- Plazma TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartimre88
tag
Abszolut nem éri meg megtartania sonys cuccokat, legalábbis felhasználótól függ. Ha tudod, hogy melyik mire való, a nem használtakat simán el kell távaolítani, mert így nagyon brutálisan működik a rendszer. Előző tapasztalatokból (ez a második vaiom, azelőtt pedig egy acerem volt) a gyári windowsok (OEM) tele vannak értelmetlen töltelékekkel (28 vs. 128 process). Pl. az előzőt Vistaval vásároltam, most 2,5 éves, de életében 1 egész napot sem volt rajta az eredeti win. Képzelheted mit művelt rajta a Vista önmagában + 100+ frissités + Vaios cuccok. Használhatattlan volt.
-
God_ot
tag
82 hozzászólás, szal megpróbálok egyben reagálni, meglátjuk mi lesz belőle :-)
Flam: a
szerinted mit jelent?
i3,i5, Sony vagy intel hiba, teljesen mindegy, vásárláskor elfogadtad a Vaio konfigurációját, így jogilag a gyártó/gyártók nem vonhatók felelősségre. Ergó, a gyártó/gyártók-on múlik, hogy lesznek e olyan aranyosak, hogy elismerik a "konstrukciós" hibát,mellékhatást, tökmindegy minek nevezem. Tovább gondolva a dolgot az intel azóta (lassan 1 éve már) frissítette az i procikat, amiknél már nincs ez a hiba. Még tovább gondolva, ha eddig nem ismerték el, már nem is fogják.
Hogy egy picit azért a kulisszák mog is beláss: Ahoz, hogy ilyen "konstrukciós" hibát,mellékhatást elismerjen egy gyártó (legyen az bármilyen, nem kell leragadnunk a számítógépiparnál) az eladott termékek 5-10%-ánál (cégenként változó) jelentkeznie kell a problémának. Hogy még specifikusabb legyek: visszajelzésnek kell érkeznie a fogyasztóktól a jelenségre vonatkozóan. Ezt levetítve a Sony-ra, konkrétabban az összes első generációs i3,i5 procira, ha az összes Magyarországon eladott Vaio tulaj bejelentené a hibát az még az európai eladás 5%-át sem érné el. Arról már nem is beszélve, hogy Intel i3,i5 processzorokat minden piacon használt a Sony, így a 4 kontinensen eladott összes i3,i5-tel szerelt Vaio-k 5%-át kéne elérni.
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ez lehetetlen, sőtt van is rá példa a Sony berkein belül is (pl. az Nvidia GeForce 8600M-mel szerelt Vaiokra kiterjesztett garanciát vállal a Sony, honlapon is fent van), viszont nem egyszerű feladat (mondjuk így :-D )
No.01 : OS not found 3 hiba miatt jelentkezhet:
- oprendszer (újratelepítés és müxik)
- vinyó hiba (BIOS nem ismeri meg a vinyót)
- alaplapi csatlakozó (túlfeszültség, kisülés, törés, stb. vagy csak egyszerűen elmozdult vagy poros)Az a tény, hogy később beindult, jelentheti azt hogy csak áramingadozás volt, és kiszedve az aksit és a töltőt a gépből, áramtalanítottad az alaplapot - megoldottad a problémát. Ha ismét jelentkezik a hiba, ezt próbáld meg első körben.
Mellékesen: Európán belül mindenhol érvényes a garanciád, szal bárhová mész beküldheted vagy beviheted szervízbe a Vaio-t
Nyúlkálni bele, főleg úgy, hogy azt se tudod mit csinálsz ...h1ght3chzor: A válasz nagyon egyszerű, a szoftverek/driverek, amiket a Vaio-val kaptál nem eladók! Egyetlen módja annak, hogy házzájuk juss, ha veszel egy Vaio-t. Ennek megőrzése érdekében BIOS-ban van rögzítve az eredetileg telepített rendszer, valamint szoftverek/driverek csak egyben érhetőek el (kivétel, amik szerepelnek a honlapon, mert azokat úgy sem tudod más gépre telepíteni).
Ismét erre tudok hivatkozni, hogy "vásárláskor elfogadtad a Vaio konfigurációját", ami annyit tesz, hogy tudtad, hogy W7HP64 van Vaio-n, és ha tudtad, hogy neked ez nem elég volt lehetőséget "magasabb szintű" oprendszerrel vásárolni. Azt is tudtad, hogy nem SSD-s notebook, és itt is lett volna lehetőséged SSD-vel vásárolni.Summa, summárum: a Sony nem jótékonysági egylet, nem is kívánságkosár, azt kaptad, amit kértél.
-
Flam
aktív tag
-
rossitibi
tag
Szia!
Hát a sonycenter-ről annyit,ahol én vettem,kénytelen voltam a kiállított darabot elhozni,amiből 1 fillért sem engedtek,és ki tudja mióta volt már ott! Mert a raktárban lévő pixeles hibás volt,ami egyébként rendes volt a sráctól hogy szólt! Nem elsőre hoztam el,2hónap után mentem vissza (külföldön tartózkodás miatt)mert azt mondták hogy kaptak gépet,érdekes módon ugyanaz a pixelhiba ugyanott,ezért hoztam el a kiállítottat mert betelt a pohár és már nem bírtam várni! Érdekes hogy bármit szeretnék venni,mindenhol az a duma hogy hiánycikk! Szóval vegyem meg a kiállítottat,vagy vegyek drágábbat vagy nem tudom mért!
Saturnban is próbálkoztam,csak a kiállított volt és persze nem engedtek belőle! Elég durva 3 kióért! Én kinyalnám a seggét aki annyit ad egy hülye laptopért! Ugyan ez a fényképezőgépemmel,hiánycikk volt és a saturnból hoztam el egy olyant amit becsomagoltak újként,még a kijelzője is karcos volt! 80 ezerért!Mentünk nyaralni ezért nem tudtam visszavinni,mostmeg ki hinné el hogy nem én karcoltam össze! Szemét országban élünk az biztos! -
bartimre88
tag
Válaszolva az előző üzidre, az este felraktam az aida64 progit rá, viszont nem volt szívem fél órát futtatni rajta. Gondolom a melegedésre voltál kíváncsi, 10 másodperc után mindkét core felszökött 80-81 Celsiusra, de ezt stabilan tartotta, és nem ment fönnebb. Persze a cooler maxon futott. Hardverileg nem tudok ajánlani semmit, gőzöm nincs, hogy esetleg még valami elfér-e benne vagy sem. Viszont itt az alábbi üzikben már kérdezgettek a memóriabővítésről, úgyhogy aktuális a kérdés. Akkut szerintem tutira lehet vásárolni majd hozzá, még két év múlva is. Az előző vaiom idén töltötte a kettőt, és simán tudok hozzá vásárolni aksit, kérdés hogy mennyiért. Két év múlva szerintem már egy új notiban fogsz gondolkodni
-
bartimre88
tag
http://www.notebookjournal.de/tests/laptop-review-sony-vaio-vpc-se1e1e-s-full-hd-nkdw-1595
Itt található néhány kép róla, de a legélethűbb képeket itt láttam én is róla:
http://www.engadget.com/photos/sony-vaio-s-series-15-inch/#4408117
Nos, amint azt már írtam, Erdélyben élek és innen vásároltam a notit (Kolozsvárról. Fehér része egyáltalán nincs a notinak, teljes egészében ezüst, ami engem nagyon megfogott. Szép, igényes kidolgozás, állítólag fémből készültek a gombjai, és a háza is valami ilyesmi (ezt nem tudom megerősíteni, mert csak olvastam) viszont tényleg fém hangzása van, ha leütsz egy billentyűt. A billenytyűzet háttérvilágítása valami eszméletlen jól mutat rajta, és mégis tükrözi a stabilitást. A kijelzőjén, valami fenomenális színek jeleníthetőek meg, matt, tükröződésmentes (tényleg 0%-ban tükröződik) és egy egy hd film vagy kép nézegetésekor el sem hinnéd hogy mit tud. Melegedésnek nem nevezhetném, amit produkál, viszont bármilyen játék elindításakor azonnal bekapcsol a cooler, de ez nem feltétlen a játék miatt van- és most a negatívumok jönnek -hanem, mert alapjáraton a 64 bites win7 rengeteg erőforrást megzabál, plusz a kétmillió vaio alkalmazás is rendesen fogyasztja a memóriát. Ki szeretném emelni, hogy a procit nem zabálják, mindössze a memóriáit, de azt olyan szinten, hogy gyári beállításon (azaz amit ő feltelepít mindent hagysz futni) a memóriazabálás 55-65% van üresjáratban. De ez csaka szoftver, amit orvosolni lehet. Külsőleg, ami engem nagyon zavart, de már belenyugodtam, a wireless kapcsoló volt. Ahogy te is írtad, van egy bizonyos "holtjárata" és ha hozzá ér az ember azonnal észreveszi, hogy az nem igazán passzol egy ilyen fenomenális notihoz. Úgy tudnám megfoglamazni, hogy vizszintes mozgatás esetén kb 1mm-es holtjárata van jobbra-ballra, viszont a notitol is el tud kicsit távolodni, szintén ilyen mértékben, és egyik vége hajlamos nem a notin fekűdni, hanem ki állni, ami ha megfigyeled észrevehető. Kicsit nézegettem közelebbről is, hátha rájövök, hogy hogy is van az odaillesztve és láttam, hogy a kicsi gombocskának van két közrezáró része a két végén és az tartja a házhoz. Szóval az is nagyon stabilan illeszkedik, olyan szinten, hogy nem eshet ki, vagy nem törhet ki, csak laza rés van közte és a ház között. Emiatt a holtjárat. Ezen felül, más problémát nem találtam rajta. Az aksi, nálam kicsit gyengébbnek bizonyult a 7 óránál, de ez felhasználótol is függ.
Remélem tudtam segíteni, bármilyen más jellegű kérdésed van, írj bátran, akármilyen kicsi részletről is legyen szó. (Tudom milyen a bizonytalanság)! -
bartimre88
tag
Kedves zoka,
Nem tudom teljes mértékben osztani a véleményed a SonyCenterrel kapcsolatosan. Egy pillanatig sem kételkedek abban, hogy valóban olyan volt a kiszolgálás, mint amit leírtál, de szerintem nem általánosíthatunk. Rengetegszer jártam már SonyCenterbe (Erdélyben lakom) és a lehető legpozitívabb véleményem van róluk. 2 hete vásároltam tőlük egy SE1E1E-t, de mondhatom, hogy a tenyerükön hordoztak. Igaz, már ugy mentem, hogy előre lefoglaltam a notit, de ha például csak felhívod őket és érdeklődsz, akkor is nagyon segítőkészek. Látványra is nagyon megfogott a hely, legalább 6-8 noti van kirakva, persze üveg mögé zárva, de az összes működött (bekapcsolt állapotban voltak) és közkívánatra lehet őket nézegetni, tapogatni (az illetékes kinyitja az vitrint). A vásárlás során rengeteg dolgot elmond a notival és a garanciával kapcsolatosan, szinte jegyzetelni lehetne belőle. Hiába mondtam el, hogy már volt vaiom és tisztban vagyok a garanciális dolgokkal is, ő a biztonság kedvéért újra elmond neked mindent. Esetleges hátrányuk a SonyCenterből vásárolt notiknak az lehet, hogy meghibásodás esetén, ők teljes mértékben leveszik róla a kezüket, a supportra hivatkozva, tehát bármiféle problémád van, azt nem ők fogják kezelni. Azt viszont nem tudom, ha nem probléma hanem komolyabb meghibásodáslép fel, akkor mi a teendő, tehát, hogy ők küldik esetleg el a szervízbe, vagy neked kell elküldened futárral. Nos, dióhélyban ennyi, én, személy szerint mindenkinek ajánlom a SonyCentert, persze nem szeretnék zoka ellen beszélni, ez csak személyes tapasztalat. -
Pint
csendes tag
Kérdés hogy mire kell. Ha asztali megoldásnak, akkor a 15" FULL HD - ját javaslom. Ha hordozhatóság - akkor más kérdés.
Nekem a Z5 - ön nincs billentyűvilágítás, a Z1 - en van, és 1600x900 as, szemben a Z1 1920x1080 - val. ( Vicces, mert utóbbi kiadás itthon SOSE volt ), ja és mindkettőben 256 GB SSD van.
Grafikán veszem észre a különbséget ha renderelek, nyilván a z1 javára, i7 260 ( még nem sandybridge ), szemben a z5 core2duo 3,06 - os procijával.
De ha most vennék, szívem szerint 15" FHD, i7, és az SSD csere lenne helyben.
:-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest