- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botosil1985
csendes tag
Sziasztok.olyan problémám lenne hogy nekem van egy Samsung ps51e490 plazma tv.tegnap kaptam paromtol egy Samsung hw-j355 hangprojektor t.nem akar csatlakozni az istenért se bluetooth on. A tv be nincs külön olyan menü hogy Bluetooth, de ugye a 3D szemüveg csatlakozik rá. Ezrtis mertem megvenni a hangprojektort. Valaki tud segíteni. Telefonra csatlakozik a hangprojektort.Köszönöm
-
szgaborsz
tag
válasz
N.YCityBoy #1148 üzenetére
Grat hozzá 😃, jó vételt csináltál, köszi a véleményt. Jó, hogy megvetted, mert én is szemeztem vele, így már nem fogok többet agyalni rajta 😂.
-
Na megvettem
Azt kell mondjam volt már pár darab rendszerem de ez valami brutálisan szépen muzsikál minden tekintetben!
Nem fűztem nagy reményeket hozzá amúgy, mert csak egy kompakt rendszerről van szó nem pedig egy külön álló rendszerekből felépülő HM-ről!
HM-re első körben Transformers berak DTS hangsáv természetesen HDMI-n és atyaúristen milyen hangok jöttek ki és a hátterekhez is kiválóan lekeverte a hangokat a projektor amihez egy kicsit szkeptikusan álltam előszőr!
Zenét HDPC-n keresztül Santana koncert került terítékre, mintha a szobában gitározott volna
Egyszóval nem véletlenül került ez új korában majdnem fél millába, de 150000-ért szerintem ajándék volt! -
-
szgaborsz
tag
válasz
N.YCityBoy #1145 üzenetére
Ha megveszed, akkor légy szíves pár mondatban jellemezd majd. Köszönöm.
-
-
szgaborsz
tag
válasz
N.YCityBoy #1142 üzenetére
Szerintem menj el meghallgatni. Vigyél magaddal - ha teheted - olyan filmet /zenét amit ismersz. Csekkold le, hogy a hátsó bt. hangszórókra valóban az oda lekevert hangokat hallod. Véleményem szerint ennyiért megéri.
-
Szerintetek ez megér ennyit?
-
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Csak úgy, kíváncsiságból, erről mi a véleményetek?
[link] -
Beni2360
félisten
-
Beci84
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hangprojektor ügyben, nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz!
Van egy lg sima led tv-m semmi smart semmi. vásároltam egy harman kardon sb26 hangprojektort.
A gondom az lenne hogy nincs a tv-n HDMI acr csak HDMI 1 HDMI 2. Nem ad ki hangot sehogy a projektor, próbáltam már optikai kábellel úgyse volt ( természetesen a tv beállitásiban letiltottam a külső hangszórót ).Ha valaki tudna segíteni mi lehet a probléma vagy a megoldás nagyon megköszönném!
Előre is köszi.
-
szandro
senior tag
Sziasztok!
Két soundbar között vacilálok, konkrétan a Samsung HW-J450 és az LG LAC555H között. Árban különbség nincs, viszont az LG tudja a DTS-t. Mit gondoltok?
Köszönöm
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Elsősorban mozizáshoz szeretnék vmi hangrendszert vásárolni. Jelenleg csak a TV van meg. Max. 200 ezerig tudnátok ajánlani vmit egy 18 nm-es nappaliba? Még nem hallottam hogy szólnak ezek a soundbar-ok - mennyire tudnak környezeti hatást kelteni. Korábban egy Sony házimozim volt - majd kíváncsi lennék ahhoz képest mit produkál egy ilyen? Illetve a másik alternatíva egy alap erősítő és egy hangfal szett lenne ... minden véleményt megköszönök.
-
Zed_81
csendes újonc
Sziasztok,
Hangprojektort szertnék vásárolni 50-es LG 652 V TV-hez a közeljövőben. 25m2-es nappaliba.
A keret max: 80-100e HUFAmit ki tudtam próbálni élőben az a JBL SB 250-es volt és nagyon bejött a hangzása.
A Philipseket dícsérik a tesztekben nagyon (5140) de az új 5160-as váltó modellről még nem nagyon hallottam semmit, hogy milyen lehet.Tudtok ajánlani valamit ebben a kategóriában amit érdemes lehet még kipróbálni vagy maradjak a JBL-nél (80k az ára)
köszi -
Clever0
senior tag
válasz
Laca19 (a) #1125 üzenetére
Vagyis a TV 0, Soundbar 50 után, ha a TV 1, akkor a Soundbar is lecsökkent 1-re, tehát halkult? Elhiszem, amit írsz, de ez akkor sem mehet optikán, szerintem. Ha a tv és a soundbar azonos gyártótól van, akkor lehet valami különleges kapcsolat közöttük, ha HDMI kábel nincs, akkor bluetooth az esélyes. Nálam Samu tv+hang HDMI-n keresztül viselkedik a tiédhez hasonlóan.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Clever0 #1124 üzenetére
" Olyan nincs, hogy eszközök azon keresztül kicserélnék egymással a paramétereiket." - Pedig valahonnan érzékeli azt is a TV, hogy mi van rákötve, hiszen amikor a TV saját hangszórója szól, akkor csak simán látom a hangerő egységeket, ha soundbar van rákötve, akkor egy soundbar-os kis kép lesz ott stb...
"Ha a hang változásakor a soundbar kijelzője változik, akkor közvetlenül kap jelet a távtól, nem a tévétől." - Ezzel azt akarod írni, hogy a TV távjától változik a soundbar hangereje? Kipróbáltam amúgy, de nem. Nem reagál a TV távirányítójára a soundbar. Kihúztam az optikai kábelt, de így sem reagál rá a soundbar. Ha visszadugom igen, egyértelműen a TV vezérli.
Konkrét példa: remélem érthetően írom majd ilyen későn:
Tehát ha leveszem a TV-n nullára a hangerőt, és 50-re teszem a soundbart a saját távjával, akkor üvölt a soundbar. (Hogyan, ha nem kap jelet?)Ha ezután a TV-n egyet emelek, akkor "1"-es lesz a hangerősség mindkettőn (és nem 51, tehát a TV-n valóban nulla volt a hangerősség). Tehát a TV-n előtte nem volt kimenő jel, és a soundbar mégis üvöltött. Ha a TV kiküldött digitális jel hangereje csökkenne, akkor nem kellett volna szólni a soundbarnak, ha a TV-t leveszem nullára, és a soundbart felnyomom 50-re a sajátjával.
-
Clever0
senior tag
válasz
Laca19 (a) #1123 üzenetére
Honnan tudja a tv, hogy a rákötött eszköznek mennyi a max. hangereje? De ez csak érdekesség. Szerintem optikán csak hangjel megy egy irányban. Olyan nincs, hogy eszközök azon keresztül kicserélnék egymással a paramétereiket. Ha a hang változásakor a soundbar kijelzője változik, akkor közvetlenül kap jelet a távtól, nem a tévétől. Akár kipróbálhatod azt is, hogy az optikát kihúzod. A tévé erről biztosan nem szerez tudomást, esetleg a soundbar kezd el sztrájkolni, ha nincs bejövő jel, de egy másik eszközről megtáplálhatod.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Clever0 #1122 üzenetére
Szóval alapból a TV felismeri, hogy milyen rendszer van rákötve, 2.1, 5.1, soundbar stb...és amikor hangerőt fel-le emelek annak az "ábráját" teszi ki a TV, illetve annak a skálázódására "áll be" a hangerősség: ugye valamelyik kütyün 40, másikon 100-as a max hangerő például, és ehhez igazodik a TV-n az ábra.
Ha a TV-n hangerőt emelek, akkor ugyanarra áll be a soundbar hangereje:10-10, 15-15 stb...Ha a TV hangerejét mondjuk 4-esre teszem és a soundbarét a saját távjával 40-es re, akkor ugyanolyan hangerőt érek el, mintha a TV-vel emelném hangerőt 40-esre, amikor természetesen a soundbar kijelzője is 40-et mutat.
Te ezt írod: "... a küldött digitális jel hangereje csökken"...szerintem ha ez így lenne, akkor ha a TV "4"-es hangerősségen van, akkor alig kellene hogy szóljon a soundbar, akkor sem ha maxra teszem a hangerőt a soundbar saját távjával...hiszen Te szerinted ilyenkor alig kap jelet a TV-től. -
Clever0
senior tag
válasz
Laca19 (a) #1121 üzenetére
Lehetetlen. Nem a vezérlés megy, hanem a küldött digitális jel hangereje csökken. Az én műholdvevőm is ilyen, az optikai és a hdmi hang is vezérelt.
amtibacsi ezt írta: "Másik szobából is tudom vezérelni" vagyis nem infra.
"Nem a TV hangereje csökken, mert az erősítő kijelzőjén látom a változást." Ez pedig csak közvetlen, vagyis infrás távvezérléssel lehetne. A kettő kizárja egymást. -
Csibor82
csendes tag
Közben sikerült megoldanom a problémát.
Az "Univerzális távirányító" menüben kellett összetanítani a Soundbart a tévével.
Ezen felbuzdulva rátanítottam a SetTopBoxot is a Magic Remote-ra, szóval már annak a távirányítóját is hanyagolom.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
amtibacsi
aktív tag
-
törölt tag
-
Beni2360
félisten
válasz
Csibor82 #1115 üzenetére
Hang lejátszása a digitális optikai porthoz vagy a HDMI (ARC) porthoz csatlakoztatott külső audioeszközön keresztül - hát ez a baj ezt állítsd eggyel lejjebb. - LG Sound sync (optikai kábellel)
Hát nekem egy LB671 tv van és egy LG soundbarral van össze kapcsolva optikai kábellel és a kimenetnél a LG Sound sync (optikai kábellel) van kiválasztva és simán megy a kikapcs, bekapcs és a hangszabályzás az MR-rel. Semmi egyéb nincs elállítva.
-
amtibacsi
aktív tag
-
Csibor82
csendes tag
válasz
amtibacsi #1109 üzenetére
Optikaival kötöttem össze a tévét a SB-al.
A tévét pedig set top box-ról nézem HDMI-n.A tévén pedi ezt állítottam be:
Hang lejátszása a digitális optikai porthoz vagy a HDMI (ARC) porthoz csatlakoztatott külső audioeszközön keresztülA tévé saját hangszóróját letiltottam.
-
Csibor82
csendes tag
Tisztelt Urak!
A következő problémához szeretnék segítséget kérni:
Egy LG 55UF852-es tévét párosítottam egy JBL SB350-es soundbar-al.
Tehát a tévé távirányítójával irányítom a SB-t is.
A ki- és bekapcsolás remekül működik, de sajnos hangosítani és halkítani csak akkor tudom a SB-t, ha a tévé ki van kapcsolva(!!!)
Ha a tévé be van kapcsolva, hiába halkítok a magic controllerrel, a tévé veszi a jelet, de a SB nem.Többször is újraszettingeltem, rátanítottam, de valahogy nem akarja az igazságot.
Az előző tévémmel minden remekül működött.
Mi lehet a baj, és mi a megoldás?Írtam már a JBL-nek is, ők azt javasolták, reseteltjem a SB-t, és tanítsam újra.
Megtörtént, és kikapcsolt tévével működik is, de nem így akarom használni.Megoldás?
Előre is köszönöm! -
amtibacsi
aktív tag
Érdekelne valakit itt egy LG NB2540-es soundbar ? Sikerült beszerezni egy házimozit, így feleslegessé vált. Tud vezeték nélkül is kapcsolódni az LG TV-khez, én LF652-el használtam. A TV távja is tudja kezelni, TV ki-be kapcsolgatja.
-
joker55
tag
válasz
Laca19 (a) #1099 üzenetére
Köszi srácok, mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest