- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Lehet, de elég durva problémák jöhetnek elő miatta. Egyszer azt hittem, hogy örökre kinyírtam a laptop kijelzmet, mikor kerestem a legtetejét, és túlmentem rajta. De szép lassan helyrevergődött (áramtalanítás nem volt elég, járatni kellett piros-zöld-kék videóval hosszú órákon át, hogy "felébredjen" a "fagyás" után).
-
Kansas
addikt
Na ja, ez nem is annyira nekünk mezei usereknek gond, mint inkább a szélső értékeknek:
- 48-60Hz FreeSync budget 4K monitorok tulajainak(egy ideig én is köztük voltam, míg véletlenül ki nym nyírtam a monitort egy billentyűzet rápattintásával) akiknek emellett budget vagy midrange VGA-juk van, mert dolgozni/filmezni kell első sorban a 4K, és hát az a 48-60 elég szűlös tartomány...
- esport warrioroknak, akik 165/240/360Hz-es monitoron hajtják a CS-t és társait 5-600+ fps-sel... -
Kansas
addikt
Mert a monitor a VGA-val csak a FreeSync/GSync intervallumban tud együtt dolgozni, felette nem, illetve ha nincs LFC akkor alatta sem.
Erre van a FastSync/EnhancedSync/SpeedSync(csak megtaláltam végül az Intelest) technológia az NV/AMD/Intel hardverek esetén.
Nem mind működik pont ugyanúgy, vagy tudja pont ugyanazt, de a végcél azonos: a teljes fps tartományon belül a lehető legjobb játékélményt nyújtani, és egyensúlyozni a stutter/tear/inputlag közt a lehetőségek szerint.
Valahol láttam anno egy hosszabb részletes magyarázatot ezek működésére, de most nem találom sajna...... csak ezt a rövid szösszenetet.
-
Kansas
addikt
Mármint úgy érted, VSync nincs, ugye...?
Amúgy de, van, akkor nincs, ha azt állítod be. Ehhez az NV kártyáknál a FastSync settinget kell bekapcsolni, az AMD oldalon az EnhancedSync-et(fentebb nyilván rosszul írtam, a VESA féle szabvány neve az Adaptive Sync), Intelnél nem tudom, van-e saját technológia az AdaptiveSync és a VSync összehangolására... de ha van, akkor azt.
Alapértelmezetten tudtommal mindegyik gyártónál kikapcsolt állapotban vannak ezek.#47 janos666 és #50 PuMbA : LFC-hez tudtommal az is kell, hogy a szinkronizáció által támogatott tartomány felső határa minimum 120Hz legyen, tehát az ilyen 60/75/90/100Hz-es monitoroknál az LFC felejtős mindenképpen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/256 GB Új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest