Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sabre
őstag
32ex650-re jött ma a tv szerint frissítés, épp szalad fel. Másnak?
-
aerosmith
őstag
Sziasztok,
40S4000es tévém van és áttérnék digitális tévézésre. Viszont azt látom hogy csak MPEG2es tuner van benne. Ez azt is befolyásolja hogy milyen DVB-C adásokat tud fogni vagy csak a DVB-T-re vonatkozik?
Nem lehet ezeket valahogy MPEG4essé tenni?köszi.
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-55W905A review [link]
-
Azurooandrew
tag
válasz
nightshadow #789 üzenetére
Oké, fogtam
Thx
-
Warck
tag
válasz
nightshadow #789 üzenetére
Nem értem,hogy 2013-ban miért kell 50HZ-es tv-t csinálni és ami még érthetetlen,hogy HD ready 1366-os tv miért kell még egyáltalán kiadni.
-
djxp01
senior tag
válasz
enterlaci #780 üzenetére
Köszi! A káva miatt most kicsit megnyugodtam
Amúgy tesztek szerint eddig a legjobb lejátszó nálam a Splash Player, mert GPU-t is használ a lejátszáshoz, és szinte folyik a kép, olyan folyamatos. (GTX670+i7 920 @ 4ghz)
Power DVD tönkre tett idegileg, úgyhogy azt most hagytam
-
nightshadow
veterán
válasz
Azurooandrew #788 üzenetére
A 7-es LG-ben tudtommal már valódi 200Hz-es panel van. A W650 meg egy 50Hz-es tévé. Nagyon nem egy Ligában fociznak. Egyébként a W650-ben is IPS panel van.
A W650A teljesen versenyképtelen ilyen árért (és 50Hz-el) az immáron kifutó, de magasabb palettáról származó LG-vel?
Egyértelműen.
-
Azurooandrew
tag
válasz
nightshadow #772 üzenetére
Az 50Hz-es 42W650 is 220k. Ezekre sok mindent lehet mondani, de hogy emberi lenne, azt nem.
Sziasztok,
Nekem pont a KDL-42W650A merült fel mint alternatíva az LG 42LM765S ellenében, utóbbi egy 2012 modell de még is 10 ronggyal drágább néhány plusz dolog miatt: passzív 3D-s, 800MCI, mozgásérzékelős irányító, tehát nem legjobb az összevetés, de különböző szempontok miatt a 42W650A maradt még ebben az ársávban mint 2. választásom. Korábban is Sony tv-m voltak, CRT trinitron Wega majd egy LCD Bravia S3000.
A W650A teljesen versenyképtelen ilyen árért (és 50Hz-el) az immáron kifutó, de magasabb palettáról származó LG-vel? Csak a 3D miatt nem venném az LG-t, de az sejtésem, hogy a IPS panel is komolyabb, gyorsabb mint a W650-es Sony-ban.
Tesztet még találtam a W650A-ról, de MM-ben láttam, kétségtelenül impozáns, esztétikus.
-
enterlaci
senior tag
-
Warck
tag
-
enterlaci
senior tag
Grat a TV-hez!
SBS és top-bottom videóknál szerintem nem fog automatikusan 3D-be kapcsolni a TV. BD3D-nél (asszem MVC kódolás a neve) viszont automatikusan fel kell hogy ismerje és ki is írja: 3D jel érzékelése.
PowerDVD-nél nekem voltak gondjaim, van egy opció benne, hogy WindowsAero kikapcsolása lejátszás közben, erre mehet a pipa - nekem ez kellett (GTX660Ti meg i5_3570 szóval nem a teljesítmény miatt).A káva nekem is "pattog" vagy "recseg" néha a bemelegedés alatt, szvsz normális.
-
djxp01
senior tag
Ja és pár tapasztalat a KDL55HX751-ről:
-gyönyörű kép (főleg DiGi HD adásoknál - 1080i)
-(egyelőre) lagmentes 1080p 3D lejátszás HDMI-n keresztül (GTX 670)
-a csatornaváltás sebessége nem egy extra gyors, de nem zavaró
-a bekapcsolás után 1 órán keresztül , kb. 5-10 percenként hőtágulás szerű recsegő hang a TV kávájából (valaki tapasztalat már ilyet?) -
djxp01
senior tag
Lehet volt már téma, de sajnos nem sok időm van netezgetni..
Olyan beállítás van KDL55HX751-es TV-n, hogy mikor számítógépről rákapcsolok 3D-s filmet pl.: Splash playerből, vagy Power DVD-ről, akkor a TV-n ne kelljen benyomni a 3D-s gombot a távirányítón, hogy összemossa a két darab képet 3D-s módba?
Menüjét nézegettem a TV-nek, de nem találtam ilyen automatikus 3D módba váltást
-
enterlaci
senior tag
Más.
Ti hogy használjátok 3D film közben a TV kép beállításait? Automatikus jelenetválasztás vagy ezt kikapcsolva valami más üzemmódban és esetleg a Motionflow mehet ilyenkor? Kíváncsi lennék, hogy kinek mi jön be jobban, mi a tapasztalata. Ja, HDMI-n PC-ről.
-
Warck
tag
válasz
nightshadow #772 üzenetére
Úgy látszik eddig tartott az öröm ! Sajnálatos,hogy elszálltak a tv-árak nem csak a Sony de a samu is igen félelmetes árakon adja a tv-ket. Mondjuk a Sony-t nem értem,mivel japánban épp azzal küszködnek,hogy minden egyre olcsóbb lesz itt meg, egyre drágább lesz. Jah közben a youtube-om meg javúlt
.
-
-
Warck
tag
Igen általában topon volt, de2006 útán volt egy kis mélypontja a Sony-nak. És ami igen jóképet adott az igen csak magas áron adta ! Míg a másik gyártók meg lovagolták a Sony mélypontját és igen csak rávertek. De most úgy látszik,hogy sikerül visszatérnie az élvonalba, és emberközeli áron adnia a tv-ket. És újra a megérdemelt helyén lesz !!!
-
Warck
tag
Elég volna ha változna is az a 100 találat !! Szóval nem értem,hogy mi lett elállitva, vagy miért csinálja ezt ! De ha rájövök meg írom!
-
szagnes69
aktív tag
válasz
szagnes69 #763 üzenetére
Saját magamhoz egy megjegyzés, hogy közben nagyon-nagyon szép képe van a televíziónknak, bár még 2011-ben vettük, de még most is sokszor rácsodálkozunk, hogy mennyire természetesek és szépek a színek. Az újabbak ennél biztosan jobbak, de a következő tévénk is Sony lesz az biztos.
-
Warck
tag
Valami lett a tv-mel, a Youtube-nál olyat csinál,hogy a keresésnél csak 100 videót talál meg. Régen több ezret is talált, most meg drasztikusan lecsökkent. Minden beállitást átnéztem, szóval ha valaki meg tenné nézze meg,hogy az ő tv-jén jól müködik e youtube. előre is köszi !
-
enterlaci
senior tag
Szia,
Én PC-ről Nvidia karival HDMI-n is néztem már vele 2D és 3D-s filmeket, mkv-t például media player classic-al, Blu-ray 3D ISO-t próbáltam PowerDVD-vel és működik, szép a kép, nincs áthallás!
Szerk: BD3D klasszisokkal szebb mint a 3D-s mkv, már csak a felbontás/tömörítés miatt is.
Kicsit kezdő vagyok a témában, így például nem látom át a 60Hz vagy xxHz probléma lehetőségét, de azt hiszem a TV és a videokari/lejátszó szoftvere megoldja ezeket automatikus beállításoknál.
Felhősödés nincs, szép és nyugodt a képvilág - pláne a Samsungokhoz képest. Samu LE32B650-ről váltottam Sony 46HX750-re. Tényleg jó TV! -
szagnes69
aktív tag
Így nem próbáltam még 3D-s filmet nézni, a serviio-t hálózaton keresztül próbáltam ki. A laptopom (nem túl erős számítógép) wifin keresztül kapcsolódott a routerhez, a routerhez viszont vezetékkel kapcsolódott a tv. A serviio-t be lehet állítani, hogy átkódolja az mkv-t a tv számára, így a nem 3D-s anyagok nagyon szépen lejátszhatók. A 3D-s filmek viszont ezzel a módszerrel nem voltak annyira jók. Nekünk egy 40EX721-es televíziónk van, ezzel a típussal a 3D esetében tapasztalható áthallás, és kísérleteznünk kellett, hogy a lehető legjobb legyen a 3D-s kép. Eddigi tapasztalatunk az, hogy a DUNE tudja a legjobban lejátszani a 3D-s mkv fájlokat. Nem régen vettünk egy SONY BDP-S4100-as blu-ray lejátszót, amin megnéztük egy 3D-s filmet blu-ray lemezről, nagyon jó volt a 3D, még ennyire jót nem láttunk a tv-n, viszont ha mkv-s 3d filmet néztünk vele, akkor jobban játszott le a DUNE, lényegesen kevesebb volt az áthallás. Az is az igazsághoz tartozik, hogy túl sokat nem állítgattuk a blu-ray lejátszót, hogy a legjobb 3d-s képet kapjuk. Az újabb SONY tv-knél már nincsen ilyen probléma az áthallással. Hátha tud valaki a hdmi-ről való lejátszásról nyilatkozni.
-
djxp01
senior tag
válasz
szagnes69 #761 üzenetére
Értem. Viszont egy olyan teljesen noob kérdésem lenne a 3D filmekkel kapcsolatban. Ha sima PC-t rákötök 1.4-es HDMI kábellel a TV-re, akkor probléma nélkül nézhető lesz a 3D-s film aktív szemüveggel? Itt a 60hz nem variálja át a dolgokat? Sima MKV player > PC > TV. Ugyanolyan 3D-s képet kapok, mintha médialejátszót kötnék a TV-hez?
-
djxp01
senior tag
Tudja valaki, hogy hogyan tudom megnézni KDL-55HX751-es TV-n, hogy hány órát működött?
-
djxp01
senior tag
Sziasztok!
Sony KDL-55HX750 vásárlása előtt vagyok, pár kérdésem lenne S.O.S. mielőtt megvenném:
-hálószobába lenne, ezért a TV-nek nincs semmi magas frekvenciás, vagy halk sípoló hangja? (Az előző Samsung TV-nek volt, B650 )
-ennek a TV-nek a felhősödése mennyire zavaró, és korrigálható valamelyest?
-esetleg valami negatívumot tud valaki erről a TV-ről?Köszi szépen!
-
nightshadow
veterán
Sony Bravia KDL-55W905A review [link]
-
nismoka
addikt
válasz
BossBoss #753 üzenetére
Igen csináltam de utánna is előjött. Folyamat: mkv video elindit, de nem játsza, kb fél percig nem reagál a tv semmire, tv magától újra indul, youtube nem indul. Tv áramtalanitva, bekapcs, youtube nem indul, tv ki-be, netes tartalom frissitése, youtube megy.
Ami érdekes hogy amelyik mkv video ezt a W805-öt lefagyasztja az a video az alap 32R420-on meg megy.
Biztos lesz majd frissités és lesz öröm és bódogság.
Amúgy a tv szerelem elsö látásra.
-
egykori
őstag
Köszi, emlékeztem a #728-as hsz-edre, és az jó támpont volt, hogy mekkora helyigényre számítsak. Ezért majd mindenképpen valamilyen kisebb, de még jó ár/érték arányú tárat nézek. Tehát, nem olyan finnyás a tévé USB-je.
nismoka: az 500 GB, már tényleg a maximum - erre a célra.
-
egykori
őstag
Valamelyikőtök használja a tévén a HDD-s felvételi lehetőséget? Ha igen, mekkora és milyen wincsivel? Nem tudom eldönteni, milyent vegyek, gondolok a kapacitáson túl az áramfelvételi szempontra is. Nem tudom, ezek a Sony USB-k mennyire erősek. Külön tápost nem szeretnék venni.
-
nismoka
addikt
válasz
BossBoss #743 üzenetére
Nekem tökéletesen megy a Miracast Samsung S3-al (AllShareCast) is és Xperia Z-vel is, utóbbinál inditható a csatlakozás NFC-vel is. A Galaxy S3 NFC-t érzékeli ugyan a TV (KDL42W805 NFC távirányító) de nem indul el a képernyő tükrözés, viszont ha a TV menüből inditom a képernyő tükrözés csatlakozást akkor samuval is megy.
Router mindegy, próbáltam G és N routerrekkel is, megy minden, na meg van Direct Wi-Fi is..
-
nismoka
addikt
válasz
BossBoss #741 üzenetére
Arra ott a jó kis androidos telefon/tablet TV SideView alkalmazás amivel mehet a hangvezérelt írás is.
Én sosem hiányoltam a billt tv-hez, a számgép gyorsaságát úgysem tudja helyettesíteni bill ide vagy oda.
Persze nemértem miért maradt ki, lesz pár ember aki ez alapján dönt és nem a képminőség alapján... A menü sebessége szerencsére sokat javult, gyorsabb mint a konkurencia többmagos dinnyéi.. -
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Na, meg van a Sony tévé KDL-32W650A.
Ez már a 2013-as széria, a KDL-32EX650-est terveztem, de már kifutott termék lett. Remélem ez az újabb nem lesz rosszabb.
HDMI kábel kellene, kétezerért vennék egy 1 m-est. Ez gondolom hozza az átlagot, mert van jóval drágább is.
Eddig a képcsöves 21 colos Samsung után nem fejezhető ki igazán szavakban a különbség, mindössze egyet sajnálok, hogy nincs 2 USB aljzat a 2 HDMI-hez hasonlóan. -
egykori
őstag
Köszönöm a príma választ.
Én pl. egy Forma1-es versenyre gondoltam, ha nem tudom megnézni élőben, akkor ez kb. mennyi helyet igényel. Erre a célra nem akarok HDD-t, hanem csak Pendrive-ot használni. Akkor lehet, hogy veszek egy 64GB-ost, az biztosan elég lesz jó ideig, még HD esetén is. -
Kobak77
aktív tag
40 perc 1,99 GB. Nem HD, Nils Holgersson lett felvéve. Munkaügyek, 30 perc, 1,36GB. Ez viszont HD. Olyan, mintha független lenne az adás minőségétől a felvétel mérete.
szerk.: megnéztem egy tv2-es adást is, ott 1:15 perc lett 1,09 GB. Szóval úgy tűnik, hogy a "kinézetétől" függetlenül az M1, M2 adásai mindenképp HD-nek minősülnek, míg RTL, TV2 meg nem.
-
egykori
őstag
Sziasztok, hány GB lesz kb. egy 2 órás felvétel HDD-re felvett tévéműsor?
A héten vennék egy Sony tévét, innen a fórumból szedtem össze már infókat, de erre vonatkozólag nem találtam semmit.
-
nismoka
addikt
válasz
junior11 #720 üzenetére
Ja arra én is kiváncsi vagyok de sajnos még nem elérhetö. Visszatérve a W8-ra, a 3D passziv szemüvege is elég pofás, legalábbis más márkák passziv szemüvegeihez képest mert azok nevetségesek, gyerekesek.
Kiváncsi vagyok miket irkálnak majd a W8-ról is a netes teszt magazinok, legalábbis azok akiket nem a samu szponzorál....
-
nismoka
addikt
Na, teszteltem a Sony KDL42W805 TV-t, első benyomások jók, sztem korrekt cucc. A wifi-s képernyő tükrözés mobilról nagyon tetszik.
A képminőség szerintem egy kicsit jobb mint a tavalyi HX750, a fekete szint azért csalóka mert nagyobb fényerőt (háttérvilágítás) tud az új ezért kb amit 10-es szinten tudott a HX750 azt itt kb 5-6 fokozaton már hozza. Oldalról enyhén jobb a feketéje a HX750-nek, de azért nem rossz ez sem.
Szentségtörés de én egy Galaxy S3-al próbáltam a wi-fi-s képernyő tükrözést és tökéletesen megy.Viszont az egyérintéses NFC-vel inditott tükrözés mókát nem akarta az SGS3-al, de viszont megy menüből inditva, úgy sem bonyolult. NTFS és mkv müködik, DTS hang is szól és kinyomja optikain 5.1-ben is ha USB-ről megy a warez film.
A hozzáadott NFC-s bluetooth távkapcs nagyon tetszik! A fém káva nagyon szép csak alul középen azt a bumszlit a logo-val laposabbra csinálhatták volna, vagy kisebbre, vagy feketére.
A menü jóval gyorsabb lett és szebb mint eddig volt. -
junior11
veterán
válasz
zsoltbarabas #717 üzenetére
2013-as termékkatalógus: [link]
-
lasvegas
tag
válasz
lasvegas #714 üzenetére
A mai napon megoldódott a tèvèim ügye az egyiket bèrmentve kijavítjàk a màsikra pedig pènzbeni kàrtèrítèst kapok a kàrtèrítèsi lapot màr vissza is küldtem,nekem megfelelt az összeg Sony nagyon korrekten jàrt el!!! Ritka az ilyen cèg!
Most megyek egy 46hx751 èrt úgy döntöttem -
-
lasvegas
tag
A W4000 nél már hónapokkal ezelőtt is volt egy csík a szélén de eltűnt kb a bekapcsolás után 20-30 percel csak az utóbbi hetekben lett több csík,állítólag valami cof szalag engedett el,ahogy utána olvastam előforduló hiba bármilyen típusnál. A w4500 meg pár hete jelentkezett eleinte halvány csíkok
1-2 helyen aztán szép lassan egyre több,
Nem a márkát akarom szidni de ez van most. -
lasvegas
tag
Nekem mondod??Egy másik fórumon van egy ember akinek a w4500 öt kicserélték tipushibára hivatkozva ugyanilyen hibával,garancia után,nemtudom gondolom verte az asztalt stb,még semmim sem romlott el telefonom se pedig volt pár.Ez nagyon dühítő állapot azért,de még nemtudom a megoldást.mindenesetre nem én lehetek az egyetlen mert több szakszervíznek is elküldtem a képeket mondjanak valamit és mindegyik egyből vágta mi a hiba stb,
elsősorban nem a márkár szidom írtam mindem sony lehetnek hibák mindenben,csak valamiféle kompromisszumos megoldást kellene találni mert akkor sem járja,hogy drága cuccok ennyi idő alatt tönkremennek és költsek egy vagyont a javításra,ezekután,hogy vegyek megint tévét? -
lasvegas
tag
Sziasztok érdeklődnék van e valakinek ismerőse a Magyar sonynál?
Illetve mit szóltok ahhoz,hogy vettem 4.5 éve 470.000 ft ért egy sony 46W4000 et,4 éve pedig 241.000 ft ért egy sony 40w4500 at namost mindkét tv meghibásodott az elmúlt hetekben!!
Mit tehetek ilyenkor milyen jogaim vannak ,lehetnek?
Garancia 3 évig volt,no de akkor is az ember kiad 2 tv re egy vagyont és 4-5 éve se bír ki????
Ilyen tartós termékeket állít elő a sony?
Ha valaki fanatikus akkor én az vagyok tévék,videókamera,fényképező,házimozi blu ray stb mind sony,
De ez most kiverte a biztosítékot nálam!! Ja a javítás a 2 tévére több százezresre fog rúgni Lcd panel csere!!! Vicc ennyit a sonyról én ezt nem fogom kifizetni!!
Felhívtam a központot felvette egy fiatal srác összevissza hablatyolt hülyének nézett nevetséges így vegyetek sonyt a képek feljebb vannak a tévékről!
Szerintetek mit lehet tenni most van valamilyen jogom,hogy legalább megcsinálják a tévéket,kicseréljék esetleg ráfietéssel újakra vagy a javítást részben megtérítsék,ha egyáltalán van hozzá panel mert ez sem biztos. -
szagnes69
aktív tag
Bocsi! Neked lehet igazad, én nem használom a tv wifijét, csak arra figyeltem fel, hogy nem találod a mac-címet, de nyilván a wifinek és a vezetékesnek eltérő mac-címe van. Nálam is van mac-szűrés a routeren, és az általad leírt megoldás lehet a járható út, de az tényleg nyűgös. Meglepő, hogy erre nem figyelt a Sony. Elnézést, hogy nem figyeltem pontosan arra, amit írsz.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
szagnes69 #698 üzenetére
KDL-40EX650-em van. Az eszközazonosító nem a MAC address, legalábbis nem a wifié. Próbáltam is, mikor állítgattam, meg most is leellenőriztem - ugye már be van állítva a helyes - de nem egyezik.
Megnézni a készüléken a MAC címet úgy lehet, hogy 'Home - Beállítások - Hálózat - Hálózat beállítása - Hálózat állapotának megtekintése', majd legalul lesz. A vicc az, hogy itt adatot csak aktív kapcsolat mellett mutat, szóval amíg nem csatlakozol, addig itt nem mutat semmit. Tehát először vhogy mégiscsak csatlakozni kell... patthelyzet induláskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel