- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Tudsz "olyan, amilyennek látom" képet is készíteni róla?
Annyira látszik a bevilágítás, mint az alsó fotón? Mert az szvsz elég jelentős. Persze ez ízlés, és tolerancia kérdése is.
Van olyan ismerősöm, akinek a tévéjén alul, szélesvásznú film esetén konkrétan egy jó 15 cm-es sávban szinte fehér volt a kép, annyira erős volt ott a bevilágítás, ám ő nem cseréltette, nem szervizeltette. Használta úgy.
Én a másik véglet vagyok. Ha egy egészen enyhe kis felhősödés is van a készüléken, akkor az már zavar. Nem tudom elfogadni. -
Piftuka
veterán
válasz
salapp #50920 üzenetére
Így igaz.
A képminősége parádés, én is nagyon kedvelem. (Csak az a fránya Android ne volna...)
Csak akkor fogom lecserélni, ha egy min. 65 colos (de inkább 75 a cél), ennél fejlettebb, legalább ilyen képminőségű modellel tudom leváltani.
"Magasra tette a lécet" a SONY ezzel a készülékkel. -
Piftuka
veterán
Köszi az info-t! Örülök, hogy nálad bevált ez a tévé!
Való igaz, hogy manapság sajnos nem nagy a választék a 10 bites, 120 Hz-es készülékek között!
(Így kapásból csak az "LG SM9000" jut eszembe, viszont ott a legkisebb méret is 49 col.)
Ez a tulajdonság napjainkra szépen felkúszott a prémium LCD-k, és OLED-ek szintjére. Ráadásul én VA paneles megoldást preferálnék, ami az "impossible mission" kategória.. -
dabgergo
őstag
válasz
dabgergo #51042 üzenetére
Válaszolt is a szerviz, de csak annyit h ha a resetet stb. már próbáltam és nem segített akkor csak a szerviz maradt és vigyem be
Válaszoltam nekik h megközelítóleg jó lenne tudni az árakat, h a kivizsgálásnak van-e külön díja stb.
Amúgy magánszerviz kapcsán van tipp, vagy mindképp a Sony márkaszervizbe érdemes vinni?
-
akisbandi
aktív tag
válasz
dabgergo #51040 üzenetére
Nem esküdnék meg rá, hogy az volt, de biztos, hogy AirPlay app volt.
2-3 alkalommal tudtam reprodukálni a hibát, mindig az lett a vége, hogy LAN ki, akkor elindult és töröltem az appot. Mondjuk most sincs rajta semmi, csak a gyáriakTessék, megtaláltam, bár az okának nincs nyoma [link]
-
akisbandi
aktív tag
válasz
dabgergo #51037 üzenetére
Szia,
esetleg próbáld meg úgy, hogy nincs a LAN kábel bedugva vagy leválasztod a wifiről.
Nekem is csinált ilyet, végül az AirPrint kellett törölnöm, miután sikerült hálózati kapcsolat nélkül elindulnia.
Ugyanez volt a hibajelenség, gyakorlatilag folyamatosan újraindult. -
Celtis
veterán
válasz
dabgergo #51034 üzenetére
Továbbra is az a sejtésem, hogy az alaplapon döglött meg valami, de ha szerencséd van és a Sony valamiért elfogadja, hogy a frissítés miatt történt, akkor megjavítják. Őszintén szólva, csodálkoznék ha így történne, de mindenképpen meg kell kérdezni őket.
Mindenesetre ez egy érdekes probléma, hogy ki és milyen mértékben felelős a jótállási idő után a készülékre leküldött szoftverek következményei miatt. -
dabgergo
őstag
válasz
Celtis #51033 üzenetére
Köszi, igen pontosan ezt tettem, írtam nekik emailt is ma délelőtt.
Írtam h szoftverfrissítés után lett ilyen, de valójában ezt nem tudom pontosan, mert automatán történika frissítés, de mitha előtte csinált volna update-et, de ki tudja már potnosan...Az egyébként mire utalhat h eleinte a booting screenen ment akár 10-30mp-ig is mire újraindult, most meg már csak 1-2mp-ig villan fel az android logo és ki is kapcsol? Szóval romlik a helyzet, de h mitől...
-
Celtis
veterán
válasz
dabgergo #51030 üzenetére
Jól értem, hogy jött a TV-re egy frissítése és közben következett be ez a hiba?
Mert ez azért más színben tünteti fel a dolgokat.Ha így történt, akkor emailben keresd meg az ügyfélszolgálatot és írd le a problémát. Hangsúlyozd, hogy a hiba szerinted a frissítés miatt történt ezért bízol a segítőkész hozzállásukban annak ellenére, hogy a jótállás már lejárt.
-
dabgergo
őstag
válasz
Celtis #51025 üzenetére
Hát nagy a baj
Factory resetet sem akarja végigcsinálni
Felvillan a zöld led lent amikor bedugom miközben a - és a power nyomva van, de utána semmi...
Közben szervizzel is beszéltem de nem tudtak hasznosat mondani. Nyilván ki tudják vizsgálni de előzetesen semmit nem tudnak mondani, az árról sem.Rohadt jó. Van valami szerelő aki ért ezekhez? Vagy mit tehetnék?
Ja igen és pendrive-ra se reagált semmit
Őszintén nem értem, nem is használjuk sokat és csak 3 éves, mi a fene lehet vele?
-
szaszapi
őstag
Reménykedik mindig az ember, hátha... Anno én tettem közzé Android Pie nem lesz, de pl. az ARC továbbra is hülyén viselkedik, megtaláltam mások is írnak róla, nálam az erősítőt ki-be kapcsolgatja hiába van lelőve a Bravia Sync. Random csinálja, csak olvasom ki mit szeretne, de pl: Apple Tv app támogatás sincs és úgy néz ki egyelőre nem is lesz.
Én elégedett vagyok összességében az XF9005 tv-mel, egyedül az ARC idegesít, kicsit, de már kezdem teljesen megszokni.
-
szaszapi
őstag
Ha ez ideér hozzánk, nem sok mindent javítanak
[link]
-
AL
addikt
válasz
LEON_01 #51006 üzenetére
Szia! A Samsungod valószínűleg VA paneles volt, ez pedig IPS. Lehet, hogy ez a baj. Kisebb a kontraszt és gyengébb a fekete, de lehetséges, hogy egy kis állítgatással tudsz javítani rajta. Ha még nem tetted, akkor keress egy jó minőségű adást, vagy Blu rayt és egyenként ki be kapcsolgatva próbáljad a képbeállításokat változtatni. Az eredeti beállításoktól sokkal jobbat fogsz kapni. Ne törődjél a gúnyolódokkal! Jó TV az, de ha nem tudsz megbarátkozni vele és még lehet cserélni, akkor ennek a 49 es változata VA kijelzős. Remélem sikerrel jársz ! Üdv.
-
walter70
tag
válasz
umfrider #50993 üzenetére
XF7596-unk van,mi elégedettek vagyunk vele.Nem tudom,mi a különbség,ez VA paneles,androidos,a képe,tudása nekünk megfelel.Hozzáteszem,nem hasonlítottuk semmihez (régebbi Lg van még kisebb méretben a lakásban) szóval az esetleges gyengeségeket én nem veszem észre a napi használat során.
Frissítéseket eddig rendesen megcsinálta,a lejátszója szinte mindent visz.Főleg mostanában elég sok filmet,sorozatot nézünk,de eddig talán kettő volt,aminek a hangját nem tudta lejátszani.
Szóval én csak ajánlani tudom a Sonyt ebben a kategóriában,főleg,hogy oledet 65'-ban nem kapsz 300 e alatt. -
dabgergo
őstag
válasz
Celtis #51018 üzenetére
Hmm igen, valami olyasmi lesz!
Akkor vagy factory reset ha jól olvasom, vagy Sony szerviz.Szerviz szerintetek telefonon elérhető? Bármelyik márkaszervizt hívhatom?
-
dabgergo
őstag
Tegla80, Márky:
Nagyon köszi a segítséget! Sajnos még nem sikerült, próbáltam net nélkül (kikapcsolt router és úgy is h kábellel kötöttem össze a routerrel), de semmi, sőt a legfurcsább h mostmá csak felvillan elég random a képernyő, elkezd bejönni az androidos animáció és magától kikapcsol kb. annak a közepén, pár mp után. Semmire nem reagál normálisan, full nem értem. Esélytelen eljutni bármilyen belső menüig.
Sony-s frissítás és pendrive nagyon jó ötlet, holnap megnézem, de jó lenne ha menni, köszi!
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Már egy órája szívok a Google home-al... Próbálom összehozni az xf8096-al, a tévét felismeri azonnal, de semmit nem csinál.
Találtam egy ilyen leírást:
1.Unlink the TV from the Google Home AppGo to the TV settings -> App -> Google -> uninstall updates. I also cleared my data.
2.Go to the play store on the TV, search for Google App.Install the update for the Google App.
3.Invocate Google Assistant on the TV remote, agree to all the terms conditions as necessary
4.Add TV back to the home account.Itt a 3. pontot nem igazán értem. Vagy tudtok más megoldást?
-
Ricsi_1
friss újonc
Köszönöm a segítséget! Új költségvetésre lesz szükség...
-
Joshi
titán
válasz
icemad #51010 üzenetére
Ha én mindenáron LCD-t szeretnék, akkor most ezt venném (768 zónás FALD micro led)
. Persze nem ~900k-ért.
Akkorinkábbéggyenbeazoled
.
-
Joshi
titán
válasz
Ricsi_1 #51008 üzenetére
200k-ért nincs ajánlható 65"-os tévé.
Sonyból én egyértelműen a 65XF9005-öt venném, most 390k a Sony Központi Szalonban. Ha fontos a HDR akkor ez az alja. Volt ez ennél olcsóbb is ha jól emlékszem, de már nem lesz.
-
Ricsi_1
friss újonc
Kedves Joshi!
Köszönöm a választ, esetleg ajánlani tudnál 200 ezer környékén 65-ös tv-t, ami jobb választás a Samsung 7452-nél?
-
Joshi
titán
-
LEON_01
tag
válasz
umfrider #50993 üzenetére
Hali!
Én 1,5 hete egy KD-43XG8396-os tv-t vettem, de nagyon megbántam. Egy 6 éves Samsungot váltott, ahhoz képest ezen filmet nézni valami borzalom pedig 100Hz-es. A képe nagyon szép, de filmezésre alkalmatlan. Legalább annyi jó van benne, hogy éppen akciós volt, 260-ról 194-re le volt értékelve a Sony-nál, ezért is vettem meg, de még ennyit sem ér. Vége ennek a szar járványnak a Samsung megy javításra és leváltja a Sony-t.
-
Ricsi_1
friss újonc
Sziasztok!
Segítsetek kérlek az alábbi döntéseben.
Két tv között próbálok dönteni:
Samsung UH65RU7452 (240 ezer)
Sony KD65 68577SAEP (330 ezer)Eredetelig kb 200 ezret szántunk rá. Nem tudom megér-e ennyivel többet a Sony ha általában tv műsort nézek rajta illetve egyszer valami HD, 4K letöltött filmet.
Köszönöm segítségetek.
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy Sony KD-55XG8588 TV-t. Eddig elégedett vagyok. A Kalibrálás egész jól sikerült, de azért nem túl mélyek a feketék. Most küzdök az HBOGO-val, mert nincs rajta és letölteni sem engedi a Play store-ból.
-
dabgergo
őstag
válasz
ArthurShelby #51001 üzenetére
Köszi nagyon!
Ezt tervezem tenni ha nincs más megoldás, de csak annyi gond hogy kalibrálva van a kijelzője és az is elszállna így :( ha bárhogy eljutnék a menüjéig az szuper lenne, de ha nincs más akkor ez s factory reset lesz.
Azt már próbáltam hogy hosszabb időre kihúztam, meg h egy egész napig hagytam hadd próbálkozzon s frissítéssel, de semmi siker... -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #50996 üzenetére
Közben megkerestem neked, erre gondoltam [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest