Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabcsa7

    csendes tag

    Srácok!

    Marha nagy gond van a 31ZJ szériával!!!! :(((
    Nem hagy nyugodni továbbra sem a gépem méltatlan 3D teljesítménye és ma e célból arra vetemedtem, hogy a fukarék áruházában, egy kiállított 31ZJ modellen lefutattam a 3DMark06-ot és e közben loggoltam a videókártya frekvenciáit.
    Sajnos a legnagyobb döbbenetemre a kiállított típus azonos modell sem tudott 2441-nél többet full HD felbontás mellett, azaz dettó azt amit az enyém, így sajnos nyugtáznom kellett, hogy nem egyedi a gondom, hanem szar az egész széria.
    A loggok, ha kicsit mást is mértek, azaz az ATI tools és a GPU-Z más frekiket mutatott, de abban sajnos megegyeztek hogy a dedikált Video GPU frekit ( 450 MHZ) nem engedi a Sony a procira, azaz csak 222MHZ-et. :W
    A videkártya memória busz frekijét illetően, megoszlottak a tesztek a GPU-Z szerint max. 297Mhz volt a csúcs, de az ATI tools szerint közel a defult 600MHZ-et engedett.
    Most már csak az a kérdés, hogy miért fogja a Sony video bios-a meg a GPU-t?
    Ezt a kérdést fogom feltenni a Sony supportnak.

    Egyébként kíváncsiságból lefuttam a teszteket egy Asus M50VN-sen is 3758-as 3D értéket kaptam és nyomát sem láttam a defult frekik korlátozásának, mindezt egy Nvidia 8600 GS művelete benne.

Új hozzászólás Aktív témák