- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
tome.jr #3697 üzenetére
Ebbe itten ni
A képek ne tévesszenek meg, sajnos nem ilyen szép élőbe. Picit igénytelen műanyagok és olyan médincsájna feeling jellemzi.
Ettől függetlenül vagy ezzel együtt én nagyon szeretem. Most még az újdonság varázsa is hatással van rám.
Még sajnos nem volt időm elkezdeni nyúzni a procit, de ha megleszek vele és érdekel az eredmény akkor beszámolok -
tome.jr
addikt
válasz
tiboryan04 #3689 üzenetére
Először is próbáld meg az új kártyával elindítani a rendszert, úgy hogy a régit kiveszed a lapból. Ha ezzel normálisan működik akkor jöhet a régi kártya, azt is tedd bele a lapba és engedélyezd az SLI-t. Első körben ezt csináld.
hito: Matx lap nem lenne jó?
fodorv: A 750-es lap teljesen megfelelő, nem egy tuningbajnok de a 8600 GT-hez tökéletes lesz. Nagy vonalakban a sima SLI-nél két vagy három kártya tud egyszerre dolgozni, a teljesítményük összeadódik. A hybrid SLI-nél szintén van lehetőség többkártyás rendszer kiépítésére, viszont ez csak AMD lapokkal kompatibilis. Ez működik 1-2-3 kártyával is. A lényege hogy a hybrid SLI lapon van egy integrált videókártya. Ha nincs szükséged a nagy VGA teljesítményére akkor egész egyszerűen a tálcán lévő ikonról kikapcsolod. Ilyenkor a kártya teljesen leáll nem fogyaszt semmit és a ventillátora is kikapcsol. Ha kell a kakaó mondjuk játékokhoz akkor meg visszkapcsolod. A 8600 GT nem működik hybrid SLI lapokkal, a minimum a 9800 GT.
-
fodorv
tag
válasz
tome.jr #3668 üzenetére
Köszönöm a választ!
Olvasgatva a többi hsz-t, kíváncsi lettem, hogy mi a különbség a sima sli és a hybrid sli között? És a már említett 8600gt-s sli reszerhez egy ilyen lapot néztem ki: XFX NFORCE 750I 2 WAY SLI Kérdezném, hogy mi a véleményetek róla, megfelelő lenne? A rendszert egy C2D E4600-as cpu hajtaná. Nem lenne ez kevés? Előre is köszönöm. -
hito
nagyúr
Bocsi, de van még egy utolsó utáni kérdés
Utánanéztem és Zotac-nak van egy 8200-es AMD-s lapja, amiben ugyan működne ezek szerint a HSLI (gondolom akármilyen nV kártyával), viszont annak a PCI-e slotja x1-es, tehát egy csatornás
Ez vaj' mit jelent HSLI szempontjából. Tehát a kérdés: tud-e jobb lenni egy HSLI rendszer x1-es PCI-e slottal, mint egy nem HSLI egy jófajta nV kártyával x16-os PCI-e sloton? -
tiboryan04
csendes tag
Üdvözletem!
Elég kiakasztó ez a nap számomra, aminap sikerült beszereznem egy Asus en8800gt-t a másik mellé. Az a ciki hogy még a beszerelés elött pár órával az eredeti ami benne volt(MSI NX8800gt), hogy is mondjam "meghalt".Megfagyott a windows és újrainditás után nem kaptam már rendes képet csak 640*480 at 16bites szinekkel... és pöttyökkel a háttérben.A boot képernyő tökéletes utána halál az egész kép. Nos ettől függetleneül szeretném beállitani SLI be másodlagosként,bár nemtudom mi a baja konkrétan. A windows 43 as hibakóddal letiltja a kártyát, mert hogy nem müködik megfelelően.
Megoldható valahogy esteleg a tiltás kikapcsolása? Ill. egy SLI konfigurációt lehet használni ugy hogy az egyik kártya végzi a fizikai számitásokat a másik meg renderelést? Vagy valamit okosítnai a dolgon? Remélem érthetően fejeztem ki magam
Köszönöm a segitséget -
tome.jr
addikt
válasz
KillHates #3685 üzenetére
Ha jól tudom HCF-es lap nem tudja teljesen lekapcsolni a VGA-t csak valami powerplay szerűvel visszaveszi a teljesítményt.
Azért az nv chipsetet ne írjuk le teljesen, legjobb tuning eredményeim ilyen lapban születtek:
Valami CPU-z bug miatt nem lett valid.
hito: Az a kártya olyan nulla, hogy gyengébb mint az alaplapi 9300. Kipróbáltam én is egy ilyennel a lapomat de elsírtam magam annyira sz@r volt.
-
Azért ne essél túlzásokba, a deszka lehet, hogy tuningos, de az nVIDIA chipset sajna eléggé gátat szab a hergelésnek. Na ne offoljuk szét az SLI topic-ot, húzzunk az ITX-esbe majomkodni.
tome.jr-nek a nagy SLI gurunak meg köszönjük a választ!Hito: Mondtam, hogy AMD-t vegyél, ha Hybrid rendszert akarsz (H CF vagy H SLI-t)
-
tome.jr
addikt
válasz
KillHates #3681 üzenetére
Hát persze hogy tudja, ha pakolsz bele jófajta 8400 GS-t vagy 8500 GT-t
hito: Háááát
Akkor nézzél gyorsan egy Prime-ot olyan 4000 Mhz körül valami C2D-vel. Ha lefutott akkor majd visszatérünk a témára.
Egyébként tényleg próba cseresznye a tuning de nagy reményeket ne fűzzél hozzá. Mondjuk azon is múlik milyen játékra, milyen felbontásra, milyen szűrőkkel akarod használni a rendszert.
-
válasz
tome.jr #3678 üzenetére
A Zotac-ék anyukájuknak a Zülőrészét!
Az alaplap dobozára meg a használati utasításában orbitális betűkkel van írva, hogy mindenféle SLI fícsört tud az alaplap. Még a BIOS-ban is felajánlja a Hybrid SLI-t, mikor "lát" egy nVIDIA kártyát a PCI-E slotban.
Azt hittem, hogy csak a WIN7 miatt nem tudok lelket verni a HSLI-be, de akkor nem fogok én sem kepeszteni. Rámarad minden 3D-s feladat szegényke 9800-asomra...A tuning kérdéshez azért bátorkodom annyit hozzáfűzni, hogy a Q8200-asom vígan teker benne 3 GHz-en
Így már azért netezésen kívül is használhat ó valamire a kis kockám.
-
tome.jr
addikt
Én is hasonlőképpen jártam, anno 38k-ért vettem egy DFI 9400-es lapot és mikor az Istennek sem akart benne menni a GTX 280-nal a hybrid SLI akkor
és utána megint
Szóval ez saját tapasztalat.
Egy lementett screen-em van ezzel kapcsolatban:
Legtöbbet kihozni egymásból? Ha valami bika kártyát teszel bele akkor sem fogsz túl jó eredményt elérni mivel egy Mini ITX lapban az egész rendszered proci limites lesz, a tuningot felejtsd el. Hacsak nem raksz bele valami alapból magas órajelű procit (E8400-E8600 vagy Q9550-Q9650) Ha második gépnek vetted netezéshez arra teljesen jó lesz külön VGA nélkül is. Nálam is faszán megbírkózik mindennel az alaplapi GF9400.
-
tome.jr
addikt
A GT220 az teljesen új kártya, viszont nem támogatja a hybrid SLI-t. Sajnos a teljes értékű hybrid SLI-t meg csak az AMD lapok támogatják, az Intel lapok nem. Tehát a 9300-as lapban nem fog működni a hybrid power, a geeforce boost pedig csak 8400 GS-sel vagy 8400 GT-vel.
Ha hybrid SLI lapot akarsz amivel minden ficsőrt tudsz használni, akkor AMD 8200, 8300, 780a vagy 980a típust kell vegyél.
-
hito
nagyúr
Sziasztok...Szerintetek egy alaplapi GF 9300-as mellett hybridSLI-ben melyik kártya lenne praktikusabb: egy 9800GT vagy egy 220GT (DDR3-al)?
A 220GT nagyon régi széria?Köszi
-
tome.jr
addikt
Ha az elsőbe és a harmadikba rakod akkor van elég levegő a két kártya között ami le tudja hűteni. Ez egyébként nagyban a ház kialakításán is múlik. Az én házamban pl nem működik normálisan még a 2 VGA-s SLI sem mert túlmelegszik a második kártya, csak 100 %-os ventivel lehet életben tartani játékok alatt. Persze pont ezért van nálam minden vizezve.
Mindkét választás jó, akár a 275 SLI mellett döntesz akár a 295-öt veszed.
-
-
tome.jr
addikt
Volt GTS 250 SLI-m is, de az elég harmatos volt. A komolyabb dolgok GTX 260 SLI-től felfelé indulnak. Ha a fogyasztás nem számít és szimpatikus az SLI akkor 2 db 275-ös jó választás. Csak ref hűtőset vegyél belőle, vagy pakolj rá valami aftermarket hűtőt. Nehéz lenne dönteni a két megoldás között. A GTX 295 egy helyet foglal, az SLI meg hármat. A 295-nek számomra nagyon zavaró volt a hangja terhelés alatt, tehát azt csak vízzel használnám nyugodtan. Mondjuk két db 275-ös is már az a kategória számomra ami igényli a vizet a melegedés és a hang miatt. Ha ezek a szempontok nálad nem játszanak (fogyasztás, zaj, hő) és csak a teljesítmény a lényeg, akkor GTX 275 SLI.
-
tome.jr
addikt
A GTX 275 sem támogatja a hybrid SLI-t, csak a régebbi széria, 9800 GT, 9800 GTX, GTS 250, GX2, GTX 260 és GTX 280. Ebből a szempontból a legeslegjobb választás a GTX 280 SLI lenne. A 275 sem sokban marad el a 280-tól, tehát az is fasza, viszont nincs hybrid SLI. A GTX 295 nagyon jó kártya az előbb említett hiányossággal. Esetleg GTX 260 SLI? Az kb a GTX 295 szintjén van, hybrid SLI-ben is működik és a GTS 250-től lényegesen bikább. 2 db 260-at meg olcsóbban megkapsz újonnan, mint a 295-öt használtan.
Egyébként a GTX 275 SLI erősebb mimt a GTX 295.
-
tome.jr
addikt
Hát egy 3 way SLI rendszer, mondjuk egy komolyabb alapjáraton fogyaszt kb 400 wattot. Ha csak az alaplapi VGA van terhelve akkor ez lemegy 150 wattra. Ha elég sokat használod a gépet akkor éves szintem a 250 watt fogyasztás különbség súlyos tízezrekbe kerülhet. Valaki kiszámolta, hogy 24/7-es üzemmód mellett 100 watt fogyasztás éves szinten 30-40 ropit jelent. És ez csak az egyik oldala a dolognak. A másik amiért a hybrid SLI megszületett, az az volt hogy ha nincs szükség az extra teljesítményre akkor kikapcsolt állapotban mondjuk 3 way SLI-ben 3 kártyával kevesebb hőforrás van a gépben és hangjuk sincs mivel a ventillátor is lekapcsol nullára.
fodorv:
8600 GT alkalmas SLI építésére, kezdeti lépésnek megfelelő. Egy minőségi 300 wattos táp bőven elég a rendszerhez. Két db 8600 GT (lehetőleg azonos méretű memóriával felszerelt) kell az SLI-hez semmiféle sorszám egyezés nem szükséges.
-
fodorv
tag
Sziasztok!
Én még csak most szemezgetek ezzel a SLI-s dologgal. Látom hogy itt egyesek nagyon nagyban tolják... Én viszont kicsiben szeretném kipróbálni a dolgot. Van egy ASUS SILENT 8600GT-m 512-es. A kérdésem az lenne, hogy két ilyen kártya alkalmas-e SLI rendszer építésére? Ez a kártya még nem kér közvetlenül a tápból áramot.Így mekkora táp kéne gépbe hogy vigye őket?Két egyforma kártya elég, vagy a sorszámnak is egymás melletinek kell lennie? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Cyberpunk
félisten
Hali lenne egy kérdésem. ha nekem van egy SLI-m akkor ha épp nem használom mind két kártyát ki, akkor driverből lehet tiltani a második kártyát? Gondolom igen, de azért meg kérdem
-
sakto
őstag
válasz
tome.jr #3663 üzenetére
Hát nem azért hogy sporoljak az árammal.. nem lett volna baj de nem izgat.
Soha nem is értettem hogy mit izgul valaki a fogyasztás miatt amikor meg csucs hardvereket szerez be.
Egyépként meg mindig is nv-s lapom volt és most nagyon nem van választás..
Szinte mindenki AMD-s lapot gyárt az AMD proci alá -
tome.jr
addikt
válasz
Jakab66[hun] #3662 üzenetére
Quad SLI-t van valami, ami támogatja? Én teljes mellszélességgel támogatom
sakto: Tényleg nem értem akkor miért vettél ilyen lapot ha ezt a fasza ficsőrt ki sem használod
-
Jakab66[hun]
senior tag
Quad SLI-t van valami, ami támogatja? (pl.: 2db 9800gx2) Van értelme quad proci mellé quad SLI-t összerakni?
-
tome.jr
addikt
Akkor először csak egy kártyát tegyél a lapba, azzal próbáld ki-be kapcsolni a geforce boost-ot az ikonról, utána két kártyával és végül hárommal. Amikor berakod a második VGA-t, tedd újra a drivert azután csak single módban engedélyezd a geforce boost-ot majd kapcsold ki és utána meg kapcsold be az SLI-t NVC Panelból aztán megint geforce boost ki-be. Ugyanezt ismételd meg a harmadik kártyával is.
-
tome.jr
addikt
Ne idegelj, hogy ezt nem tudtad
Jaj ne!
Ez egy hybrid SLI lap. Vazz ez a lényege. Bepakolod a 3 db VGA-t és a képet meg az alaplap HDMI vagy DVI csatiján küldöd ki a monitorra. A tálca jobb alsó sarkában meg fog jelenni egy kis ikon amivel tudod ki be kapcsolni a 3 way SLI-t. Ha kell a kakó akkor bekapcs, ha meg elég mondjuk netezéshez az alapalapi VGA akkor kikapcs és a 3 way SLI teljesen leáll. Ezt persze engedélyezni kell a BIOS-ban is, a hybrid SLI bekapcsolásával. Nem kis fogyasztáscsökkentést lehet vele elérni gémelés nélküli üzemmódban.
Viszont némileg a teljesítményt visszafogja az, hogy az alaplapon keresztül megy ki a kraft. Én erre lennék kíváncsi hogy mennyivel.
-
sakto
őstag
válasz
tome.jr #3652 üzenetére
Én csak alapfeszen néztem sima szorzo emeléssel.3.9 Ghz ha jol emlékszem stabil volt.
De alapon használom
Ezt nem teljesen értem
"Azt nézted esetleg hogy 3 way SLI-ben az alaplapi VGA kimeneten keresztül leadott és a sima 3 way SLI teljesítménye között mennyi a különbség? Vagyis hogy ha az alaplapon keresztül adja le a karftot akkor az fps-t mennyire fogja vissza"
Rá lehet dugni az alaplapi kimenetre ha way-sli be van?? kötve vagy mi? -
tome.jr
addikt
Hoppá: MSI NF980-G65
Én is tervbe vettem egy ilyet szintén egy 965 BE-vel. Tuningolni mennyire lehet a Phenomot benne? Azt nézted esetleg hogy 3 way SLI-ben az alaplapi VGA kimeneten keresztül leadott és a sima 3 way SLI teljesítménye között mennyi a különbség? Vagyis hogy ha az alaplapon keresztül adja le a karftot akkor az fps-t mennyire fogja vissza
-
tome.jr
addikt
Nem, mindegyik VGA-nak a saját memóra mennyisége áll rendelkezésre. GTX 260 SLI-nél mindkét kártya használja saját memóriáját, azok mennyisége azonban nem adódik össze.
When purchasing a second graphics card, you should try to match the memory size so that you are ensured full value and performance from your purchase. However, while it is not recommended, NVIDIA does offer the flexibility to run graphics cards with different sized memory by using CoolBits. Using CoolBits (value set to 18), you can force both of the cards to use the lower of the two memory sizes and operate them together in SLI mode. When dissimilar memory sizes are enabled to work together using CoolBits, the effective memory size for each card becomes the smaller of the memory sizes.
Itt is kb ezt írják le, csak az eltérő memória mennyiségű kártyák párosítására fókuszáltak.
-
tome.jr
addikt
3 way SLI-t csak vízzel lehet normálisan hűteni. Esetleg még az lehet egy megoldás hogy a kártyák tetejére raktok ventiket, de az sem az igazi.
-
Navaze
tag
Nálam is ilyen értékeket produkál a felső kártya. Én is rá állok a témára a hétvégén hátha, de a kártyák hűtés módosításánál jobb ötletem nincs, viszont ez meg elég drága meg oldás. Lehet meg próbálok merev drótból ventilátor keretet gyártani, 2-3db ventillátornak hátha, sikerül még az esztétikus keretek között megoldást találni.
-
-
Navaze
tag
115?!? Te jó ég, ott azért én még nem tartok. Régebbi lapomnál Tr-Hr05-öt használtam amivel a hidat hűtöttem. Volt rajta egy 8cm-es venti, ami 5-10cm híján befért a borda és a vga közé, felfelé fújta a levegőt. Először azt hittem, ez így marhaság és még melegebb lesz a lap meg a kártya, de aztán fogott majdnem 10c-t a gpu-n kb. 800rpm-en, és a gpu környzetnek is jót tett.
-
Navaze
tag
Nekem is ez a bajom, 2 kártyával. Valami olyan ventilátorvezérlő megoldás kéne, amivel külön tudjuk szabályozni a kártyák ventillátorait. Mint például bios-ban, teszem azt ugye 40c helyett 30-on kezdjen emelkedni ventillátor sebessége. A driver alapból meg emeli a felső kártya ventilátor sebességét, de nem eléggé. Felmelegszik és órákig tart, míg lehűl. Ha meg felteszem manuálisan 100%-ra vonyít, mint az állat. Kívülről meg egyszerűen nem lehet lehűteni, már 3db 12cm-es venti van a házban, plusz az oldallapon 1db 8cm-es, és semmi hatás.
-
sakto
őstag
Hali van 1 kis gondom 3 karesz van összekötve viszont amio flegfelül van az rettenetesen melegszik . Van valakinek vakami otlete hütés ugyileg?
-
14adam
addikt
Mindegy csak sli kábel legyen.Akár több különböző fajta sli kábelel is összelehet kötni őket
-
sakto
őstag
Ha szeretnék tri sli-t milyen öszekötö kábel kell hozzá? mert a lapom dobozában csak egy sima sli kábel volt.
-
gYaLo
őstag
Sziasztok,Srácok!
Remélem,hogy jó helyen kérdezek ha meg nem,akkor sorry...
Adott egy P6T Deluxe/OC Palm lapocska.
Van egy Giga GTX260 216sp-s és egy 192sp-s vga.
Működnie kell az SLI nek ? Nem zavarodnak be az eltérő sp számtól ?
Előre is köszönöm a válaszokat -
Jakab66[hun]
senior tag
Most építsek megint SLI-t, hogy tudjak berakni 2-3 eredményt, és ezzel beinduljon a totyik?
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #3627 üzenetére
Aha... Értem
-
tome.jr
addikt
válasz
Jakab66[hun] #3624 üzenetére
Of course.
-
tome.jr
addikt
válasz
Jakab66[hun] #3622 üzenetére
Volt SLI-d és nem köszöntél be a totyikba?
E8400 teljesen jó, a négy magot még amúgyis nagyon kevés játék használja ki.
GTX 275 is jó választás, valami ref hűtőset nézzél belőle.
Alaplapban szerintem Gigabyte, ASUS-t a sok átélt szop@s miatt már nem ajánlok senkinek.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
tome.jr #3621 üzenetére
Akkor jóvan' akkor
Egyébiránt volt SLI-m, de túl is adtam rajta. Nagy fogyasztás, kihasználatlan teljesítmény.
Most valami középteljesítményű, és jó fogyasztású halk gépet szeretnék össze esztergányolni'
Ilyesmiben gondolkoztam: Intel C2D E8400, (alaplap fogalmam sincs, adhatnál tippet ami jó áron van és jó is a lap), Meg valami GTX275 féle
(és csak 1db)
-
tome.jr
addikt
válasz
Jakab66[hun] #3620 üzenetére
Még mindig egy GPU van rajta.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Most a GTX 275 az 2 magos?
bocsi a hülye kérdésért -
Jakab66[hun]
senior tag
Most a GTX 275 az 2 magos?
bocsi a hülye kérdésért -
Jakab66[hun]
senior tag
Megy még a témázgatás az SLI-ről?
-
zirigy
tag
válasz
tome.jr #3607 üzenetére
Ok, még 1x köszi az infókat srácok.
Akkor az első dolgom az lesz, hogy megszabadulok a tápomtól azt jöhetnek is a kártyák egészen 2
Nem vagyok maximalista, elég a 2egyenlőre azt kitudja!
Még nem döntöttem el de lehet hogy 285 lesz belőle, meg mit mond majd a bankszámlámTovábbi szép napot nektek
Zirigy
-
tome.jr
addikt
Önmagában ez nem jelent semmit. Amikor beleteszed a kártyákat akkor hiába támogatja a 16x sebességet a slot a sima SLI az 2x16-os lesz míg a 3 way SLI vagy 16x-16x-8x vagy 16x-8x-8x vagy 3x8. Ez most már engem is kezd érdekelni, szóval valamelyik nap összerakom a lapot és megnézem milyen sebességgel mennek benne a kártyák.
-
Navaze
tag
Sziasztok
Nyilván 300* feltették már a kérdést, de régóta olvasgatok, és nem találom. Had kérdezzem meg hogy, mi van akkor, ha mondjuk egy 216sp-os Gtx260-hoz nem azonos gyártójú vagy, eltérő gyártási technológiával legyártott 192sp-vel rendelkező Gtx260-at szeretnék kötni? Például menne, egy Zotac Gtx260 (216/65nm), egy más gyártótól származó 192sp-os Gtx-el?
Ha igen, a különbségek miatt keletkezhetnek zavaró dolgok? Mi tudom én, instabilitás, vagy a monitorom alsó fele beszaggat és hasonlók, ugye nyilván ez hülyeség,de szeretnék venni még egy Gtx260-at aztán nem akarok mellé nyúlni, már így is necces hogy a Zotac, a Gtx260 Synergy-met a szokásos 192sp helyett 216sp-al adta, aminek akkor örültem most meg reszketek, mint a kocsonya.Help.
-
makkai
aktív tag
Hali mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalata valakinek 9800GTX és GTS 250 vegyes SLI-vel?
Illetve van valakinek Füzesabony, Eger környékén GTS 250 VGA-ja, és ki tudnánk-e próbálni, hogy működik-e?
-
tome.jr
addikt
[link] Hirtelen ezt találtam. Viszont a laphoz mellékelt user guide szerint (2-23 oldal) 3 way SLI esetén mindhárom slot 8x sebességgel megy.
Zirigy: A helyedben a tápot akkor adnám csak el ha valóban kevésnek bizonyul. Nekem volt 275 és 285 is. Tényleg nem sokban marad el a 275, de ha a csúcsot akarod akkor 285. 295 is jó választás, olyanom is volt. Használtam már elég baráti áron beszerezhető. 275-ből nekem MSI Twin Frozr modellem volt, azt nagyon jól lehetett tuningolni, viszont terhelés alatt megjött a ventik hangja, hangosabb volt mint a ref hűtő és jobban is melegedett a kártya. Bár a melegedés lehet annak a számlájára írható hogy jobban meg lehetett rángatni. Szerintem nagyjából mindegyik 275 ugynaúgy húzható (persze szerencse is kell hozzá, hogy kifogja az ember a tuningos darabot) az 55 nm miatt. Én egyébként a 275-ből Zotac AMP-ot választanék ami 60k. A sima Zotac 275 meg 50k körül van.
-
zirigy
tag
válasz
tome.jr #3604 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszodat.
Akkor megnyugodtam, mert 1-2 héten bell szabadulok meg a tápomtól és akkor már meg fogom merni venni a 850-est. Őszintén megmondva, a 1 kilóstól elijedtem
Úgy mondom, hogy lassacskán lecserélem az egész gépemet, csak a vevőre várok már
1-2 hónapig szerintem el fog tartani a dolog, szóval addig még ki tudja, milyen árai lesznek a kártyáknak. Más topicban azt mondták nekem, hogy nem nagyon ajánlják a 275, haem inkább a 285-öst. De még ott van a 295 is, ami állítólag a csúcs, legalább is árban
Még nem tudom, hogy hogyan lesz, de majd jelzem, mert az SLI-vel még abszoludt semmi tapasztalatom sincs.
Esetleg annyit még kérnék, hogy pár 275-ös modellt ajánlhatnátok nekem, amik bírják a tuningot, strapát, hőt (bár a házam elég szellőzős) és legalább 1 évig kibírják
u.i.: amúgy nekem is a lapom könyvében az van, hogy 3 way16x16x8x
-
tome.jr
addikt
A GTX 285 az abszolút csúcs lenne, viszont árban elég húzós. A 275-ös lényegesen olcsóbb és csak kicsit van lemaradva tőle. A 285-ök árából már 3 db 275-ös kijönne ami jobb teljesítményű lenne mint a 285-ösök. Viszont 3 db-nak már van hangja rendesen meg fűtenek is. Ha vizezed nincs gond, de gyári hűtéssel felejtős a 3 way SLI.
Szerintem nem tud annyival többet a 285 mint amennyivel többe kerül. Viszont ha a csúcsot akarod akkor 285.
A 850-es Corsair vígan viszi majd őket még tuningolva is.
Nekem GTX 280 3 way SLI-m van. Ugyanolyan mint a sima SLI csak +1 kártya van a rendszerben. Látom jófajta Hybrid SLI lapod is van hozzá. Nekem is van egy ilyen ASUS lapom, bár még nem raktam össze mert az első elhalálozott a cseredarab meg még a dobozában pihen. 3 way SLI-ben 16x-8x-8x sebességgel mennek.
-
zirigy
tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy belevágok a közeljövőben az SLI-be!
275GTX vagy 285GTX-eken gondolkodom, persze az utóbbinál már nagyobb az ár kategória is
Még nem tudom pontosan. Esetleg milyet ajánlanátok?
A másik dolog, hogy kb fél éve vettem corsair HX520-ast, csak akkor még nem volt tervben az SLI. Pl. vegyük, hogy 2x285GTX-et veszek, akkor ahhoz elég lesz a HX850-es?
Az 1kW-os corsair már elég sokba kerül, de ha nem lenne más választásom, megvenném azt is.Segítsetek PLZ
u.i.: A 3 way SLI-vel van valakinek valami tapasztalata? Ez is úgy működik mint a 2 kártya, csak itt még +1? Mert a lapomon azt olvastam, hogy van 2 16x-os PCIe, 1 8x, nem pedig mind a 3 egyforma. gondolom ennek meg van az oka is
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Hardcore café
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest