral, mert PS4-en keresztül minden fasza.
Ahogy írtad nem működik, nem viszi át a képet a tévére.
Amire eddig jutottam, hogy az MPCHC belül a LAV Filter beállításoknál, ha DTS bepipálom teljesen elmegy a hang. Viszont ha bepipálom a Dolby Digitalt, akkor egyből kiírja a Soundbar is hogy Dolby, és azonnal üvöltenek a hátsó hangszórók, maga a soundbarnak is lényegesen jobb hangja lesz és a mélyláda is elkezd dübörögni. Akárcsak PS4-en keresztül. Szóval akkor valami szűrű probléma lehet? Vagy szimplán a MPCHC nem birkózik meg ezzel? -
Hmmm.
Így nehézkes.
Esetleg tolj fel pc-re egy Kodit,ott pedig a hangbeállításoknál nézelődj (főleg a hdmi pass-through körül).
Az a lényeg,hogy a pc ne kódoljon semmit,nyersen küldje ki a hangot.
Másik amit megpróbálhatsz,hogy ne a tv-be dugd a pc-t és onnan menjen a hang az sb-be,hanem közvetlen az sb-be menjen a pc,onnan meg megkapja a képet a tv. -
red13
tag
Igen kezembe véve a távirányítót ez feltűnt, viszont abszolút nem reagált rá.
HDMI Arcon van hozzákötve a tévéhez. Laptopom HDMI kábellel szintén a tévéhez. Kipróbáltam a PS4-et, DIrt 5-öt elindítom, pazar hangzás, fülig ért a szám, rohadt jó sorround hang(legalábbis az én igényeimnek). Bluray filmet berakva ugyanez a tapasztalat.
Szóval akkor mi lehet a gond? Direkt DTS filmeket szedtem le, de baromira halkan szól csak 1-2 hanghatás(zene, eső, madárfütty), amit a kanapéról ülve egyáltalán nem is hallok.
MPC-HC lejátszót használok, lehet ez a baj? Vagy kellene rajta valamit állítani? -
red13
tag
Ma érkezett meg a JBL 5.1 Soundbarom, az a verzió aminek lecsatolható a két hátsó hangfal. Gyorsan összeraktam, kalibráltam, de valami kegyetlenül halk a két hátsó hangfal, konkrétan semmit nem hallani, csak ha odamegyek és hozzáteszem a fülemet. Van valakinek ilyen? Nem nagyon találok beállítást erre, feltudom venni a hangerőt a soundbarnak, meg basszust tudok hozzá adni, de ez a hátsó hangfalakat nem befolyásolja.
-
Kroni1
veterán
válasz
langerius #11358 üzenetére
Nem annyira 22es csapdája. HDMI Arc van a tévéden, tehát attól függetlenül hogy a tévéd nem Atmos képes, a megfelelő forrással át tudja engedni (passthrough) a soundbarra az Atmos hangot, igaz tömörített DD+ formátumban, de egy alapabb SB-nek ez is elég, Netflix is működik HDMI ARC-on nálam és más filmek is atmossal igy. Hogy DLNA-n átmegy-e az Atmos arról nem tudok nyilatkozni, én a PLEX-et meg Kodit szoktam használni a tévére telepítve, és nem DLNA hanem Plex szervert és Windows SMB megosztást használok a szervergépemen.
(A tömöritetlen Atmoshoz már eArc kéne mindkét oldalon, de azt az újabb tévék tudják csak hdmi 2.1-el, és 100-150e körüli soundbar-on azt mondják nincs is sok értelme. Nekem egy 300e+ Ft-os soundbar-om van, ezen placebo vagy sem de én érezni vélem hogy jobban szól, szóval csak drágább sb-n vagy dedikált hangrendszereken lehet értelme, létjogosultsága a tömörítetlen TrueHD alapú Atmos hangnak..)
-
langerius
csendes tag
Sziasztok,
a következőben szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy LG50UM7450PLA tv-m. Ehhez keresek soundbart. Optika és HDMI ARC van a tv-n. Gyakorlatilag filmezésre kellene, zenét egyáltalán nem hallgatok.
Mi 99%-ban, DLNA-ról nézünk filmet rajta. Viszont valahol azt olvastam, hogy a sounbarra csak az a hangformátum lesz csak továbblőve amit a tv tud, tehát hiába vennék Atmoszos soundbart, ha a tv nem tudja akkor cseszhetem.
A tv-ról annyit kell tudni, hogy specifikáció szerint hangformátumból a következőket támogatja: DTS Virtual X, DTS, Ultra Surround
Tehát a tv-m csak a DTS módot támogatja, a Dolby Digitalt nem? Azt látom, hogy a Atmost nem, de DD-t?
Nekünk nem kellene zenére, kizárólag a térhangzás a fontos a „beszerzett filmek” 5.1-es mivolta miatt, viszont ott meg azt látom, hogy nagy részük a tömörítés miatt „DD”
Szóval ez a 22-es csapdája?
Feleség nem nagyon akar kábelezést ezért gondoltunk soundbarra, de itt meg is vagyok lőve. A szoba egy átlagos hálószoba, hatalmas dübörgés nem kell mert attól félek, hogy akkor elnyomná a többi sávot az állandó morajlás. Tudnátok ajánlani kimondottan ajánlott modelleket mondjuk 75 ezer forintig, illetve mondjuk 150 ezer forintig? Nyilván ésszerű keretek között akarunk maradni, többet nem akarunk költeni rá mint a tv volt, ha „csak” azt kapjuk azért a pénzért, akkor ez van, de még azt sem döntöttük el mennyit költünk rá, itt csak annyi, hogy az 50 ezreseket kihagynánk, azok alkalmatlanok filmre. Eredetileg 5.1-es „hagyományos” házimozi lett volna, de BlueRay lejátszó nem kell, illetve mintha kihalt volna ez az réteg, és szinte minden gyártó a soundbarra állt volna rá.
Deha tévedek, a hangformátum lejátszásával, cáfoljátok meg, lehet én tudom rosszul.
Köszönöm a javaslatokat, és a segítséget!
-
Voice24
őstag
válasz
SpilerOne #11354 üzenetére
Sem TCL-t, sem Samut nem hallgattam, így összehasonlítási alapom nincs, de saját tapasztalat alapján jó szívvel tudom ajánlani ezt a JBL-t. Semmi csiricsáré, tök alap, de hangra szerintem bőven jó egy tévé mellé. Én sokat hallgatok zenét (youtube stb) rajta, meg vagyok vele elégedve. Center sugárzó nincs, de eddig egy filmnél sem volt gondunk a beszéd érthetőségével.
-
Skynet258
veterán
válasz
krisztian7 #11353 üzenetére
Spotify-t küldtem rá a minap, nekem nem tűnt vékonynak...
SpilerOne: a Dolby Atmos-tól ebben az ársávban szerintem ne várj sokat (leginkább semmit), mert olyan mint az olcsó monitorokon a HDR logó. Tudja kezelni, ki fogja írni a kijelzőn, csak amire kitalálták (mondjuk hangbuboréknak), azt nem fogja nyújtani.
Hallgattam a 8111-et, jól szól az árához képest, de ha meghallgatsz utána egy 100k körüli kategóriát érezhetően más világ lesz. És az Atmos még akkor is csak egy plecsni lesz sajnos... Kapásból nincs felfelé néző hangsugárzó sem, a fizikát meg a hangterjedést egyik marketinges sem fogja megerőszakolni, akármennyire is szeretné.
De árához képest a 8111 tök jó kis soundbar.Ami a TCL-ek előnye (akár az ismertebb márkákkal szemben is), hogy a hangok szépen elkülönülnek egymástól, ez pedig a beszédhangra nagyon jó hatással van - a legtöbbször ezzel szokott baj lenni. Van csillió beállítás, hangzatos rövidítések, aztán miközben a robbanás a filmben letépi az agyad, nem hallod a főhős menőnek szánt kilépő mondatát, vagy állandóan a hangerőt buzergálod...
Ha pesti vagy akkor Alzában meg tudod őket hallgatni. -
Digitalis
senior tag
válasz
SpilerOne #11354 üzenetére
Ebben a TCL ts8111 review-ben (zenész az illető) megemlíti a Denon-t is, mint a legközelebbi vetélytársat. Nekem TCL van , egyet értek a tesztben leírtakkal. Nálam egy 18nm szobát teljesen lefed, én ajánlom. Viszont a Denonnak nagyobb az ázsiója, valószínűleg azzal sem nyúlnál mellé.
-
SpilerOne
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Mióta megvan az új tévém (Philips 8505) gondolkodom egy soundbar beszerzésén. Elsősorban azt nem tudom eldönteni, hogy elég lenne-e egy all-in-one - itt a TCL SB-TS8111 és a Denon DHT-S216 gondolkodtam - vagy mindenképp külön ládás rendszert érdemes venni? Kicsi a nappali nem is akarok zajongani és inkább a hangminőség a lényeg nem pedig a hangerő.
A TCL nagyon tetszik főleg a dolby atmos miatt, csak bizalmatlan vagyok magával a márkával kapcsolatban, pedig tudom, hogy komoly gyártónak számít manapság.
A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest