- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- SSD kibeszélő
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós kamerák
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #68 üzenetére
Most én is egy kb. DOOM2 grafkájú filmjelenettek összemosott játékot tolok (Tesla Effect), miközben azt nézegetem, hogy ideje lenne-e már cserélni az RTX3080-at.
A Talos Principle-t is imádtam, de nem tudom, hogy én lettem butább, vagy a puzzleök lettek nehezebbek a Talos 2-ben, valamiért félbehagytam, pedig ez volt az első játék, ami elvileg érdekelt, és amihez alig elég a 3080 (mert kvázi kötelező bekapcsolni a Lumen RT-t, hisz anélkül ramatyul néz ki, nem figyeltek igazán a "legacy mode" minőségére, csak a Lumen-es látványra). -
hapakj
őstag
válasz
NvidiaRTX #68 üzenetére
Én még simán 1080 Ti-t nyúzok. Mai napig kitart a játékaimmal 1440p-ben high / ultra beállításokkal. S nem igazán érdekel, hogy néha leesik 40 Fps-re.
De az igazat megvalva a Gamer monitor segít. hogy alacsony Fps mellett is smooth legyen, s egyes játékokban ha bírja a 100-120 fps is nagyon látványos.
Hja de tényleg vicces, hogy egyesek 4080-al a bírtokukban szétsírják a fórumokat, hogy az 5080 milyen drága és nem éri meg cserélni. Én meg nézek, hogy lol wut?
-
janos666
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #63 üzenetére
Offline single-player játéknál egész jól hozzá lehetett szokni a VSync laghoz. Tudtad, hogy mindig a mozgásirány elé kell húzni a célkeresztet a klikkelés előtt. Online ez már kicsit bonyolultabb volt, mikor 60 Hz felett számolt a server, és volt, aki több fps-el játszott, mint te.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #43 üzenetére
Persze értelek, de ez a nem minden játékban okoz gondot még mindig nem megnyugtató szerintem
Nálam semelyik játékban nem volt gond, de a te eseted ugye tényleg más, mert TV-d van és nem monitorod, így én se tudok többet segíteni.
Predatorr: A hatása nem ugyanaz, hiszen a V-Sync-nek input lagja van, a G-Sync / Freesync-hez képest
Nem véletlenül akart az ipar megszabadulni tőle, mert a V-Sync negatív hatásait a 2000-res évek eleje óta ismerjük.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #37 üzenetére
Nekem nincs állandó fps-em
A különbség szerintem ott lehet, hogy neked egy TV-d van HDMI-n, nekem pedig Displayport-on egy támogatott monitor. Ugye neked valamiért azt írja az NVIDIA vezérlőpult a beszúrt képeden látszik, hogy a TV-d nincs G-Sync kompatibilisnek minősítve. Esetleg lehet TV beállítási probléma is, olvasd el, hogy a leírásában mit írnak a G-Sync-re.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #35 üzenetére
Állíts vissza mindent az NVIDIA Control Panel-ban alapértelmezett beállításra, mert működnie kell a G-Sync-nek V-Sync nélkül és képtörés nélkül.
Ezt is ellenőrizd, hogy így néz ki:
De hány fps-ed van, hogy törik a kép? Milyen TV-d van? Full screen módban megy a játék? Mert windowed vagy borderless windowed nem jó.
-
janos666
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #25 üzenetére
RTSS-el lehet Reflex-et kényszeríteni (legalább is részben), és én azt nyomtam aktívra globálban (ha a játékban van Reflex, akkor azt ott kikapcsolom), így lényegében mindig megy a Reflex (így vagy úgy).
Emellé mindig ON (nem Ultra!) volt nálam a Low Latency, szintén globálra (Reflex-es játékhoz sem kapcsoltam ki, mert csak az Ultra kényszerít fps limitet).
Ez nem okozott eddig semmi gondot nálam. -
gejala
őstag
válasz
NvidiaRTX #19 üzenetére
A 100 GB túlzás, de vannak játékok, amik problémásak, ha nincs legalább 10 GB beállítva. Hiába nem foglal ennyi helyet a shader cache, akkor is igénylik a beállítást.
A textúraszűrésnél a "Minőség" beállítás célszerű, mai játékoknál ezt veszik figyelembe. A "Magas minőség" vagy nem csinál semmit (legfeljebb bugokat) vagy néha ugyan tényleg javít kicsit a minőségen, de cserébe lesz jó kis shimmering is.
A Low Latency "Ki" módban 3 képkockát tartalékol, ami ugyan tényleg megelőzi a beszaggatásokat, de cserébe érezhetően növeli az input lagot is. "Be" módban 1 képkockát tartalékol, ami minimálisan növeli input lagot, ezt érdemes használni. Az ultra mód valós időben tolja ki a képkockákat, emiatt nincs input lag, de erős proci kell hozzá, különben jönnek a beszaggatások.
A negatív részletességi szint az érdekes téma. Erősen vitatott, hogy csinál-e bármit is Fermi óta, de DLSS-hez érdemes "Engedélyezve" módba tenni a biztonság kedvéért.
-
janos666
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #22 üzenetére
A legegyszerűbb, ha Unlimited-en hagyod, vagyis hogy nincs korlátja, akkor tuti minden belefér. De reálisan nézve nincs különbség pl. 25 és 100 GB közt, mert normál felhasználóknál úgysem hízik 1-2 GB-nél többre, legfeljebb azoknál, akik 20-30 játékot tesztelnek rendszeresen.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #19 üzenetére
Tudom. Az ellentmondásos videók a bizonyíték, hogy fogalmuk sincs, hogy miről beszélnek. Jobb kiindulási alap az NVIDIA saját leírása és ajánlása. Az árnyékoló gyorsítótárat is biztos hülyeség 100GB-ra állítani. Lehetetlen, hogy annyit fogaljon el, hiszen játékonként pár tíz MB-ról beszélünk....ha valaki már látott ilyen fájlokat
Ezekhez a beállításokhoz a legjobb nem nyúlni és az alapértelmezett értékeket használni, az okozza a legkevesebb hibát / problémát és a legjobb képminőséget.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #17 üzenetére
Ez így van, nem értenek hozzá
A Low Latency mód csomó hibát okozhat, ezt az NVIDIA is megmondja a leírásában, hogy akadozásokhoz és fps beesésekhez vezethet. Nem véletlenül van alapértelmezetten kikapcsolva, hogy csóri hozzá nem értő felhasználóknak jó élménye legyen a játékokban.
Kapcsold ki és nézd meg, hogy a Reflex tökéletesen fog működni minden játékban. Illetve ha valami mást is átállítottál, akkor azt is rakd alapértelmezettre.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #15 üzenetére
Reflex-szel semmi baj nincs, hiszen napi szinten használják milliók esport játékokban és bajnokságokon és fps-t sem vesz el, legalábbis nálam nem vett Cyberpunk 2077 alatt
Baj akkor van, ha Boost módban használja valaki vagy az NVIDIA Control Panelban valami hozzá kapcsolódó beállítást megbirizgált, mert az hiszi, hogy ért hozzá pl. Low Latency Mode.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Horgász topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gitáros topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest