- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Nekem anno volt LFC VSync nélkül Freesync-kel. A monitorom frissítési frekvencia kiírásán megnéztem
Azóta viszont nem néztem, mert nem állítok be olyan grafikai beállítást játékokba, hogy 50 fps alá essek, így nem fontos.
NvidiaRTX: Ja, jobb mindent kikapcsolni, mint be, bár nekem önmagában a Reflex ahogy írtam sem okozott problémát
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #43 üzenetére
Persze értelek, de ez a nem minden játékban okoz gondot még mindig nem megnyugtató szerintem
Nálam semelyik játékban nem volt gond, de a te eseted ugye tényleg más, mert TV-d van és nem monitorod, így én se tudok többet segíteni.
Predatorr: A hatása nem ugyanaz, hiszen a V-Sync-nek input lagja van, a G-Sync / Freesync-hez képest
Nem véletlenül akart az ipar megszabadulni tőle, mert a V-Sync negatív hatásait a 2000-res évek eleje óta ismerjük.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #37 üzenetére
Nekem nincs állandó fps-em
A különbség szerintem ott lehet, hogy neked egy TV-d van HDMI-n, nekem pedig Displayport-on egy támogatott monitor. Ugye neked valamiért azt írja az NVIDIA vezérlőpult a beszúrt képeden látszik, hogy a TV-d nincs G-Sync kompatibilisnek minősítve. Esetleg lehet TV beállítási probléma is, olvasd el, hogy a leírásában mit írnak a G-Sync-re.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #35 üzenetére
Állíts vissza mindent az NVIDIA Control Panel-ban alapértelmezett beállításra, mert működnie kell a G-Sync-nek V-Sync nélkül és képtörés nélkül.
Ezt is ellenőrizd, hogy így néz ki:
De hány fps-ed van, hogy törik a kép? Milyen TV-d van? Full screen módban megy a játék? Mert windowed vagy borderless windowed nem jó.
-
PuMbA
titán
válasz
Predatorr #33 üzenetére
Nem, a kettő más
A G-Sync meg a Freesync az az, hogy a monitor állandóan és dinamikusan állítja a frissítési frekvenciáját, tehát ha 67 fps-ed van, akkor 67Hz-en működik, ha 90fps-ed, akkor 90Hz-en. Ezzel elkerülve a képtörést.
A V-Sync azt jelenti, hogy a monitor egy képkockát csak akkor jelenít meg, amikor a frissítési frekvencia megtörténik, tehát például 60Hz esetén csak szigorúan 60-szor jelenít meg mást, ami azzal jár, hogy ha egy képkocka elkészül rövidebb idő alatt, mondjuk 5 ms alatt, akkor ugyanúgy megvárja, míg letelik két frissítési időköz alatti a 16ms idő (60Hz esetén) és akkor rakja ki a képet. Ez okozza az input lag növekedést.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #19 üzenetére
Tudom. Az ellentmondásos videók a bizonyíték, hogy fogalmuk sincs, hogy miről beszélnek. Jobb kiindulási alap az NVIDIA saját leírása és ajánlása. Az árnyékoló gyorsítótárat is biztos hülyeség 100GB-ra állítani. Lehetetlen, hogy annyit fogaljon el, hiszen játékonként pár tíz MB-ról beszélünk....ha valaki már látott ilyen fájlokat
Ezekhez a beállításokhoz a legjobb nem nyúlni és az alapértelmezett értékeket használni, az okozza a legkevesebb hibát / problémát és a legjobb képminőséget.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #17 üzenetére
Ez így van, nem értenek hozzá
A Low Latency mód csomó hibát okozhat, ezt az NVIDIA is megmondja a leírásában, hogy akadozásokhoz és fps beesésekhez vezethet. Nem véletlenül van alapértelmezetten kikapcsolva, hogy csóri hozzá nem értő felhasználóknak jó élménye legyen a játékokban.
Kapcsold ki és nézd meg, hogy a Reflex tökéletesen fog működni minden játékban. Illetve ha valami mást is átállítottál, akkor azt is rakd alapértelmezettre.
-
PuMbA
titán
válasz
NvidiaRTX #15 üzenetére
Reflex-szel semmi baj nincs, hiszen napi szinten használják milliók esport játékokban és bajnokságokon és fps-t sem vesz el, legalábbis nálam nem vett Cyberpunk 2077 alatt
Baj akkor van, ha Boost módban használja valaki vagy az NVIDIA Control Panelban valami hozzá kapcsolódó beállítást megbirizgált, mert az hiszi, hogy ért hozzá pl. Low Latency Mode.
-
PuMbA
titán
Az NVIDIA már jelzett, hogy 4000-res szériára is lesz Smooth Motion
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest