Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack72
aktív tag
válasz
Dolphine #44526 üzenetére
"A6700 beesett 600e alá, a Tamron objektív is akciós volt (17-70), így azonnal megvettem. Akkor a a legolcsóbb FF váz is 800e volt.
Ekkora összegből kijött egy váz és egy obi (na jó, nem 800, egy kicsit több). Nyáron meg megvettem hozzá a 70-350"
Igen, én is ezen dilemmázok...
FF vagy APS-C...
Eddig nagyon jól elvoltam az utóbbival, beltéren meg tudok nagyobb fényt kérni de ez az esetek kb. 15%-a a többi jó fényviszonyok közt realizálódik.
Nem sietem el a döntést, van két tükrös, jól működő vázam, kivárom az év végét, november-december körül úgyis jönnek a nagy akciók.
Tamron 17-70 plusz 70-350 lenne, így lefedném a teljes spektrumot, aztán később még valami jó fényerejű és széles látószögű üveg is kellene majd. -
nfsu17
veterán
válasz
Dolphine #44526 üzenetére
DE! Mostanában egyre többet kell zárt térben (sportcsarnok, osztályterem) is fotóznom.
Erre keresek megoldást a jelenlegi vázzal, hogyha lehetséges.Ha nagyon bele akarsz mégis menni a ****erdőbe, és valami fényerős telét akarsz, akkor vegyél egy használt Tamron 70-180 f2.8-at.
Tudom, hogy ez FF-re lett tervezve, de olyan 300k körül szerintem megáll (vagy alatta) a 2nd hand piacon.
Később FF-re váltáskor meg legalább már lesz valamid.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest