Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sajna SONY ennél drágább kategória.
Van egy ilyen LCD topic. Olvass bele, keress rá 150 000-re mások is keresnek ilyen kategóriában. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Sup
tag
Ez a samsung pl hány Hz igazából, és pl ez a samsung ez jobb tv, vagyis jobb a játékhoz mint a sony ? Vagy van olyan tavalyi sony, ami jobb mint ez a samsung? Ez a játékmód ami a samsungokban van, ez jó amúgy vagy ilyen parasztvakítás?
nismoka: mi az h artifaktol, mert google alapján se értem h ez mit jelent?? És akkor ez a herz dolog nem is számít játéknál, csak az input lag mondjuk??
-
krx21
nagyúr
Így van, de nem digitálisan
, hanem a háttérvilágítást vibráltatja...
Az első igazi 100Hz-es az már a W805-ös sorozat, persze jóval drágábban...
Olcsón 100Hz-est a Sony idei palettájából nem találsz, hacsak nem tavalyit...
Samsung F6400, nem tetszene? Igaz kicsit magasabb input lag-ja van... -
Sup
tag
Sziasztok, a szakértők segítségét kérném. Tudtok nekem ajánlani egy led tv-t, ami 130 ezer forint körül mozog, és a lényeg hogy PS4-hez kell, szóval egy olyan tv ami a legideálisabb a játékhoz. Nézegettem neten a tv-ket, de most h olvasgattam a fórumot rájöttem h van jó pár dolog amit sehol se említenek, és ki tudja mit nem említenek még meg. Ezt a tévét néztem ki, de most olvastam h igazából csak 50Hz a panel benne, de 200-t tud digitálisan.Köszönöm előre is a segítséget.
Sony KDL32W650ABAEP
-
Warck
tag
válasz
radi8tor #1286 üzenetére
Én régen néztem rá a Fuso-ra de sajnos, csalódás volt főleg az amit a pro 4 és társai művelnek. Lehet,hogy azóta változott a helyzet. Mert amikor én nézegettem, nem volt még zene hallgatás. De jót is mondjak a viasat korrektül végezte a tartalom meg osztást, ha többiek is ezt a jó példát követnék akkor, a Fuso igazán jó lenne. Mert az elképezés jó. de a tartalom szolgáltatók, nem nagyon osztozkodnak, persze van kivétel is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fandango #1282 üzenetére
Mostanában a FuSo alkalmazást használom a TV-n. Vissza lehet nézni a magyar adások felvételeit Interneten keresztül.
-
Fandango
veterán
Na tudtam egy kicsit tesztelgetni a tv-t, a kepet sikerult talan megfelelore beallitani. A kep csodalatos, egy uj elmeny a 24" monitor utan ez a meret. A 3D szemuveg (250es tipus) tenyleg nem egy kenyelem bajnok, az orrnyerget elegge nyomja es a szara is a fejemet, bar en eleve szemuveges vagyok, de ez akkor is kenyelmetlen. 3D-t csak a netes tartalmakkal tudtam kiprobalni, de teljesen korrekt, nem faj se a fejem se a szemem tole, igaz sokat nem fogom ezt a funkciot hasznalni, de azert neha jo lesz. A wifit pillanatok alatt beallitotta magatol, nem szakad es kelloen gyors. Hirtelen ennyi.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
radi8tor #1277 üzenetére
Elég nehézkes procedúra volt... Franciaországba kellett postázni 4db dokumentumot (kártya, számla másolata, regisztráció igazolásának nyomtatott változata stb...)
A telefont is Franciaországból küldték... Szóval 1 hónap kereken volt a várakozási idő.
Erről az akcióról különösebb részleteket itt Magyarországon nem is tudtak nagyon mondani a Sonyék...
A központi franciaországi Sony intézte az egészet itt Európában... -
Fandango
veterán
Egy kerdes, beregisztraltam a tvt a sony honlapjan, es ott ir ilyen 5 evre kiterjesztett garanciat es alatta egy kodot, az most mi?
-
Fandango
veterán
En is beleptem a mai napon a klubba, 40HX751 keszulekkel, jelenleg ismerkedek vele es allitgatom. Fantasztikus egy tv.
-
GermAntec
csendes tag
Én már 2 hónapja vagyok boldog gazdája egy 40HX850-nek. Nekem ez a tévé szerelem volt első látásra még tavaly, amikor megjelent. Borzasztó szép képe volt, amikor láttam, mindig gondoltam, vagy plazma, vagy ha LCD tévét veszek, akkor már legyen valami komolyabb darab. Csak akkor még csillagászati ára volt, de mostanra lement, úgyhogy 280-ért már elég jó vétel volt sztem. Persze vannak hiányosságai, főleg a koreai csodákhoz meg az idei modellekhez képest (médialejétszás főleg) de a képminőség ezt nekem bőven kárpótolja.
Aktív 3D szermüveg volt hozzá 2 db, a BR750-es típus, hát az kb. a passzív szermüvegeket szégyeníti, olyan könnyű és vékony.
MM-ben vettem, utolsó darab volt, az eladó rá is akart beszélni az új W805-re, kicsivel drágábban, de valahogy nem győzött meg a képe, ill, a HX850-nek a dizájnja is praktikusabb nekünk (6 fokban hátrafele döntött, nekünk alacsonyan van a tv állvány, ami pont hasznos, ill. GorillaGlass üveg bevonata van, ha esetleg a kislányom szeretné megkopogtatni a képernyőt, akkor remélem megvédi a panelt :-)
A médialejátszás hiányosságai is orvosolhatók, NTFS helyett exFAT-ra formázom a pendrive-ot, ill. mkv-ből m2ts-be átrakom az anyagot tsMuxeR GUI-val és azt frankón lejátssza, minőség változatlan marad.
Persze később majd blu-ra lesz, vagy PS3 de addig ez is jó megoldás, főleg a 3D-s anyagoknál.
DVB-T tunert is beélesítettem rajta, vettem egy sima kültéri antennát 6 ezerért, kiraktam az ablakrácsra, azt gyönyörű képet ad vele a HD adásoknál ingyen. -
Chalez
őstag
Köszi a tippeket! :-) Azért azt elárulom, h nem a barátosnémnak volt a TV a legfontosabb...
Csak remélem, h nem fog beleszerelmesedni helyettem
Blu-ray lemez lesz a tuti, semmi kétség! :-) -
Chalez
őstag
Üdv a klubban emberek! Tegnapi naptól egy kis 46HX750 nagy gazdái lettünk.
250k volt a készülék, vadi új dobozos, sose használt darab...éééééééés: 2db szemüveg volt hozzá ajándékba!
SD adással és internetes HD tartalmakkal tudtuk eddig tesztelni, de így is nagyon jó a minősége, és szépek a színei. Az igazi tesztelésre még sajna várni kell 1.5 hónapot (a barátnőmnél van a TV, nálam meg az i2500k+AMD6870) mert akkor költözünk össze. Akkor viszont megkínálom számítógépen keresztül PowerDVD 12 segítségével 2D és 3D mkv tartalmakkal...ahogy a régebbi LG 42lw4500-nál is csináltam...
Mivel a barátosném T-nél dolgozik...így valószínű, IPTV családi + HD díjcsomagra fogunk benevezni.
Egy fontos kérdésem lenne még, ha esetleg valaki tudna rá válaszolni...Ki lehet-e számítógép által átküldött 2D és 3D tartalmak lejátszása esetén a Motionflow nevű szenzációs találmányt kapcsolni?
Engem ugyanis határozottan zavar az általam látott szappanopera effektus...
-
krx21
nagyúr
Nekem mindig bekapcsol a frissítési időpontban (hallom a relét...)
Csak az a érdekes, hogy az automatikus frissítés ki van kapcsolva...
Az időpontnál, meg mindig van valamilyen szám adat írva... Amit gondolom nem kellene figyelembe venni, ha ki van kapcsolva az automatikus frissítés...
Mitől lehet akkor? Ti tapasztaltok ilyet? -
Mankó
veterán
Furcsa kattogásokat hallok néha a tv hátulja felől, mintha relék kattognának, amikor beállításokat eszközölök.
Másnak is szokott ilyen lenni? -
Mankó
veterán
válasz
radi8tor #1249 üzenetére
Ha passziv lenne ok, de ez a verzio itt szerintem nem mukodne. Masreszt a sony szemuvegei azert is jok, mert zartak, igy kevesebb zavaro feny jut a szemedbe.
Nekunk pl. a samsung szemuvegeiben mar a probanal is fajt a szemunk, a sony-nal meg tobb film utan sincs semmi negativum. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ja bocs, akkor félreértettem.
Én sem nézek olyan sokat 3D-t, inkább koncert filmek jönnek be, nem ezek a Hollywoodi effektekkel telenyomott filmek, mikor az arcodba ugrik a pók, meg a kardot direkt a képedbe tolják.
Michael Flatley 3D-ben nagyon hangulatos!
Csak venni kéne valami jobb szemüveget, mert ez kibírhatatlanul szorít fülnél és orrnyeregnél is. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nightshadow #1244 üzenetére
Kényelmetlen.
Mankó: TDG-BR750 ugyanannyi ideig bírja 1 töltéssel, mint a 250-es?
-
nightshadow
veterán
Akciós Sony 3D-és szemüveg: [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Engem valamiért ez az edge LED nem zavar nagyon. Látszik néhány jelenetnél, de nem zavaró.
Lehet azért, mert ritkán nézek horror filmet? (sötét jelenetek)Most olvastam pár dolgot itt, lehet kipróbálom valamelyik nap.
Optikával az a gond, hogy azt már elfoglalja a HTPC-m, meg nem is lenne túl gazdaságos járatni az erősítőt TV nézés alatt. Örülök, hogy ilyen keveset fogyaszt (kb fele annyit, mint a korábbi 5 éves SONY), nem akarnám növelni az erősítővel.
No meg TV adásokat inkább párom néz rajta, ő pedig nem bajlódna mindig az erősítővel.Szerk: ja nekem is 751-es van, 2 szemüveget kaptam hozzá, amiből az egyiket eladtam.
Elég kényelmetlen. Majd ha lesz rá pénz megveszem a drágábbik szemüveget. Asszem az nem olyan kényelmetlen.
-
Mankó
veterán
Full fekete hatternel nalam kemeny bevilagitasok vannak, eleg zavaro tud lenni. Viszont ha van valami kepelem, akkor nem latom, vagy csak elenyeszo mertekben. Hat ez a led hatranya, itt ez a kompromisszum.
radi8tor1: nalad hogy van ez a bevilagitosdi, sikerult valamilyen beallitassal csokkenteni a merteken?
Hang minoseg tenyleg gaz, de optikain keresztul huzd ra egy hazimozira! Ha meg csak 2.0 szol, akkor is siman jobb, mint a tv hangszoroja. Nalam is igy van most. -
radi8tor
MODERÁTOR
9 hónapnyi KDL-40HX750 használat után ide találtam.
Hangszórók hangminőségén kívül teljesen meg vagyok elégedve a TV-vel. -
Warck
tag
Nos a háttérfény max-on van, a kontraszt 95-ön van. fényerő 53-on van. Mikor ki volt kapcsolva a led mozgás javítás, akkor a 4-állásban volt. De most,hogy be van kapcsolva és feltekertem maxra, a háttérfényt ugyan ott vagyok csak annyi a különbség,hogy simább a kép és a fekete még jobb lett. Meg annyi,hogy bevilágítás teljesen megszűnt. A dinamikus kontraszt magas állásban van, de van aki nem szereti, de nekem így jó- Persze nem vagyunk egyformák.
-
Mankó
veterán
Tudtok róla, hogy a Sonynak van-e speciális távirányítója, mint a másik 2 tv gyártónak?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van aki W650-es tévét használ? Szerintetek megfelel filmnézésre? Nézegettem MM-ben, de gyors mozgásoknál mintha szaggatott volna (mondjuk az összes kiállított darab ilyen volt valamennyire, HD-s tévéadás ment, lehet csak valami optikai csalódás a sok tévé miatt).
Meg vagytok vele elégedve? -
Warck
tag
Nálam a led mozgás javítással ,teljesen meg szűnt a bevilágítás és a fekete is sokat javult és a sötét részeknél is meg maradt a részletek. igaz a háttérfény maxon , de ezt már kibeszéltük. A hangra térve nézd meg a hang beállításban az audio kimenetet, van amikor pcm-re kell állítani, automatikus helyett. Ill iptv, vagy digitális kábel tv-ről megy a film+ ? Mert ha iptv-ről akkor megnézem,hogy nálam is csinál e ilyet.
-
enterlaci
senior tag
-
Mankó
veterán
Levettem a hatterfenyt minimumra, igy a legjobb a fekete. Lehet valami problema belole, esetleg lemaradok nehany reszletrol igy?
Masik dolog, hogy a tv hangjat ugye most a hazimozi jatsza le es a film+ reklam alatt csunyan berecseg. Olyan, mintha a tv-bol jonne. Furcsa, ugy meg foleg, hogy se jatek alatt, se mashol nincs ilyen jelenseg.
-
Mankó
veterán
Na, össze próbáltam a dolgokat. Házimozi, xbox 360, médialejátszó hdmi-vel a tv-n (sony hx751), sdbox scart-tal a tv-n (átmenetileg}, tv és a házimozi optikaival összekötve.
Menüben átállítva a hang audio rendszerre es szépen kiadja az xbox hangját is 5.1-ben. Média lejátszó kicsit még furcsa, több tesztet igényel (dts-t még nem próbáltam, szerintem az nem is megy ki, mert a tv nem is támogatja). A tv scarton keresztül 2.0-án szól. De még így is jobban szól, mint a tv hangszórója, s még ha kábelon keresztül fogok majd csatlakozni, lehet még változik is a helyzet.
A tv távcsatijával lehet mindennek szabályozni a hangerejét, a házimoziéhoz hozzá se kell nyúlni. Tetszik ez a verzió, egy távcsati ki is esik. -
Mankó
veterán
Nekem is hx751 van, csak az 55 colos. Elviekben nekem eleg a dd 5.1, az xbox ugyse tudja a dts-t., ha meg a tv csak 2.0-an szol (bar jobb lenne legalabb a 2.1) az meg nem olyan nagy problema. A tv hangszoroitol mindenkepp jobban kell teljesitenie a kis genius 5.1 elulso hangszoroinak.
Na holnap ha eszembe lesz mindenkeppen ejtek egy probat. Majd irok, hogy mire jutottam.Digi tv-nel melyik adasoknak kellene 5.1-ben jonnie?
-
Warck
tag
válasz
adnoctum18 #1211 üzenetére
Nálam 4 es állásban, is bőven elég volt, de mint fentebb írtam a led mozgás javítás megfelezi a fényerőt ! ki próbálom hdmi- a laptopot és meg mondom , de elvileg kéne működnie kell a képüzem módnak. De majd okosabbak leszünk, délutánra !
-
nismoka
addikt
válasz
enterlaci #1212 üzenetére
Az Optikai szabvány nem visz Multi Ch LPCM-et, csak sztereo-t. Optikai csak bitstream-ben visz Multi-Ch formátumot pld DD, DTS. Viszont a TV-re HDMI-vel érkező BITSTREAM multi ch jelet az optikain kifelé csak sztereoban adja ki, de előfordulhat hogy kimegy multiban (DD, DTS) is ez tv tipus függő, próba szerencse...
-
enterlaci
senior tag
A 8cm-es téglafallal nem lesz gond, a tv azért nem olyan nehéz mint egy megpakolt könyvespolc pl. Fischer SX 10-es vagy 12-es műa tiplit használhatsz szerintem bátran, ebből 6db-ot legalább. Menj el egy csavarboltba és ott adni fognak ilyet, vagy ha akarsz, biztos elmondják a beragasztós változatot is.
Az 5.1 kérdésre én már nem mondok semmit, szerintem tégy egy próbát!
Egyébként nálam a házi-mozi LPCM bemenetnek érzékeli a TV-ből érkező optikait és ez a szabvány tud 6-7-8 csatornát is továbbítani. -
adnoctum18
senior tag
Nálam 6-os állásban van a háttérvilágítás, azt hiszem ez az alapértelmezett is, és ez nekem elég. Most feltettem maxra de így se zavaróan világos. Viszont a NASsal utp kábelen összekötve nem enged semmilyen kép üzemmódot állítgatni, sem a hdmi porton rákötött laptopnál. Normális ez így?
-
Mankó
veterán
Volt róla valamikor szó, hogy a tv-re kötött média eszköz 5.1 hangját kiadja-e a tv az optikain keresztül. Xboxot kötnék hdmi-vel a tv-re és optikai keresztül vinném ki a hangját. A kérdés az, hogy így a tv és az xbox hangja is tudna szólni 5.1-ben? Mert így megspórolnék egy bemenetet a külső DAC-on. 1 optikai (erre megy a mádia lejátszó) és egy digitális koax (erre menne a tv-ből kijövő jel egy koax-optikai átalakítóval, mivel sajnos koax kimenet nincs rajta, vagy tévedek? Sony 55HX751),
Mennyire életképes ez az ötlet szerintetek? -
nismoka
addikt
-
cserda
csendes tag
Sziasztok! Egy Sony KDL42W650 vásárlása előtt állok és azt szeretném tőletek megkérdezni hogy valamilyen billentyűzetet lehet e hozzá kötni és hogy USB ről milyen formátumokat játszik le
És estleg akinek van ilyen tévéje az mennyire van vele megelégedve. -
enterlaci
senior tag
Nekem ehhez hasonló van, tescoban vettem akcióban 2000-ért!
Persze mákom van, mert a TV-vel szemben ülünk, szal nálunk nem kell a forgatós megoldás.
-
Warck
tag
válasz
adnoctum18 #1195 üzenetére
Értem akkor tényleg gyöngébb, a tavalyi modelleknél brutális a fény erő. szóval ott lehet kompenzálni és sokkal kellemesebb a kép, nekem ez jött le. Ha nincs be kapcsolva a led mozgás javítás 4 es állásban bőven elegendő a háttér fény. A w650-nél hányason van a háttérvilágítás ? ill mennyi a max az ex-nél 10 a max de akkor már kisüti az ember szemét !
-
nightshadow
veterán
300k-ért lesz Sony KDL-50W656 [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra