- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1ght3chzor
őstag
Vkit nem érdekel most vaio gépemben lévő 2x2gb ddr3 1333MHz-es memória?
Csere is érdekelne 4GB-osra, illetve 2db kellene abból is, sajnos csak 2 slot van benne, így ezeket muszáj kiszednem belőle
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
szpali
addikt
válasz h1ght3chzor #6501 üzenetére
én már egy hónapja próbálok túladni az enyémen...
beadtam bizományiba PC boltbaiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
szpali
addikt
gyöngyösön egy pc boltba (volt iskolatársamé)
most kedden adtam be, azóta semmiiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
őstag
Itt a hardveraprón előbb elmegy szerintem. Hacsak nem valami hatalmas notebook forgalma van az osztálytársadéknál.
Én mindig itt adtam el..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
xxxbmx
tag
válasz h1ght3chzor #6501 üzenetére
nem elég 4gb?
ha az üzletemet akarod rontani keress másik embert(vagyis ne offold a hirdetéseket):D
-
őstag
válasz h1ght3chzor #6506 üzenetére
Itt megteheted te is
Ha jó árba adod, akkor elmegy, de a fő probléma, hogy garanciát nem tud érvényesíteni aki megveszi.
Te vállalnád,hogy ha beájul a memóriád amit eladsz valakinek, akkor visszaküldöd a laptopot a szervizbe?
Ugye nem szívesen, így hát ennyit ér a memóriád.[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
xxxbmx
tag
válasz h1ght3chzor #6508 üzenetére
jah értemnekem nagyon roszz tapasztaltom van különben a vaiorol!volt régebben vaiom!már 3 éve p8600,gt 230m,4gb,500gb...már nem tudom miylen szériás!14,1 eszméletlen minöség imádtam!!!!de utána tavaly vettem egyet i5 el 5650 és olyan szinten hangos volt a ventije h nem lehtett megmaradni vele egy szobában!
ha az üzletemet akarod rontani keress másik embert(vagyis ne offold a hirdetéseket):D
-
xxxbmx
tag
válasz h1ght3chzor #6511 üzenetére
hát igen gyorsnak kifejezetten gyors voltmost acert tesztelek!hátha...
-
manonegra
csendes tag
válasz bartimre88 #6500 üzenetére
Kedves bartimre88! Köszönöm a választ! Teljesen újra akartam telepíteni, mert még a Sony szoftverek hűlt helye is zavar, de most döccenőmentesen megy, így nem bolygatom. Az aksi időt egyszer azért lemérem. Sejtettem, hogy nem lesz 6,5 óra, de hogy a fele (se), az durva. A gombokat megnéztem, a Stamina/Speed és a Wifi is (amihez most nyúltam először) lötyögnek, ilyen konstrukció, úgy látszik. Eddig nem zavart! Most már kicsit!
m
-
bartimre88
tag
Sziasztok,
Ma reggel történt meg harmadjára-negyedjére, hogy beinditom a vaiom és windows betöltése után, egyszerűen lefagy. Tehát az asztal is betöltődik és esetleg még az ikonok is és ezt követően semmi. Nem reagál semmire, csak a kikapcsológomb hosszas nyomásával tudom leállítani. Másnál is előfordult már ez a jelenség? Először nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet, mert gondoltam valamiféle programhiba, de aztán mikor többször is előfordul már kicsit bosszantó, mitöbb, tönkre teszem a vinyómat az újraindításokkal.Üdv., Imre
-
xxxbmx
tag
válasz bartimre88 #6516 üzenetére
hát az tuti nem tesz neki jot!sztem vidd el szervizbe hátha csak kontaktos vmi!és pár ezerért megcsinálják!inkább mint h ujj vinyot kelljen venned...
-
h1ght3chzor
őstag
válasz bartimre88 #6516 üzenetére
Nem lehet, hogy vírust kaptál
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6518 üzenetére
tuti nem kaptam virust, eredeti mcafee van rajta, amit a notihoz kaptam. igaz ma lejárt, de nem ma jelentkezett ez a dolog.
Üdv., Imre
-
h1ght3chzor
őstag
válasz bartimre88 #6519 üzenetére
Hmm.... esetleg állítsd vissza a rendszert, ha tudod... csökkentett módban elindul?
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6520 üzenetére
persze elindul. sőt semmilyen más problémát nem fedeztem fel rajta. és ez is csak időszakos, tehát hogy megértsd, ez kb 15 inditásonként fordul elő, persze nem szabály szerint. én mégiscsak vindóz hibára tippelek, vagy esetleg valami vaio soft lehet a ludas. tudni kell, hogy rendszerinditás után, kb 13ö processt futtat egyszerre. Erősen gondolkodok egy új vindózon, tiszta telepítéssel, gyári kulcssal.
Üdv., Imre
-
h1ght3chzor
őstag
válasz bartimre88 #6521 üzenetére
Vagy állítsd vissza az alapokra, assist gombbal indítod vaio-d és úgy asszem.
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6522 üzenetére
igen tudom, hogy honnan kell, már egyszer éltem vele, de azért köszönöm. Most futtattam egy tesztet a hdd sentinellel, viszont nem talált semmit. úgyhogy mlginkább win hibára gyanakszom!
Üdv., Imre
-
h1ght3chzor
őstag
válasz bartimre88 #6523 üzenetére
CCleaner hátha megtisztítaná a gépet... lehet csak vmi régi registry bejegyzés vagy akármi.
De vszínű, hogy ebből win újrarakás lesz, sztem vegyél ssd-t bele, és dobd ki a hdd-t.Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6524 üzenetére
No a tegnap este folyamán sikerült visszaállítanom mindent gyárira, illetőleg csak a C: meghajtómat. Eddig, legalább 15 indítás után, úgy tűnik, hogy stabil a rendszer, és valóban vindóz miatt fagyott. A rendszervisszaállítás előtt, megpróbálkoztam egy általam letöltött MSDN-es vindóz fölrakásával, meglepő módon, nem fogadta el a kulcsomat, viszont a kulcs nélküli település után, a notim, mitha csak szárnyra kapott volna és hasított mint kés a vajban. Igaz, még driverek sem voltak feltelepítve, viszont jó volt látni, hogy mire is képes a masina, a sok töltelék nélkül. Persze azonnal fölraktam a notihoz kapott vindózt, és szemmellátható a különbség. 2x annyi idő alatt indul el, vagy áll le. A process-ek terén, tiszta vindózzal 28 futott alapjáraton, Sony-vindózzal 128, úgyhogy itt van a kutya elásva.
Üdv., Imre
-
h1ght3chzor
őstag
válasz bartimre88 #6525 üzenetére
Ja, biztos vmi winfos volt a rossz.
-
benczeb
aktív tag
kovezzetek meg, de nekem egy vgn-fw21e-m van, most toltotte be nemreg a 3. evet, es linuxszal probalkozom, gyorsabb lenyegesen, bar az akksim ugy is csak 10 percet bir..... driver tekinteteben mindent felismert, pedig a memoriakartya olvasot meg win7 alatt sem sikerult beloni.
-
zoka.
tag
válasz bartimre88 #6525 üzenetére
28 vs. 128 folyamat?
Hát azt hiszem nem sokáig lesz fenn a sonys elcseszett cucc, ha végre meglesz -
bartimre88
tag
Abszolut nem éri meg megtartania sonys cuccokat, legalábbis felhasználótól függ. Ha tudod, hogy melyik mire való, a nem használtakat simán el kell távaolítani, mert így nagyon brutálisan működik a rendszer. Előző tapasztalatokból (ez a második vaiom, azelőtt pedig egy acerem volt) a gyári windowsok (OEM) tele vannak értelmetlen töltelékekkel (28 vs. 128 process). Pl. az előzőt Vistaval vásároltam, most 2,5 éves, de életében 1 egész napot sem volt rajta az eredeti win. Képzelheted mit művelt rajta a Vista önmagában + 100+ frissités + Vaios cuccok. Használhatattlan volt.
[ Szerkesztve ]
Üdv., Imre
-
Flam
aktív tag
Valaki használ valami kijelző védőt? Mármint összecsukáskor gondolom, hogy ne sérüljön a billentyűk által a kijelző?
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6497 üzenetére
nem konkrétan ennél a modellnél, de van olyan amin prof Win7 van és alapból SSD
God_ot
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #6532 üzenetére
Hát amikor kicsit koszosabb volt a képernyő akkor láttam rajta a billentyűzet nyomát...
Amúgy igen, olyasmire gondolok csak valami praktikusabbra és olyanra ami kifejezetten erre való.
Mondjuk olyan amit fel lehet ragasztani a fedlapra és amikor összecsukon lehajtom amikor épp használom a gépet akkor meg hátra hajtó vagy valami ilyesmi -
deakgyuri
tag
Biztos sokan emlékeztek még a WD által bejelentett hibára, hogy "a HDD 8 másodperces kihasználatlansága után parkoló módba helyezi a fejegységet, és lekapcsolja az úgynevezett Idle 3 módban történő működéshez nem szükséges elektronikát."
Nemrégiben üzemeltem be egy WD2500BEVT típust, ami elvileg nem érintett, de klattyogott, úgy mint többen itt leírtátok annyi különbséggel, hogy 12 másodpercenként...
Szóval letöltöttem EZT és átállítottam 5 percre 2012-01-09-én...
Az eredmény alant napi kb 12-13 óra üzemidővel.
[ Szerkesztve ]
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
thesound
addikt
válasz deakgyuri #6537 üzenetére
A WD jól elk*rta ezt a green technológiát és elég sok idő kellett mire kiadta ezt az iso-t, miközben magyarázta a bizonyítványt (el nem ismerte, hogy sz*r...).
Annó bepróbálkoztam a WD-nél és azt írták vissza, hogy menjek oda, és nézzem meg, hogy 500.000 parkolásig nem lesz gond (-ha jól emlékszem a számra, de nagyságrend stimmel-). Az már nem érdekelte őket, hogy az eljött volna fél éven belül...Az új toshiba is parkolgat, de emberi mértékben. Napi átlagban megy 8-10 órát a gép és 14 hónap alatt ~30.000 az értéke...
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Flam
aktív tag
Amúgy ilyesmire gondoltam
Értelemszerűen a mágneses felfogatás nem játszik viszont a megoldás tetszik. -
Flam
aktív tag
válasz deakgyuri #6546 üzenetére
milyen 1??
Közbe megnéztem az "üzemidőt" ha lehet hinni HD sentinelnek
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
elbeszéltek egymás mellett
flam az összes értékre gondolt, a 12e-re
gyuri pedig arra, hogy utána egy nap alatt 1-et nőtt csak[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
deakgyuri
tag
válasz thesound #6539 üzenetére
A parkolások száma a legkevésbé sem érdekel.A klattyogás idegesít, de fertelmesen.
Jelenleg a gond megoldva.
Abban is biztos vagyok, hogy a most 4 éves gépemet nem fogom lecserélni, míg szét nem hullik.Csendes, nem cicereg, nem klattyog, nem kopik meg a touchpad felülete, a fényerő/hang billentyűk hardveresek, még mindig 1 filmet meg tudok nézni akksiról (ha külső monitoron nézem, akkor 2 film...)[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
- Lenovo L14 gen 2a Ryzen 5-5650U / 16GB RAM / 256GB SSD / EU Billentyűzet / 6 hónap gyári garancia
- Garanciális Lenovo ThinkPad P1 Gen 3, Intel Core i7 10th gen, Nvidia Quadro T1000, 32 GB RAM, 512 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest