Sokat gyorsulhatnak idén az androidos tévék

Az új MediaTek SoC a korábbinál 50%-kal nagyobb teljesítményt produkál.

Eddig az Android TV platformot futtató tévéket sok kritika érte a lassúság és az akadozások miatt, amely hátterében a szoftver hibái mellett biztosan ott állt a nem megfelelő teljesítményű hardver is. Nos, jó esély van rá, hogy ez az idei évben változik, hiszen a legtöbb gyártó (pl. Sony, Philips, TCL, stb.) által favorizált MediaTek bejelentette,hogy idén egy új rendszerchippel lépnek színre.

A Sony tévék is a MediaTek rendszerchipeket használják
A Sony tévék is a MediaTek rendszerchipeket használják [+]

A MediaTek MT5598 típusjelzésű termékkel kapcsolatban a vállalat teljesen pontos specifikációkkal nem szolgált. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy négy darab, 1,5 GHz-es órajelen üzemelő, meg nem nevezett ARM processzormagot használó rendszerchipről van szó, amely állítólag 50%-kal gyorsabb lesz az elődöknél. A fejlesztés támogatja a 4K HDR (HDR10, Dolby Vision, Technicolor, HLG) szabványok kezelését, és rendelkezik SDR-HDR konvertálás funkcióval is. Tartalmaz saját felbontásjavító (Super Resolution System, SRS) és interpolációs technológiát (4K Motion Estimation, Motion Compensation), valamint rendelkezik "AI" funkciókkal, azaz biztosítja a hanggal történő vezérlést, és elméletileg képes magától videókat, filmeket, vagy alkalmazásokat ajánlani a felhasználók tartalomfogyasztási szokásaitól függően.

Azzal kapcsolatban még nincsenek pontos információk, hogy mikor futhatnak be az első MT5598 rendszerchippel szerelt tévék, de a pletykák szerint erre a harmadik negyedévéig biztosan várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés