- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Micro Four Thirds
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Riasztó topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovta23
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Samsung Hw t450-s hangprojektorom van. A mély hangszóró fura halk pattogó szerű hangot ad ki. Nem kezdetektől ilyen
Tudtuk rá valami megoldást? -
mexel
veterán
Nagyrészt egyetértek. ( köszi a yamahát, nagyon örültem is nekei mert régóta azt szerettem volna tesztelni)
Zenére az egyik legjobb azt hsizem( ebben az árszegmensben - a másik a jbl ha kell a mély is). A hangja nagyon jó, de sokan túldicsérik talán. A kjelző hiánya nekem kicsit zavaró, és a mélye nagyon jó, de néha túl sok, vagy nem igazán az amit kellene. ( de van bőven)
Nekem éppen a dialógusoknál meglévő probléma volt ami nem annyira tetszett ha be volt kapcsolva a dts virtual.
Közben majd lesz pár észrevételem általánosságban a soundbarokról, aminek a lényege az elhalyezés. Volt szerencsém ugyanazokat meghallgatni 3 különböző helyen, és leírhatatlanok a különbségek. Van ami favorit volt nálam, máshol halgathatatlan, nem bírtam beállítani, ami nálam mélyszegény az másik helyen szinte túl sok mélyet adott stb stb, ha lesz időm majd leírom. De röviden: rájöttem hogy kár is leírni a nagy véleményezést, megmondani a tutit, mert annyira számít ezeknél az elhelyezés, nagyon érzékenyek rá. Az egész hangkép más volt kivétel nélkül mind a 4 tesztalanynál.
Szerintem haza kell vinni és kipróbálni amit lehet és a megfelelőt megtartani. Egy hm rendszer kevésbé érzékeny éstestreszabhatóbb szerintem, de az már más kategória. -
válasz
dante2006 #10245 üzenetére
Szia!
Nekem volt,kicsit több mint egy évig használtam megelégedéssel.
Szigorúan szubjekít véleményem pár pontban:Pro:
-2.1,tehát nincs dedikált center,de mégsem éreztem hiányát dialógusoknál
-Sub elég komoly,néha talán sok is
-A DTS Virtual X talán ennél a soundbarnál elég élvezhető hangot produkál,én ezzel használtam,pedig más soundbaroknál valami borzalom volt.
-Zenénél jobb a produkciója a hasonszőrű soundbaroknál
-Hangja kiegyenlített,magasai és közepei egész jók,nincs V karakter mint mondjuk ami a JBL-re jellemző.
Melegebb a hangja,nem annyira hatásvadász,hosszú órák után se fárasztó a hangja.Kontra:
-Nálam a sub néha nem kapcsolt be a barral együtt,ki-bekapcs mindig megoldotta
-A sub hangja nálam érzékeny volt az elhelyezésre (persze ez minden helyiségben más).Összességében én elégedett voltam vele,tud hangosan és tisztán zajongani,van dinamikája.
Persze mindenkinek más az ízlése,mexel fórumtárs vette meg,az Ő véleménye is kicsit más róla.
-
dante2006
kezdő
Sziasztok.
Van esetleg valakinek tapasztalata a Yamaha Yas 207 DTS Virtual X soundbarral kapcsolatban?
Ő lenne a kiszemelt, de kíváncsi lennék a véleményetekre!
Köszönöm -
kristof_
tag
válasz
blaca83 #10241 üzenetére
Én még pár hónapja vettem egy JBL 9.1-et egy akció keretében, de végül visszavittem. Ha jó forrásból tápláltad (Netflix stb), akkor marha jól szólt, a basszusára meg szavak sincsenek. De, nálam sokszor megy azért a háttérben TV is (comedy central) és ilyenkor olyan mintha víz alól hallgatnád. Ez azért van, mert minden bekapcsolásnál automatikusan bekapcsol egy smart mode-ot, ami a térhangzást próbálja utánozni. Ha ezt kikapcsoltam, akkor ilyenkor is jó volt a hang. De az a tény, hogy mindig ki kell ezt kapcsolni, ha tv-t akarok nézni és az, hogy ennek a kikapcsolása nehézkesen megy (a saját távirányítóján 5sec-ig nyomni egy gombot) engem zavart ennyi pénzért. A térhangzása nem volt rossz, de a szatelitek azért kicsit "cincogtak" a vezetéknélküli kapcsolattól, ez szintén idegesített, amikor lenémítottam a tv-t. Végül egy Samsung HW-Q950T-nél kötöttem ki, szintén akciósan. Na ezt nem bántam meg, bitang jól szól.
-
Mauzes
addikt
válasz
blaca83 #10241 üzenetére
Nekem van Enchant sub nélkül, szerintem jól szól, de rendes térhangzást ne várj tőle. Én direkt sub nélkül vettem, mert a gyerekek miatt nem akartam túl nagy basszust. Szerintem így is elég, kivéve talán a dübörgő hanghatásokkal teli mozizáshoz.
Viszont előbb azt kellene megtudnod, hogy egyáltalán beszerezhető-e vagy nem (bár 3 bolt is árusítja még).
-
blaca83
őstag
Tervben volt nálam is, ha Pesten járok akkor megnézem hol van konkrétan a kiválasztottam valamelyike kiállítva. Jó lenne élőben meghallgatni.
SRÁCOK!
Van valakinek esetleg még személyes tapasztalata a két modell valamelyikével kapcsolatban?
-
Gino20
őstag
válasz
blaca83 #10239 üzenetére
Ha van gyártói kapcsolat, akkor a beszerezhetőséget illetően HK esetén ott kellene megérdeklődni.
Ahogy írtam zene esetén HK, mozizás szempontjából BAR, de ezt írtad: ,,Leginkább a mozizás élménye miatt" szóval.......
Ha van lehetőséged HK pl a Bp extremeaudio-ban ki van állítva és ha jól emlékszem valamilyen BAR is (ha nem is 9.1, de arra jó, hogy kapj egy képet) -
blaca83
őstag
válasz
Gino20 #10238 üzenetére
Szia!
Az Enchant-ot SUB nélkül terveztem venni.
Összességében nekem mindhárom modell megállna 200 E alatt, mert van a gyártónál ismeretségem.A Citation-ról összességében, már több negatívat olvasok mint a másik kettő tìpusról.
A leìrtak alapján ár/érték/teljesítmény mutatói alapján nem igazán éri meg.Ìgy az a kérdés, hogy az Enchant beszerezhető lesz-e még, illetve az érné meg jobban vagy a JBL 9.1....(?)
-
Gino20
őstag
válasz
blaca83 #10237 üzenetére
Ha az Enchant-ot SUB-al vennéd, vagyis elköltenél ~500e Ft-ot, akkor sokkal inkább 5.1-es rendszer (Létezik abból is vezeték nélküli surround megoldás ha a helyiség keresztbe kábelezése a probléma [link] )
Ha csak Enchant SUB nélkül, akkor lehet érdemes lenne elmenni egy pl extremeaudio-ba és meghallgatni, mert nem biztos, hogy elégnek fogod érezni a mélyét.
Zenehallgatásra biztosan a HK lenne a jobb választás, de mozizni meg a surroundok miatt a BAR 9.1 a jobb választás.
Ezt [link] egy hónappal ezelőtt láttam. Mivel honlapjukon nem szerepel, így elképzelhető, hogy még megvan. Ha ez is opció egy hívást megér. -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy soundbar vásárlással kapcsolatban.
Az eddigi utána olvasásom és személyes lehetőségeim alapján a HARMAN KARDON ENCHANT 1300 és a JBL BAR 9.1 tűnik jó választásnak.
Sajnos az Enchant esetében azt az információt kaptam, hogy kifutó modell és nem biztos, hogy elérhető lesz már a gyártói kapcsolatomon keresztül.
A HK Citation Bar lenne még esetleg alternatíva...!
Egy amerikai konyhás nappaliban használnám majd ami kb: 40 négyzetméter.
A TV amivel pedig amivel össze szeretném kötni, egy LG OLED 55BX készülék
Leginkább a mozizás élménye miatt venném, de azért zenét is szeretnénk majd hallgatni a hangprojektoron keresztül.Mi lenne a sorrend amit felállìtanátok?
Melyiket ajánlanátok leginkább? -
Pastika
aktív tag
Sziasztok! A Sony Ht-st5000 illetve a Sony ht-z9f (ehhez jó lenne a hátsó hangfal is) nézegetem. A nagyobbik sony nem mai darab, jóval drágább is, de a legtöbb helyen nagykn jólat írnak róla annak ellenére, hogy nem rendelkezik külön hangfallakal. Van esetleg valakinek tapasztalata az eszközökkel? Szóba jött még a JBL 9.1 bar, de ahogyan látom az nem tudja a hi-res audiot, illetőleg hosszú távon nem tudom mennyire lesznek tartósak az akkus hangszórók. Továbbá a tv, a lejátszó, konzol minden sony, nyilván jobban illeszkedne az infrastruktúrába egy sony bar.
-
falabu88
aktív tag
válasz
pajorgergo #10232 üzenetére
Ez nálam nem játszik, ágyból kapcsolom ki, fel nem kelek elosztót pluszba kikapcsolni.. :D igazából nem para annyira, mert szerencsére ennek csak pillanatokra kapcsol fel a kijelzője, nem világít állandóan bekapcsolt állapotban sem. Gondolom le is kapcsolná magát idővel ha nincs jel. Az előző LG-nél is volt, hogy hajnalban felkapcsolta, pedig az optikán volt csatlakoztatva.
-
Hunork
veterán
válasz
Bubaaa #10228 üzenetére
Ezt már láttam, nem rossz teszt, de nekem kicsit kevés, mert pl. a hangot csak YouTube-os zenével mutatta be, ami nekem nem sokat jelent, hiszen úgy is filmezésre, meg játékra lenne használva
Viszont, szerintem holnap megrendelem már ezt a Samut, máshonnan is jött azóta pozitív válasz, egy fontos kérdésem lenne: hol lenne a legideálisabb helye a mélynyomónak? Jelenleg kettő lehetőség áll fenn nekem: TV alatt ~40cm-mel, velem szembe, vagy a TV mögött, egy kicsit "fölöttem".
-
falabu88
aktív tag
Pár napja figyelem, hogy néha a HW-T650 a tv kikapcsolása után fél-1 perccel visszakapcsol (este lefekvéskor látom, hogy felvillan a kijelzője) . Hdmi-n csatlakozik tu8502-vel. Valaki járt már igy? Mitől lehet ez? Gondolom valami jelet kaphat a tv-től.
-
Timi0609
friss újonc
Sziasztok! (Samsung Q90R soundbar)
Én utolsó opcióként fordulok hozzátok hátha itt valaki tud nekem valami okosat mondani. A termék járt már szervízben elvileg megjavították és a legfrisebb szoftver van rajta...
A mélynyomó még mindig nem reagál. Kéken világít de néma. A szoftver lista lehívásakor minden stimmel kivéve a mélynyomó adata.Ez 0000.0 már pendrive-ról is telepítettem az új szoftvert semmi. Valakinek esetleg ötlete?
Köszi 😊 -
Hunork
veterán
válasz
Bubaaa #10220 üzenetére
Ezt jó tudni, maga T420 milyen hang minőségre? Szinte semmi tesztet/értékelést nem találok róla, itt is csak egy hsz-t találtam, ami magát a soundbart dobozos hangúnak írta le
Meg az is fontos, hogy alacsonyabb hangerőn is legyen minőségi hang, hiszen panel miatt nem tudom hangosan hallgatni, a szomszédokat nem szívesen zavarnám
-
Hunork
veterán
válasz
Tommy-1998 #10217 üzenetére
Azt is néztem(ahogy látom akciós is), hangminőség tekintetében miben/mennyivel jobb, mint a többi a listámon?
Valamint, látom, hogy nincs rajta HDMI csatlakozás, de azt írja, hogy a Samsung "okos" TV távirányítóval lehet kezelni egyszerre a TV-vel(ha olyan Samsung TV van), ez igaz?
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Több keresgélés után újra próbálkozok, hátha kapok most több véleményt is
A lényeg: 2.0 vagy 2.1-es Soundbar kicsi panel szobába, maximum 40ezer Ft-ért, nem kell semmi különleges, a lényeg, hogy jobb(nem számít, hogy hangosabb vagy sem) hangminősége legyen, mint a TV hangszórójának, de azért legalább olyan tiszta legyen a hang, főleg a párbeszéd. Főleg játékra, és Netflix-re lenne használva. Preferált a HDMI port az ARC miatt, de nem szükséges.
Hosszas keresgélés után a következőket találtam:
* Sony HT-SF150 2.0 30k (ezt többen dicsérik, főleg a Bass Reflex hangszórókat)
* Creative Stage V2 2.1 ~39k (szintén sok jót mondanak róla)
* Panasonic SC-HTB200 2.0 37k (erről sajnos kb. semmi véleményt/tesztet nem találtam)
* LG SJ2 2.1 32k (erről vegyes dolgokat olvastam)Ezek közül melyik lenne a legjobb választás ebben az árban?
-
válasz
Manutd555 #10210 üzenetére
Azt nem is fogod összekötni rca kábellel.
A tv-n a 2RCA (bal és jobb) bemenet,nem kimenet,arról nem is beszélve,hogy a sztereó rca analóg,a koax spdif meg digitális.
Ahhoz hogy életre keltsd azt a soundbart kell egy optikai-koax átalakító.Hirtelen googlizva ezt találtam elsőre: [link]
A tv-ken általában nincs koax spdif kimenet.
Ez általában a cd lejátszók hátulján szokott lenni.
Nem értem azt a soundbart hogyan gondolta a xiaomi,hogy koax csatit rakott rá és nem optikait. -
Manutd555
csendes tag
Értem nekem a tvn viszont kétféle rca csatlakozás van a tvn (ugye a bal jobb hangnak) és nem tudom hova berakni h felismerje egyből a kapott kábellel. Ezért gondoltam a rca-optikai opció mivel az van a tvn. Vagy milyen opciót ajánlanál hogy volna egyszerűbb?
The prob: sokat nem tudtam még tesztelni mert sajnos törötten kaptam és csatlakozás is kérdéses még hogy lenne jó de btn keresztül nem volt rossz...
-
TheProb
veterán
Nem csak én szívok ezzel: [link]
Rákérdezek a Samu TV-s topikban.Egyébként nem is egy őskövület TV-ről beszélünk: MU6122. És ha ez tényleg "ilyen", akkor különösen szopatásnak érzem, hogy a fapad jack csatlakozót lespórolták róla, mert ott tuti nem lenne gond...
u.i.: Várj, én nekem nem feltétlen az kell, hogy a tv vezérelje a rákötött eszközt. (e.g. simlink)
Hanem, hogy ha csökkentem a TV-n a hangerőt, akkor értelem szerűen a rákötött eszköz halkuljon. Mint ahogy az említett jack-es megoldásnál tenné. -
válasz
Hunork #10205 üzenetére
PC-s hangfalakban még nem sokszor csalódtam.
Mmint pozitív értelemben.
3 napig volt egy 90k-s Logitech z906-om,vittem is vissza mert olyan borzalom a hangja.Dübörögni azt tud,akkor is amikor nem kéne...
Úgyhogy inkább nem mondok semmit az ajánlásra,nálam a PC-s hangfalak nagyrésze a “hagyjuk” kategória.
Az Edifier hangfalai egész jól szólnak,ahogy a Klipsch Promedia 2.1 meg nagyon jó (mondjuk ez utóbbi 80-100k is,na meg ezt egy valóban hifire/házimozira specializált gyártó gyártja).
A Logitech,Trust,Creative stb márkákat én nagy ívben kerülöm,max valóban pc-hez zajkeltőnek youtube mellé (nem zenére!) használok ilyet.Arra jó 12k-s Logi 2.0 hogy havonta 1x ha kell legyen valami a gép mellett.
Viszont ez csak az én véleményem,az én fülemet bántja ezeknek a hangja,de mindenkinek más az igénye,így Te egy próbát tehetsz vele,hátha neked tetszik a hangja.
Ha mégsem akkor ott a 14napos elállás lehetősége. -
válasz
TheProb #10200 üzenetére
Ha van hozzá cuccod, próbáld ki.
Én LG TV-vel és Samsung TV-vel is tudom vezérelni az LG soundbar-om optikai kábelen keresztül.
Annyi különbséggel, hogy az LG TV még azt is vissza tudta jelezni, hogy a soundbar mekkora hangerőn van. A Samsung TV csak jelzi, hogy hangerőt állítok, de itt az értéket már csak a soundbar kijelzőjén látom.Soundbar: LG SH5
Mondjuk látok egy ilyet a leírásában:
TV távszabályozójával vezérelhető
Az LG hangprojektoroknak van ugyan távszabályozója, de a hangprojektoron Ön a jól ismert és szeretett távszabályozóját, vagyis saját TV készüléke távszabályozóját is használhatja*.
(* LG, Sony, Philips, Sharp, Panasonic, Vizio, Toshiba és Samsung)
Lehet, hogy SIMPLINK támogatás kell a TV/Soundbar részéről is. Ez biztos megvan a modern eszközökben. -
válasz
Hunork #10203 üzenetére
Mélynyomó nélkül semmi értelme.
Az ilyen soundbaroknál (de igazából 150-200k-ig szinte mindegyiknél) a bar nagyon fent fogy el,tehát a sub megy magasra (ezért is hallani a helyét,a mélyebb beszédhangokat is hallani belőle).
Optimális esetben házimozinál a sub kb 75-80Hz alatt szól csak,a többi hangfal meg eddig megy le.
Na a soundbarok nagytöbbsége jó esetben olyan 120-130Hz-ig megy le (ha lemegy eddig),onnantól már hallani a subot is,az irányát is
Tehát ha kilövöd a subot nagyon rossz és vékony hangod lesz nulla dinamikával,ablakon kidobott pénz.
Ha nem kell sub és elfér a tv/monitor mellett 2db pc-s hangfal,akkor inkább az Edifier házatáján nézelődnék 2.0-ban.
Keresztben-hosszában lenyel egy sub nélkül használt soundbart dinamikában,még mélyed is lesz valamennyi (árfüggő mennyi). -
Hunork
veterán
Esetleg a Creative Stage 2.1-es Soundbarról mi a vélemény? Gyors szállítással együtt ~36k és elég jó vélemények vannak róla.
Ha a Mélynyomóját nem használnám(annak a toronynak abszolút nem tudok helyet találni), lenne értelme?
-
Lacielvtárs
nagyúr
tárgytalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Micro Four Thirds
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motoros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest