- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.
őstag
válasz
#09441280 #1799 üzenetére
Lényegében(nem túl meglepő módon) egy exe fut le és hát az riogat.
Szóval én-emlékeim szerint- azt csináltam hogy csökkentett modban elinditottam kitöröltem mindent(de sztem simam ódban is megy) (a mappát amibe a file is volt).
Az Fn gombos dolog.Hát el kell hogy keserítselek de szerintem nem fog menni.Gondolom külföldi notid amire tettél egy magyar vistát.Nekem is az Fn kombókból csak a hangerő megy és ha jól olvastam mindenkivel ez van.Angolnál megy csak.Sajnálom. -
törölt tag
Köszönöm a gyors választ, de megcsináltam amit írtál, és amikor újra bekacsolom újra megjelenik, de nem tudom mit kéne letörölnöm, ami szerintem azt nem engedi valamiért. Ha van időd kérlek írd le pontosan lépésről lépésre mit kéne csinálnom. Illetve az Fn billentyűimet hogy tudnám telepíteni/működésre bírni??
köszönöm -
k.
őstag
válasz
#09441280 #1797 üzenetére
Nyugi nekem is volt ilyen.
Szóval:
Mikor megnyjelenik az ablak nyisd meg a feladatkezelőt
ott menyj rá az alkalmazásoknál az ablakra jobbklikknél ugrás a folyamatokra.
Majd azután a fájl helyének megnyutásánál töröld ki(persz e elötte azért zárd be.)
Ennyi nekem azóta kussol. -
törölt tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, nagy bajban vagyok. Van egy VGN-FS 415s -es VAIOm, nagyon szeretem. Telepítettem rá a napokban egy új Vista operációs rendszert, amivel egyenlőre nincsen semmi baj, leszámítva hogy nem fogadja el az akkumulátoromat. Bedugom a helyére, és kiírja hogy ez valószínűlegh nem eredeti, és választásom sincs kikapcsol. Mit kéne tennem? ahogy olvagattam egy BIOS frissítés kéne, vagy valamelyik utilitist uninstallni, de ezeket hogy kell??? illetve nem működnek az FN billentyűim sajns, azt hogy kell beállítani?? Nagyon kérlek titeket segítsetek!!
köszi,
stefan -
csello01
csendes tag
Szia C3R3C!
A neten szétnézve azt találtam, hogy ehhez a típushoz tartozik egy dokkoló is, amiben floppy, CD vagy DVD meghajtó is van. Sőt, recovery CD is jár hozzá XP Home-mal, amit ugyan a dokkolója nélkül nem tudnál használni. Előtelepített gép volt, de feltételezem, hogy a 20 GB-s vinyóján nincs rejtett recovery partíció.
Esetleg firewire kábellel összekötni egy másik géppel és arról telepíteni? (csak ötlet, még nem próbáltam ilyet)
Megtaláltam a használati utasítását is: [link] -
C3R3C
csendes tag
sziasztok! Lenne egy problémám mégpedig az hogy rendszert akarok telepíteni egy sony vaio-ra a típusa:pcg-r600-mx amit tudni kell róla hogy nincs benne dvd meghajtó és nem lehet usb-ről bootoltatni
szeretném ha segítenétek!köszönöm előre is
-
Csabcsa7
csendes tag
Ja és még valami.
Futtattam a 3Dmark06-ot kisebb felbontásban is, de az FPS nem nőtt számottevően csak a 3D teljesítményre adott pontszám, de az meg kit érdekel ilyen áron.
Nem pörög a GPU és ez a baj a FW31ZJ-vel. -
Csabcsa7
csendes tag
-
mzeperx
tag
válasz
Csabcsa7 #1783 üzenetére
#1675 hozzászólásomra hívnám fel a figyelmet, a lényege:
FW31ZJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
3dmark prof. 2006 teszteredmény 3832 pont nekem
. ez egzaktabb mint a játék hogy megy... Én mindent gyárin hagytam a 3dmark-ban.
Ha kértdeztek valami konkrétet akkor megnézem, hogy kiderüljön mitől lett ilyen jó az én eredményem.
Más: frissítettem a sony hiv. driverével, de nem lett tőle több felbontásom, a 3Dmark-ot azóta monjuk nem futtattam.
-
Csabcsa7
csendes tag
Srácok!
Marha nagy gond van a 31ZJ szériával!!!!
Nem hagy nyugodni továbbra sem a gépem méltatlan 3D teljesítménye és ma e célból arra vetemedtem, hogy a fukarék áruházában, egy kiállított 31ZJ modellen lefutattam a 3DMark06-ot és e közben loggoltam a videókártya frekvenciáit.
Sajnos a legnagyobb döbbenetemre a kiállított típus azonos modell sem tudott 2441-nél többet full HD felbontás mellett, azaz dettó azt amit az enyém, így sajnos nyugtáznom kellett, hogy nem egyedi a gondom, hanem szar az egész széria.
A loggok, ha kicsit mást is mértek, azaz az ATI tools és a GPU-Z más frekiket mutatott, de abban sajnos megegyeztek hogy a dedikált Video GPU frekit ( 450 MHZ) nem engedi a Sony a procira, azaz csak 222MHZ-et.
A videkártya memória busz frekijét illetően, megoszlottak a tesztek a GPU-Z szerint max. 297Mhz volt a csúcs, de az ATI tools szerint közel a defult 600MHZ-et engedett.
Most már csak az a kérdés, hogy miért fogja a Sony video bios-a meg a GPU-t?
Ezt a kérdést fogom feltenni a Sony supportnak.Egyébként kíváncsiságból lefuttam a teszteket egy Asus M50VN-sen is 3758-as 3D értéket kaptam és nyomát sem láttam a defult frekik korlátozásának, mindezt egy Nvidia 8600 GS művelete benne.
-
Kain
senior tag
Hi skacok kéne egy kis help.Hoztak hozzám egy Sony notit /Model PCG-4F1L,TX650/ h rakjam ujra,én meg naival elvállaltam
.A lényeg az h nem tudom levadászni a driveeit a sony fosszar oldalárol,mert nincs ilyen tipus egyszerűen a kinálatban,googleban rákeresve már több találtalott adott a tipusra,de még igy sem találtam semmi hasonlót a kibaszott sony oldalán,a fosszar notinak meg az alján nincs gyári szám,csak model szám,szal még ugy se tudom beazonositatni h sn alapján,és nem nagyn tudom akkor honna lesz driver,szal ez ügyben kénék segitséget,vagy útbaigazitást.
-
lecterdoctor
tag
Hello!
Moat készülök venni egy Sony VAIO VGN FZ21M notit. Szeretném kikérni a véleményeteket pro és kontra. Előre is köszönöm!!
-
xedos
addikt
Vissza tértem a SONY-hoz, egy SZ2-es személyében.
Ez egy régebbi üzlet szériás noti, hihetelen jó kidolgozottsággal.
Nem tudom mennyi idős, de az akksi gyári és 100%-os!
Sajnos a proci, ram, hdd és vga már kicsit kevés -de ezt teszi a válság :-( -
mzeperx
tag
válasz
FazekasLaci #1776 üzenetére
Van egy pár új driver a hivatalos oldalon fw-31ZJ hez de gondolom a többi fw -hez is
Többek között Új ATI Catalyst!
Arra tipp, hogy mivel érdemes az ujjtapis képernyőt tisztítani? (VIM-en kívül)
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
mzeperx #1773 üzenetére
Én már korábban frissítettem, mindenféle felbontást be tudok állítani.
Az ATI oldaláról töltöttem le a legújabb Catalyst drivert.
A felbontási probléma megoldását itt találjátok angolul:
http://onuralpsoner.wordpress.com/2009/01/01/quick-fix-to-sony-vaio-vgn-fw21z-resolution-problems/ [link] -
mzeperx
tag
válasz
bazsiba #1769 üzenetére
nekem fw-31zj backup van, tehát nem vszínű hogy segíthetek vele.De nem biztos, hogy a te gépedhez pont csak a betűtipus szerint kell keresned, mert forgalomba hozatali hely függvényében is lehet eltérés az elnevezés betűiben, úgy hogy a vas u.az. és így előfordulhat, hogy uezt a gépet nálunk más betűkkel forgalmazták.
-
csello01
csendes tag
mzeperx!
Ma nálam is (fw21z) jelentkezett a Catalyst Control Center hibaüzenet, ami driver frissítést ajánl. Én egyelőre nem frissítettem, de ha többször üzenget, a modderes megoldást fogom választani a több felbontási lehetőség miatt.
Te frissítetted? Tapasztaltál-e valamilyen megjelenítési problémát? Kaptál többször is hibaüzenetet? -
Tomi777
csendes tag
Sziasztok!
Megjött ma doboz, benne a használati útmutatóval , meg három matricával.
De nekem valami gyanus. Légyszíves írjátok meg a véleményetek erről.
A doboz innen jött: SVOE Service Center Weiterstadt 64325
Visszaküldeni pedig ide kéne: SVOE Service Center Weiterstadt Feldstrasse 16 64325
Eddig nincs gond, de itt a baj. Az útmutató szerint meg az irányítószám 64331!!!
Most akkor mi van? Bevallom eléggé félek ettöl az egésztől... -
bazsiba
csendes tag
válasz
mzeperx #1767 üzenetére
Köszi a választ.
Ha valaminek van esetleg vgn-fz31z backupja jelezzen és nagyon hálás leszek érte. Egyébként már ott tartottam hogy tegnap megrendelem a beckup cdt 42 eu-ért de azért nem tettem meg mivel németóban vásárolt termék, német beckup cdvel, és német vistával. Azt meg ne igazán szeretnék. Már csak 2 és fél óra és lejön egy ajánlott vista. Majd meglátom sikerül-e oszt megírom a fejlemányeket. Köszi mindenkinek a segítségeket.
üdv -
mzeperx
tag
Régebben kérdeztem, hogy kinek van tapasztalata fw sorozatú vaiokhoz (16,4 col) táskára.
Senki nem válaszolt.
Én most közhírré teszem, hogy hosszas keresés és kb 10 bolt végigjárása után a medimarktban vettem meg (pedig utálom a parasztokat a hülyézős reklámuk óta) egy Dicota Multicompact nevű tatyót (sötétbarna, piros és vaj színben létezik) No. 10339 számú. 11eFtMiért ezt?
Mert a sarkoknál és körben az él mentén (ahol esély van a sérülésre leejtésnél, beverésnél) vastag rugalmas szivacs csík van körbe, a vaio pont passzol bele! Én fedlappal lefelé teszem bele, mert az a fele sima, és így a belső zsebek a hátfalat csesztetik.
A többi tatyónál az él menti védelem siralmas még a gyári vaionál a cipzárban és alul egy mm körüli szivacsbetétben merül ki, pedig lapjára ritkán esik a gép, és pl a lengőajtónál sem lappal ütközik többnyire.
remélem hasznos volt az infó.
-
bazsiba
csendes tag
boccs a triviális kérdésért, csak nem igazán érzem már magam otthon a témában.
-
bazsiba
csendes tag
Kössz k.
Pont ez kell nekem. 25 óra és már le is jön. :-) Mindegy megéri a várakozást. Bármennyit is szopjak a telepítgetéssel, egy ilyen gép megéri a szenvedést.
Második kérdés. Újratelepítés és driver felpakolgatás után hogy kell megcsinálni a recovery cd-t mert mégegyszer nem szeretném ezt a hercehurcát. -
-
k.
őstag
Vennék én de miből?Igysem az én pénzem hisz fiatal vagyok a szüleim veszik-bár nyárimunkával kiegészitem- és ennyi nem fér bele.Maximum 300 ezer(bruttó bár nagyon nehezen megoldható nettó is ugyanekkora értékben) fér bele és nézz meg egy SR SZ Z szériásat.Nettó 340-400ig és bruttó 420-450ig.Ez SOK(K)!
Szóval ha kicsi és sony és ténylegesen jobb mint a mostani(az a C szériás egy az egyben a mostanim a proc kivételével)akkor drága -
k.
őstag
Köszönöm a válaszod!
Még gondolkozom azért rajta.Ha aztán győz az agyam a szívem felett(Hiába va még 3 hónap hátra a megvételig de annyira sokfelé jár az agyam ezzel kapcsolatban hogy inkább az Fw lenne viszont imádom a Sony cuccokat és ez azok közül is baromiszép és végsősoron tudnám is használni de nem tudom hogy eleget e)
De szerintetek:
Ha ezt nyáron elhozom 4 évig még versenyképes marad?1-2 játékot biztos futtatnék de ezeket is unaloműzőnek szóval nem baj ha nfsből a régi verzsön nem kell az uj csak fusson.
Mert félek attól hogy a mostmég épphogy versenyképes gép 3 esetleg 4 év alatt annyira elavul hogy már nem érdemes vinni sehova sem mert nem futna semmi.
Bocsánata sok hülyeségért de ahogy irtam az agyam teker a szivem dobog és a jó isten sem tudja mire halgassak.
UI:Tényleg rakj fel egy képet a fiaddal.Meghamár ugyis fotózól.Pár kép a vaioról is jól jönne -
k.
őstag
válasz
bazsiba #1752 üzenetére
Hát ha 32 bites jó akkor ittvan ez:
Vista 32Bit
Én ezt töltöttem le ez van fenn a vaion.Ahogy látod crack nincs szóval nem is illegális.
Ha 64 bites kell akkor még kutakodom -
tom.bo
csendes tag
Az enyém 4 éves és egész jól egyben van. Párszor leesett, meg a gyerekek is "kezelik", ahhoz képest teljesen OK. Láttam már jobban összerakott gépet, de a kezdeti "Hűha" még most is megvan, ha ránézek. Ez nem egy Fujitsu. Ezt szeretni lehet (főleg, ha az ember érzékeny a szépre. Persze minden Sony cuccal lehet probléma (nekem is volt), de mivel nincs? Szerintem nem bánod meg! Kicsi, de jó!
-
bazsiba
csendes tag
válasz
Tomi777 #1751 üzenetére
Köszi, az jó volna.
Ma felhívtam az őgyfélszolgálatot is 42 eu-ért hoznak házhoz egy recovery cdt. Ezt azért kicsit sokallom.
Szóval. Letölteném ezt a 30 napos vistát. Kerestem is torrenten, de nem igazán találtam.
Írnátok esetleg linket, aki szintúgy járt már ebben a cipőben.
Köszi -
Tomi777
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest