- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartimre88
tag
Sziasztok!
VPCSE notim még mindig működik, annak ellenére, hogy jó koros már.
Kérdésem a vidi kártyával kapcsolatos: az OEM Windowst már rég elveszítettem, szóval most 10-et futtatok, midnenféle driver nélkül. Hiába töltöm le a legújabb nvidia illesztőt, nem aktiválódik a kártya, kizárólag az alaplai megy. Lenne ötletetek?Köszi!
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Sziaszok!
Adott egy VPCSE1E1. Meg tudnátok mondani, hogyan tudom kideríteni, hogy éppen melyik videókártyát használja a lapos?
A helyzet az, hogy OEM Windows partició driverekkel már nem létezik a vinyón, és természetesen a STAMINA-SPEED gomb sem működik (WIN 10).
Van egy sanda gyanúm, hogy csak az Intel kártya működik. Vajon hogyan aktiválhatnám az ATI-t?
Köszi!
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz Fritz Teufel #9487 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült felvennem a kapcsolatot, a Sony-val, tolmácsolom a levelüket, amiből kiderül a válasz, a kérdésemre.
Amennyiben újra szeretné telepíteni az eredeti operációs rendszert azt az Ön által készített helyreállító médim segítségével teheti meg.
Amennyiben nem készült ilyen helyreállító eszköz, abban az esetben, a helyreállító médiumot, esetlegesen szervizeltetést márkaszervizünknél igényelhet.
Szakszerviz neve: FixDirect Kft.
Tel.: 06 1 452 46 70Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy winchester meghibásodása esetén, valahogy vissza tudnám kapni a saját kis OEM Win 7 telepítőmet? Vagy ilyenkor mi van, ha merevlemezt cseréltem?
Köszönöm!
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Sziasztok,
Visszaolvasgattam a w8-al kapcsolatos dolgokat. Namost nekem van egy vpcse1e1e laposom. 2011 december 8-án vásároltam. Kérdésem az lenne, hogy akkor tudok-e kedvezményesen w8-ra frissíteni? Mert ez még mindig nem tiszta számomra. A sony oldalán azt írja, hogy nem támogatott modell, viszont az oldalon letölthető egy driver w8-ra (kártyaolvasó driver). Továbbá láttem, hogy egyes se1e1 tulajoknak már megvan a w8. Sikerült olcsóbban hozzájutni? Tapasztalatok?
Üdv., Imre
-
-
bartimre88
tag
válasz applause #6973 üzenetére
Sziasztok,
Fél órája sikerült megvásárolnom és bele rakatnom egy Kingston márkájú 1333 MHZ-es memóráit. A vásárlás helyén be is rakták, ki is próbáltuk. Eddig minden nagyon frankó és az 50-os memóriakihasználtságom lement 25-30-ra , kicsit gyorsabb is lett a gép. Először egy nem 1333 MHZ-t raktak bele, viszont azt is felismerte és működött, mondjuk nem értem hogy...
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Üdv,
VPC-SE1E1E tipusú notim memóriáját szeretném bővíteni még 4GB-tal. Csinált-e már valaki közületek ilyet? Egyenlőre eléggé tanácstalan vagyok memória ügyben, ugyanis nem tudom, hogy melyik passzolna bele, továbbá azt sem tudom, hogy jelenleg milyen márkájut tartalmaz. Találtam 2 talán megfelelőt: egyik Kingston másik Corsair. Viszont mindkettő előtt irja, hogy SODIMM, ezt nem vágom mit jelent.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz woodpaul #6949 üzenetére
Nos erről is csak pozitívan tudok vélekedni. Első sorban (persze ami a játék részét illeti Counter Strike 1.6-ozok szabadidőmben. Legnagyobb felbontáson fut, zökkenőmentesen. De persze ez nem releváns. Viszont pár héttel ezelőtt játszottam egy hétvége erejéig a COD MW3-at, hát mit mondjak, csodálatos volt. Minden maxra húzva, és jelét sem mutatta szaggatásnak vagy bármi hasonlónak. A legújabb NFS is futott rajta, viszont itt már gyengébben szerepelt, amikor minden fullos volt, viszont egy átlag felbontáson, átlagos medium beállításokkal szerintem bármi elfut rajta.
[ Szerkesztve ]
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz woodpaul #6945 üzenetére
Kedves woodpaul,
Én tulaja vagyok egy ilyen csodálatos masinánank, és bátran merem nyilatkozni, hogy a cooler hangja nem zavaró. Alapjáraton be sem kapcsol, illetve nagyon csendes filmezés közben is. Játékok, hd filmek, komoly programok esetén már azért észre lehet venni, viszon maxon csak akkor hallottam pörögni, amikor a Vaio Care programon belül leteszteltem. Tehát, amikor maxon pörög, valóban zajos, viszont már amint mondtam, eddig bármit futattam rajta, erre még nem volt precedens.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz woodpaul #6854 üzenetére
Kedves woodpaul,
Ha egy kicsit visszaolvasol elég széles körben boncolgattuk az SE1E1-es notit. Személy szerint én is egy ilyennel rendelkezem. Csak pozitivan tudok nyilatkozni róla, minden téren. A kijelzője csodálatos, ami azt illetti ehhez hasonlót még nem láttam más notiknál, no persze ez nem azt jelenti hogy nem is létezik... a proci is végzi a dolgát rendesen, viszont kis háttérzaj még mindig megfigyelhető, hiába második generációs i5, viszont nem zavaró. Ilyen ár mellett, egy SSD is beleférne, viszont gondolom már utánanéztél, és tudod, hogy a jó öreg SATA-val rendelkezik. A memória is megfelelő, VISZONT a Vaio-s progik alapjáraton 60%-ot zabálnak meg belőle, úgyhogy ha egy komolyabb programot szeretnél futtatni, ez felugrik akár 80%-ra is. Ez kiküszöbölhető, a fölösleges progik törlésével, no persze csak a haszontalanokéval. Az aksi ideje közel nem 6,5 óra, viszont egy hagyományos aksinál tovább birja. Ezt akkor ha a fényerőt leveszed 1/4-re és átkapcsolsz STAMINA módba. Súlyát tekintve lepke, a maga kategóriájában. Külső kidolgozásra, hagy némi kívánnivalót maga után helyenként (pár forintos fröccsöntött STAMINA/SPEED és wireless kapcsoló, ami kicskét mozog is) de összességében tökéletes. Remélem tudtam segíteni!Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6793 üzenetére
Kezd a jó válasz felé terelődni a dolog... nagyon elgondolkodtató az utólagos akitválás. Ezzel nem próbálkoztam. Viszont az is igaz lehet, hogy már aktiválva volt az OEM-emhez és ezért nem lehet más windowsra aktiválni, mert szükséges egy adott konfig. Mindenesetre a közeljövőben ki fogom próbálni, mert nagyon érdekel már a válasz, és feltétlenül megírom. Csak nem tudom elképszelni, hogy ez másoknak, hogy sikerült (lásd a régebbi hozzászólásokat).
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
-
bartimre88
tag
válasz justaview #6787 üzenetére
pontosan így van. a nyelvvel abszolút semmk bajom, sőt önkényesen raktam fel az angol verzióit. első körben magyarul volt feltelepítve, másodjára próbáltam ki a letöltött msdn vindózt, jelenleg pedig angol nyelven fut a hp. Tehát, hogy félreértés ne essék, arról van szó, hogy a notihoz kapott serialommal szeretnék aktiválni egy teljesen szűz windowst, amit torrentről esetleg msdn-ről származik, hogy kiküszöböljem a rengeteg vaio progit. Ezt már egyszer megkiséreltem, viszont nem fogadta el az angol nyelvű hp 64 bit telepítésénél a saját serialomat, holott jelenleg is ez fut rajta.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz atlasz52 #6782 üzenetére
Remélem nem zavarok senkit ezzel a sok magyarázkodásommal. Elsősorban arra voltam kíváncsi amikor a notidra kérdeztem ré, hogy nem-e esetleg SE1E1E széria. Mert igen, mindenki azt mondja, hogy telepíthető más Vaiokra, viszont ennél a szériánál még nem találkoztam ilyennel. Igaz, hogy csak angol windows volt kipróbálva, de szerintem a magyarral is ugyanez lenne a helyzet.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
-
bartimre88
tag
válasz atlasz52 #6776 üzenetére
Azt hiszem tisztáznom kell néhány dolgot. Szóval Erdélyben lakom, mondjuk ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen nyelven pakolom fel a vindózom, ebből csak azt akartam kihozni, hogy attól mert itt vásároltam a notit, ugyanolyan nemzetközies a win7 rajta mint mindjuk, ha azt németországban teszem. Szóval telepíthető kb 32 nyelven. Amint azt már megtudtam előző hozzászólómtól, ez nem a vindóz ernénye, hanem a sonyé, ugyanis biztosítja a recoveryben a többnyelves telepítést. Szóval, egy olyan home premiumot sehonnan nem tudok letölteni amibe alapból 32 nyelv van, illetve ennyi nyelven telepłíthető. Egy angol win7 HP-val próbálkoztam, de ezt nem fogadta el... Szóval nem értem. Ez amúgy msnd-ről szedett tiszta windows volt...Attól mert magyarral próbálkoznék, még nem változna a helyzet, szerintem. Ezért kérdeztem, hogy ugyan milyen vindózt is kellene letöltenem, hogy a saját serialommal aktiválhassam?
[ Szerkesztve ]
Üdv., Imre
-
-
bartimre88
tag
válasz justaview #6755 üzenetére
Nos az a helyzet, hogy én Erdélyből vagyok, de ez nem jelent gondot, ugyanis az itteni suport is nagyon készséges, viszont nem hiszem, hogy ebben segítenének, ugyanis lelövik egy olyan válasszal a dolgot, hogy rakd fel azt ami a hardon van elkülönítve. Most hogy írod a magyart, azt vettem észre, hogy a telepítőben kéri a nyelv kiválasztását. Nekem jelenleg angolon van, viszont volt magyaron is. Az általam letöltött win nyelvezete angol volt. Lehet, hogy én toltam el valamit. Neked honnan a windowsod? Én egy bizonyos torrent oldalról töltöttem, eredeti msdn-ről lett oda feltöltve.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz justaview #6751 üzenetére
Kedves justaview,
Magam is próbálkoztam már az általad leírtakkal, viszont már a nulladik lépésnél elakadtam, illetve fölraktam a windowst, viszont nem a saját termékkulcsommal. ugyanis azt nem fogadta el. Pedig ugyanazon verzióval próbálkoztam. A telepítést követően viszont minden klappolt, de a lényeg, hogy nem sikerült megoldanom a jogtiszta windows fölrakását. Vajon ez miért lehet? Köszönöm!Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Abszolut nem éri meg megtartania sonys cuccokat, legalábbis felhasználótól függ. Ha tudod, hogy melyik mire való, a nem használtakat simán el kell távaolítani, mert így nagyon brutálisan működik a rendszer. Előző tapasztalatokból (ez a második vaiom, azelőtt pedig egy acerem volt) a gyári windowsok (OEM) tele vannak értelmetlen töltelékekkel (28 vs. 128 process). Pl. az előzőt Vistaval vásároltam, most 2,5 éves, de életében 1 egész napot sem volt rajta az eredeti win. Képzelheted mit művelt rajta a Vista önmagában + 100+ frissités + Vaios cuccok. Használhatattlan volt.
[ Szerkesztve ]
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6524 üzenetére
No a tegnap este folyamán sikerült visszaállítanom mindent gyárira, illetőleg csak a C: meghajtómat. Eddig, legalább 15 indítás után, úgy tűnik, hogy stabil a rendszer, és valóban vindóz miatt fagyott. A rendszervisszaállítás előtt, megpróbálkoztam egy általam letöltött MSDN-es vindóz fölrakásával, meglepő módon, nem fogadta el a kulcsomat, viszont a kulcs nélküli település után, a notim, mitha csak szárnyra kapott volna és hasított mint kés a vajban. Igaz, még driverek sem voltak feltelepítve, viszont jó volt látni, hogy mire is képes a masina, a sok töltelék nélkül. Persze azonnal fölraktam a notihoz kapott vindózt, és szemmellátható a különbség. 2x annyi idő alatt indul el, vagy áll le. A process-ek terén, tiszta vindózzal 28 futott alapjáraton, Sony-vindózzal 128, úgyhogy itt van a kutya elásva.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6522 üzenetére
igen tudom, hogy honnan kell, már egyszer éltem vele, de azért köszönöm. Most futtattam egy tesztet a hdd sentinellel, viszont nem talált semmit. úgyhogy mlginkább win hibára gyanakszom!
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6520 üzenetére
persze elindul. sőt semmilyen más problémát nem fedeztem fel rajta. és ez is csak időszakos, tehát hogy megértsd, ez kb 15 inditásonként fordul elő, persze nem szabály szerint. én mégiscsak vindóz hibára tippelek, vagy esetleg valami vaio soft lehet a ludas. tudni kell, hogy rendszerinditás után, kb 13ö processt futtat egyszerre. Erősen gondolkodok egy új vindózon, tiszta telepítéssel, gyári kulcssal.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz h1ght3chzor #6518 üzenetére
tuti nem kaptam virust, eredeti mcafee van rajta, amit a notihoz kaptam. igaz ma lejárt, de nem ma jelentkezett ez a dolog.
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Sziasztok,
Ma reggel történt meg harmadjára-negyedjére, hogy beinditom a vaiom és windows betöltése után, egyszerűen lefagy. Tehát az asztal is betöltődik és esetleg még az ikonok is és ezt követően semmi. Nem reagál semmire, csak a kikapcsológomb hosszas nyomásával tudom leállítani. Másnál is előfordult már ez a jelenség? Először nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet, mert gondoltam valamiféle programhiba, de aztán mikor többször is előfordul már kicsit bosszantó, mitöbb, tönkre teszem a vinyómat az újraindításokkal.Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz manonegra #6499 üzenetére
Kedves manogera,
Az én tulajdonomban is van egy ilyem masina. A megvétele után pont ezekre a dolgokra figyeltem fel én is. Az aksi idő tényleg nem valós, max akkor, ha mindent kikapcsolsz és minimális fényerőn szöveget szerkesztesz, akkor el tudom képzelni a 6+ órát. Igen, a stamina-speed gomb, a vidikártyák váltására van, és valóban releváns, hogy az intel vidikari a noti memóriáját zabálja, mert ugye sajáttal nem rendelkezik. Személy szerint szinte soha nem használom stamina módban, viszont még nem is nagyon használtam lakáson kívűl. A módok között, neked kell beállítanod, hogy mikor milyen legyen a fényerő és azt megjegyzi. Viszont, a a control panelben a billentyűzetvilágításod automatán van, akkor a külső fényhatások alapján állítgatja a fényerőt, ami a kinti fényviszonyok erősödésével is növekszik (szobádban világos-kijelző világos). A vaio progik, hát igen nem egyszerű velük. Én ezt tartom a noti legnagyobb hátrányának, hogy a win telepítése során még ki sem tudod választani, hogy mit szeretnél. Viszont ott a vaio care, és onnan minden vaios alkalmazást telepíthetsz és törölhetsz is. Én megettem, és még ezen felül az msconfigból a startup cuccok közül is kiszedtem párat. így a memóriazabálásom lecsökkent 60-65%-ról 32-35%-ra, szóval megérte.
Lenne egy kérésem is feléd, kérlek írd meg, hogy a wireless kapcsolód mennyire mozgékony, mármint, hogy mennyire laza, és hogy van-e holtjárata, mert az enyémnek igen, és ez egy kicsit frusztrálÜdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz rossitibi #6319 üzenetére
Szia,
Erre megoldás ez, hogy netről lerendeled a terméket. Amúgy régebben én is így éreztem, hogy pont abból nincs amire szükségem van ezért megmérgeltem magam és azóta javarészt mindent netről rendelek. Van itt (RO) 3-4 db hatalamas elektromos cikekkel foglalkozó üzlet, javarészt mind a fővárosban található, és úgy oldják meg, hogy vannak a nyitott dobozú termékek, amik 10-15%al olcsóbbak és vannak a teljesen újak, amit másnapra kidobnak neked az ország másik végére is potom pénzért, nagyobb összeg esetén pedig ingyen. Szóval jobban megériÜdv., Imre
-
bartimre88
tag
Válaszolva az előző üzidre, az este felraktam az aida64 progit rá, viszont nem volt szívem fél órát futtatni rajta. Gondolom a melegedésre voltál kíváncsi, 10 másodperc után mindkét core felszökött 80-81 Celsiusra, de ezt stabilan tartotta, és nem ment fönnebb. Persze a cooler maxon futott. Hardverileg nem tudok ajánlani semmit, gőzöm nincs, hogy esetleg még valami elfér-e benne vagy sem. Viszont itt az alábbi üzikben már kérdezgettek a memóriabővítésről, úgyhogy aktuális a kérdés. Akkut szerintem tutira lehet vásárolni majd hozzá, még két év múlva is. Az előző vaiom idén töltötte a kettőt, és simán tudok hozzá vásárolni aksit, kérdés hogy mennyiért. Két év múlva szerintem már egy új notiban fogsz gondolkodni
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
http://www.notebookjournal.de/tests/laptop-review-sony-vaio-vpc-se1e1e-s-full-hd-nkdw-1595
Itt található néhány kép róla, de a legélethűbb képeket itt láttam én is róla:
http://www.engadget.com/photos/sony-vaio-s-series-15-inch/#4408117
Nos, amint azt már írtam, Erdélyben élek és innen vásároltam a notit (Kolozsvárról. Fehér része egyáltalán nincs a notinak, teljes egészében ezüst, ami engem nagyon megfogott. Szép, igényes kidolgozás, állítólag fémből készültek a gombjai, és a háza is valami ilyesmi (ezt nem tudom megerősíteni, mert csak olvastam) viszont tényleg fém hangzása van, ha leütsz egy billentyűt. A billenytyűzet háttérvilágítása valami eszméletlen jól mutat rajta, és mégis tükrözi a stabilitást. A kijelzőjén, valami fenomenális színek jeleníthetőek meg, matt, tükröződésmentes (tényleg 0%-ban tükröződik) és egy egy hd film vagy kép nézegetésekor el sem hinnéd hogy mit tud. Melegedésnek nem nevezhetném, amit produkál, viszont bármilyen játék elindításakor azonnal bekapcsol a cooler, de ez nem feltétlen a játék miatt van- és most a negatívumok jönnek -hanem, mert alapjáraton a 64 bites win7 rengeteg erőforrást megzabál, plusz a kétmillió vaio alkalmazás is rendesen fogyasztja a memóriát. Ki szeretném emelni, hogy a procit nem zabálják, mindössze a memóriáit, de azt olyan szinten, hogy gyári beállításon (azaz amit ő feltelepít mindent hagysz futni) a memóriazabálás 55-65% van üresjáratban. De ez csaka szoftver, amit orvosolni lehet. Külsőleg, ami engem nagyon zavart, de már belenyugodtam, a wireless kapcsoló volt. Ahogy te is írtad, van egy bizonyos "holtjárata" és ha hozzá ér az ember azonnal észreveszi, hogy az nem igazán passzol egy ilyen fenomenális notihoz. Úgy tudnám megfoglamazni, hogy vizszintes mozgatás esetén kb 1mm-es holtjárata van jobbra-ballra, viszont a notitol is el tud kicsit távolodni, szintén ilyen mértékben, és egyik vége hajlamos nem a notin fekűdni, hanem ki állni, ami ha megfigyeled észrevehető. Kicsit nézegettem közelebbről is, hátha rájövök, hogy hogy is van az odaillesztve és láttam, hogy a kicsi gombocskának van két közrezáró része a két végén és az tartja a házhoz. Szóval az is nagyon stabilan illeszkedik, olyan szinten, hogy nem eshet ki, vagy nem törhet ki, csak laza rés van közte és a ház között. Emiatt a holtjárat. Ezen felül, más problémát nem találtam rajta. Az aksi, nálam kicsit gyengébbnek bizonyult a 7 óránál, de ez felhasználótol is függ.
Remélem tudtam segíteni, bármilyen más jellegű kérdésed van, írj bátran, akármilyen kicsi részletről is legyen szó. (Tudom milyen a bizonytalanság)!Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Kedves zoka,
Nem tudom teljes mértékben osztani a véleményed a SonyCenterrel kapcsolatosan. Egy pillanatig sem kételkedek abban, hogy valóban olyan volt a kiszolgálás, mint amit leírtál, de szerintem nem általánosíthatunk. Rengetegszer jártam már SonyCenterbe (Erdélyben lakom) és a lehető legpozitívabb véleményem van róluk. 2 hete vásároltam tőlük egy SE1E1E-t, de mondhatom, hogy a tenyerükön hordoztak. Igaz, már ugy mentem, hogy előre lefoglaltam a notit, de ha például csak felhívod őket és érdeklődsz, akkor is nagyon segítőkészek. Látványra is nagyon megfogott a hely, legalább 6-8 noti van kirakva, persze üveg mögé zárva, de az összes működött (bekapcsolt állapotban voltak) és közkívánatra lehet őket nézegetni, tapogatni (az illetékes kinyitja az vitrint). A vásárlás során rengeteg dolgot elmond a notival és a garanciával kapcsolatosan, szinte jegyzetelni lehetne belőle. Hiába mondtam el, hogy már volt vaiom és tisztban vagyok a garanciális dolgokkal is, ő a biztonság kedvéért újra elmond neked mindent. Esetleges hátrányuk a SonyCenterből vásárolt notiknak az lehet, hogy meghibásodás esetén, ők teljes mértékben leveszik róla a kezüket, a supportra hivatkozva, tehát bármiféle problémád van, azt nem ők fogják kezelni. Azt viszont nem tudom, ha nem probléma hanem komolyabb meghibásodáslép fel, akkor mi a teendő, tehát, hogy ők küldik esetleg el a szervízbe, vagy neked kell elküldened futárral. Nos, dióhélyban ennyi, én, személy szerint mindenkinek ajánlom a SonyCentert, persze nem szeretnék zoka ellen beszélni, ez csak személyes tapasztalat.Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz lacko22 #6294 üzenetére
Kattogásra visszatérve, tegnap vettem észre a saját notimon, hogy rászkódás hatására bekapcsol valamilyen védelemet, amit ki is jelez a tálcán, és amíg ez a rászkódás nem szűnik meg valamit leállít. Ennek is hasonló kattogó hangja van. Csak érdekességképpen...
Üdv,
Imre[ Szerkesztve ]
Üdv., Imre
-
bartimre88
tag
Nekem S szériám van, volt 1-2 alkalomamikor szaggatot de ez csak közvetlenül a windows telepítése után fordult elő. Szerintem a fél nap némi túlzás de egy erős 3 óra kell neki, ha a teljes rendszer visszaállítását csinálod. Tehát, megvásárláskor bekapcsoltam, a win telpeítéséből már csak néhány lépés volt hátra (kb. 15-20 perc volt), amikor legközelebb recovery-ztem (és nem csak a C: meghajtót hanem az egészet) olyan 3 órába tellet.
Az én kérdésem az S szériával kapcsolatosan, hogy kinek hogy viselkedik a wireless kapcsológomb? Illetve nálam is jól működik, viszont enyhe mozgás tapasztalható nála. Tehát 1-2 miliméteres holtjárata van. Nektek mennyire stabil?
Üdv,
ImreÜdv., Imre
-
bartimre88
tag
válasz rossitibi #6222 üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is pontosan ugyanez a helyzet, miután felrakta a win7et az összes vaio progival esetenként 55-60%-on is használta a memóriát. Letöröltem néhány vaio alkalmazást a vaio care-ből és kiszedtem néhány cuccot az inditásból, így nyertem néhány százalékot, de még így is mindig 30% fölött van. Egyesek szerint ez a 64 bites win7-nek is köszönhető, meg ugye vannak olyan progik amiket nem lehet eltávolítani és nem is szabad, mint pl. vaio care és társai. Ha megtudsz ezzel kapcsolatosan valami ujdonságot feltétlenül jelentkezz mert engem is érdekelne!
Üdv,
ImreÜdv., Imre
-
bartimre88
tag
Üdv nektek!
Sony Vaio VPCSE1E1E notival rendelkezem. Rátoltam egy 5.1-es Geniust és azt tapasztaltam, hogy az előző notival hangosabban szólt a rendszer. Ez lehet amiatt van, hogy az SE1E1E alapból is csendes, ezért a kimentet sem enged annyira magas hangerőt mint az átlag?
Másik kérdésem pedig, hogy első alkalomkor amikor az aksit teszteltem, kevés használat mellet kibirt 3-4 órát, most pedig kb 2 után meghal (jelzem ez a 4. alkalom amikor aksiról használom) Igaz hogy SPEED módban, de ez akkor is kicsit kevés, a Sony által megadott 7 órához képest!Köszi a válaszokat, üdvözlettel,
ImreÜdv., Imre
-
bartimre88
tag
Sziasztok,
Három nappal ezelőtt megvettem az új kicsikémet, egy VPC-SE1E személyében. Mondhatom, hogy ez a legszebb darabb amit eddig láttam. Mindennel tökéletesen elégedett vagyok, kivéve 2 gombbal, mégpedig: egyik a wireless ON/OFF gombja, másik pedig a STAMINA/SPEED gomb. Mindkettő enyhén lötyög, úgymond holttérben játszik, ami azt jelenti, hogy ha hozzáérsz az ujbegyeddel észrevehető, hogy nem a legstabilabb része a notinak. Ti is tapasztaltatok ilyen jelenséget? Várok még ugyanilyen notival rendelkző gazdiktól véleményeket!
Üdv!Üdv., Imre
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar